2015 aasta eelarved
Tervitus-
Mis on hetkel hinnad ? Olete eelarve kokku pannud ? Mis miski maksab ? Kas saate allahindlust, kui broneerite mida pikalt ette ?
Andke teada !
Tervitades,
Virgo
73 vastust · leht 1 / 2
Hinnad tunduvad üüratud :D eriti kui eelarve viimast rida lugeda - KOKKU :D Aga kui võrdlen käesoleva aasta hindu ja hinnapakkumisi järgmisele aastale siis kõik ikka hoolega tõstavad. Minul on oma 120 külalisega pulma eelarve koos. Ümardasin numbrid üles poole lootuses, et tegude käigus need vähenevad ;) Allahindlust pole saanud :( vb ei oska küsida :P
Hinnad on krõbedad jah, esialgne eelarve on küll juba ammu unustatud. Meil on umbes 60-ne inimesega pulm ning esialgu lootsime saada hakkama 6000 euroga. Sellest u 3500 on juba praegu broneeritud kohale, fotograafile ja pulmaisale, seega 6000 on ilmselgelt liiga vähe :D
Olen natuke mõelnud ning jõudnud järeldusele, et päris kõike, mida hing ihaldab, ei saa ning pean tegema teatud asjades järeleandmisi. Aga kõiges ka alla ei anna ja seega tulebki hind kohati kõrgem. Lohutan ennast sellega, et aastaga saab veel säästa ja otsida ja mõelda.
Kuna hinnad on päris kõrged, siis ma ei saa küll aru, et me oleksime saanud midagi soodsamalt tänu sellele, et varakult broneerime :)
Hinnad on ikka väga krõbedad.
Äkki keegi osakab selgitada, ei tea hindadest midagi (mis kallis, mis odav, mis normaalne).
Näiteks: Sain paar hinnapakkumist ja ei saa aru, et kuidas ja miks on osades turismitaludes kohtade hinnad samad, mis näiteks Taageperas. Kui mul valida kas võtan reedese päeva turismitalus või neljapäevase päeva sama hinnaga Taageperas, siis valiksin Taagepera. Mõlemad sisaldavad ööbimist ja hommikusööki, inimesi ka sama palju.
Või see ongi normaalne?
Teine on söök: nägu 35 euri aga ühes kohas saad selle eest kapsa kartuli (traditsiooniline söök) teises aga juba natuke peenem söök.
Hinnad on krõbedad jah, esialgne eelarve on küll juba ammu unustatud. Meil on umbes 60-ne inimesega pulm ning esialgu lootsime saada hakkama 6000 euroga. Sellest u 3500 on juba praegu broneeritud kohale, fotograafile ja pulmaisale, seega 6000 on ilmselgelt liiga vähe :D
Olen natuke mõelnud ning jõudnud järeldusele, et päris kõike, mida hing ihaldab, ei saa ning pean tegema teatud asjades järeleandmisi. Aga kõiges ka alla ei anna ja seega tulebki hind kohati kõrgem. Lohutan ennast sellega, et aastaga saab veel säästa ja otsida ja mõelda.
Kuna hinnad on päris kõrged, siis ma ei saa küll aru, et me oleksime saanud midagi soodsamalt tänu sellele, et varakult broneerime :)
Hinnad on ikka väga krõbedad.
Äkki keegi osakab selgitada, ei tea hindadest midagi (mis kallis, mis odav, mis normaalne).
Näiteks: Sain paar hinnapakkumist ja ei saa aru, et kuidas ja miks on osades turismitaludes kohtade hinnad samad, mis näiteks Taageperas. Kui mul valida kas võtan reedese päeva turismitalus või neljapäevase päeva sama hinnaga Taageperas, siis valiksin Taagepera. Mõlemad sisaldavad ööbimist ja hommikusööki, inimesi ka sama palju.
Või see ongi normaalne?
Teine on söök: nägu 35 euri aga ühes kohas saad selle eest kapsa kartuli (traditsiooniline söök) teises aga juba natuke peenem söök.
Mhm, tegelikult on vägagi võimalik saada 3500 euro eest need kolm, mu tuttavad saavad veel soodsamalt (vot see on saavutus) :) Kas 3500 eurot on siis odavalt saadud? Minu jaoks on see juba päris suur summa.
Okei, täpsemalt lähevad need kolm meile maksma jah 3700 euri. Meil ei tule mõisapulmad, vaid ühes kenas puhkemajas. Pulmaisa ja fotograaf on meil ka palju kiidetud ja päris tundmatud ei ole.
