07.08.09
Ma siin mõtlesin, et täna olid paljudele teile tähtis päev- nendele, kes tahavad abielluda sellel maagilisel päeval.
Tahtsin lihtsalt küsida, kuidas teil kõigil läks ja mis emotsioonid teid valdasid sellel külmal hommikul:)
20 vastust
Mina olin hommikul juba 7.30 üleval.Ajasin siis mehe ja lapse ka üles.Natuke oli närv ka ikka sees.Kamandasin kõik ruttu pesema ja riidesse,kartsin et jääme hiljaks(kuigi kohal oli vaja olla alles kl.9.00).Saime ennast liiga vara korda.Üritasin siis tegevust endale leida et mõtted mujale viia.Lõpuks enam ei kannatanud välja ja sõitsime kodust välja.Võtsime vajaliku raha välja ja parkisime maavalitsuse juurde ennast ära.Ikka oli aega liiga palju,pidime veel veerand tundi ootama.Närvitsesin iga inimese pärast kes autoga kohale ilmus,kartsin tohutult sellest päevast ilma jääda.Viis minutit enne üheksat läksime siis autost väja,maavalitsuse koridoridesse juba pääsesime kui perekonnaseisuameti uks oli veel kinni.Õnneks polnud kedagi peale meie ootamas.Uks keerati lahti ja võisime sisse astuda.Pärast dokumentide uurimist hirmutas teenindaja mind päris ära,hakkas ajama,et me ei ole registreeritud samale aadressile ja üldjuhul ei lubata siis abielluda,aga lubasime selle asja võimalikult kiiresti korda ajada.Lõpuks anti ankeet kätte ja saime täitma hakata.Mingil hetkel hüppas sisse ülimalt närviline naine,ütles,et mees tööl ja ei saanud kaasa tulla aga tahab aega sellegipoolest saata ja oli päris närvis kui talle öeldi,et ilma meheta ei saa midagi,sest äkki mees ei tahagi abielluda.pidime päris pikalt ootama selle närvilise naisterahva pärast enne kui oma avalduse antud saime.Lõpuks saime ikka kõik tehtud ja võisime südamerahuga ära minna.Olen õnnelik,et vara kohal olime,sest selleks ajaks kui meie lahkuma hakkasime,oli veel huvilisi tekkinud.Täiesti uskumatu tunne oli sees,helistasime koheselt vanematele.Ma muudkui naeratasin autos omaette ja sattusin nii õhinasse,sest lõpuks ometi saan kindlalt hakata asju broneerima ja korraldama.Uskumatu,olin kunagi täielik abieluvastane,MINA,ma abiellun 07.08.09 kl.15.00
uskumatu...
nii lahe on lugeda....palju õnne:D
Meie magasime rahulikult, kuskile kiiret polnud.Meie päev on ka 07.08.09 aga tuleb laulatus (Kurgjal kohapeal) ja kirikuõpetajaga saame kokku alles 16 mai.Meil on päev bronnitud seega ainuke laulatus ja kellaaeg on meie valida.:)
Aga huviga ootan ja loen teiste askeldusi täna.Eriti huvitavad mind Pärnu omad, sest meil oli ka algne plaan Pärnus registeerida.
Meie saime ka täna endale aega. Olin kindel, et saame, kuna kohal olime kl 07.00 :)))))))
Nii, et 07.08.09 kl 14.00
Meie olime siis need huvilised,kes peale teid tekkisid:)Ja meid panigi imestama,kuidas juba kaks aega ära antud,kui nägime ainult ühte paari.Ja tulime ka ometi mõni minut peale üheksat.Järelikult see närviline naisterahavas ikkagi sai oma aja.Ja minu elukaaslane sõitis 30 km kauguselt töölt ekstra sellepärast linna tagasi,et saaks avaldused sisse viia aga näib,et saab ka ilma meheta???Aga kokkuvõttes saime ka meie omale aja (O7.08.09 KL.14.30)ja nüüd kõik broneeringud vaja kinnitada ja pulmaisaga kava paika panna:):)EI JÕUA SEDA KUUPÄEVA ÄRA OODATA!! EDU KORRALDAMISEL-MIAZZKA:):)
olgu see kuupäev nii "maagiline" kuitahes, aga sellisel päeval ma liinil olev pakendatav leib ei taha olla, millele on eelnenud ja järgnenud veel 20 sellist. Pigem valiks kuupäeva selle järgi, mis endal tundub südamelähedane. Olgu see siis kohtumise kuupäev vms. kella kahest öösel passima minna, et olla ühel päeval liinitööl - no ei tahaks :S sorri offtopiku eest, aga see mu isiklik arvamus ja mu enda tundmus.
