Minu kogemus juuli 2009
Hei, kõigile foorumi lugejatele!
Kui ise pulmi planeerisin, otsisin samuti abi siit foorumist ning otsustasin, et kuna nüüdseks oma pidu peetud, jagaksin kogemust tulevaste noorpaaridega. Kuna minu arvates siin foorumis väga konkretselt numbritest ei räägita, siis toon ka need ära, kus võimalik.
Alustuseks ütlen, et plaanisime peo ära pidada 50 000 krooniga, kuid kõik kulud kokku küündisid siiski 90 000 kroonini. Lootsime odavamalt hakkama saada, kuna muretsesime kõik ise, ei mingit pulmakorraldajat. Enamiku asjadest muretsesime läbi tuttavate ja odavamalt tavahinnast.
Kutsed ostsin Eesti Postist, sest see tuli odavam, kui kallid paberid, millest ise kutsed valmistada. Leidsin ühe klassikaliselt ilusa valge kutse, mille hinnaks oli 5,50. Tselluloosi Paberipoest ostsin vahele sädeleva kalka, kuhu trükkisin ise kutsete teksti. Said kenad, minu arvates. Koos saatmiskuludega läksid need maksma +- 600 krooni.
Meie pulmas oli 100 külalist, soovijatele oli tagatud ka korralik öömaja. Toitu ja alkoholi oli küllaga. Toidulaud koos kokkade palkadega, läks maksma +- 20 000 krooni. Soojaks toiduks pakkusime šnitslit, kotletti, kartulit, aurutatud köögivilju(lillkapsas, miniporgand jms) ning hapukapsast. Selline klassikaline valik. Külmlaud koosnes järgmisest: täidetud munad, täidetud tomatid, marineeritud sealiha, marineeritud kala, singirullid, värske salat, kartulisalat, rosolje, oasalat, puuviljasalat jm nipet-näpet. Kõike kirja ei hakka panema, annan lihtsalt enam-vähem ülevaate, mis annaks ettekujutuse sellest, millist lauda teie tahate ja kuhu summaga tüürida võiksite. Lisaks oli teises ruumis kaetud puuviljavaagnad maasikate, õunte, pirnide, raffaello ja küpsistega ning õues oli vardas terve grillsiga.
Alkoholilaud meie pulmas maksis 11 000 krooni. See sisaldas šampust, viina, heledat ja tumedat rummi, ööseks paari pudelit konjakit ja mahlu ning cocat kokteilide segamiseks, samuti valget, roosat ja punast veini.
Tordi eest maksime eraldi 2600 krooni (14 kilo torti), see oli väga maitsev maasikatort.
Pulmaisaks oli meil Vahur Jüris. Pean ütlema, et ta oli tõesti ülitasemel, pulmalised naersid tublisti ning hiljem pärisid paljud, kellega tegemist. Soovitan soojalt!!!!! Teda valides võib kindel olla, et 80% pulmast on juba õnnestunud suurepäraselt. Hinda siinkohal avaldada ei saa, sest kõik oleneb pulmast ja läbirääkimistest, aga helistage kindlasti.
Järgmiseks siis dekoratsioonid. Palkasin floristi, kelle tööraha oli 3500 krooni ning materjali peale kulus +- 3500 krooni. Siinkohal pean ütlema, et kaunistused muutsid meie täiesti tavapärase kultuurimaja tõeliselt pidulikuks peopaigaks. Sama florist tegi ka autokaunistused ning pruudikimbu ja peigmehele rinnanõela. Alguses ehk kõhklesin, et läheb nii palju maksma,aga iga kroon oli absoluutselt seda väärt. Selle raha eest saime lisaks nimetatule suure saali kaunistused (meie kohad lauas + pisikesed kaunistused kõikidele laudadele + 5 suurt postamenti) ning väikse ruumi kaunistused, mis olid lihtsalt super ilusad (šampuselaua kaunistus + üks suur postament + terve seinaäär oli tehtud lillepeenraks). Florist oli igal juhul teinud super tööd. Lilled muretsesin ma ise. Soovitan seda ka kõigile teistele pulmalistele, ostke lilled ise hulgilaost, ühe roosi hind tuli +- 4 krooni (30 ja 40 cm), pikemad olid natuke kallimad. Lilledele kulunud raha eest ostsin üle 300 roosi, gladioole, suuri lõvilõugu, kipslilli... ülejäänud vahendid (palju rohelist) korjas florist vanaema aiast:) Dekoratsioonidega tegime veel sellise nipi, mis praegu üha enam moodi läheb. Nimelt lasime külalistel lillede asemel kanda lilleraha selleks loodud pangakontole (kutsele panime kirja: Hea meelega kaunistaksime teie lillerahaga peokoha ja konto nr xxx). Külaliste lilleraha kattis ära meie dekoratsioonidele kulutatud summad ning tulemus oli 5+.