On võimalik küll..lihtsalt sõltubki mida tahta. Meil peokoht 460 eurot. Samas eks mõisad soovivad ikka suuremaid summasid. Ka fotograafidel on erinev hinnatase..need kes meeldisid neil terve päev 350, 500 ning 700 - eks siis tulebki teha otsuseid:)
Mingi osa eelarvest on koos. Olen teinud veel kaks eraldi eelarvet, mida tahaks ja siis konkreetne säästukas, et ilma milleta ikka kohe üldse ei saa. Esimene variant siis 3500 eurot ja säästukas variant umbes 1700. Mis lõpuks tegelik eelarve kokku tuleb, seda näitab aeg :)
Meie eelarve on 7500 eurot aga ilmselt see võib veel muutuda. Kuna ma teadsin kus ja kuidas on pulmad, siis ei ole ma hinnapakkumist mujalt võtnud, seega ma ei oska öelda, kas peakoht, õhtusöök ja joogid u 5000 eurot on palju või vähe. Olen rääkinud ka fotograafiga ning see hind (u 350€) on meile sobiv. Soengu teeb mu sõbranna. Kleidi ja ülikonna peale ma eriti palju ei kuluta, kuna need ei ole minu jaoks nii erilise tähtsusega. Arvan et saame koos 300 euroga hakkama. Sõrmused on meil olemas, vaja vaid graveerida (minu uus kihlasõrmus eelarvesse ei lähe). Bändi ma veel ei tea ning registreerimine ja dokumendid on ka arvutamata. Hotellis ööbimine ei kuulu eelarvesse. Ma ei ole olnud kunagi see, kes kaupleb või tingib, seega maksame seda, mis meilt küsitakse. :) külalisi on u 60.
Minul on olemas koht koos majutusega (60 inimest), pulmaisa ja videomees ja see kokku juba 5500 eurot. Ei ole kuskil tinginud, ei oska ka. Eks nö lollidelt tulebki raha ära võtta :) Mees on jälle arvamusel, et kui tingima hakata, siis ei pruugi nii kvaliteetset teenust saada.
Sõrmust endale ei osta, võtan nö vana sõrmuse (eelmine aasta mees kinkis), sobib väga hästi abielusõrmuseks. Kuna ei ole eriline kleidi/seeliku kandja, siis ei ole see kleit nii tähtis mulle ja selle tellin Hiinast. Mitte et sealt erilisi kleite ei saaks.
Kõige rohkem teeb muret bänd, sest need keda mina tahaks, käivad meile ülejõu. Hea meelega võtaks ainult DJ, aga ühele see ei sobi.
Dekoratsioonide pealt saaks kokku hoida, sest koht ise nii ilus. Natuke lilli ja kõik.
Meile öeldi peokohast, et (rent, söök ja alkohol) on 40€ nägu.
Selle sees on ka tervitusjook suupistetega ja pulmatort.
Söögiks ei ole traditsiooniline seapraad kapsaga vaid suvine menüü vokitud juurviljad, kana, erinevad värsked salatid.
Meil ka esialgne eelarve kokku pandud. Oleme ise jõudnud kokkulepetele mille pealt oleme nõus kokku hoidma ja mille pealt mitte. Praegu siis on esialgne keskeltläbi 6100 olen enam-vähem kindel, et seekahjuks suureneb veel. Kindlalt on teada järgmised kulud:
Koht koos majutusega nii meile kui ka külalistega ning hommikusöögiga - 1155
Toit - 1300 (tort tuleb eraldi)
Alkohol - 350 (pakume ainult šampust ja veini)
Teenindajad peokohas- 200
Tseremoonia mõisapargis-80
Kokku on siis juba kulutatud 3085 eurot.
Omavahel oleme kokkuleppinud, et kokku ei hoia kindlasti näiteks fotograafi pealt. Kokkuhoida plaanin enda kleidi pealt (tellin Hiinast), sest seljas on see ju vaid korra. Veel hoiame tõenäoliselt kokku ka muusika pealt ehk võtame DJ - kuigi mul ei ole õrna aimugi palju nad maksta võivad ja kahjuks tuleb kokku hoida ka pulmaisa pealt, sest raatsi kohe kuidagi 1000 eurot selle peale panna. Seega see on esimene koht mis kerge klombi kurku on toonud, et Virgo Jaanist peame me kahjuks ilmselt loobuma. Kutsed teeme ise, soengu teen vist ise, meigi salongis....oeh jube palju asju on vaja ikka mõelda ja osta ja valida...
Kas olete mōelnud ka ilutulestiku peale, näiteks püromuusikali peale? Kui palju selle peale kulutate ? Leidsin püromuusikali, mis oli super, aga hind oli 4500. Kas on keegi kursis ka odavamate kuid efektsete püromuusikalidega?
Ilutulestiku peale mõtleme ikka aga püromuusikali peale kahjuks kulutada pole võimalik... kui oleks, siis kulutaks hea meelega-superefektne ikka!
Tervitus-
Siin tuleb kindlasti jagada need muusikaga iliutulestikud kaheks:
1. Püromuusikal - kallim ja ilusam
2. Ilutulestik muusikasse - odav ja samasugune nagu tavaline ilutulestik.
Püromuusikal kirjutatakse vastavalt teie poolt valitud loole noot noot abil valmis - nii et iga pauk, sahin, krõbin ja vile tuleb täpselt siis, kui muusikas midagi muutub. Kodu pürotehnikat juhib tarkvara ning ka helitehnika paigutus külaliste suhtes on tähtis. Meeskond on vähemalt 3 inimest sõltuvalt ilutulestiku suurusest (1 pürotehnik, 1 helitehnik, 1 tehnik). SIit ka hind.
Ilutulestik muusikasse on lihtsalt muusikaga ilutulestik, aegajalt proovivad mõned tegijad seda ka püromuusikalist kutusuda, aga see ei ole kohe mitte seda.
