Pulmad 2016 - eelarve
Kätte on jõudnud ametlikult 2015 suvi, kuid planeerimiste aeg järgmisesse aastasse on ehk paljudel juba alanud (arvestades, et paljud kohad on juba mitu aastat ette broneeritud)?! Meie alustame samuti vaikselt planeerimist. Pulmi soovime 2016 suvel või kevade lõpus. Pole veel päris paigas. Aga alustame planeerimist, tähendab alustame eelarve paika panemist :). Hetkel kindlat eelarvet, summat, ei olegi, sest ei olegi väga aimu, kui palju midagi maksta võiks. Aga mõningad asjad on kirjas:
Sõrmused: max 600 eurot
Pulmakleit: max 150 eurot
Catering: Koos alkoholiga max 30 eur/in, ilma max 25 eur/in.
Kuna planeerimine on väga väga alguses, siis ka need arvud võivad täielikult muutuda. Aga kui eeltöö rohkem tehtud, siis oskan ehk ka täielikuma eelarve lisada.
Täpsustuseks, et alguses on plaan pulmad teha n.ö enda talus ja kohta rentida ei sooviks. Soovime ka riietuse suhtes kokku hoida (õigemini mina soovin, mees vist priiskaks küll) ja mina seda tähtsaks ei pea. Tahaks teha ühed lihtsad, aga ilusad ning mälestusväärsed pulmad. Palju soovin ise meisterdada (kutsed jms). Suureks kuluks kindlasti on lastele tegevuse organiseerimine, nänn ja jms neile.
Külalisi hetkel oleme mõelnud maksimaalselt 50. Nimekirjas hetkel 38, 13 sellest lapsed.
Kuidas on Teiega lood ? :)
45 vastust
Tere!
Minu arvates on see väga hea teema! Ise olin samuti alguses segaduses kui palju üks või teine asi maksab, kuid kõik sõltub ikkagi soovidest/võimalustest/rahva arvust.
Meie pulma tuleb 110 inimest (kellest 4 käib algklassides)+ tegijad. Lastele eraldi tegevust ei planeeri, kuna nad on juba üsna suured :)
Kahjuks meie peame maksma ka saali rendi eest, mis moodustab üsna kopsaka summa meie eelarvest, alkoholi puhul tuleb arvestada korgimaksu. Saal (ööbimine 75 in)+rent+alkohol+tort läheb umbes 10 tuhat.
Fotograaf - 1100 EUR. Siin kohal tahaks mainida, et hind ilmselt keskmisest kõrgem, kuid kuna meie jaoks on see ülimalt oluline, siis olime nõus käima välja suuremat hinda. Fotograaf on meiega hommikust kuni tordi lõikamiseni.
Videograaf 500 EUR. Nii lühike kui ka pikk pulmavideo, samuti hommikust õhtuni.
Pulmavana 825 EUR. Lisaks viib läbi tseremoonia. Tean, et paljud pulmavanad teevad ka ise laulikuid/ametimärke jne. Meie küll viimast punkti ei järginud, kuid võiks uurida, mida pulmavana hind sisaldab.
PS! Mulle meeldis meie pulmavana lähenemine ehk tema jaoks oli samuti oluline, kas meie sobime ka talle :)
Hetkel veel bändi pole, kuid vaadates teiste hindu tuleb ilmselt arvestada summaga umbes 800-1200 EUR.
Pärast bändi soovime, et oleks ka DJ (tuttav). Nende hinna puhul soovitaks silmas pidada, kas nad tulevad oma tehnikaga või peate eraldi tellima.
Meelelahutusena plaanis ka Fotobox, mille hind ca 390 EUR (hind sõltub ajast, paberist+muudest vidinatest)
Kleidile plaanis kulutada ca 500 EUR. Muidugi kui saaks odavamalt oleksin väga õnnelik :)
Mehele plaanis osta ülikond, mida ta saaks ka hiljem kanda, mistõttu oleme nõus selle eest rohkem välja käima.
Küll aga tuleb veel palju kulutusi mis puudutab kutseid/lauaplaani/lauanumbreid/lilled/kaunistused.
Paljud soovitavad 100+ külalise puhul kasutada pulmakorraldaja abi. Siin kohal olen nõutu, kas tõesti ilma nendeta ei saa või nende abi nii hädavajalik?
Tere!
Meie pulm toimub 17.09.2016..Külalisi tuleb kusagil 50-60(kindlat arvu veel ei tea) :). Eelarvet, kui sellist meil paika pandud ei ole. Meil on pigem see, et vaatame, kus kui palju läheb ja selle järgi siis arvestame kulud kokku ja no- tuleb maksta :D. Praeguseks on enam-vähem teada sellised summad:
Koharent KOOS ööbimisega-700EUR
Pulmaisa-700EUR
Kleit-265EUR
Ülikond-100EUR
Kutsematerjalid-25EUR
Söök- umbes 16EUR inimene
Sõrmused- umbes 550EUR
Fotograaf- 200-300EUR
Palju asju on nimekirjast puudu ka veel. Päris 101% paigas kõik summad ei ole, aga umbes sellised nad tulevad. On veel lahtisi otsi, näiteks meened, alkohol jne. Palju meisterdan ise sõbranna abiga(kutsed, kohakaardid, lauaplaan ja miskit nipet-näpet veel).