Hommikul sõitsime lennujaama ning saatsin oma tulevase Eesti poole mineva lennuki peale. Ise sõitsin tagasi tööle ning avaldused täidame siis kui samuti Eestisse jõuan. Mõnus rahulik päev on.
Väga lahe,siis on võimalik et isegi kohtume,sest me ju 15.00:D edu ka teile;)
Tohutu siblimine hakkab neis perekonnaseisuametites jälle. Ilus kuupäev küll. Meilegi mõned tuttavad hakkasid ajama, et mis 20.08.09 ikka 20.09.2009:S meid see number üldse ei huvitanud. Tahtsime endale tähtsale kuupäevale panna oma laulatuse ja korras:)
Kirikutes ja mujal on kindlasti rahulikum. Lihtsalt sellised kuupäevad tekitavad konveierilindi. :D
-------------------
1Corinthians 13:13
And now these three remain: faith, hope and love. But the greatest of these is love.:)
meie jaoks ei ole sel päeval küll mingit maagilist tähendus, lihtsalt juhtusid sellised numbrid. nimelt oli kindel et tahame abielluda reedesel päeval augusti alguses, sest siis mõlemal puhkus ja saab ka reisile minna pärast ilma probleemideta ja reede kuna pulmapidu ei lõppe kindlasti ühe päevaga. ja kalendrisse vaadates ongi ainuke reede augusti alguses ju seitsmes :P
aja olime juba kinni pannud aprilli alguses, täna käisime ainult allkirju andmas :D
ja ei olnud mingit järjekorda, ei kohanud isiklikult ühtegi teist paari :O ...
kus need meeletud järjekorrad siis on, et saada mingit "maagilist" kuupäeva?
Tallinna Õnnepalees on nõudlus vist suurem.
"Once in awhile, right in the middle of an ordinary life, love gives us a fairy tale"
Meie valisime samuti juhuslikult selle kuupäeva.Me ise ei hammustanud läbigi alguses ,et see mingi maagiline kuupäev.Meil teised hakkasid küsima,et kas oleme ka kuupäeva järgi, päeva valinud:)Meile on lihtsalt tähtis number 7,kuna meil sünnipäevad ja kohtumispäev just sellise numbriga,lisaks 7 aastat ka kooselu siis sai valitud just see number.Kahjuks või õnneks ainuke nädalalõpp on just 7 august (reede),mis meile väga sobib.
ma ise ka ei valiks sellist päeva kuupäeva pärast- aga on neid, kes seda teevad (kasvõi selleks, et pulmakuupäev paremini meelde jääks) ja nende jaoks on see nö maagiline-seega mina austan neid, mitt ei hakka maha tegema.
Kas ongi nii, et kui ei ole registreeritud samale aadressile, siis ei lubata abielluda?!? Issand, kui haige! Nagu mingi sügav nõukaaeg...
Meil oli avaldus sisse antud juba veebruaris, ei mingit närvitsemist. Seetõttu ei tulnud mul 7. mail meeldegi, et kuidagi eriline päev. Nüüd hakkasin hirmuga mõtlema, et ongi ainult 3 kuud veel jäänud ja niipalju pisiasju veel korda ajada... Aga no küll jõuan, põhiasjad kõik paigas ja osaliselt ettemaksudki tehtud.
Meie ilus päev - 07.08.09
See ei saa päris tõsi olla, et peab samale aadressile registreeritud olema, sest seaduses sellist punkti ju pole.
Abielu ei sõlmita
* kui abielluja ei ole abiellumisealine;
* samasooliste isikute vahel;
* kui abiellujatel on abiellumist takistavaid asjaolusid (isik on juba abielus, abielluda sooviajad on otsejoones ülenejad või alanejad sugulased, või nad on vennad-õed või poolvennad-poolõed, või nad on lapsendajad-lapsendatud, või nad on ühe isiku poolt lapsendatud, või isikute vahel, kellest vähemalt ühele on määratud eestkostja tema piiratud teovõime tõttu)
See teenindaja pidi küll valesti informeeritud olema.
