Pulmaisa 5000-6000 krooni eest
tere
palun soovitage head pulmaisa [telefon peidetud] krooni eest ja kes teeks tõesti hästi oma tööd.
29 vastust
Tere katz1616
Väidan, et kõik pulmaisad teevad head tööd. Vahe on selles, millise stiiliga pulmaisa soovid ja kas hinna pakkumine sobib.
Sinu kirjast loen välja, et keegi on sulle valmistanud pettumuse.
Soovitan ikkagi valida välja pulmaisad ja läbirääkida mitmete tegijatega. Nii saad pildi erinevatest pulmaisadest ning saad teha õige valiku.
Edu
pulmaisa.com
Heino Kartsepp, otsi tema telefoni nr netist ülesse. Või öelda, et teda soovitatakse palju ha hind ei ole üldse kallid, lausa üllatas. Ta on pärit lõuna-eestist, kuid teeb pulmi üle eesti, selle eest lisaraha võtmata.
Tänan soovituste eest,
Täitsa usun,et Heino Kartsepp on hea pulmaisa aga paljud on öelnud,et ta on veidi vanamoodne.Palun soovitage veel pulmaisasid.
Jah olen Teiega nõus. Olen näinud päris mitut pulmad.ee admin kommentaari, kus öeldakse, et pulmaisa alla u 8000 ei ole midagi väärt ja teda mõtet valida pole. Sama lause on läbikäinud nii fotograafide, kui ka bandide aruteludel. Mina arvan, et see on väga vale arusaam ning oma silm on kuningas.
Mina soovitaks Toomas Lumi. Kui temaga kohtusin jättis väga sümpaatse ja toreda inimese mulje. Tal endal on häid ideid ja võtab ka noorpaari soove ja mõtteid arvesse. Aga kindlasti tuleks temaga kohtuda, oma silm on kuningas :)
Saime kokku Meelis Muhu, Urmas Naudre ja Valdi Reinasega ja kõik nad olid väga sümpaatsed ja toredad. Samuti nende kohta räägitakse ainult positiivset. Meile tuleb küll üldse 4s inimene pulmaisaks aga julgen neid kolme samuti soovitada :=) Hind jääb sinule sobivasse hinnaklassi.
Tervitus-
Oi kurjam, tahaks ka mina seda teada, kus Pulmad.ee admin (ehk mina) seda öelnud on ?
Tavaliselt on ikka öeldud, et hea tegija võtab ka paremat hinda (tavaliselt) - nii on ja nii jääb. See kui hea tegija võtab odavat hinda, on ju tore, kuid tavaliselt ei jää see ju kauaks nii.
Tervitades,
Virgo
http://www.svadba.ee
http://www.weddings.ee
http://www.twitter.com/virgojaani
tere
kas kellelgi on kogemusi või oskab soovitada nii pulmaisa kui ka muusikat inglise-eesti pulma.
tänud
Otsin pulmaisa eesti- hollandi pulma. Inglise keel ajab kah asja ära...
Parimad soovid, Margit
Käisin paar aastat tagasi Taagepera lossis oma sõbranna pulmas, kes abiellus oma hollandlasest peigmehega. Pulmaisa oli Anti Einpalu, rääkis eesti ja inglise keeles vaheldumisi ja kõik oli väga lõbus.
Meil oli ka kakskeelne pulm (eesti-inglise). Osadel väliskülalistel polnud võib-olla inglise keel kõige parem, kuid siiski mängud ja igasugused tegevused said tehtud ja rahvas oli väga rahul tänu pulmaisale Anti Einpaul.
Meie pulmas oli pulmaisaks Maido Nõlvak ja julgen teda igati soovitada. Ta on väga kõlava ja selge häälega mees, ta naudib seda mida teeb ja on üldse rahvamees:) Muidugi pead ka silmas pidama seda, et milline on sinu pulm ja millised on sinu külalised. Meil oli tõeline eesti pulm tantsu ja tralliga hommikuni, siis Maido oli seal pulmaisana nagu kirss tordil:)
Tere,
Eks igal inimesel on oma maitse ja ka oma kogemus pulmaisadega nii era- kui ka pulmaelus. Soovitada võib ju niimoodi siin keda iganes... Ma võin näiteks naabrimeest soovitada ;) Vahel ka pulmaisad ise pakkuvad ennast siin rääkides kui head nad on. Kuid kindel on aga see, et eelkõige peaks noorpaari ja pulmaisa vahel tekkima harmoonia, mis paneb aluse heale koostööle, et see unustamatu ja ainuke päev Teie elus korda läheks. Seega ei peaks kõike alati rahas mõõtma... Kuigi usun, et [telefon peidetud] krooni eest leiate kindlasti endale sobiva kandidaati ning isegi http://www.pulmaisa.ee nn "tegijate" nimekirjast.