Külalisi u 30. Planeerimine väga algusjärgus, aga mingid asjad on enam-vähem paigas:
Koha rent 70 eur.
Toitlustus 25 eur/inimene
Tort 60 eur
Sõrmused max 500 eur
Kleit max 200 eur
Ülikond max 500 eur
Kutsed teen ise, sinna läheb siis materjalikulu. Fotograafi ja pulmaisa saame tänu headele tuttavatele sümboolse summa eest.
Rõõm näha, et ei olegi n.ö ainuke, kes järgmise aasta pulmi juba planeerib :). Nii palju on hetkel paigas, et meie eelarve on 5000 eurot, see tähendab, et proovime selle rahaga hakkama saada ja kui läheb rohkem, no siis läheb. Kuid eesmärk ikkagi sellesse summasse jääda.
Kui lisate enda eelarve, siis oleks megatore, kui lisaksite, kelle käest tellite tordi (kui palju kg) jne. Kui pole saladus just :). Samuti, kas toitlustus sisaldab nõusid/laudasid/toole ka :).
Selle paari nädala jooksul on selgunud nii palju, et riiete eelarve läheb kindlasti suuremaks. Ikkagi pulmakleiti, mis vastaks ka minu kaasa ootustele (selgub, et tema on palju nõudlikum kohati :D), on veidike ikka kallimad. Samas üle paarisaja euro ikkagi maksta ei sooviks ja tundub et ehk isegi ei pea. Saab ka osta kasutatud kleidi.
to K.R, professionaalse pulmafotograafi hind ongi tänapäeval 1000-2000€. Täiesti normaalne hind! Pildid jäävad Sulle ju igaveseks! Kust Sa aga nii soodsa videograafi (500€) leidsid, jääb mulle saladuseks, tavahind on ju samuti 1000-2000€ kui me nüüd proffidest räägime. Video on hulga töömahukam töö. Siiski kui kahju pole, võid minugagi kontakti jagada, vaataksin tehtud töid ja ehk saan isegi kokku hoida :)
to K.R, professionaalse pulmafotograafi hind ongi tänapäeval 1000-2000€. Täiesti normaalne hind! Pildid jäävad Sulle ju igaveseks! Kust Sa aga nii soodsa videograafi (500€) leidsid, jääb mulle saladuseks, tavahind on ju samuti 1000-2000€ kui me nüüd proffidest räägime. Video on hulga töömahukam töö. Siiski kui kahju pole, võid minugagi kontakti jagada, vaataksin tehtud töid ja ehk saan isegi kokku hoida :)
Hakkasime pulma planeerima juuli alguses ja suhteliselt ruttu selgus, et oleme juba 2016 rongilt maas - tahaksime abielluda juulis kui on puhkuste aeg ja suurim tõenäosus ilusaks ilmaks ja nii soovivad ka väga paljud teised pruutpaarid.
Kuna meil on käsil ka paar teist suurt projekti siis otsustasime oma tähtsa päeva veel aastakese edasi lükata - 2017 peale.
Tähtsamad asjad nagu koht, pulmaisa, bänd, fotograaf ja videograaf on meil praegu väga aktuaalsed, kuna tahame need paika panna, et siis aastakeseks planeerimine nurka visata.
Meie visiooniks on lihtne ja hubane peokoht, kuhu mahub pidutsema JA ööbima 50-60 inimest. Vaatamas käisime ja hinnapakkumised küsisin Kuke Turismitalust, Männiarust, Endla talust, Kopli-Madise talust, Ojako puhketalust, Graniitvillast, igaks juhuks ka Sagadi mõisast. Homme läheme viimast kohta vaatama, selleks on Luhtre turismitalu. Kui keegi soovib, võib mulle kirjutada, saan jagada hinnainfot ja vb oskan öelda midagi ka koha enda ja tingimuste kohta :)
Bändidest küsisin hinnapakkumist Sleepwalkersilt, Nukker Kukeke, Margus Vaher ja Alkeemikud, Ansambel Taas. Kuna ilmselt teeme pulma Männiarus ja sinna ei ole mõistlik võtta suuremat kui 2st bändi siis jääb suure tõenäosusega valituks viimane. Soovi korral võin öelda, mis pakkumised mulle tehti.
Fotograafid. Suureks lemmikuks on Valdur Rosenvald, aga tema hinnaklass on meile natuke liiga suur. Pakkumise küsisin veel Rando Tomsonilt, Kersti Niglaselt ja Jaanika Pirjolt. Hetkel tundub, et meie fotograafiks saab Jaanika, aga mitte hinna pärast :).
