Pulmateenuste turuuuring

Vasta ankeedile

Meie päev 23.02.2013

Kirjeldan ka siis meie vahvat päeva, nagu siin eespool juba tehtud on. Veetsime öö enne peiuga lahus, mitte sihilikult, vaid sattus nii olema. Pidin juba 8.30 ABella ilusalongis olema, ja kuna elan Tartust väljas, otsustasin öö sõbranna juures veeta. Sõbrants viskas mu siis hommikul autoga salongi ära, koos kleidi ja muu kolaga. Kleidi pidin kohe selga panema, kuna soeng ja meik oleks muidu rikutud saanud. Alustati soenguga, pärast tehti meik. Mingi hetk jõudis salongi ka fotograaf Renee Altrov, hea sõber ja andekas piltnik. Ta siis klõpsutas pilte kingadest, kõrvarõngastest ja kimbust (tegin ise kangast kimbu), ning muidugi minust meikari toolis. Eelmisel õhtul olin veel kimpu lõpetades mõtisklenud, et kõik on nii libedalt läinud, midagi peab homme valesti minema - ja ennäe - meikari toolis andis mu kleidi lukk järgi! See pidi peitlukkude probleem olema, nii et õmblejat siinkohal kindlasti ei süüdista mitte mingil moel - kleit oli ilus ja täpselt selline, nagu soovisin. Igatahes, kuna see oodatud äpardus juhtus, hakkasin kõva häälega naerma, Renee muudkui klõpsutas ärevalt pilte teha, samal ajal juuksur helistas oma sõbrannale, kes pidi nagunii tol hommikul tema juurde juuksurisse tulema, ning kes on õmbleja. Põhimõtteliselt, minu eest organiseeriti tugev niit, nõel ja õmbleja sinnasamasse salongi ca 30 minuti jooksul! 10.30 ajal jõudis kohale ka peig, et sealsamas riietuda ning et saaksime sealt koos edasi minna. Kuna mul oli must kaitsekile kleidil, siis ta mind tervenisti kohe ei näinud. Minu meik sai valmis (vahepeal tehti kõrvatoas ilupilte peiu riietusest jne), ja siis oli aeg hakata kleidi mulle sõna otseses mõttes selga õmblema. Peiu saatsin meigitooli - leidsime, et kui mulle tehti meik, siis pildistamise mõttes oli loogiline, et ka tema kergelt jumestuskreemiga üle käia (seda enam, et ta poissmeesteõhtul kelgutades oma lõua katki kukkus :D). Kleit terve, mõlemad mukitud ja üles vuntsitud (see oli omamoodi vaatepilt, kus mulle üheaegselt tehti meigi viimaseid viimistlusi, pandi tukk paika ja õmmeldi kleiti selga, ning ülejäänud asjaosalised vaatasid huviga pealt. Mul oli väga lõbus :D), võeti mult kate ära ja peig nägi mind tervenisti. Meeldis :) Edasi liikusime õue pildistama, ja nagu tellimise peale tuli päike välja :) Käisime uues Tartu raudteejaamas ning Toomemäel. Seejärel oli pealelõunal registreerimine, kuhu kutsusime vaid pere ja sugulased (ca 20 inimest). Registreerisime Tartu perekonnaseiusametis. Jalg ikka natuke tudises, jutlustaja (või kuidas teda nimetada) ajas imelikku luulelist juttu, aga kõik ütlesid "jah" õigel ajal ja sellega oli korras. Õnnitletud, liikusime sugulaste juurde, kus sai salatit ja šampust :) Põhimõtteliselt väike vahepeatus enne peole minekut. Seda enam, et mul kõht juba salongis korises! Tegime pilti ka sugulaste hoovis kasvuhoones (!), mis oli jälle omamoodi äge ja ebatavaline. 