Tervitades
Virgo
Pulmad.ee
Tervitus-
Kui tahate näiteks minu abi kommentaaride näol, siis kasutage ka peokohtadega ning tegijate nimesid - ma ei oska muudnoodi kommenteerida, et teid aidata kas näiteks hinnad on ok või tundub et kallid.
Tervitades,
Virgo
Pulmad.ee
Meil pakkus peokoht, et suvisel pulmas ei peaks olema seapraad ja kapsad. Võiks olla midagi kerget ja külmas lauas värsked salatid. Pole kunagi nii mõelnud.
Hinnaks näo kohta 40-50€ ( sisaldab soe-külmtoit, tort, valge-punane vein, viin, tervituslaud ja vahuvein)
Koharenti püüan rääkida, et seda juurde ei tuleks. 60€/h
Virgo, kas see on kallis, annaks sealt alla rääkida? Muidugi ma ei kujuta ette, kui pulmi teha, kas on eetiline hakata toiduhinda nt kauplema. Kas seda tehakse ja on see üldse reaalne.
Meil pakkus peokoht, et suvisel pulmas ei peaks olema seapraad ja kapsad. Võiks olla midagi kerget ja külmas lauas värsked salatid. Pole kunagi nii mõelnud.
Hinnaks näo kohta 40-50€ ( sisaldab soe-külmtoit, tort, valge-punane vein, viin, tervituslaud ja vahuvein)
Koharenti püüan rääkida, et seda juurde ei tuleks. 60€/h
Virgo, kas see on kallis, annaks sealt alla rääkida? Muidugi ma ei kujuta ette, kui pulmi teha, kas on eetiline hakata toiduhinda nt kauplema. Kas seda tehakse ja on see üldse reaalne.
[/quote] Tervitus- Jälle, ma ei tea mis on peokoht. Kui see on nn keskmin talu, siis tundud hind olevat kallis, kui natuke parem kui keskmine Eesti turismitalu, siis hakkab tunduma ok. Samas on teil selles hinnas ka joogid - kui see on nii, siis on hind täiesti OK. Mitu külalist on teil kutsutud ? Allakauplemine - sõltub kas sa tahad oma egot buustida (a la et läbi tule ja vee said parimad hinnad) või tõsiselt tundub, et hinnad on võrreldes teistega kallid. Kui variant B siis kindlasti soovitan natuke kaubelda. Kui aga hinnad on teistega võrreldes samad, siis pole mõtet, sest peokoht ei kaota ju midagi ja nad ei tule niikuinii vastu. Eesti keeles on vanasõna, et "Küsija suupihta ei lööda" - küsi viisakalt, et sulle tundub, et see toiduhind on natuke kallis vs see, mis saadakse. Samuti - mitu grammi toitu on selle 40 euro kohta, see on asi mida tuleb kindlasti küsida ja ka teada saada. Tervitades Virgo Pulmad.eeMa ei tea, kas ma julgen avalikult siin peokohta mainida, pärast loeb ka peokoht seda ja siis ei saa enam midagi "kaubelda ". :)
Koht ei ole turismitalu, vaid väga romantline peokoht mere ääres.
Jah, toidugramme me ei küsinud veel, sest "aega ju küllaga "
Koha suhtumine jättis natuke soovida, kuna öeldi, et valige menüüst söögid välja, aga seal ei ole ju külma laua suupisteid ega midagi. Oleks oodanud, et natuke rohkem enda kohta "müüakse".
Veini kohta öeldi, et kui 100 inimest, siis on nad arvestanud 3 pokaali inimese kohta.
Ma ei tea, kas ma julgen avalikult siin peokohta mainida, pärast loeb ka peokoht seda ja siis ei saa enam midagi "kaubelda ". :)
Koht ei ole turismitalu, vaid väga romantline peokoht mere ääres.
Jah, toidugramme me ei küsinud veel, sest "aega ju küllaga "
Koha suhtumine jättis natuke soovida, kuna öeldi, et valige menüüst söögid välja, aga seal ei ole ju külma laua suupisteid ega midagi. Oleks oodanud, et natuke rohkem enda kohta "müüakse".
Veini kohta öeldi, et kui 100 inimest, siis on nad arvestanud 3 pokaali inimese kohta.
[/quote] Tervitus- Miks te kardate seda avalikustamist ? Te ju küsite nõu, mitte ei kritiseeri neid :D ning teised teaksid arvestada, kuidas selle peokohaga käituda. 3 pokaali inimese kohta on esialgu küll, kuigi seda vist tuleks suurendada (sõltuvalt jälle peo pikkusest ja ajast). Mis mind imestama paneb on see, et kui teil on tõesti 100 inimest, siis peaks (EI,PEAB) olema kindlasti ka õhtujuht/pulmaisa ning tema peaks peast neid andmeid teile ütlema ning nõu andma. Ehk siis küsige kindlasti ka tema käest (öelge, et Virgo käskis :P) Tervitades Virgo Pulmad.eePulmad toimuvad nädala sees, kolmapäeval. Sellel kuupäeval on meie jaoks eriline tähendus ja nii ka otsustasine, et ükskõik, mis päev see on, pulmad toimuvad :)
Hetkel polegi kellegi käest nõu küsida, kuna pulmaisa pole välja valitud ja hindadest pole õrna aimugi.