Ilusaid pulmi kõigile!!!
Tervitades,
Pulmaisa Ilja Golomb
http://www.golomb.ee
Tervist,
Kas keegi oskab midagi öelda pulmaisa Anti Einpauli ning Leino Eineri kohta?
Irja & Eneko
Ma soovitan sul vaadata Ivo Eggi videosid, seal on Anti Einpaul ühes pulmas pulmaisaks ja saab väikese ülevaate temast:
http://gallery.mac.com/eggii#100215 ( Loodan et annab õige video lingi :) )
reageerisin sellele raha mõõtmele honoraride juures:
mida rohkem oma pulmade planeerimisega edasi läheme, seda selgemaks saab, et raha on tegelikult väga võimas mõõdupuu... see on võhikule täiesti ulmeline summa, palju kõik pulmadega seotu maksab!! ei räägi mitte ainult honoraridest praegu vaid ka rentidest, toitlustusest jne mis kokku moodustavad eelarve. olin enne suhteliselt kindel, et eelarve a la 1000 krooni inimene on nii lahe, et seal ei peagi praktiliselt üldse muretsema kas saab kõike teha mida tahaks või mitte. praegu tuleb välja, et see on väga-väga kitsas meie puhul, kellel on rahvusvahelised pulmad. ja kui ei ole meeletut sõprade võrgustikku taga, keda saaks mõnes asjas ära kasutada, siis jääbki üle igalt poolt natuke "koonerdada" et üldse midagi teha saaks, mis vähegi sarnaneb sellele, millest unistanud ollakse. lausa nukraks teeb selline asi...
Ma ütleks selle ja vahepealsete kommentaaride peale 2 lauset:
1.on head ja mitte nii head pulmaisad
2.on hea ja mitte nii hea publik/seltskond
Hea pidu kujuneb neist kahest kokku, piduliste heast tujust, nende avatud meeltest ja hea pulmaisa koostööst ehk omavahelisest klapist.
1a.Võib olla ülihea ja samavõrra kallis pulmaisa, aga kui seltskond koosneb vingus nägudega virisejatest, siis andke andeks, head pidu ei tee sest ka parim pulmaisa, seisku see või pea peal.
2a.Vastupidine olukord oleks isegi vastuvõetavam, keskpärane pulmaisa või isegi lihtsalt ärksam naabrimees, sõber või sugulane õhtujuhiks, aga kui seltskond on juba algusest peale peolainele meelestatud, siis võib sest superpidu kujuneda.
Ja mitte alati ei anna 2 head komponenti kokkupanduna parimat lõpptulemust, oma osa on ka heal õnnel, tähtede seisul või kuidas iganes. Ühel päeval lihtsalt tuleb pidu välja ja teisel ei taha kuidagi edeneda. Nii on ja absolutselt kindlasti ei ole see seotud pulmaisale makstava summa suurusega. Ise asja sees igatpidi olnuna julgen väita, et olen näinud ka väga nimekaid pulmaisasid peoliste peomeeleollu saamisega püsti hädas olevat ja ka vastupidiseid olukordi, just nagu ma enne seletasin.
Niisiis küsimus, kas see või teine nimi on ka hea õhtujuht, on minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt täpselt sama tähtis küsimusega, millised te ise olete ja millised saavad olema teie külalised.