Videograafina näeme Kert Paidret, kellega alles suhtleme täpsemate tingimuste osas.
Ainsana on täiesti kindel pulmaisa. Kohtusime kolme pulmaisaga (kuna alguses tahtsime pulma 2016 aastal) ja tundsime selle õige inimese ära. Meie pulmaisaks saab olema Kuldar Pajula.
Vaidleksin natuke vastu, et professionaalse pulmafotograafi hind peab olema ilmatingimata 1000-2000€ vahel. Eelkõige sõltub siiski pruutpaari soovidest, olen näinud imelisi pilte mille väärtus on kõvasti alla 1000€.
Minu arust ei määra alati hind inimese professionaalsuse, vale jutt! Soovitan videograafidest uurida nt Oliver Rõõm, Innar Hunt ning Rain Aunapuu.
Meie pulmad tulevad järgmise aasta juulis ja eelarve on suhteliselt paigas. Koht, bänd, pulmaöö hotell, fotograaf ja catering on juba bronnitud ja summad kinnitatud. Ülejäänud hinnad on juba välja uuritud.
Peokoht ilma ööbimiseta300
Bänd 1000
esitlustehnika (projektor ja ekraan) 30
Pulmakoordinaator 100 (pulmaisa ei võta, võtame koordinaatoriks tuttava tuttava, kes aitab kõike korras hoida)
Registreerija 250
Fotograaf 620
Catering (toit, inventar, mööbel, tort) 1700
Transpordile meil ei kulu, oma inimesed sõidutavad
Minu kleit 200 (jakiks koon ise Haapsalu salli, aasta projekt olemas :)
Minu aksessuaarid (kott, kingad, ehted) 50
Peigmehe riided ja aksessuaarid 300
Lilled 50
Kaunistused 400 (sinna alla kuulub ruumikaunistused ja kõik muu pudipadi, mida vaja osta, samuti näiteks snäkilaud, mille teeme ise)
Alkohol 300
Sõrmused 300
Kutsed 40
Soeng ja meik 50
Pulmaöö hotellis (kaks ööd) 275
Improteatri etendus 320
Kokku on siis 6285 eurot, aga võib minna rohkem, võib minna vähem
Kallis lõbu, ütleks nii :)
maretm2lk - ma vaatan su eelarvet ja igati mõistlik kõik. Küsin aga kui palju külalisi kutsute oma päeva tähistama?
Meil on hetkel n.ö korraldamine soiku jäänud mitmel põhjusel. Õigemini tegeleme hetkel sellega, et saaksime ikka pulmad korraldada seal, kus soov (ühes talukohas, aga selleks on vaja tohutu eeltöö teha, et sellist päeva saaks seal veeta). Teiseks põhjuseks on see, et tahame kindlasti väisata Eesti Pulmad 2016 üritust, seal siis saaks kindlasti sotid selgemaks ja paneks tähtsamad asjad paika nagu pulmaisa, bänd, fotograaf ja/või videograaf.
maretm2lk - ma vaatan su eelarvet ja igati mõistlik kõik. Küsin aga kui palju külalisi kutsute oma päeva tähistama?
Meil on hetkel n.ö korraldamine soiku jäänud mitmel põhjusel. Õigemini tegeleme hetkel sellega, et saaksime ikka pulmad korraldada seal, kus soov (ühes talukohas, aga selleks on vaja tohutu eeltöö teha, et sellist päeva saaks seal veeta). Teiseks põhjuseks on see, et tahame kindlasti väisata Eesti Pulmad 2016 üritust, seal siis saaks kindlasti sotid selgemaks ja paneks tähtsamad asjad paika nagu pulmaisa, bänd, fotograaf ja/või videograaf.
[/quote] Need summad on hetkel arvestatud 50le inimesele, aga võib-olla tuleb mõni külaline rohkem.Tere, Kui te väga ei pahanda, siis minule võiksite neid hinnapakkumisi jagada. Endal ka plaanis teha 2016 a augustis, hetkel otsin kohta ja kusjuures neid samu kohti olen vaadanud, kuid pole veel hinnapakkumisi küsinud :)
Anna oma meil :) Igaks juhuks ei kirjuta avalikult kõigi kohtade kohta..
Avalikult foorumis vast jah ei tasu tegijate hindasid välja tuua..
Iga pulm või üritus on ju erinev ja ka tegijatel erinevad hinnad. Muidu pärast tuleb umbes selline jutt, et "aga tema foorumis ütles, et te teete 10% soodustust, mina tahan ka)
Vaesed tegijad :D
Arusaadav :) [e-post peidetud]
Tere
Meie pulm toimub 27.07.2016, päevaks on kolmapäev. Paljud tegijad on mitmeid kordi üle küsinud,et kas päev on ikka õige. Õnneks on siis puhkuste aeg hooga käimas ja ei sega kedagi,et see kesknädalal toimub. Eelkutsed saadame kohe-kohe välja, siis saavad kõik kiiresti päeva broneerida.