Ansambel Onud käest sain pakkumise, mis oli 1800€ . Tōmbas hetkega hinge kinni :))
Tervitus-
Ok, siis saan aru.
Kolmapäev on hea päev, siis on teil tegelikult ka suhteliselt suur võimalus just ka peokohaga natuke kaubelda (päev on nädala sees).
Onud on väärt igat senti, mis te nende eest maksate. Esiteks tulevad nad oma tehnikaga (ja see ei ole selline "kaks aktiivkasti ja kõik" tehnika, vaid korralik kontsert PA koos helimehega) - samuti saate selle raha eest show, mitte lihtsalt muusika :D
Hea pulmaisa hinnad algavad 600 eurost ja lõppevad ka kindlasti kuskil 1000-1200 euro kandis.
Tervitades
Virgo
Pulmad.ee
Ahoii..
Meil ka natuke asju paigas.
Pidu juuli kuus ja Harjumaal.
Koht koos 34 inimese ööbimise ja hommikusöögiga 650 eurot.
Pulmaisa(väga kiidetud) 580 eurot
Bänd 570 eurot.
Gateringi pakub pulmakoht-20 eurot nägu-ei sisalda alkoholi ja torti. umbes 1200 eurot
Kutsed, kingituste karp, nimekaardid aitab õde teha- material u 150-200 eurot.
Kleidi plaanin laenutada 90-200 eurot.
Pulmaauto saame tuttava kaudu vaid kütte raha eest- umbes 50 eurot.
Fotograaf on ka tuttav-on nõus tegema tasuta pilte. ;)
Nädalavahetusel käisin Rakveres ja seal sõrmused tunduvalt odavamad kui Tallinnas-tuleb odavam sõita sinna, kui siit tellida.(Tallinnas oli tk 600 eurot-see mis mulle meeldis, Rakveres oli samasugune u 400)
Kogu eelarve u 5000 eurot.
Loodame, et jääme eelarve piiridesse
Kulutused kokku peale pulmi – Võib olla on tulevatele pruutidele abiks.
Pulmad 04.07.2014 ja asju hakkasin ajama maikuus 2013 ja külalisi 45.
Enamus asjad said siis 2013 aastal broneeritud ja sellepärast ka odavamad hinnad – Mida varem, seda parem hind!!!
Pulmad Lääne-Virumaal, ise elame Tallinnas.
06.06.2013 – Pulmakoht:
Härrastemaja peasaal 6h – 645€
Pargi rent registreerimiseks tiigi ääre – 40€
Registreerija tasu (ehk paaripanija) – 250€
Tervitusjook – vahuvein 5tk – 60€
Suupisted tervitusjoogi kõrvale 45tk. – 90€
Külmlaud 45tk – 675€
Soe buffee 45tk. – 540€
Pulmatort “Pätsilt” – 132€ (koos transpordiga)
Morss (liitrit) 20l – 30€
Klaaside rent 45tk. 180€
Täiendav külmlaud 1 vaagen – 50€
Hommikusöök 31tk. – 186€
Noorpaari sviit – 95€
Hosteli rent koos ööbimisega 31inimest - 375€
Kokku: 3348.- € + juurde tulid mahlad, mida sai kohapeal tarvitatud 86,40€ = 3434,40 € - 186 € (kuna 2 inimest jäi tulemata ja hommikusöögist ka välja arvestada) = 3248,40 €
16.07.2013 – Pulmakleit ostetud okidoki.ee kaudu, käisin kohapeal kleiti proovimas – 135 €
10.10.2013 – Absolut viin Selveri kampaania ajal 17x6,29= 106,95€
11.10. 2013 – Karnaluksist ostetu lai ja peenike roosa pael – 9,56€
liim, raud südamed, kahepoolne teip (Büroo maailm) = 7€
17.10.2013 – Karnaluksist suur ja väike pärl – 11.07 €
Koopiapaber, marmor paber, transparentpaber (Zelluloosi paberipood) – 2,09 €
Pulmaisa – 800 €
24.10.2013 – Broneerisin fotograafi 12:00-00:00 500€ + transp. 15€ = 515 €
28.11.2013 – Võtsin ühendust Lääne-Virumaa Maavalitsusega, et kokku leppida aeg mõisa hoones abielu registreerimiseks.