Üldiselt on külalistel peol ikkagi väga tähtis roll täita ja ka nemad peavad valmis olema peo õnnestumisele kaasaaitamiseks. See nõuab külalisteltki teatavat pingutust, võibolla isegi ettevalmistust, mitte päris nii, et istun aga laua taha ja kallan viina sisse, las see pulmatola seal võimleb ja ootan, millal piduks läheb. Ega ikka ei lähe niisama küll, kõik peavad kaasa aitama ja kaasa tulema. Selles mõttes on heaks näiteks stiilipeod, nende õnnestumise protsent on kõrgem ja seda vaid ühel põhjusel, külalised on juba varakult peoks ettevalmistusi teinud, omale kostüümid hankinud jne, nad on juba vastavas meeleolus ja valmis ise pidu pidama. Kõige kehvem külalisemudel ongi selline, kes vaid istub oodates, et keegi teine (pulmaisa) talle valmis peo ette kannaks:)
Täpselt õige jutt! Loomulikult on seltskonnad erinevad. Väga palju oleneb tõesti ka noorpaarist. Nemad peaks kogu aeg rahva silma all olema. Ei ole isegi see hea, kui näiteks fotograaf kolmveerand tundi noorpaari ja ilupiltidega tegeleb, need peaks olema juba enne pulmi tehtud. Pulmas peaks noorpaar ise ka ikka lustiga initsiatiivi näitama ja näiteks tanstsupõrandal esialgu eestvedajaks ja peo ehteks olema, seni kuni tuju kõiki nakkab. Loomulikult on tähtis ka muusikute ja pulmajuhi hea koostöö. Kui ka rahvas on veidi tõrges, aitab kõige paremini lahke meel ja kogu aeg tuleb ka katsetada, et mis konkreetsele seltskonnale kõige rohkem sobib. Isegi pulmajuhi väikese pettumusmeeleolu tunneb rahvas ära, seda ei tohi reeta. Üleolev suhtumine ajab asja veel hullemaks. Mele pulmaema üks noorpaar hoiatas oma alati iroonilise onu jonnitujude eest, aga meie pulmaema suutis ta, seda teades, kohe üles sulatada. Pulma lõppedes oli tema üks nendest, kes tegijameeskonda kättpidi hea peo eest tänas. Nii et, armsad noored teil endil tuleb ka oma peo kodaminekuks oma kavalus ja väike panus anda.
Aare Mäeorg
Isegi kui googeldad Anti Einpauli nime saad ka päris palju infi ja siinseteski foorumites on temast palju palju juttu olnud (vaata ka pulmad.ee video nurka).
tere
oskab keegi Maido Nõlvaku andmeid anda
Minu pulma tegi hoopis naisterahvas Piret, koos oma bändiga... kaks kärbest ühe hoobiga. Igati vahva pulm oli... Tema poolt olid nii pulmalehed, laulikud, oksjoni kaubad... Koguaeg toimus midagi...kes kaasa ei tehtnud teha - sai lihtsalt show`d nautida. Ka muusika, mida bänd mängis oli vaheldusrikas ja nii noortele kui vanadele. Eriti vahva oli pulmamisteri valimine...Soovitan tõesti, hind oli kokku koos pulmalehtede, oksjoni kaupada, muu nänni ning bändiga 8500 tuhat. Kahjuks olen kaotanud tema nr kuid arvan, et kui googeldada (Sweet Trio - bändi nimi) peaks kätte saama....
Tore lugeda Aare ja Viktori asjalikke kommentaare. Ja et nad oma nime all kirjutavad. Selline OMA NIME allakirjutamine peaks siin ja mujal olema lausa kohustuslik. Siis saaksid pruutpaarid endale siit palju asjalikku teavet pulmade kohta.
Ütlen alati pruutpaariga tutvumisel sellise lause - Teie pulm saab olema täpselt Teie "naeratuse" nägu! Kõige tähtsamad olete sel päeval Teie, siis teie sugulased ja sõbrad keda te appi pulma läbi viima kutsute. Järgneva tähtsusega tulevad ruumid ja siis abiline pulmavanem või hakkaja sõber ning kõik muu....
Kogenud pulmavanem mõistab täie tõsidusega - millise raske kohustuse ta endale sellega võtab , et aidata ja nõustada igakülgselt pruutpaari pulma ettevalmistamisel. Nagu siit foorumist ka tihti lugeda võib - ehmub nii mõnigi pruutpaar esialgu lausa ära -kuipalju nüansse peab kõik ette teadma , nägema ja tegema.
Selline küsimus - kas 5000 - 6000 eest kedagi normaalset või head pulmavana saab ja kas üks või teine on hea või halb ei saa ega vist tohigi siin välja anonüümselt hõigata. See kuipalju igaüks oma nähtud vaeva eest küsib või küsida oskab jäägu igaühe enda südametunnistusele.
Mulle eelkõige meeldib see, kui saan kellelegi oma kogemuste ja teadmistega abiks olla. Et pulmapäev möödub ladusalt,lõbusalt ning seda sündmust meenutatakse hea sõnaga ka aastate pärast.
Parimate soovidega peovanem Heino peovanemheino.blogspot.com.
Meeldivate kohtumisteni pulmas.
