Pruudid 2008 - tehtud ja tegemata
Lugesin just meie ilusat rivistust, kus kõik ennast kenasti ritta on võtnud, aga räägiks nüüd natuke lähemalt. Kui palju teil tänaseks tehtud ja tegemata. Mis on osutunud suuremaks muretekitajaks, kui te oskasite ennustada ning mis on läinud kergemalt, kui te arvasite? Kas kõik tõotab tulla nii nagu te unistate?
35 vastust
Kõik suured asjad on peaaegu tehtud. Pulmaisa olemas, peokoht ka, ainult vaja aprillis esimene summa ära maksta (raha kogumine käib), kleit olemas, fotograafiga räägitud, bänd olemas, ehted olemas, kutsed ootamas sissekirjutust, sõrmused tellitud, pudelite etiketid tehtud pulmaleht tehtud, pulmaküünal olemas, juuksuriga läbirääkimised peetud ja ajad kinni, meikar broneeritud, leeris käidud.
Vaja veel kingi, mida tuleb kevade poole otsida, mehele ülikonda ja muu nänn.
mure tekitajaks on praegu see, et kas kirikuisaga tehtud suuline kokkulepe meie laulatuse ajaga jääb kehtima või mitte. Kergemini kui lootsin, läks pulmaisa, bändi ja peokoha leidmine.
Ongi jäänud ainult sellised pisiasjad nagu ametimärgid, oksjoniasjad, auhinnameened.
Loodan nagu ka kõik teised, et pidu läheb korda ja kõik sujub plaanipäraselt. Kõige suurem tähtsus on sellel, et mees ikka pulmapäeval kohal oleks, muul pole nii suurt tähtsust:)
Olemas pulmaisa, koht, fotograaf, pulmaauto, toitlustaja.
Kõik muu on peas selgeks mõeldud:)
Hetkel maadlen kutsetega, kuna kuidagi ei leia kedagi, kes oleks valmis tegema sellised nagu mina tahan. Esmaspäeval on üks kokkusaamine, millele panen suured lootused. Kui sealt ka asja ei saa, siis on probleem :)
Nädalavahetusel läheme ka sõrmuseid vaatama. Vaikselt asi edeneb.
Meil koht broneeritud, pulmaisa, fotograaf, bänd, kirikuõpetaja olemas.
Tegelen vaikselt floristi otsingutega ja uurin hindu.
Meile tekitas kõige suuremat muret abielu registreerija leidmine (kuna me soovime seda teha vabas looduses) ja pärast otsinguid leidsin väga kena inimese, kes ton nõus meid registreerima.
Kutsed meisterdan ise ja pool materjalist on kokku ostetud:) Ilmselt nädalavahetusel alustan tõsisema tööga.
Meil on olemas:
* pulmakorraldaja- igati rahul! Nõuandeid tuleb nagu Vändrast saelaudu!
* pulmaisa- tänu pulmakorraldajale läks see otsing päris ladusalt (talle on tehtud ka ettemaks).
* peokoht- Otsisime pikalt kuni lõpuks leidsime selle õige! Ettemaks on tehtud. Toitlustus on samast kohast- joppab!
* fotograaf- temaga oli vahepeal sekeldusi ja otsisin igaks juhuks isegi järgmise, et kui peaks ebaõnnestuma tehing aga kõik laabus ja nüüd on asjad korras :)
* videograaf- otsisime tükk aega ja käisime videosid vaatamas ja kõik videod on ju omamoodi ja super kenad aga lõpuks sai otsustatud ja nüüd on meil ka videograaf!
* ansambel- otsisime pisikest punti, kes meie peopaigas väga palju tantsuruumi enda alla ei vajaks- leidsime ja käisime kuulamas Eesti teises servas! Ettemaks on ka tehtud :)
* maniküüri (meile) ja pediküüri (mulle) aeg on paigas- armas naine! Pani meie kuupäeva tegelikult omale märkmikku juba eelmisel aastal!