Eelaveks on meil hetkel 10 000
Külalisi on hetkeseisuga 77-inimest, + 6tegijat.
Pulmaisa-700EUR
Videograaf- 970EUR
Sõrmused- 600EUR
Fotograaf- 1100EUR
Bänd- 320EUR
Need on kindlad hinnad, mis kinnitatud.
Hinna üle arutamine on käsil praegu : florist, dekoraator, alkohol, tort, rõivad, soeng/meik, auto. On asju, mis kindlasti veel puudu on :) Lapsi on meil pulmas 5, üks nendest oma poeg ja teised on väga lähedaste lapsed. Ülejäänud peavad paraku kellegi hoida jääma.
Tere!
Uuriksin, mis hinnaga said ans. Taas esinema? Kuna tegemist on kahemehebändiga ja üks neist on mu kunagise laualuõpetaja mees, siis tean kellega tegemist ja sooviksin ka neid oma pulma. Kui tüli ei tee, siis võib kirjutada ka meilile: [e-post peidetud]
Ette Tänades,
Sille
Tere sooviksin ka hindasid teada.Endal ka plaanis 2017 pulmad teha.Aga juba teen eeltööd .Oleksid eelarve koostamisel suureks abiks.
Palun anna oma meil, saan täpsemalt kirjutada siis :)
aitähh vastamast
Tere!
Pulmakorraldajast...
Tööga seoses (õpetaja) korraldan palju igasuguseid õpilasüritusi pidudest ekskursioonideni, kogun teatripiletite raha, vormisärkide raha, suhtlen meiliteel sajakonna lapsevanemaga jne. Meil olid ka 100 + külalisega pulmad (2015 sügisel) ja mõtlesin, et hakkama saaksin küll, aga professionaalid on ikka professionaalid, usaldan korraldamise neile, endal ka vähem muret. Pean tunnistama, et alahindasin enda kogemusi ja ülehindasin professionaalide oma. Närvikulu oli ilmselt rohkemgi kui ise korraldades ja mitmed lihtsasti ennetatavad apsud juhtusid ikka. Ehk kui oled mingigi suhtlemis- ja korralduskogemusega ning kriitilise mõtlemisega, ei tasu võtta pulmakorraldajat lihtsalt selle pärast, et nii "soovitatakse". Võib muidugi olla, et lihtsalt meil oli halb kogemus ja (üks tuntumaid ja ka kallimaid korraldajaid) ja teistega läheks paremini.
Tere!
Pulmakorraldajast...
Tööga seoses (õpetaja) korraldan palju igasuguseid õpilasüritusi pidudest ekskursioonideni, kogun teatripiletite raha, vormisärkide raha, suhtlen meiliteel sajakonna lapsevanemaga jne. Meil olid ka 100 + külalisega pulmad (2015 sügisel) ja mõtlesin, et hakkama saaksin küll, aga professionaalid on ikka professionaalid, usaldan korraldamise neile, endal ka vähem muret. Pean tunnistama, et alahindasin enda kogemusi ja ülehindasin professionaalide oma. Närvikulu oli ilmselt rohkemgi kui ise korraldades ja mitmed lihtsasti ennetatavad apsud juhtusid ikka. Ehk kui oled mingigi suhtlemis- ja korralduskogemusega ning kriitilise mõtlemisega, ei tasu võtta pulmakorraldajat lihtsalt selle pärast, et nii "soovitatakse". Võib muidugi olla, et lihtsalt meil oli halb kogemus ja (üks tuntumaid ja ka kallimaid korraldajaid) ja teistega läheks paremini.
Tere, kui saladus pole kus kohas teil see rendi pind on,mis nii odav ja majutab ära nii palju rahvast? Päikest, Triin :)
Tere!
Mulle tundub, et selleks, et ise pulmakoht kaunistada ja sealjuures närvid terved hoida, peab olema väga suur isetegemise fänn ja väga heade ideedega. Minul selle osa ise tegemine ei tulnud kordagi mõttessegi ja see oli ka osa, millega pulmakorraldaja sai väga ilusti hakkama. Natuke mööda oli muu.
Täisteenuse sisse peaks kuuluma:
broneeringute tegemine - peokoht, bänd, pulmaisa, tehnikarent, kui see ei käi koha juurde, catering, kutsete tellimine ja väiksemad teenused, mida soovitakse (juuksur-jumestus, buss külaliste veoks, esinejad jms)
peokoha dekoreerimine
päeva ajakava tegemine, enne pidu logistika korraldamine ja jälgimine, et kõik toimib, olla ühenduslülik erinevate tegijate vahel jms; peo ajal tegevuste koordineerimine
Omalt poolt lisaksin: üldine nõustamine ja tuju üleval hoidmine
Selle eest oli minu pulmakorraldaja töötasu (mitte materjalid jms) 1500.- (+km) See on päris suur summa, aga kõige eespool loetletu kohta tundus siiski mõistetav. Reaalsuses läks aga vähe teisiti.
