J&V pulmapäev 22.06.2014
Meie 21 aastat tutvust ja 16 aastat kooselu sai ametliku pitseri 22.06.14. Meie pulmapäev oli parimatest parim ning siinkohal soovime tänada tegijaid.
Pulmaisa - Veiko Veiert - oma ala professionaal. Esimesel kohtumisel oli meil selge, et tema on just see, kes meie pidu peab juhtima. Tema kiituseks peab ütlema, et kogu päev on kellaajaliselt paigas ning kogu pulmakava on saadetud ka kõigile teistele tegijatele - seega on kõik teadlikud, mis toimuma hakkab. Ehk kokkuvõttes, pruutpaar ei pea sel päeval ise mitte millegipärast muretsema. Kui Veiko saabub, siis võtab ta kõik ohjad enda kätte ning ise saab 100% pidu nautida.
Bänd - Sleepwalkers - pidu läks käima kohe esimese loo ajal :). Kõik meie soovid täideti ning peale bändi lahkumist saime tänu Eskole diskomuusika saatel jalga keerutada hommikul kella viieni. Mängivad lugusid nii noortele kui vanadele ning kõik meie külalised jäid bändiga väga rahule.
Peokoht - Kunstimäe Puhkemaja - parim koht, kus pulmi pidada. Koht paikneb väga ilusas kohas, pererahvas ääretult sõbralik ja vastutulelik, peosaal väga hubane, toidud imehead, majutatud said kõik pulmakülalised. Meie pulmapidu kestis kaks päeva ning lahkudes oli ääretult kurb, sest pererahvas sai nii omaks.
Fotograaf - Tiia Kruus - parimat fotograafi annab otsida. Teeb teoks kõik pruutpaari ideed ja oma lennukad ideed. Pildid on fantastilised, nagu postkaardid, mida vaataks koguaeg. Lisaks on tegemist ääretult sooja ja sõbraliku inimesega, kellega pildistamine sujub väga ladusalt ja mängeldes.
Pruutkleit - Jaanika Disain - kohe esimesel kohtumisel teadsin, et Jaanika on see, kes minu pruutkleidi valmis teeb. Temaga koostöö sujus väga ladusalt. Ta täiendas minu algset ideed ning aitas õigeid valikuid teha. Eriti meeldis mulle tema puhul see, et kui tal oligi oma arvamus, siis ei surunud ta seda peale, vaid suunas/juhtis mind nii, et sain ka ise aru, et tal on õigus. Kleidid, mille ta tegi mulle ja minu pisikesele tütrele, olid imelised.
Peigmehe riietus - Baltika Kvartal, Tallinna Kaubamaja, Ülemiste Keskus - kõik vajalikud riided ja jalatsid leidsime nendest poodidest.
Lilleseaded - Pille Peterson - kõik meie soovid said täidetud ning kõik vajalikud vahendid lillede hoidmiseks/paigutamiseks saime temalt. Seaded olid imekaunid, eriliselt härdaks tegi pruutkimp ja peigmehe rinnakaunistus. Kiitus väga kiire töö eest, sest külaliste kingitud lilledest valmisid peokohas väga ilusad lauakaunistused.
Tort - Kairi Koemets - taaskord pika kirjavahetuse teel, said meie kõik soovid täidetud. Tort oli maitsev, külalised kiidavad torti siiani. Suhtlemine Kairiga väga meeldiv. Kairi on väga kannatliku meelega ja vastutulelik. Kaunistamise osas kasutasime Pille abi, kes kaunistas tordi külaliste kingitud lilledega.
Tseremooniameister - Olavi Ilumets - oskab pidada kõnet, mida kuulavad kõik, kuna kõne on südamlik, soe ja räägib pruutpaarist.
Tseremoonia muusikud - Raen Väikene ja Kadi Poll - väga ilus akustilise kitarri esitus Raenilt. Mängis ära meie soovitud laulud ning tegi armsa seade laulule, mille saatel soovisime siseneda. Kadi Poll on imelise häälega noor neiu, kelle kirjutatud ja esitatud laul sobiks igasse pulma. Meie naudime seda laulu väga.
Tseremoonia läbiviimise koht - Tartumaa Tervisespordikeskuse Metsatuba - looduskaunis koht, mis on ühteaegu ürgne, maagiline ja vapustavalt ilus.
Jumestus - Lauluga Kauniks (leiab fb-st) - jumestus oli täpselt selline nagu ma soovisin. Soovisin hästi loomulikku ja lihtsat meiki.
Soeng - Kesklinna Ilusalong, juuksur Silja Sööt - kahe proovisoengu tulemusena sai tehtud soeng, millest olin unistanud.
Pulmaauto - tuttava tuttav - soovisime pulmaautoks žigulid, sest see oli auto, millega abikaasa hakkas minu juurde käima. Leidsimegi tuttava tuttava, kes meile oma autoga pulmasõitu tegi.
Neiupõlvenime ärasaatmise koht - Hellenurme Vesiveski - kuna minu neiupõlvenimi oli Veski, siis soovisin nime ära saata kohas, mis seondub Veskiga ning selleks parim paik oli vesiveski. Veskiemand Maega mõtlesime välja plaani, mille tulemusena peigmees pidi minu neiupõlvenime ära jahvatama ning selle tulemusena saime kotitäie uue nimega rukkijahu. Veskiemand Mae on ise ääretult sõbralik ja lahke inimene ning soovitan kõigil, kel pulmapidu Lõuna-Eestis, põigata Hellenurme Vesiveskist läbi.
Kõik, mis paberist (kutsed, lauaplaan, kohakaardid, kingilaegas, vanemate kingitused, erinevad akssessuaarid pildistamiseks, voucherid mängudeks, salvrättidele lipsud, veinipokaalidele lipsud jne) valmistasin ise koos abikaasaga. Ei oska öelda, kas tellides oleks tulnud soodsam, kuid oma panuse andmine ja isetegemise rõõm kaalusid soodsama variandi üle. Teistele pruutpaaridele soovitan, et kui vähegi tahtmist, siis tehke ise, sest südamerahu ja rõõm sellest on piiritu. Vanematele kingituseks meisterdasime albumi, kus lisaks fotodele olid lühikesed jutud meist ja meie lastest.
Kokkuvõttes täname kõiki tegijaid, kes aitasid ellu viia meie ühist unistust. Meie pulmapidu oli parimatest parim!
Jaana&Virgo
See on vana foorumi arhiiviteema — uut vastust siia ei saa lisada.