Mina soovitan Meelis Muhu. Ta korraldas minu ja mu mehe pulmi 2008 aastal ja oli ikka super! Siiani mõtlen, kuidas meil temaga vedas :)
Meie pulmaisaks on Marnet Kärg ja arvame , et tasu on normaalne...alla 400 eur.
Tervitus-
Tahaks lisada siia ühe kommentaari - kui pulmaisa võtab alla 400 EURI, siis ta ei maksa makse ehk osutab kõlvatut konkurentsi.
Noorpaaridele pole vahet, minule on see suur vahe...Kui honoraris ikka ligi 70% läheb maksudest (no see on kirve meetodil, sest ei pea ju kogu honrari maksma palgaks), ei usu elusees, et keegi viitsiks 400 euroga midagi teha...
Sry, aga ma hakkan härjest rohkem häiritud olema, et pulmaisad, bändid ja muud tegijad ei tee arveid, vaid võtavad kõik cashis.
Tervitades,
Virgo
[quote=Heino]Tore lugeda Aare ja Viktori asjalikke kommentaare. Ja et nad oma nime all kirjutavad. Selline OMA NIME allakirjutamine peaks siin ja mujal olema lausa kohustuslik. Siis saaksid pruutpaarid endale siit palju asjalikku teavet pulmade kohta.[/quote]
See ongi reegel...LIhtsalt on seda keeruline kontrollida.
Tervitades,
Virgo
Tere, Virgo ja teised lugejad.
Aasta oli 2009 kui sarnane teema Pulmad.ee's esile kerkis. Kirjutasin siis ühe pikema postituse, kuid tegijatelt praktiliselt mitte mingisugust tagasisidet ei saanud. Kaks ja pool aastat hiljem vaatan, et olukord Eesti pulmaturul ei ole muutnud, pigem hullemaks läinud.
Kel huvi, siis teema ja minu postituse leiab siit:
http://pulmad.ee/pulmad/pulmafoorum/fotograafia-ja-video/fotograafid/fotograafid-ja-mustalt-tootamine#comment-46345
Ma saan aru, et tellijal on õigus valida tegija ainult hinna järgi (kuid ei pea seda 100% õigeks, aga see on teine teema), kuid professionaalne tegija ei peaks tekitama ebaausat konkurentsi. Rõhutan, et selles teemas räägin ainult ärist (teenuse ostust-müügist Eesti ettevõtluskeskkonnas), mitte kellegi tegija teenuse olemusest, kvaliteedist või põhjusest, miks ta on honorar nii väike/suur on.
Tervitades
Ermo Leuska
[quote=Cherryirl55xzy]Jah olen Teiega nõus. Olen näinud päris mitut pulmad.ee admin kommentaari, kus öeldakse, et pulmaisa alla u 8000 ei ole midagi väärt ja teda mõtet valida pole. Sama lause on läbikäinud nii fotograafide, kui ka bandide aruteludel. Mina arvan, et see on väga vale arusaam ning oma silm on kuningas.[/quote]
Aga ma hakkan järjest rohkem ka nii ütlema või siis parafraseerima seda lauset "õhtujuht kes võtab alla öeldut 8000 krooni ehk siis alla 511 eurot, ei ole midagi väärt"...
Ütleme siis nii, õhtujuht kes võtab alla 400 euro, teeb oma tööd ebaausate võtetega, sest ta ei maksa riigi eest makse, sest kui ta maksaks tõstaks ta kohe oma hinda. Miks on see nii ?
Sest 400 eurost umbes pool läheb maksudeks (ma räägin ainult tulu ja sotsmaksust jättes kõrvale käibemaksu, oletame et seda ei ole), umbes 40 eurot on keskmiselt pulmadega seotud kulud, samuti tuleks jätta umbes 20% brutosummast investeerimiseks (koolitused, materjalid jne jne) ning sõltuvalt ettevõtlusvormist, midagi tuleb ka kasumiks jätta (tavaliselt 20% brutosummast ). Kätte jääb umbes 80 eurot. Samas see kes teeb mustalt, temale jääb kõik kätte (miinus kulud). See on vägagi ebaaus konkurents, miks ma peaksin seda tolereerima ?
Tervitades,
Virgo
Meie kiidame ka Maido Nõlvakut väga. Tõelise eesti pulma kroon! Hind on hea ja teenus väga kvaliteetne.
See on vana foorumi arhiiviteema — uut vastust siia ei saa lisada.