* kleit on olemas
Mõelnud oleme:
* kutsete peale aga ootame maikuud, et siis asi kindlalt ette võtta
* sõrmuste peale ja isegi teame, mida tehame! :)
* väikesi üllatusi oleme mõelnud
* pulmalehe teeb sõbranna- nagu aru olen saanud, siis töö ja vile käib juba
* pulmalipu lasen teisel sõbrannal teha- mõtted liiguvad
* sõrmusepatja õmblen- pisikesi roosikesi vaja, siis saan edasi teha
* ametimärgid teen ise- mõtted on aga vaja veel paela minna ostma
* juuksuriga on räägitud, et ta puhkama 2. augustil ei lähe
Mida veel teinud pole:
* auto osas on veel rääkimata aga teame, kellega rääkida
* torte olen vaadanud netist aga nendega on veel aega
* ülikonda pole veel vaadanud, sest peigmees tahab kaalu langetada eelnevalt, kingad puudu mõlamal
* lillede peale olen mõelnud aga see teema jääb peigmehe teha- sõu, pole tehtud
* lilleneiudele kleite tellinud veel pole (quelles on praegu super kenad kleidid tegelikult)
* kingitused vanematele veel puudu aga mõte on olemas algstaadiumis
* auhinnad mängudeks veel puudu
* oksjoni kaup puudu
Ja siis on kindlasti veel igasuguseid muid asju, mille praegu olen unustanud...
Pulmad on tulemas 02. augustil 2008
Meie pulmad plaanis siis 14.06.2008 ja antud hetkeks on olemas meil kirik, pulmaisa, bänd ja fotograaf. Kohaga on veel natuke otsimist... oleme broneerinud mõned kohad, kuid viimast valikut veel langetanud ei ole. Sellist saali kuhu mahuks 85 inimest ühte saali sööma(ümarate laudade taha) ja ka tantsima on lihtsalt Tallinnas ja selle lähiümbruses üpris keeruline leida. Arvan, et järgmise nädala jooksul paneme peokoha ka paika ja siis on kõige suuremad ning tähtsamad asjad tehtud. Olemas on ka auto... kahekohaline punane Corvette, mille rooli peigmees siis ise istub ;)
Olemas on ka hetkel florist, kellega lähiajal kohtun ning oma soove ja tahtmisi hakkan tutvustama.
Kutsed on plaanis ise teha ja neid asun meisterdama siis, kui oleme peokoha lõplikult paika saanud. Samuti teen ise nimesildid ja kohtade plaani peokohta. Ise teen ka sõrmustepadja.
Hetkel otsin kleiti, kuid kuna valik on nii meeletu, siis veel seda päris oma leidnud ei ole... kuid õnneks on veel aega ka... plaanis sel kuul ka salongidesse piiluma minna ja nende valikuga tutvuda.
Mehele ja pojale pole ka veel riideid valinud. Ainult see on otsustatud, et poeg ja mees hakkavad kandma ühesuguseid veste ja lipse ning need on plaanis siis õmmelda lasta.
Sõrmuseid ka veel pole. Oksjoni ja kingituste ideedega me veel tegeleme. Mõtteid on, kuid päris otsustanud veel ei ole.
Arvestades, et oleme pulmi planeerinud alles 2 nädalat, siis arvan, et meil on isegi hästi läinud, et nii hilisel ajal saime omale väga tegija pulmaisa, vahva bändi, kes teeb mõnusat rock´n rolli muusikat ja ülitoreda ja hea fotograafi.
Esiteks ütlen, et minu pulmadeni on jäänud veel 2,5 kuud.
Olemas on: pulmaisa(lepingu ja ettemaksu teeme järgmine nädal), peokoht, fotograaf, kleit, sõrmused, aeg Õnnepalees.