Minu suurimad etteheited korraldajale on ajapuudus ning jahe suhtumine - see viimane on muidugi subjektiivne, v-o mulle lihtsalt tundus, et ta ei pühendu. Professionaalses mõttes oli suurimaks probleemiks see, et viimased nädalad enne pulmi korraldas ta kogu aeg pulmi välismaal, kus polnud internetilevi, mistõttu ei olnud temaga kontakti. Professionaalina oleks ta tõenäoliselt asjad viimasel hetkel ka korda ajanud, aga leian, et mina kliendina maksan ka kindlustunde eest ning soovin teada, et kõik on korras juba paar päeva enne sündmust. Igal juhul kujunes nii, et viimasel nädalal suhtlesin mina ise bändide, ruumi ja tehnika, jumestaja, lilleseadjate ning õhtujuhtidega.
Toon mõned konkreetsed näited, miks läksid nihu:
-Seoses kehva netiühendusega, ei jõudnud temani meil, mis ütles, et cateringilt me toole siiski ei saa, sest inimesi on liiga palju. Igaks juhuks (olles täiesti kindel, et asi on korras), mainisin seda korraldajale neljapäeval, st kaks päeva enne pulmi, ning ta kuulis esimest korda ja hakkas organiseerima 130 tooli. Aga kui ma poleks seda üle korranud?
-Tort jäi meil tund aega hiljaks. Suhtlesin ise torditegijaga, kellele kirjutasin üle ka tordi serveerimiskellaaja, nii et see kivi läheb pigem tema kapsaaeda, kuid korraldaja oleks ju ka võinud eelmisel päeval kõik tegijad läbi helistada ja veenduda, et kõik on täpselt nii nagu tarvis.
-Pulmakorraldaja saatis mulle ajakava, millele tegin värvilised märkmed juurde - küsimused ja kommentaarid ning saatsin tagasi. Ta saatis kõigile tegijatele täpselt sama faili - ilmselt ei olnud seda avanudki, sest muidu oleks näinud, et seal on küsimused ja mõttekohad talle, mitte kõikidega jagamiseks.
-Kõige suurem probleem, mis oli väga piinlik: tema kätte sai ümbrik, mis tuli anda ühele bändile. Ja ta UNUSTAS seda teha. Lihtsalt läks südaööl koos ümbrikuga minema. Bänd sõitis öösel aga tagasi Lõuna-Eestisse, nii et ta ei saanud neile raha ka järgmisel nädalal viia. Kokkuvõttes kulus 1,5 nädalat kuni me tulime pulmareisilt tagasi ning sain ise bändiga kokku, võtsin nende jaoks raha uuesti välja ning maksin ära. Korraldaja käes olnud ümbrikuga tegime lihtsalt tasa-arvelduse, sest ma ei olnud talle veel kõike maksnud.
Üldine jahe suhtumine seisnes selles, et ehkki kohtusime 3-4 korda, oli kogu aeg meie pulmaga "aega küll", ta ütles otse välja, et tal on suvel nii palju pulmi ees ja ta tegeleb meiega hiljem, et küll jõuame detailid hiljem täpsustada. Paraku oli ta "hiljem" Itaalias. Ideid ta eriti kuulata ei viitsinud ja ise põnevaid ideid välja ei pakkunud, saadetud pilte ja linke ei avanud enne kui viimasel nädalal jne. Ma ei ole naiivne ja ei arva, et kõik kümned pulmad aastas korraldajal päriselt silmad särama löövad, aga ma leian, et pulmakorraldaja tasu sisse peaks kuuluma see, et ta loob sinus tunde, et sinu pulm on ka tema jaoks tähtis ja et ta pingutab. Ükskõik, kas ta tegelikult laseb vana rasva peal liugu või tõesti poeb nahast välja. Minu korraldajaga suheldes oli kogu aeg tunne, et meie pulm on tema jaoks tüütu üritus hooaja lõpus ning meie soovid veidrad ja diletantlikud. Jällegi - korraldajana puutud kindlasti kokku kümnete paaridega, kes käivad välja naiivsed soovid, mille kohta sa korraldajana juba tead, et neid ei saa realiseerida, aga professionaalina ei tuleks kliendis tekitada tunnet, et tema on loll, vaid püüda oma ideed määrida kliendile pähe, nii et talle tunduks, et need on tema omad :)
Ehk siis individuaalsest lähenemisest väga juttu ei olnud - ollakse ikka väga harjunud oma kindla formaadiga.
Positiivset ka: dekoratsioonide poolega jäime väga rahule - kõik oli maitsekas ja ilus. Niisiis oleksin pidanud temalt võtma ainult dekoratsioonid ja muuga tegelema ise.
