Vajame pulmaisa 09.07.2016
Alustame pulma planeerimist, hetkel on paigas ainult kuupäev.
Pulmaisa võiks olla:
* Aktiivne nii pulma planeerimisel kui peo vedamisel.
* Hea huumorisoonega. Seltskonnas on väikesed lapsed, mis välistab ropud naljad.
* Nooruslik, kuna enamik seltskonnast on 30ndates.
Pulm on pigem väike, u 50 inimest.
Palun soovitage, jagage kogemusi! :)
9 vastust
Tere!
Olen antud kuupäeval vaba!
Lugupidamisega,
Ilja Golomb
http://www.mikrofon.ee
tel. [telefon peidetud]
Tere!
Aktiivne koostöö noorpaaridega on iga hea pulmaisa moto.
Soovitan kokku saada vähemalt 3-4 pulmaisaga ning tunnetada, milline neist on Teile sobiv!
Minu hetkel see päev vaba.
Lisainfo:
Pulmaisa Kuldar Pajula
[e-post peidetud]
http://www.kuldar.ee
http://www.pulmapaev.ee
[telefon peidetud]
Tere
Minagi vaba :D
Tänan, hetkel ongi plaanis kolme pulmaisaga kohtuda :)
S
Tere!
Meil just toimus pulm 11.07.2015. Väike pulm 45 inimest, oleme nooruslik paar 30 aastat vana ja külalised olid ka enamasti sõbrad ja kallimad sugulased.
Pulmaisa oli Ilja Golomb. Veebruaris vastas mu kirjale väga kiirelt ja tundus, et saime heale kontaktile. Oleme kohtunud temaga küll 2 korda, on ta käinud meie juures külas, ilusti panime kõik peo memo kirja. Aga kahjuks meie pulmas ei läinud kõik ilusti, sest pulmaisa peo alguses hakkas viima läbi sellist konkurssi, nagu mis nimeks paneksite oma lastele, kui sündivad. Pulmas oli meie kaks last, vanuses 6 ja aasta. Mida ta ei mäletanud, omale ka kirja ei pannud, arusaadav, on ju pulmaisal 50 pulma suve jooksul ja jääb talle kõike meelde? Ei jäa, pangu siis kõik kirja endale, kui mälu ei ole nii hea!
Kui arutasime konkursid ütles ta, et ebaviisakaid ei vii ta läbi, ei taha endale halba mainet. Tõesti polnud halvustavaid konkursse ja lootsime, et ta on oma asja mees, konkursid on tema rida ja rohkem ei arutanud seda. Mõned konkursid ta meile rääkis ära, mis ta viib läbi, jäime rahule.
Pärast seda viga (laste nimede konkurss) austus pulmaisa vastu kadus nii meie poolt kui ka külaliste poolt. Tundus et pulmaisa üldse sattus ettevalmistamata meie pülma, peo memo luges käigu pealt kiiruga! Arvas arvatavasti, et pulmas on 45 inimest, et pole vaja põdeda, on ju temal suuremaid kogemusi, kus oli rohkem kui sada inimest.
Soovitan igal juhul väga ettevaatlikult valida pulmaisa oma pulma. Sest see päev jääb malestuseks teile kogu eluks. Ja üks viga pulmaisa poolt teie peol võib rikkuda nii teie tuju kogu õhtuks ja jääb ebameeldiv tunne kogu eluks. Ja nii kaob ka austus külaliste poolt tema vastu terveks õhtuks. Nii et külalistel ka tekkib eelarvamus, mis pulmaisa see on ja kuidas nii lohakalt võiks valida endale pulma!
Kõige hullem on asi nu see, et Ilja Golomb ei tunnista oma viga ja arvab, et kõik läks ilusti pulmas, kuid ta kahetseb, et külalised polnud ta õhtu jooksul süles kandnud, nagu oli eelmisel pulmal 10. juulil 2015. Nõudsime mingi summa rahast tagasi, et meie arust meie pulmas ta oli ettevalmistamata ja ei läinud hästi kõik. Olid teised asjad ka veel: pidevalt jooksis ta sutsetama külalistega, puhuda juttu jne. Kuid tänaseks on ta loobunud suhtlemast, blokeeris mind Facebookis. Ja telefonitsi öelnud, et emotsionaalselt on ta kasvanud 10 aasta jooksul, mis tal töökogemus on ja tema arust on kõik hästi läinud ja valmistub ta ette järgmiseks pulmaks. Oma vigu ta ei tunnista.
Kõige nõmedam on see, kus ta reklaamib ennast ja kirjutab, et kõige tähtsam on ausus ja siirus, kuid seda tal üldse pole. Hoopis ta naudib ennast peo jooksul, meeldib talle näitleda, tundus see meile niimoodi kõik ja ei mõtle teiste heaolust pulmas. Ei pane pisiasju tähele, ei reageeri külaliste ja minu palvedele.