Pooleli: kutsed, pulmaleht, tordi tellimine(Pihlaka pole ammu vastand, mis teha) mehe riietus.
Puuduvad veel: ametimärgid, oksjonikaup, alkohol, tänukaardid (ilmselt teen pulmafotodest mingi kompositsiooni..) juuksur, meikar, lilled.
Aga aega on veel. :D
Ei jõua kevadet ära oodata.. 26.04.2008
Kuigi meil see keeruline kuupäev 08.08.08, on suuredmad ja tähtsamad asjad leitud ja broneeritud. Koht on olemas, pulmaisa ja bänd on olemas, toitlustaja ka olemas, fotograaf samuti, kleit ja sõrmused olemas :) Pooleli leer.. Puudu kutsed...(prrr ja pole head mõtet ka, milline esileht välja hakkab nägema) ja palju muud, kuid millega on aega.
Tunnen et teiega võrreldes on mul veel palju asju puudu.
Tehtud: koht, pulmaisa, bänd, toitlustaja, osa alkoholi
Tegemata: fotograaf, riided, sõrmused, kutsed, vajalik nipet-näpet jmt
Ise teeme oma elu ilusaks.
Pulmad 26.07.08.
Olemas: pulmaisa, pulmakoht, toitlustus, alkohol, sõrmused, kleit, bänd, videomees, juuksur, kosmeetik, fotograaf.
Puudu: pulmaauto (idee olemas), kutsed, pulmaküünal, kingad, mehe riietus, tort (idee olemas), ametimärgid (idee olemas)...
Ja nii see korraldamine läheb....
Pulmaisa, fotograaf, videomees, bänd, peokoht, toitlustus, kleit, auto- TEHTUD!!!
Käsitöö (kutsed, ametmärgid, vanemate kingid, küünal, sõrmustepadi, oksjonikaubad jms)- tegemisel.
Tort, mehe ülikond, mõlema kingad, lilled, soeng, meik, avaldused... tegemata
-----------------------
See päev on teel...
Need asjad millega on kiire, on enamuses olemas, kiirete asjade listis ootab veel leidmist fotograaf ja muusik.
Olemas on:
* Peopaik
* Juuksur
* Kirik
* Toitlustus
* Pulmaisa
* Alkohol (kogu pulma alkohol sai ostetud eelmisel aastal)
* Kokku lepitud tantsuõpetajaga, kes õpetab meile selgeks pulmavalsi
* Kokku lepitud tootjaga, kes teeb käsitsi valmistatud trühvlid külalistele
* Eelkutsed saadetud
* Külaliste transport peopaigast nende majutamispaika
Pooleli olevad asjad:
* Käime praegu leeris
* Käivad läbirääkimised disaineriga, kes õmbleks pulmakleidi
* Mees otsib vaikselt kohta, kus lasta ülikond õmmelda
* Otsime muusikut (üks on juba silmapiiril, kusjuures traditsioonilist bändi või dj-d me pulma ei taha)
* Olen rääkinud videomehega (peame tema juurde veel videosid vaatama minema)
* Ühe fotograafiga läbirääkimised pooleli
* Otsime sõrmuseid – pole veel midagi leidnud mis meeldiks
* Pruutpaari transpordi osas peaaegu leidsime vahepeal ühe, mis meeldis aga selle variandiga on teatud aga’d - midagi broneeritud veel ei ole
* Meikar – olen uurinud aga midagi broneerinud kindlalt veel ei ole
Asjad millega pole üldse tegelenud:
* Dekoratsioonid (kirik, peokoht)
* Külaliste majutus
* Peo meelelahutuslik osa (mõtted tiirlevad vaikselt)
* Millised tulevad lauad (kas pikad või ümmargused)
* Toolikatted ja lauakatted
* Koht, kus veeta pulmaöö