Reaalselt tegi ta meie puhul dekoratsioonid (materjalid maksime eraldi), koordineeris peo ajal tegevusi, tellis lilled ja soovitas jumestajat. Alguses leidis ta ka videograafi, kes hüppas aga alt ära ja uut otsis ta nii kaua, et leidsime ise vahepeal uue. Võimalik, et ta oleks siiski lõpuks kellegi leidnud. Samuti tegi ta ühe bussibroneeringu, kuid kuna leidsime ise hiljem teised bussid tuttavate kaudu tühitasime selle - see ei ole küll tema süü.
Ise leidsime ja broneerisime: bändid, ruumid, fotograafi, cateringi, pulmaauto, õhtujuhid, esinejad. Tasu võttis ta ikka nö täisteenuse eest. Arvestades seda piinlikku rahaajasa bändiga, oleks ta vähemal tasa-arvelduse osas minu meelest midagi veel võinud maha võtta.
Lühidalt: ma arvan, et pulmakorraldaja teenuse juures on ülioluline osa kliendiga suhtlemise teema. Kui muude ürituste korraldamise juures on eelkõige tähtis lõpptulem, siis pulmade puhul on inimesed enamasti emotsionaalsemad ja kogu protsess tuleks teha võimalikult meeldivaks.
Palun kas on võimalik mulle ka saata need pakkumised kuna palneerin ka 2017 veebruariks pulmi. meili aadress on [e-post peidetud]
Pulm toimub 2016 aasta augustikuus. Esialgne eelarve oli 10 000 + 2000 pulmareis, kuid praeguseks on näha et kokku läheb kuskil 15 000, eelarve ei ole lõplik ja veel muutub kuna kõik asjad ei ole veel paigas vaid alles planeerime. Külalisi kutsume 40 ringis. Pulm toimub restoranis.
Fotograaf 1190
Videograaf 450
Pruudi meik+ proov 165
Pruudi soeng 0
Pruudi kleit 745
Pruudi kingad 100
Peigmehe riided 200
Pruudi ehted 100
Peigmehe kingad 35
Sõrmused 750
Pulmaauto 0
Pulmakorraldaja 1200
Hotellituba 130
Lilled 500
Dekoratsioonid 500
Kutsed/lauplaanid jne 500
Registreerija 650
Vanemate kingid 50
Pulmareis 1238
Toit u 50 eur nägu 2100
Jook 1554
Õnnitlus vahuvein 200
Esineja 1100
Transport 250
Tort 110
Tehnika 400
DJ 350
Lahtioleku tasu ööajal 600
Mustkunstnik 300
Kokku 15467
Me ka imestasime, et kui kalliks kõik läheb. Meil tuleks n.ö restoranpulm
Peigmehe riided: max 400 (kõik vidinad, jalanõud, lips, ülikond-must)
Pruutkleit ja loor: kokku 412
Toit + alko: 3000 eur, 40 inimest! (seda me veel mõtleme, tundub veidi ajuvaba)
Peokoht: 0, siis kui toidud võtad neilt, ööbimist ei ole
Pulmaisa: 450
Paaripanija: veel ei tea hinda
Fotograaf: veel ei tea, pole leidnud õiget
Bänd: 450
+ lauakaarid, kutsed, pruudi soeng ja meik.. ja muud vidinad. Kujutan ette juba et seal tuleb ka 1000 eurot juurde.
[e-post peidetud] fotograafide hinnad.Aitähhh
sirle.plaks.005 [at] mail.ee.huvitaks fotograafide hinnad.Aitähhh
[/quote] Fotograafi võid saada paarisaja euro või paarituhande euro eest, sellised hinnad ongi. Kõik sõltub ikka konkreetselt Sinu soovist, millist fotograafi tahad, millist paketti jne. Sellises asjas peaksid ikka ise pakkumisi võtma- eelnevalt fotograafide töödega tutvuma jne. Need hinnad mida võime sulle saata ei pruugi aga sulle mitte midagi öelda....Me ka imestasime, et kui kalliks kõik läheb. Meil tuleks n.ö restoranpulm
Peigmehe riided: max 400 (kõik vidinad, jalanõud, lips, ülikond-must)
Pruutkleit ja loor: kokku 412
Toit + alko: 3000 eur, 40 inimest! (seda me veel mõtleme, tundub veidi ajuvaba)
Peokoht: 0, siis kui toidud võtad neilt, ööbimist ei ole
Pulmaisa: 450
Paaripanija: veel ei tea hinda
Fotograaf: veel ei tea, pole leidnud õiget
Bänd: 450
+ lauakaarid, kutsed, pruudi soeng ja meik.. ja muud vidinad. Kujutan ette juba et seal tuleb ka 1000 eurot juurde.