* Avalduse esitamise tähtaeg alates 04.04.2014
02.12.2013 – Kutse materjal (Zelluloosi paberpood) – 16tk.transparetpaber – 1,92 € ja 32tk. Kartong pastelli läikiv – 17,28 € =19.20 €
Büroo maailmast külaliste raamat – 7,50 €
17.12.2013 – Kinnitatud lilleseadja – seaded tiigi ääres olevale 2le postamendile, seade registreerimise lauale väiksem, pruudikimp, peigmehe ja poja rinnanõel lilledest ja transport – 302 €
06.02.2014 – Kahe mehe ansambel – 482 €
10.03.2014 – 2-aastase valge kleit Mere pst. teiselt korruselt – 29 €
27.03.2014 – Zelluloosi poest ümbrikud kutsete jaoks 30 tk. – 4,35 €
ja 4 valget paberit kutsepõhjaks – 0,56 € = 4,91 €
03.04.2014 – Kaupmees & Ko-st ostetud “Vana Tallinn” šokolaadid kohakaartide jaoks 50tk. – 8 €
08.04.2014 – Kaupmees & Ko-st 3 suurt küünalt 80x200mm – 6,33 €
09.04.2014 – Maksin Rahandusministeeriumisse abielu riigilõivu - 19.17 €
25.03.2014 – Jyskist Roos kunstlill 3tk (Sõrmusekandmiseks 1tk) – 4,47 €
10.04.2014 – Käisime perekonnaseisuametis ja viisime sisse avalduse + ostsime valged kaaned - 5€
01.05.2014 – Rimist soodukaga rummid (12tk.valget, 12tk.kuldne, 12tk.tume) 36x5,93 = 213,48 €
02.05.2014 – Sõrmused Mati kullaärist koos soodukaga (540€) - 451 €
05.05.2014 – Salocentrist valge ülikond mehele (komplektis veel roosa vest, roosa lips ja valge särk) soodukaga - 280 €
06.05.2014 – Sabost valged kõrged kivikestega kingad - 37€
19.05.2014 – Ettemaks mõisa 1155 €
10.06.2014 – Hansa ilutulestikud taevalaternad 50tk. – 75€
18.06.2014 – Valge ja punane vein 24tk. – 79.92 €
Coca-Cola 2L (2ne pakk) 18tk. – 38.70 €
30.06.2014 – proovimeik ja soeng – 30€
Ja siis läks kiireks:
01.07.2014 – 15 valget ümbrikut (Eesti Post) – 12kuu lubaduste jaoks – 0.60 €
Küünlamarker Knopka– 3.35 €
Jysk lauaplaani pildiraam 30x40cm – 3,99 €
Prisma klaaspurk kaanega (oksjon) – 2,49 €
Purgi sisse olevad toorained – 6,94 €
Suurema tüdruku kingad Seppälä – 19,98 €
Kullaparandus (kaelakett ja kõrvarõngad) – 15 €
Infokalender (oksjon) – 35 €
Juuksuri juures juuste värvimine – 25 €
Peigmehe kingad Lasnamäe Centrum – 62 €
Poisi ülikond (Filikor mustamäel) – 30 €
Kaupmees & Ko Minipudelid 200ml šhampus – 19,44 €
Sokisahtlist Pulmasukapüksid ja sukapael – 23.22 €
03.07.2014 – Kroonlehed Kristiine Party poest 7tk. – 10.50 €
Mänguloom roosa siga Prisma (põrsas kotis oksjon) – 5.69 € Suurema tüdruku kleit (Alist tellitud) – 14 €
04.07.2014 – Minu soeng ja meik – 50 €
Suurema tüdruku soeng – 20 €
Viiuldaja – 50€ + 15€transport = 65 €
Kõik kokku: 7339,95€
Eelarve oli meil [telefon peidetud] eurot. Võib olla on jäänud mõned nipet-näpet asjad vahelt ära ☺ (Enda küünehooldust ja mehe juuksurit ei pannud sisse kuna seda teeme niikuinii iga kuu).
Lisan juurde, et kindlasti on hinnad aastaga tõusnud, aga enam-vähem orienteeruvad hinnad saate teada :)
Tere,meie eelarve oli 6000€ aga kui sattusin Troffe Jahimaja kodulehele ma lihtsalt armusin sellesse kohta :) siis käisin seal vaatamas ja sain nende hinna pakkuminse mis oli 3500€ 2 päeva :) see oli selle kuu pakkumine :) muidu 5000€ ja see ainult maja ...toit on eraldi menüü järgi vaadates siis 26-70€ inimene ... Ja kui võtta arvesse ,et meil tuleb ligikaudu 50-60 inimest siis tuleb ligikaudu 2500€ veel toidu eest ...
Ma küsin vist lolli küsimust kas seda on palju ???
Ja selline küsimus veel ,et kui broneerisite kohta kas makstakse korraga kogu summa või kuidagi teistmoodi käib see asi ???
Kas seal on ööbimine ka sees või ainult peoruum? Sest tavaliselt on peoruum kuskil 8tundi ~ 900-1000€. Kui ööbimine ka siis on täitsa norm hind. Kuigi jah, kui sul on selline eelarve, siis jääb see koht kalliks, sest muud kulutused on juba mitu tuhat eurot.
Broneerides maksad sa ainult kokkuleppel kas siis 10% (oleneb siis kohast) ja nädal või paar päeva ennem maksad siis ülejäänud arve (vahest saab kokkuleppel ka paar päeva peale pulmi). Aga korraga ei ole ma küll kuulnud, et keegi maksaks :)
Kas seal on ööbimine ka sees või ainult peoruum? Sest tavaliselt on peoruum kuskil 8tundi ~ 900-1000€. Kui ööbimine ka siis on täitsa norm hind. Kuigi jah, kui sul on selline eelarve, siis jääb see koht kalliks, sest muud kulutused on juba mitu tuhat eurot.
Broneerides maksad sa ainult kokkuleppel kas siis 10% (oleneb siis kohast) ja nädal või paar päeva ennem maksad siis ülejäänud arve (vahest saab kokkuleppel ka paar päeva peale pulmi). Aga korraga ei ole ma küll kuulnud, et keegi maksaks :)
Tahtsin küsida, et kuidas on teie kogemused järgmise aasta hindadele? Minule on juba kahe asja puhul öeldud, et kuna järgmise aasta hinnad võivad muutuda, siis broneeritakse mulle kuupäev ära, aga hinda ei osata öelda veel. Kuidas suhtuda? :) Kas peaksin ikka nõudma praeguse hinna salvestamist või leppima sellega? Üks on muide söökide-jookide hind, mis ongi protsentuaalselt kõige mahukam osa eelarvest.