15.30 kogunesime EMÜ ühikate juures, kus saatsime ära minu nime, ja kust sain asemele oma uue (sümboolselt) - süsteemi mõtles välja mu hea sõbranna Iti. Süsteem oli järgmine - jäätükk, mille peale oli kirjutatud minu perekonnanimi; leeklambiga sulatasin oma nime pealt ära ja alt tuli välja traadist painutatud peiu nimi, mille sain sealt kätte ja mälestuseks endale (meeldis just see mõte, et mitte ainult ei saada oma vana nime ära, vaid saan ka uue asemele!). Koha valisime sellise, kuna mõlemad peiuga elasime seal ja kohtusime ja sebisime jne ka seal :) Siis liikusime autorongis peokoha poole - Cantervillasse Pikajärvel. Tee peal tegime kiire kõrvalpõike, et looduses ja ühe kiriku ees kogu kambast pilti teha (kuigi osa autorongist läks kaotsi). Tee peal oli suurem "ussimäng" - külalised sõitsid sinka-vonka üle kahe sõiduraja, kui tee oli vaba. Ühe pulmaviina saime ka ühele hääletajale ära anda. Kohale jõudes toimus tubadesse registreerumine (seal oli ka mingi kamm, peasaal oli ka kodulehe järgi tuba, ja magamiskohtadena oli märgitud ka suvalisi kitsaid diivaneid) ja külalisteraamatusse sissekirjutamine - selleks lasin teha A2 pildi raagus puust, kuhu külalised said spetsiaalse värv-tindiga sõrmejäljed (meil olid sõrmejäljed südamekujuliselt ka kutsetel ja sõrmuste siseküljel nimede asemel ka sõrmejäljed) lehtedena puule panna ja nime juurde kirjutada. Õnneks suudeti omavahel tubasid vahetades ja ümber orgunnides kõik tubadesse ära paigutada (meil oli terve maja kinni pandud). Teine, mitteametlik tseremoonia, toimus õues. See oli meie jaoks olulisem, kui linnas registreerimine. Purskkaevu ümber kogunes kogu pulmaseltskond, küünlad kahel pool rada, ja meie jalutasime nende vahelt läbi. Muusikat meil õue ette nähtud ei olnud, ei mõelnudki selle peale. Keegi hakkas pulmamarssi ümisema, teised külalised läksid sellega kaasa, ja lõpuks laulis kogu seltskond Mendelsoni. Ma pidin naerust püksi tegema. Pulmaisa, Leho Luukas, pidas kena kõne, vahetasime vanded (pisarad!) ja sõrmused (uuesti). Ma ütlesin "Jah" asemel seekord "Einojah", ja kõik naersid :) Pinge oli juba maas ja tseremoonia oli lihtsalt ÜLIarmas. "Kibe" ajal panid külalised säraküünlad põlema ja kõik oli äge! Liikusime härrastemaja ette, kus laual ootas termoses hõõgvein. Õnnitleti, kallistati, kiideti ja musitati :) Edasi läks lahti pidu! Mängudest tegime ametite jagamist, regivärsi koostamist, üksteise tundmist (see meeldis külaistele väga, ja meil oli ka peiuga lõbus!), pesulõksumängu (peig ja minu isa), viktoriini liikumisega (küsimused meie kohta, ja see meeldis külalistele ka väga), ajalehtedest pulmakleiti (kõige hämmastavam vaatepilt - KÕIK külalised läksid sellega kaasa! ma ei uskunud oma silmi!) ja lubadustega oksjonit (väga toredad lubadused olid). Lisaks tegime taldriku katkihüppamist (et mitu last saame, kokku tuli 32 tükki!) ja pulmaküünla süütamise traditsiooni, muidugi kingitused vanematele (tellimusena õmmeldud lips-sallid, nagu peiul, lisaks pühendusena tikitud "Mälestuseks, ..meie nimed.. 