[/quote] Mida menüü sisaldab, et inimese kohta söögihind 75 (!) eurot? Meil arvestatud 80inimesega kokku (koos meeskonnaga) ja hind koos alkoholiga ka ei tule nii suur kui Sul. Loomulikult ei ole tegemist ka restoraniga (catering), aga ikkagi..Jah, just selline hind. Me teame, et see on veidi ulme, aga kaalusime kõiki variante ja nendes kohtades, mis sõelale jäid oli miinimumarve ja me sealiha ja hapukapsaid pulma ei taha/puhkekeskused ei meeldi.
Mõisad (ööbimisega) oleks veel kallim tulnud, niiet pidime valima siis, kas maksame 65 eur nägu ja ööbimist ei ole või loobume enda unistuste pulmadest, sest puhkekeskused jms ei lähe peale ning head-ilusad mõisad on kallid. Muide mõisad pakkusid ka ühe inimese hinnaks min 50 eur. 2 neist pakkusid 100 eur inimene!
1 väike mõis pakkus 19 euri nägu, aga sõbranna elab seal lähedal ja ütles, et see ei ole hea koht: räämas ja ei soovita.
Unustasin lisada, et mida menüü sisaldab.
Kalatoidud ja restoranihindadega nagu näha...
sirle.plaks.005 [at] mail.ee.huvitaks fotograafide hinnad.Aitähhh
[/quote] Meile tehti pakkumised alates 500 kuni 1200 + transport, aga need, kes 500 maksavad ei pruugi head olla.Pulmi hakkasime planeerima 2015 aasta sügisel. Põhi vastus, kui kirjutama ja helistama hakkasime (kas poekohta, fotograafi jms) öeldi, et kinni ja juba olete hiljaks jäänud. Kuid saime juuni alguses 2016 ilusti pulmad peetud ja kõik muretsetud.
Pulmi 10 000 euri eest ei soovinud pidada ja õnneks nii palju ei läinud. Tahtsime hakkama saada 6000 euriga kuid tuli ligikaudu 7000 euri.
Pulma koha rent ja söök (majutus pruutpaari kulul 20nele inimesele+söök 63 inimesele)- 2034€ (selline hind tutvuste poolest)
Alkohol -90€ (vanemad aitasid omalt poolt ja ostsid ülejäänud alkoholi (viinad, veinid, shampuse maksumus ligikaudu 400euri)
Pruutkleit - 718€ (selle sees on õmblustööd, kuna kleiti tehti parajaks ja lühemaks)
Pruudile jakk - 35€
Peigmehe riided - 371€ (ülikond, 2 lipsu, sokid, särk)
Jalanõud (pruudi ja peigmehe) - 95 €
Tort - 273 € (kohale toomisega ja tordi kaal 10kg 3korde korrustort)
Meik, juuksur (kaasaarvatud proov) - 113 €
Sõrmused - 157 €
Fotograaf - 575€
Pulmaisa ja bänd - 1400€
Kutsed - 39€
Kohasilt, kingitus külalistele - 31,50€
Riigilõiv - 30€
Ametid - 20€
Küünal - 13€
Lilleseade (Pruudikimp, autokaunistus, lauaseade pruutpaari lauale, rinnatasku kaunistus) - ligikaudu 165€
Pulmapäevik - 25€
Auhinnad - 30€
Sõrmusepadi 13€
Õhupallid (nime ära saatmiseks 5tk, heeliumiga täidetud) - 7€
Vanematele kingitused(fotoalbumid) 56€
Pulmalipp - riide sain ja peale joonistasid sõbrannad
Abis oli ka inimene, kes kaunitas koha, seadis lilled, tegi veel pulmaoksjoni jaoks nipetnäpet, pulmaküünla kaunistas jms.- ligikaudu 200€ (selline hind sellepärast, kuna ma olin tal esimene pulm algusest lõpuni siis sellepärast selline hind) (kõik oli maitsekas, ilus samuti oli ka fotonurk, mis oli menukas).
Kokku: 6490,50 (kuid siia juurde võib veel panna 300 euri need on need nipetnäpet asjad).
Võrreldes algsega on kõik kahekordistunud, nii eelarve kui ka külaliste nimekiri. Olgu, viimane päris mitte nii, aga eelarve hetkel siis selline, mis kindel:
Pulmaisa - 690 EUR
Fotograaf - 412 EUR
Sõrmused - u 600 EUR
Bänd - 1200 EUR
Video - 890 EUR
Pruutkleit - 175 EUR
Ülikond - 155 EUR
Kutsed - 28 EUR
Tseremooniameister - 380 EUR
Catering koos toolide, laudade ja kaunistamisega - mitte rohkem kui 2800 EUR
Ettevalmistamiseks sviit hotellis - 75 EUR
Ja juba nii 7400 EUR... Eelarve hetkel, et püsiksime 10 000 EUR sees. Hetkel tundub, et jääme ka sinna sisse. Igatahes algsest 5000 EUR on asi väga kaugel :)
Tere!