* Pulmatort
* Kingitused külalistele
* Nimesildid laudadele (arvatavasti teen ise)
* Pulmakutsed (teen ise)
* Ametimärgid (pole isegi mingeid ideid)
* Pulmaküünal
* Pulmaraamat
* Pulmaleht
* Sõrmustepadi (see lubati meile teha)
* Otsustada – kas tulevad lilleneiud (sel juhul leida neile kleidid)
* Pudelite etiketid
* Kingitused vanematele
* Pulmalipp (ma ei tea kas seda teemegi)
* Pulmalaulik
* Auhinnad mängudeks
* Kingitus abikaasale (üks mõte on aga keeruline teostada)
* Pulmareis
meil on olemas:
pulmaisa, peopaik, toitlustus, bänd, ülikond, sõrmused, kutsed(täitmata veel), florist
poolepeal:
kleit tegemisel
tegemata:
ametimärgid, pulmalipp, fotograaf, registreerija aeg, juuksur, kosmeetik,
kingitused vanematele
hmmm.... hetkel ei tulegi rohkem meelde loodan, et midagi tegemata ei jää:)
koos läbi elu 07.06.08
Olemas on pulmaisa, peokoht, ansambel, toidlustus ja kogu alkohol, pulmaauto, kutsed, küünal, tort, avaldus viidud.
Tegemisel on sõrmused, pulmaleht ja läbirääkimised käivad fotograafiga.
Puudu siis veel riided meile mõlemale, videomees.
Pulmad aprilli lõpus!
Pulmad siis 12.07.08
Olemas:
*Koht
*Catering (isegi menüü on välja valitud, järgmine nädal saame peakokaga kokku, et veel üksikasjad üle täpsustada ja uurida milliseid torte nad pakuvad)
*Pulmaisa (makstud juba ka ettemaks)
*Bänd
*Fotograaf
*Videomees
*Auto
*Florist
*Juuksur
*Meigi olen kuulnud, et saab lasta teha nt Tallinna Kaubamajas (ostad 300 krooni eest mingi kallima firma tooteid ja meik tasuta;) Mõtlen seda asja seal...)
Poolikud asjad:
*Tellitud sõrmused
*Vaadatud välja kleit
*Pulmareis (ostame kokku Estraveli kinketšekke)
Täitsa tegemata:
*Ülikond
*Kingad
*Joogid pulma (nii alkohol kui ka mahlad)
*Hotell pulmaöö veetmiseks
*Kutsed
*Küünal
*Tuvid
*Reg. aeg
Kindlasti jäi midagi ka kirjutamata kusagile, aga põhilised asjad said kirja :)
meil pulm 31.05.08
olemas on:
sõrmused
kleit(+4asja mis pruudi juurde kuuluvad)
catering
pulmaisa
bänd
mõis
fotograaf
alkohol
kutsed...
pulmaküünal
tegemisel on:
kutstele sissekirjutamine
alkoholi sildid(vaja paljunada veel)
kuivatan roosikroonlehti(need pärast vaja lakiga üle puistata säravaks,lähevad kaunistuste juurde,mis kuuluvad lauale)
tegemata on:
juuksuriga kokkulepe
avaldust veel pole sisse viinud(29.02 saab tehtud)
laste riietus
ülikond
minu kingad
pulmaküünla kaunistus
mängude auhinnad
kingitused vanematele
rohkem nagu ei tulegi meelde...aga teha veel jõuab ja pealmised asjad on õnneks paigas,seega ei muretse,eks viimased nädalad on kõige hullemad...mees on mul väääääääga rahulik ja ta nagu ei saagi aru mis teoksil on....mina ainult möllan ja muretsen...eks tal see raha asi rohkem hingel,sest mina ise kodune ja tema vaeseke rabab tööd...kuskilt raha ju pähe kajuks ei saja...
see julge samm on ainult üks eluetapp!