Aleksi peomajas on koharent 0.- kui votad söögi sealt poolt :) Söök näopealt 20.-
Minul ka küsimus, et kas ainult majutuse eest maksta 2700 eurot on kallis või normaalne (see siis sisaldab majutust 60-le inimesele koos hommikusöögiga ja saalirenti 00:00-03:00)?
Juurde siis tuleb tellida söök (alates nägu 37 euri) ja alkohol, mille hinda miskipärast ei öeldud.
Tegemist on siis väikseme poolse mõisa/lossiga.
Tere!
Hetkel on meil ka midagi juba olemas.
Meil on ka tegelikult eelarve suhteliselt väike (meie jaoks suur). Hetkel on olemas peokoht Tartumaal Soo puhkemajad 490 eurot pluss toit 15,80 nägu (40 inimest pluss ansambel ja pulmaisa). Ansambel 350 eurot. Olemas on kutsed 30 eurot, kohakaardid 5 eurot (50 tk), lauakaunistused 10 eurot (vaasid lillede jaoks- klaasist purgid tikandi ja paelaga, pärlid lauale). Olemas sõrmusepadi umb 5 eurot oli. Roosa kangas, et siduda puidust postide ümber 20 eurot. Kingad 20 eurot.
Kõik muu vaja veel korraldada. Tegelen hetkel pea igapäevaselt sellega, et saaks tähtsamad asjad ära. Nüüd veel pulmaisaga vaja rääkida ja vaikselt asju edasi soetada.
Parimat. m
Minul ka küsimus, et kas ainult majutuse eest maksta 2700 eurot on kallis või normaalne (see siis sisaldab majutust 60-le inimesele koos hommikusöögiga ja saalirenti 00:00-03:00)?
Juurde siis tuleb tellida söök (alates nägu 37 euri) ja alkohol, mille hinda miskipärast ei öeldud.
Tegemist on siis väikseme poolse mõisa/lossiga.
Meie eelarve on ~8500€. Seal sees peaks olema kogu üritus, enamus hinnad kindlad- riided, alkohol, video, dekoratsioon veel ligikaudsed. Meile on enamus tegijaid teinud ikkagi hinnapakkumise, mis kehtib tuleval aastal. Kohaks on oma koduhoov.
Meie eelarve on väga suureks läinud ja seda suuremal jaolt peokoha arvelt. Küsiksingi nõu, et ehk maksame liiga palju? Tegemist siis Leigo taluga. Terve kompleks koos ööbimise ja hommikusöökidega on 1800 € ja kui soovime pidu teha nende äsjavalminud puitkonstruktsioonist paviljonis/katusealuses, siis lisandub sellele veel 1000 €. Kuna see katusealune on ilus ja tundub väga mõnus, siis tahaksime seal pidu pidada, aga see teeks kokku 2800 €. On seda palju?
Meie maksame Endla talu eest Harjumaal 650 eurot. Mahub 100 inimest saali, ööbima 34, hommikusöök ka hinnas. ;)
Meie pulma eelarve:
Koht 2000 EUR (60 ööbimiskohta + mõned lisakohad, koos hommikusöögiga)
Isamees 900 EUR
Bänd 1800 EUR.
Toitlustus 27 EUR inimene, ei sisalda alkoholi ja torti.
Fotograaf 500 EUR
Video 500 EUR
Kleit laenutusest, ülikond poest + kingad mõlemale, eelarve lahtine.
Pulmaauto, sõrmused on samuti lahtine,
Kutsed plaanin ise, tordi teeb sugulane.
Püüame 13 000 EUR välja tulla.
Koht kus meie pulmapidu toimus oli Võrus - tamula järveääres väga kaunis koht "Kuningatalu"( lastele ka palju atraktsioone) kogu kompleksi rent 700.- koos ööbimisega voodikohti 54 ( ise mahutasime kokku 110 inimest) lisasime lihtsalt madratseid tubadesse juurde ;) ja pidu kestis 3 päeva.
Toitlustust pakuvad ka nad ise ja teenindamist, julgen soovitada väga maitsev.
Kodulehel neil kõik hinnad olemas 14.- nägu soetoit+külmtoit jne./ hommikusöögi tellisin juurde.( saad ise menüü valida mida soovid)
Ostsin ise - viin, sampus - Alita ( Maxima oli kõige soodsam), 2/70L tünni , vaadisiidrit ja 50L koduõlut.
Järgnevad päevad oli meil omalt poolt toit muretsetud / grillimine
Bänd oli Lihtsad poisid 250.- ,
Fotograaf Margus Muts - 400 ( hommikul alustas ilusalongist kuni keskööni),
Õhtujuht 200.-
Pulmakleit 400.-( õmmelda lastud -Salong Manna Couture ( Tartus). Esialgne lühikokkuvõte ;)
Pulmakutsed, kaunistused, laululehed -organiseerisin ise ja sõbrannad
Kogu tehnika /muusika oli omas käest võtta
Pulmauto - 100 ööpäev
Sõrmused lasime teha - 200 kokku ( kuld,hõbe ja kivike keskel)
kokku eelarve oli - 6000.- ( ja kuna tänapäeval pulmakingiks on ümbrikus väike summa) , siis juba see katab mõne kulu.