Nii et mõnede pulmaisade jaoks on see lihtsalt rutiinne töö, läks hästi või halvasti, et huvita, läks nagu läks, homme on ju järgmine pulm! Kahjuks pulm on üks kord elus ja tagasi seda päeva ei saa, et parandada vigu! Nii et kallid pruudid, valige hoolikalt pulmaisa, sest see päev jääb teile kogu eluks meelde!
Minul kahjuks oli see ebameeldiv läbielamine pulmas. Palun Golombi võtta ise minuga ühendust ja tagastada raha, mis ma olin palunud.
Olge tublid oma pulmaisa valimisel
Tere!
Kui on huvi noorusliku ja särtsaka pulmaisa vastu, siis lisaksin võimalusel valikusse kohtumise endaga ka, et valik veel laiem oleks :)
Päikest seniks!
Lugupidamisega
Ingar Dubolazov
[e-post peidetud]
Aitäh kõigile vastajatele! Leidsime pulmaisa :) Kuna muutsime kuupäeva siis ehk saab mõni teine pruutpaar siit endale pulmaisa..
Tere! (Tere! Annan ka siis omalt poolt 11.07.2015 pulma kohta enda kui selle peo pulmaisa olnud kommentaari pr. Svetlana Ambrele)
Meil just toimus pulm 11.07.2015. Väike pulm 45 inimest (täitsa normaalne pulm), oleme nooruslik paar 30 aastat vana ja külalised olid ka enamasti sõbrad ja kallimad sugulased. (Nii oli tõesti!)
Pulmaisa oli Ilja Golomb. Veebruaris vastas mu kirjale väga kiirelt ja tundus, et saime heale kontaktile. (Saimegi!) Oleme kohtunud temaga küll 2 korda (2 korda sõitsin Teie pärast Rakvere-Tallinn-Rakvere marsruudil), on ta käinud meie juures külas, ilusti panime kõik peo memo kirja (Ka mina lootsin siiski, et tegelete memoga ja selle täitmisega tihedamini. Samuti lootsin, et valmistate kõik ilusti ette aga pooled rekvisiidid olid paraku poolikud ning pidin pidevalt väljanuputama, kuidas sellest olukorrast välja tulla). Aga kahjuks meie pulmas ei läinud kõik ilusti, sest pulmaisa peo alguses hakkas viima läbi sellist konkurssi, nagu mis nimeks paneksite oma lastele, kui sündivad (Oli siis raske kaasamängida? Oleks võinud ju paar nime siiski öelda ja mitte hakkata tujutsema ning kohe solvuma). Pulmas oli meie kaks last, vanuses 6 ja aasta. Mida ta ei mäletanud, omale ka kirja ei pannud (selleks on memo, mida täiendame ühiselt koos noorpaariga enne pulmapidu), arusaadav, on ju pulmaisal 50 pulma suve jooksul (täpsemalt 27) ja jääb talle kõike meelde? Ei jäa, pangu siis kõik kirja endale, kui mälu ei ole nii hea! (Mäluekspertiisi tohib anda inimestele ainult vastavat haridust ja kutsetunnistust omav arst! Seega ei pea mind mälu pärast solvama! See on mul täitsa korras!)
Kui arutasime konkursid ütles ta, et ebaviisakaid ei vii ta läbi, ei taha endale halba mainet. Tõesti polnud halvustavaid konkursse ja lootsime, et ta on oma asja mees, konkursid on tema rida ja rohkem ei arutanud seda. Mõned konkursid ta meile rääkis ära, mis ta viib läbi, jäime rahule. (Tänan ka kiidusõnade eest!)
Pärast seda viga (laste nimede konkurss) austus pulmaisa vastu kadus nii meie poolt kui ka külaliste poolt (Kas korjasite külalistelt allkirju või on see kõigest paar Teie pulmas viibinud sõbranna arvamus, kellega suhtlete igapäevaselt?). Tundus et pulmaisa üldse sattus ettevalmistamata meie pülma, peo memo luges käigu pealt kiiruga! (Ei olnud see ikka nii! Lugesin pulmamemo ka eelnevalt mitu korda läbi ning tegin põhjaliku ettevalmistuse kogu 10-11-12 juuli nädalavahetuseks: riided, memod, rekvisiidid, mikrofon, auto, juuksur jne... Kahju, et Te seda eelnevalt ei näinud ja ma seda Teile nüüd tõestada ei saa!) Arvas arvatavasti, et pulmas on 45 inimest, et pole vaja põdeda, on ju temal suuremaid kogemusi, kus oli rohkem kui sada inimest. (Absurdne jutt pr. Ambre! Nii see ikka ei olnud ja ei hakka kunagi olema ka! Tegin Teie pulmapeoks korraliku ettevalmistuse ning jään selles osas endale kindlaks!)