Bändina soovitan XXL-i, mis on varasemalt tuntud nimega Teine Korrus. Samuti ainult kiidusõnad, väga hea heli ning lauluhääl!!! Esinevad kahekesi ning ei ole sugugi kallid, võrreldes ülejäänud saja päringuga bändidele, mille enne pulmi tegin. Samuti ei pane nad kellapealt asju kokku, meie peol mängisid kella 02-ni.
Samuti oli meie pulmas ilutulestik, mis oli suhteliselt pikk ja väga ilus. Lakse oma tutvused käiku, otsige üles tegelased, kellelt saate ilutulestiku laohinnaga. Ise olen käinud pulmas, kus kulutati ilutulestikule 30 000 krooni ja võin käsi südamel öelda, et meie oma oli tunduvalt ilusam, samuti pikem, sest me ei tellinud firmat, ning mis põhiline, meie ilutulestik maksis ka 6 korda vähem.
Peokohaks valisime kultuurimaja, mille üür oli praktiliselt olematu (1000.-), soovitan seda teha ka teistel paaridel, nii jääb rohkem raha, et kaunistada ja tulemus võib saada ilusam kui kuskil lossis.
Fotograafi me ei palganud peole. Ilupildid tegime enne pidu (1000.-). Palkasime aga videomehe, kes läks meile maksma 2000 krooni.
Peigmehel oli praktiliselt uus ülikond olemas, juurde oli vaja osta särk ja lips, mis kokku maksid 1100 krooni. Oma kleidi tellisin e-bay-st. See oli absoluutne pettumus, sest pildil ja tellitud kleidil ei olnud praktiliselt midagi ühist. Õnneks oli mul aga tuttav õmbleja, kes tegi sellega imesid, tulemus oli väga hea. Kleit maksis 2400.- ja ümberõmblemine 1000.-, tulemus oli ilusam kui enamikel salongikleitidel ning kindlasti ka palju odavam, kuid kui teil ei ole tuttavat õmblejat, kes teeks teile väga suure töö hästi ja odavalt, siis ei tasu riskida, sest mina esialgu küll ei usukunud, et sellisest nartsust asja võib saada.
Ja siis on veel hulgaliselt pudi-padi (pulmaleht, kingitused, auhinnad jne), millest hetkel täpsemalt kirjutama ei hakka, kuid kui huvi on, jagan infot meeleldi.
Aaa... peokohta saabusime Maanteemuuseumi ülivana autoga SIM (võib-olla kirjutan valesti), selle hinda ma ei oska öelda, sest see oli kingitus vanaisa poolt.
Kindlasti unustasin midagi ära, aga küsige julgesti!
Kokkuvõtteks võin öelda, et pidu läks minu mõistes väga palju maksma, kuid vaadates tagasi kogu peole, tean, et sellise peo kohta oli hind odav. Need olid minu unistuste pulmad ning midagi hingepeale ei jäänud, sest kõik oli olemas.
Peagi saan kätte pulmavideo ja pildid. Seega, olen igati nõu, jõu ja näidispiltidega aitamas.
Ilusat pidu teile!!!
Triin
See on vana foorumi arhiiviteema — uut vastust siia ei saa lisada.