Meie soovime eelarvega 10 000 € hakkama saada ja pidada traditsioonilised kahepäevased Eesti pulmad. Kuna pulmapeo kohad on kallid, siis peamegi järelpeo teises kohas. Hetkel nimekirjas on peaaegu 95-inimest, kuid neist on juba lapsed 25, ning kui keegi terve pere jätab tulemata, siis koheselt langeb külaliste arv.
Kirjutan lähemalt kindlasti ka mu blogis, kuid hetkel oleme me teinud broneeringu Mooste Folgikojaga, ööbimistega (36kohta, kahjuks kõigile ei saanud majutust, kuigi see oli soov, küll mõtleme midagi välja kui paljud üldse soovivad ööseks jääda). See maksab juba 1450 €. Ja nimekiri jätkub. Hiljem teen ülevaate tervest pulmakulude nimekirjast.
Tere!
Kui meie siin peokohta otsisime, siis Kuningatalu poolt tuli pakkumine 800 eurot kogu kompleks ööpäevaks ja söögid 15-16 eurot nägu. Kuigi kodulehel on hinnaks pandud 700 eurot kogu kompleksi rent. Samuti on kodulehel söögihinnaks alates 14 eurot nägu. Meie siiski loobusime sellest pakkumisest.
Loen ja loen..hakkan järjest rohkem mõtlema, et äkki ei peaks pidama pulmi seal, kus tahan. Meie peokoht tahab ööpäeva rendi eest 60-le inimesele ilma söökide ja jookideta 3500 eurot saada. Siin sees pole ei ühtegi sööki ega jooki. Ja siia lisandub veel lisaööbimine ka, sest külalisi on rohkem kui 60. Söögihind algab 24-st eurost inimene, mis tähendab aind õhtusööki.
Meil oli väike pulm (56inim) soovisime privaatset kohta Võrumaal. Enamus kohtadest mida vaatasime elasid omanikud kas samas majas või kõrval. Pika otsimise peale leidsime Kaugu Veski puhkemaja. Asub Sännas, omanikud ei ela kohapeal. Kompleksi saime väga odavalt 300eur. Koht on lihtsalt super. Jõe kaldal. Lisaks sai sealt tellitud ka toit (14eur/inim). Puhkemaja kaunistas ka meie auto, ruumid ja peasaali kokku läks 350eur. Omanik arvestas meie soovidega ja kõik sujus. Meie pulmad olid imelised. Algne eelarve võimaldas meil isegi kallimat kohta aga saime super-ilusa koha ja väga hea hinnaga. Minu soovitus KES OTSIB SEE LEIAB ja mõnikord on võimalik midagi ilusat saada ka odavamalt.
Hinnad on meeletud, küsitakse ikka iga asja eest. Tingimise võimalust praktiliselt ei ole, ainult valik - võtad või jätad :)
Meie esialgne eelarve oli 12 000 € (ca 100 inimest) ja see pigem ikka kasvab kui kahaneb.
Kurvastama paneb see, et peokohad küsivad korgitasu (5€ on klassika) oma alkoholi puhul. Alkohol on üks kokkuhoiu koht ja tänu sellele korgimaksule ei saa ka sealt kokku hoida. Kui kleidi või kutsete puhul saab valida, kui palju maksad ja kas on vaja nö disainer kleiti, siis peokohaga mängida ei saa ja viimane hakkab dikteerima, kuidas asjad käivad :(
Meie eelarve on 2500€
Tere!
Oleme ka vaikselt planeerinud pulmi ning üritanud kokku arvutada umbkaudset eelarvet. Olen uurinud nii mõisaid kui ka turismitalusid, kalkuleerinud nii üht kui teistpidi, kuna see teema oli mulle võõras, siis otsustasin eelnevalt teha põhjalikumat uurimistööd. Mulle sai selgeks, et eelarve sõltub väga paljuski konkreetsest peokohast ja seal seatud tingimustest, seetõttu kirjutaksin nendest natuke pikemalt, võib-olla on kellelgi sellest kasu.
Meie kindel soov on, et külalistel oleks ööbimisvõimalus, sest inimesi tuleb erinevatest linnadest. Külalisi kokku umbes 100 ja arvame, et ööbijaid oleks nendest 50-60 (ehk nii palju võiks orienteeruvalt olla ööbimiskohti), üheks tingimuseks ka see, et ansambel võiks mängida samas ruumis, asukoht: Jõgeva-, Tartu-, Põlva- või Valgamaa (ehk mitte väga kaugel Tartust, max 90 km). Suhteliselt palju kriteeriume ning selle võrra on ka kohta raskem leida, kuid meie õnneks on siiski neid olemas! :) Pulmakuupäeva me paika pole veel pannud, mõtleme veel selle üle :) Kõigepealt tahaksime leida sobiva koha ja panna paika eelarve.