"Once in awhile, right in the middle of an ordinary life, love gives us a fairy tale"
Me just mõtlesime, et ei taha 07.08.09, et kindlasti jube popp päev...eelistasin 01.08.09, lahe laupäev ja isegi parem meeles pidada abielu aastat 1+8=9 Kindel oli augustikuu ja esimesel poolel. Ja saatuse tahtel pidime hoopis võtma 07.08.09, kuna õigeusu kirikutes ei tehta laup. laulatusi, pühapäeva me ei tahtnud ja enne antud kuupäeva on veel juuli ning 14.08 on neil mingisugune püha, et ei laulatata:D Kuid kahjuks õigeusu kirikus ei ole võimalik kohe ametlikult ka registreerida ning enne pead õnnepalees registreerima:( Mõtlesin, et pääsen sellest, ei ole see Õnnepalee kohe üldse südamelähedane...konveieri tunne. Päev tihe ja mõtlesin, et võtame 07.08.09 kell 15.00, kuna kiriklik lalatus 16.00, et hea mugav......
Läksime 7.mai kell 7.10 kohale ja üllatus suur kui nägin, et me juba 9-sas paar:D Ühe meesterahva käes oli nimekiri ja meie kellaaeg juba ära võetud, mõtlesin, et me ju seal puhtalt paberi järgi, et tahtsimegi väikest saali, kahekesi ju seal ja see oli vaba.
Kuid oh üllatust, väike saal lahti 11.00-14.00.
Poleks arvanud, et nii tüütu see paberite sisse andmine võib olla:(
Lõpuks saime 07.08.09 kell 12.45 väikeses saalis.
Mis meie jaoks väga mugav pole, kuid tahtsime sama päev registreerida ja laulatada, mängisime päevakava pisut ümber.
Muide mul tekkiski tollest päevast küsimus, et kas kuupäevi on võimalik broneerida? Nimelt ma teadsin juba 9 kuud tagasi, et abiellume, kuid just lugesin, et 3 kuud enne saad alles paberid sisse anda. Samas seal öeldi mingi kellaaja kohta "et see kellaaeg eelnevalt broneeritud"
Palju õnne Teile;)
See pole lihtsalt loogiline.
Me hakkame koos elama alles pärast pulmi ja nemad nõuavad enne juba sissekirjutust:S
-------------------
1Corinthians 13:13
And now these three remain: faith, hope and love. But the greatest of these is love.:)
MInu teada osad PSAdtulevad inimestele vastu ja lubavad aja varem broneerida, mis sest, et aeg pannakse ametlikult kinni alles 3 kuud varem.
Nädal tagasi viisime meie ka avalduse sisse.
Aadressi kohale kirjutasin selle aadressi, kus me hetkel elame, aga ma olen rahvastikuregistri andmetel sisse kirjutatud Raplamaale. Ja registreerija pööras tähelepanu sellele, et kuna me kinnitasime allkirjadega, et meie andmed on õiged, siis 3 kuu jooksul võiksin end hetke elukoha aadressile sisse kirjutada. Aga kui ka ei jõua, siis ei juhtu sellest midagi ja rahvastikuregistrist võetakse siis lihtsalt minu sissekirjutusjärgne aadress.
Võibolla oli teil ka nii, aga teenindaja ajas lihtsalt midagi segamini.
Ka meie abiellume 7. augustil. Kuupäev sattus meile samuti nagu MjaO'le.
Otsustasin juba eelmine aasta, et registreerimine toimub Raplas ning tegin igati õige otsuse - aja sain kinni panna veebruaris, avaldused viisime sisse 8. mail.
Seal on äärmiselt meeldiv suhtumine, registreerimised ei toimu konveierlindil, hind reedese päeva eest pole kroonigi kõrgem kui teistel päevadel ja tseremoonia toimub talveaialaadses ruumis. Mida sa hing veel ihkad?
See on vana foorumi arhiiviteema — uut vastust siia ei saa lisada.