Olemas:
sõrmused
pulmaisa
bänd
peokoht - 2 varianti, märtsis saab teada kumma võtame.
auto ja autojuht
osaliselt vidinaid dekoratsioonide jaoks..
mõned õhupallid ka
rahalaegas
alkohol, kuid kardan, et jääb puudu
Nii ja naa:
Fotograaf - broneerisin ühe algaja, aga ta pole varem pulmades pildistanud, seega natuke pabistan, ja otsin professionaalsemat.
Kutsed - valmis pole, aga kujundust mõtlen..
Pulmaraamat - Kujundus on teada, vaja vaid valmis teha..
Ametimärgid - kujundus teada, vaja valmis teha...
Florist - rääkinud temaga pole, kuid nüüd on teada, millist kimpu, autokaunistust tahan..
Lauaplaani teen ise, materjal olemas.
Pulmaküünal - välimus teada, vaja tellida.
Vaja:
kleit ja kõik selle juurde kuuluv
juuksur
meik
registreerimiskoht on ?-märgi all..
registreerija samuti..
toitlustaja
torditegija ja tordi kujundus
mehele lips
Kindlasti unustasin midagi lisada..
pulm 06.06.08. Meil siis olemas:pulmaisa, kirik, peokoht, bänd, auto, peigmehe riided. Tellitud on pruudile kleit, kutsed kujundamisel, cateringiga läbirääkimised käivad. Sõrmused ja ehted loodan saada pulmamessilt, samuti kingade otsimine jääb sellesse aega. Veel tuleb rääkida fotograafiga. Enda meelest siis suuremad asjad olemas, nipet näpet veel...:)
Olemas koht, pulmaema, bänd, sõrmused, alkohol ja oksjoni asjad.
Poole peal toitlustus ja fotograaf. Kimp, auto-, ja lauakaunistused välja mõeldud.
Ülejäänd asjadega nii ja naa, üks päev meeldib üks asi ja teisel päeval teine. Eks nii kaua otsin, kui leian need õiged ja siis käed ja jalad tööle :)
Meil on olemas
*Koht+toitlustus+jook
*Pulmaisa
*Bänd
*Fotograaf
*Videomees
*Pulmaauto
*Kleit+sinna juurde kuuluv
*Kingad
*Lilleneiu kleit
*Regitreerija
*Sõrmused
*Lilleseadja
*Pulamtordi tegija
*Juuksur
*Meikar
Ei tulegi hetkel rohkem meelde,kutsete materjal on olemas,vaja vaid tegija kätte viia :) Märtsis kui saabub lilleneiu kleit siis tellime ka peigmehele ja poistele ülikonnad ära.Ja ega seal palju enam teha polegi.
Meie kaunis rannapulm toimub 4.juuli 2008
Edu kõigile ja päikselist pulmapäeva.
Mulle tundub , et sa siiski oled korraldamises grammivõrra ees minust :)
19.07.08
Kui vanad su lilleneiud on?
19.07.08
Arvan küll, et sa oled selle lühikese ajaga väga palju ära teinud. Nii kenasti järjepeal.
19.07.08
Ei ole ju hullu - kõik põhiline on olemas. Fotograaf on veel selline, et oleneb, mis tasemel fotograafi sa otsid, aga kõik nipet näpet asjad ongi selline millega on aega.
19.07.08
Meil on olmeas enamus broneeringuid: koht, pulmaisa, toitlustus, fotograaf, bänd, juuksur ja meikar.
Puudu auto, tort ja florist.
Ja kõik ülejäänu - mõtted on valmis, aga lõpliku teostuseni ma ei ole jõudnud:)
19.07.08
Kõik on broneeritud, valmis ja ootel.... pulmad 1. märtsil.
Enamus asju valmistasin ise - lilleneiu kleidi-lillekorvi, sõrmustepadja, kutsed, küünla jne. - lõpptulemusega olen väga-väga rahul. Algul kartsin väga, et organiseerimine käib mul üle jõu aga kõik osutus lihtsamaks. Mis seal salata, selleks otstarbeks spetsiaalselt ostetud kaustik on ka märkmeid täis kritseldatud. Nüüdseks on siis "vaja teha" nimekirja juures hulk linnukesi - märkega "tehtud". Mida varem alustada, seda rahulikumalt kõik sujub.