Soovitan igal juhul väga ettevaatlikult valida pulmaisa oma pulma. (Kui ettevaatlikult? Ehk annate täpsema nõu? Noorpaaridel seda kindlasti huvitav lugeda ja annaks ka palju juurde!) Sest see päev jääb malestuseks Teile kogu eluks. Ja üks viga pulmaisa poolt teie peol võib rikkuda nii teie tuju kogu õhtuks ja jääb ebameeldiv tunne kogu eluks. (Oleneb ikka kui pedant inimene on ning kui hästi ta oskab pulmapeol oma päeva nautida, sest kõik algab ikka ka iseenda suhtumisest) Ja nii kaob ka austus külaliste poolt tema vastu terveks õhtuks. (Paraku on ka see Subjektiivne väide! Minul näiteks küll sellist tunnet Teie pulmapeol ei tekkinud!) Nii et külalistel ka tekkib eelarvamus, mis pulmaisa see on ja kuidas nii lohakalt võiks valida endale pulma! (Jälle avaldate arvamust kõikide külaliste poolt! Subjektiivne ja tõestamatu! Mul ikka tunne, et probleem on hoopis selles, et ma Teiega viina ei võtnud ja ka paljude lohakate naljadega kaasa ei läinud! Aga eks see vene mentaliteet ongi selline ja euroopaliku pulmastiili ning soliidsust pulmapeol vene inimesel raske austada, sest harjutud on ju, et pulmaisa joob, kargab pidevalt kui tõupall, laseb ennast solvata jne... Aga eks pulmaisad erinevad ja sõna "pulm" on ka iga pulmaisa jaoks erineva tähendusega! Minu jaoks pole pulmapidu juba ammu mingi viinapidu, vaid tõepoolest kahe inimese armastuse ning kooselu alguse tähistamise päev! Väga kahju, et selline stiil Teile ei meeldinud!)
Kõige hullem on asi nu see, et Ilja Golomb ei tunnista oma viga ja arvab, et kõik läks ilusti pulmas, kuid ta kahetseb, et külalised polnud ta õhtu jooksul süles kandnud, nagu oli eelmisel pulmal 10. juulil 2015. (Mina kahetsen? Mis jutt see veel on? Olen ma niimoodi väitnud? Selle väite mõtlesite ikka ise välja!) Nõudsime mingi summa rahast tagasi, et meie arust meie pulmas ta oli ettevalmistamata ja ei läinud hästi kõik. Olid teised asjad ka veel: pidevalt jooksis ta sutsetama külalistega, puhuda juttu jne. (Kõik, milles kokkuleppisime ja mis kavas/memos kirjas oli, kõik sai ka tehtud/teostatud! Kui kedagi huvitab see teema lähemalt, avaldan vaatamiseks meie e-kirju, kava/memo jne... Samuti on Teil olemas videomaterjal, võite seda avaldada ning vajadusel võite pöörduda ka kohtusse) Kuid tänaseks on ta loobunud suhtlemast, blokeeris mind Facebookis. (Minu FB on minu isiklik asi ja seal pole kohta negatiivsetele inimestele) Ja telefonitsi öelnud, et emotsionaalselt on ta kasvanud 10 aasta jooksul, mis tal töökogemus on ja tema arust on kõik hästi läinud ja valmistub ta ette järgmiseks pulmaks. (Olengi emotsionaalselt tugev ja valmistangi pidevalt järgmisteks üritusteks ette ning mitte ainult pulmadeks, vaid ka suvepäevadeks, juubeliteks, kaupluste avamisteks, jaanikuteks, jõuluvana tööks, koolilõpupidudeks jne...) Oma vigu ta ei tunnista. (Aga milles oli siis viga on tegelikult? See, et ma viina ei võtnud Teie külalistega vene kommete moodi? Kui nii, siis Eesti Põhiseaduse järgi ei saa ükski tööandja sundida oma töötajat jooma mürki! See on igaühe enda valik ning nii on ka meelelahutusäris!)
Kõige nõmedam on see, kus ta reklaamib ennast ja kirjutab, et kõige tähtsam on ausus ja siirus, kuid seda tal üldse pole. (Kus kohas ma Teid petnud olen? Telliti kakskeelne õhtujuht pulma ja kõik sai tehtud! Milles on probleem?) Hoopis ta naudib ennast peo jooksul, meeldib talle näitleda, tundus see meile niimoodi kõik ja ei mõtle teiste heaolust pulmas. Ei pane pisiasju tähele, ei reageeri külaliste ja minu palvedele. (Palun Teid Svetlana... See ei olnud ikka nii! Vaadake videomaterjalidest kõik asjad uuesti üle! Tegin kõik endast oleneva Teie pulmapäeval, et Te rahule jääksite ning täitsin iga Teie soovi, käsklust ja palvet! Miks üleüldse teatasite Teie mulle sellest, et Te rahule ei jäänud alles 3 päeva peale pulmi? Miks?)