23.02.2013" ja taskurätt ka pühendusega). Toimus muidugi ka pruudi ja peiu rööv (eri aegadel muidugi, kuid väga lähestikku). Enda rööviga kauplesin peiult välja kuuajase lubaduse nõusid pesta (ta pakkus muuseas läbirääkimiste ajal, et ostab uued nõud ja et ostab nõudepesumasina, aga ma ei olnud nõus), ja röövijad said ühe korraliku brändi. Minult nõudis peig (istudes samal ajal infrapunasaunas, kaks kena neiut käevangus :D), et teen tema asemel kuu aega pühapäevahommikuti pannkooke (muidu teeb tema igal pühapäeval) ja pesen sellega tekkinud nõud ise puhtaks. Röövlineiud nõudsin kahte vallalist noormeest ja ühte kassipoega :D Pakkusin fotograafi ja ühte peiu sõpra, ning kassipojaks oma head sõpra. Neile sobis. Õhtu lõpus viskasin kimbu ja peig viskas kaabu. Esines bänd - minu hea sõbranna Kristiina Päss oma koolikaaslastega Ellerheina koolist, džässilik värk. Kõik külalised tantsisid nii, nagu nad pole tantsinud aastaid! Pärast bändi (kl 1.30 ajal) oli DJ. Keskööl oli ka tort ja konjak, tordi tegi mu väga hea sõbranna Erle Unt, tort kadus minutitega. Sai joodud palju viina, veini, konjakit. Meie peiuga olime muidugi peaaegu kained (v.a. kibe karjumise ajal, kui tuli pitsi kergitada), nii et pidu on väga hästi meeles, kõik emotsioonid, kõik tantsud. Super! Mina jäin väga rahule. Meil oli isegi kontvõõras, kes suutis peol laineid tekitada (jõi end veidi lolliks, ajas kuradeid taga ja püüdis kaklema kippuda), nii et kõike oli. Pisaraid! Naeru! Rõõmu! Pahandusi! Järgmisel hommikul oli söömine ja pärast seda said külalised kõrvalmajas saunas ja basseinis käia. Tegime ka "Eesti minut" pilti :) Siiani saan tänu- ja kiiduavaldusi korraldatu eest, just selles osas, kuivõrd MEIELIK ja siiras kogu see üritus oli. Eks ma orgunnisin seda ka oma pool aastat, aga sealjuures tuli enamus asju ja detaile loomulikult, ilma punnitamata. Muidugi sai palju ideid inetrnetist Pinterest.com lehelt leitud ja maha kopitud. Panen oma board´i siia uurimiseks, kui kedagi huvitab http://pinterest.com/kaijaco/winter-wedding-23-02-2013/ Avaldan ka tänu kõigile asjaosalistelele:
  • Kleit + peiu vest + lips + vanemate kingitused - õmblussalong Manna Couture, eriti aitäh Helinale
  • Meik + soengud - ilusalong ABella, meikar Kaia Valdmaa ja juuksur (nime ei mäleta) + õmbleja-neiu :)
  • Peokoht (sh ööbimine ja söögid-joogid) - Cantervilla, eriti aitäh Saima Värtonile
  • Pulmaisa - Leho Luukas
  • Fotograaf - Renee Altrov
  • Bänd - Kristiina Päss, Lauri Kadalipp, Vladislav Kereketkin, Jaanis Kill, Tõnis Koppel
  • Tort - Erle Unt
  • DJ - Robert Kähr
  • Sõrmuste tegemine ja graveerimine - Goldtime ja Kullassepp Karl OÜ
  • Külalisteraamat - disain Jaanika Sokman (Boreal), print Olivia Tubli (New Dimension, Tartu Loomemajanduskeskus)
  • Kutsed - Maria Laanelepp (Mikser Disain, Tartu Loomemajanduskeskus)
  • Lilleseade autol - Pille Peterson
Lisaks:
  • Konplott - kõrvarõngad
  • Moetänav - peiu ülikond
  • NS King - pruudi kingad
  • SHU - peiu kingad
Muidugi ei jõua ära tänada oma vanemaid (eriti oma ema, kes kahjuks lahkus meie seast enne pulmi, kuid tänu kellele suuresti kogu see sündmus aset leidis, ning tänu tahtmisele pulmas osaleda ta nii pikalt, kui seda oli, vastu pidas), oma sugulasi ja kalleid sõpru, kes mind nii palju isetult aitasid ilma kõhkluseta. Saadan siit välja veel ühe suure AITÄH! (ja tänu Sulle, kes sa viitsisid kogu selle jutu otsast lõpuni lugeda)

See on vana foorumi arhiiviteema — uut vastust siia ei saa lisada.