Oodata on jäänud veel 7 päeva ;))
olemas ja makstud:
koht,
fotograaf,
bänd,
kutsed,
kleit,
ülikond,
mõlema kingad,
osa ehetest,
lapsele püksid,
küünal,
vahuveinipokaalid,
vahuvein,
brändi.
olemas, kuid maksmata:
catering,
pulmaisa,
sõrmused,
tort.
Pojale vaja pluusi, vesti ja lipsu, mehele särki, vesti ja kaelasidet. lilledega pole ka veel tegelenud. aega on :D põhiasjad on paigas ;)
Muutusid siis tänaseks:
*Sõrmused juba käes ja nimedki on sisse graveeritud
*Kutse näidis on meile juba saadetud, vaja vaid nüüd külalised kokku lugeda ja ära saata tellimuse
Sama asi lauakaartidega
*Küünal on juba makstud ja tehtud, pole jõudnud sellele järgi minna...
*Sain ühe hea meikija kontaktid...lähen kindla peale välja ja helistan talle lähiajal
olemas on:
peokoht
pulmavanem
fotograaf
toitlustajaga käivad läbirääkimised
Järgmine nädal plaanin minna kleidi ja sõrmuste jahile, härrale tuleb leida hele ülikond aga seda kevadel.
Kuna mul endal juuksurit pole, siis jube raske on leida endale juuksur, kes siis suudab mulle teha ka hea soengu. ÄKKI KEEGI ON NII LAHKE JA SOOVITAB OMA JUUKSURT+MEIKARIT. (Tallinnas)
Florist on ka vaja leida, äkki keegi oskab soovitada:-) (Tallinnast)
Tööd on veel palju aga ootan juba suve.
meil on olemas peokoht, pulmaema, bänd, fotograaf, kutsed, pudelitele sildid, osa alkoholist ja mis kõige tähtsam laulatuse kuupäev on kirjas.
tegemata on veel palju, aga küll jõuab.... edu kõigile!!!!
ametimärgid ja loosid on kahh valmis, mis on veel eriti vinged:P
Pulmad 21.06.08
Olemas
-koht
-bänd
-catering
-külaliste kindel nimekiri
-juuksur, meik
puudu
-pulmaisa(otsing on nii raske)
-kleit, smoking
-sõrmused
-kutsed
-ja muud pisiasjad
Nii et palju tööd veel ära teha!
Kuidas siis pulmad läksid??? Oleks tore juba lugeda selle kohta :)
ma usun, et mul on töökoht selline, mis võimaldab väga palju asju ära korraldada tööajast:P aga nüüdseks siis on ka kullasepaga kokku lepitud ja lubas meile sõrmuste kavandi saata, mida nüüd küll juba mõnda aega oodanud olen aga ta teab, et meil on aega:) vend hakkab nüüd ka varsti külaliste nimesid ilukirjas sisse maalima ja siis ootan ära aprilli, millal saan avaldused sisse viia ja siis läheb kutsete vorpimiseks ja kohale toimetamiseks:) samuti maksan aprillis ära peokoha bronnitasu:)
aga ma usun, et sa oled ka nüüd selle mitme nädalaga kõvasti asju juurde saanud tehtud:) ja mõtle, ainult 135 päeva on veel jäänud meie tähtsa sündmuseni:)
Väga tubli! Millal pulmad on?
06.07.08
mul põhitegijad olid broneeritud juba eelmise aasta augustis :D põmst kohe kui mehele olin ettepaneku ära teinud, hakkasin uurima.
See on vana foorumi arhiiviteema — uut vastust siia ei saa lisada.