Nii et mõnede pulmaisade jaoks on see lihtsalt rutiinne töö, läks hästi või halvasti, et huvita, läks nagu läks, homme on ju järgmine pulm! (Ei ole see ikka nii! Tegin ka ise Teie pulmapeost enda jaoks omad järeldused ja annan endast tulevikus veelgi rohkem, veelgi enam ja minu töö/karjäär/edumeeldud läheb kindlalt edasi! Kavatsen peojuhi, pulmaisa, jõuluvana tööd teha veel palju-palju aastaid ning Teie üks negatiivne kommentaar pulmad.ee keskkonnas mind kohe kindlasti ei murra!) Kahjuks pulm on üks kord elus ja tagasi seda päeva ei saa, et parandada vigu! Nii et kallid pruudid, valige hoolikalt pulmaisa, sest see päev jääb teile kogu eluks meelde! (Kõik me oleme inimesed ja asju annab teha alati paremini, teistmoodi ja ka innovatiivsemalt! Kahju, et Te näete ainult minu vigu aga oma vigu ei tunnista! Näiteks 1,5 tundi pildistamist mereääres kui külalised ja mina pulmaisana ei tea Teist midagi... Kas see oli OK käitumine Teie poolt? Või ilutulestiku juures 30 minutut ootamist koos külalistega kuni Te omad asjad valmis saate oli ka OK? Nii et ärge solvuge! Klient on küll kuningas aga käituda tuleks ka ikka kui kuningas! Eriti nähtavalt tuleb seda teha oma pulmapäeval ning Teil kahjuks see oskus puudus ning Teie kommentaari lugedes puudub endiselt!)
Minul kahjuks oli see ebameeldiv läbielamine pulmas. Palun Golombi võtta ise minuga ühendust ja tagastada raha, mis ma olin palunud. (Alustan sellest, et nõuate lausa 70% :) Teenus on osutatud, aeg/küte/ettevalmistused kuludesse kantud, pulmad.ee eetikakoodeksit rikutud pole, joonud ma Teie pulmapeol ei ole, külge kellegile löönud või kakelnud samuti ma ei ole, ropendanud ei ole... Seega ma ei näe põhjust, miks peaksin tagastama Teile oma teenuse ja raisatud aja eest raha?)
Olge tublid oma pulmaisa valimisel (Kindlasti teavad noorpaarid hästi, keda nad oma pulma kutsuvad ning teevad nii taustuuringuid tehes väga põhjaliku töö ning isiklikult minul häbeneda ja põdeda millegi üle küll ei ole!)
Ilusaid pulmapidusid kõigile!
Lugupidamisega,
Ilja Golomb
http://www.mikrofon.ee
tel. [telefon peidetud]
Tere!
Iljale vastan:
Me pole mingid kuningad, me oleme inimesed ja on vaja jääda inimesteks ja olla lihtsalt aus ja siiras. Kui asi ei läinud hästi ja see võib jutuda, kõik oleme inimesed, lihtsalt on vaja tunnistada seda, mitte aga nimetada kedagi negatiivseks inimeseks! Mõned inimesed on rohkem nõudlikumad ja täpsemad. Selliseks osutusin mina, pole midagi teha.
Ja kui teenus on osutatud, see ei tähenda veel, et hästi osutatud, Ma olen samal meelel, kui asi ei ole hästi tehtud, seda on vaja tunnistada ja osa raha tagastada, ja olla täpne, nõuan 61,5% tagasi! ;)
Pikka juttu siin polegi vaja. Mina klient, mina maksin, päev oli minu jaoks ja ma ei jäänud rahule. See et meid pidid ootama inimesed, meie asi, on olemas teisied asjaolud, nagu ilm ja lapsed, mis on tähtsamad, kui minutid!
Nõudsin inimlikult raha tagasi, kuid Ilja ei reageeri. See pole lihtsalt tema poolt ilus, sest ma usaldasin teda.
Kuid viimased siinkohal minu soovitused neiudele oleksid, et koostage pulmalepingut siiski, et pärast oleks kuidagi reaalsem nõuda, kui ei jää rahule. See oli minu viga, et ei nõudnud koostada pulmalepingut Iljaga. Kõik oli asi usalduses, kuid nüüd saan aru, et kedagi ei saa usaldada tänapäeval!
Kõike head soovides,
Svetlana
See on vana foorumi arhiiviteema — uut vastust siia ei saa lisada.