Ma saan aru, et teie pidasite enda pulmad küünis. Kas oleks võimalik Teiega e-mailida? Mul oleks mõned küsimused seoses planeerimisega.
Oleks tohutult tänulik.
Tere!
Meie pulmad ei toimunud küünis. Toimusid Viimsi vabaõhumuuseumis :)
Vabandust, mu kommentaar läks vale teema alla.
Kas tellitud registreerija tegutseb ka Harjumaal (Tallinnas)? Oleks võimalik kontakte saada?
Tere!
Ma saan aru, et teie pidasite enda pulmad küünis. Kas oleks võimalik Teiega e-mailida? Mul oleks mõned küsimused seoses planeerimisega.
Oleks tohutult tänulik.
Kas tellitud registreerija tegutseb ka Harjumaal (Tallinnas)? Oleks võimalik kontakte saada?
[/quote] Ma ei tea, kas see küsimus oli mulle suunatud, aga vastan ikkagi :) Meie registreerijaks oli Risto Tamm. Ta on muidu Pärnakas, aga tuleb ka Tallinnasse. Hind väga mõistlik, hästi tore suhtumine, väga meie stiili mees ja tseremooniaga jäime igati rahule. Facebookis leiad ta üles :) Tema kaudu sai nö paberid ka korda!Heihooo, ma olen ka abiellumas. Meie tähtis päev samuti tulemas augustis, Graniitvillas. Hetkel nendega suhtlus pooleli kuid olen nii palju häid kommenatare saanud selle kohaga. Hetkel eelarved, mis olen saanud teada:
videotegija 1000, pikk+ lühike video, sõbranna õele teinud video ja siiamaani vaatan ja nutan.
Graniitilla rent+ ööbimine kokku 1940+900 Sisaldab minimaalslet 50 in ööbimist, aga kuna 6 kohta läbi kahe korruse, sviidid, mahub sinna rohkem inimesi ööbima.
Pulmaisa Virgo jaani, pole veel vastust saanud summa osas.
Bändi osas pole õrna aimugi keda võtta, aga peale bbändi kindalsti tahaks õhtuks DJ, kuna inimesed pigem 30-40 kanti.
Inimesi kokku 90
Graniitvilla pakub toitlustust, hinnad alates 17€/inimene aga korraliku praega, 3 käigulise söögi hind pigem 25€+ suupisted veel
Alkohol nende poolt korgitasu oli muidu7€, seda peab veela arutama, kuna neil poole liitrise viina hind 20€ ehk siis poole kallim kui poes..
pulmakutsete tegijaid on palju! Pean välja valima
Tere,
Alustasime pulmade plaanimisega 2018 juulis
Tahame tähtsamas asjad (koht, fotograaf, videograaf, pulmaisa) ise ära otsustada ja siis plaanime kaasata pulmakorraldaja.
Kui keegi on uurinud bändide tasusid siis võiks julgelt jagada kuhu vahemikku see jääb. kindlasti tahame tseremooniale ja mingiks osaks peoks elavat muusikat, kuid õhtul võib olla ka vabalt DJ (võib jagada soovitusi).
Esialgseks eelarveks oleme võtsime 15 000, kuid mida enam hinnapakkumisi küsin, seda enam tundub see number pigem 20 000 lähenevat. Kuna koht ei ole veel kindel siis pole cateringi kohta hakanud uurima, aga äkki keegi oskab kohe öelda kas toidu hinna sisse on arvestatud ka nõud?
Olen ka ise pulmi planeerimas ja otsimas pulmakorraldajat. Sooviksin sellist kogemust vältida - kas palun jagaksid minuga privaatselt mailiaadressil [e-post peidetud], kellega see ebameeldiv kogemus oli?
Tere!
Meie pulm toimub 17.09.2016..Külalisi tuleb kusagil 50-60(kindlat arvu veel ei tea) :). Eelarvet, kui sellist meil paika pandud ei ole. Meil on pigem see, et vaatame, kus kui palju läheb ja selle järgi siis arvestame kulud kokku ja no- tuleb maksta :D. Praeguseks on enam-vähem teada sellised summad:
Pulmaisa-700EUR
Kleit-265EUR
Ülikond-100EUR
Kutsematerjalid-25EUR
Sõrmused- umbes 550EUR
Fotograaf- 200-300EUR
Palju asju on nimekirjast puudu ka veel. Päris 101% paigas kõik summad ei ole, aga umbes sellised nad tulevad. On veel lahtisi otsi, näiteks meened, alkohol jne. Palju meisterdan ise sõbranna abiga(kutsed, kohakaardid, lauaplaan ja miskit nipet-näpet veel).
[/quote] Kas äkki reedaksid, kus pidu toimus, et nii odavalt said? Ning millist cateringi kasutasid?See on vana foorumi arhiiviteema — uut vastust siia ei saa lisada.