Niisiis uurisin erinevaid kohti , mis pakuvad piisavalt suurt peosaali ja samas ka majutust (need on hinnad, mis on kirjas kodulehel ning mõned olen saanud telefoni või e-maili teel, seega arvutused on ligikaudsed ja võivad erineda Teile pakutud hindadest). Seega kordan veel kord (et ei tekiks probleeme ja valearusaamasid), need on MINU LIGIKAUDSED ARVUTUSED:
Trofee jahimaja - 3500 eurot ööpäev + nende söök ja jook (oma alkoholi ei tohi kaasa võtta). Seega kokku ma arvan, et umbes [telefon peidetud] eurot (olenevalt menüüst ja alkoholikogusest)
Cantervilla loss - ööbimine+peosaal+tallisaali rent = 2240 eurot, summa tõuseb perenaise sõnul järgmisel aastal + nende poolt söök ja jook (söök keskmiselt 15-16 eurot/in kohta, joogi kohta ei oska öelda), kokku siis ligikaudu [telefon peidetud] eurot (sõltub jällegi kogustest ja soovidest)
Mooste mõis - ööbimine 2-s külalistemajas (kokku umbes 40 kohta) + Folgikoja rent = 1850 eurot (täishind), võib tulla oma joogi ja söögiga. Mina arvutasin, et alkoholi peale kulub umbes 700 eurot ja toidu peale 1500 eurot (umbes 15 eurot/inimese kohta), kokku teeb see umbes 4000 eurot.
Sangaste loss - hooajavälisel ajal terve maja rent 2000 eurot, söök ja jook nende poolt. Toit umbes 2500 eurot (25 eur/in) + alkohol 1200-1300 eurot + morss/jäävesi + kohv/tee, kokku siis umbes 6500 eurot.
Haanjamehe talu - kogu kompleksi rent 2300 eurot, võib tulla oma söögi ja joogiga (lisandub korgimaks, mis ei ole suur), toidu peale siis jällegi 1500 eurot (15 eur/in) ja alkohol 700 + korgimaks. Kokku siis umbes 5000 eurot.
Seedri puhketalu - rendi hind sõltub hooajast, võib tulla oma söögi ja joogiga, korgimaks puudub. Lisaks on kodulehel välja pakutud 2 cateringi firmat. Ühel neist on väga hea hinnapakkumine: tervituslaud (šampus+puuviljad), kuum toit (kana- ja sealiha), külm laud, morss (1 liiter/in), jäävesi (vabalt), tordilõik, kohv/tee (vabalt) ja kokku n umbes 14,50 eurot/in, seega koos tordiga on võimalik saada toit 1450 euro eest + enda alkohol 700 eurot. Kui aga arvestada, et tort tuleb mujalt (eelnevates kohtades ei olnud tordi hinda sisse arvestatud) ja šampus ka ise osta, siis ma usun, et saaks ka 13 eurot/in. Niisiis: saali rent+majutus (u. 55 in) +toit+alkohol = umbes 4300 eurot (see on hooajasisene hind).
Voore külalistemaja: saali rent + majutus + toit (nende poolt) + jook (osaliselt nende poolt) = täpseid hindu ma ei mäleta, aga kokku olen arvutanud ligikaudse summa, milleks on umbes 4300 eurot.
Sokka puhkekeskus - kõik tingimused olemas, aga hinda veel ei tea. Laupäeval lähme kohale ja siis küsin. Kodulehel on aga reklaam, et kogu kompleksi rent alates 650 eur/ööpäev, hind kehtib madalhooajal ja P-N.
Need olid nüüd peokohad, mida oleme lähemalt uurinud ja vaatamas käinud või veel plaanime minna. Siia lisanduvad veel muud kulud: õhtujuht (oleme arvestanud umbes 600-800 euroga), ansambel (ka umbes 600-800), riided (800), fotograaf (300-400), florist (?), kutsed+kohakaardid+külalisteraamat (100-150), lauakaunistused (külaliste lilled)/küünlad (50-100), sõrmused (oma kuld + 100-150), meik+soeng (100), pulmaauto (tuttav, 50-100) + tort (200-300) + tordinuga ja -labidas (50) + paaripanija (200-250) + riigilõiv (vist oli 20 eurot, võin ka eksida) + lisakulud u. 10%. Need hinnad on suhteliselt minimaalsed ja summaks tuleb kokku umbes 4000 eurot. Ehk siis meie jaoks minimaalseks kujuneb hetkel 100 inimese pulm koos ööbimisega umbes 8000 eurot. Valides kallima koha koguni üle 11000. Nagu näha, ainuüksi kohast ja selle tingimustest kõigub pulma eelarve paar tuhat eurot.
Kui aga inimene ei soovi ööbimist, siis on võimalik saada ilus saal ka umbes 500-800 euro eest (võib-olla ka vähema eest) ehk siis eelarve väheneb kohe umbes 1000-1500 euro võrra.
Eks igaüks ise teab, millist pulma ta soovib :)
Tervitus-
Super töö hindade leidmisel. Enamus hinnad on ka vägagi pihta va kaks asja mille kohta tahaksin teada saada, et kust sa need leidsid või siis kommenteerida, et see pole alati hea mõte.
Esiteks fotograaf - sellise hinna juures on mul tunne, et ta ei ole teiega tervet päeva või siis on alles oma töökarjääri alguses ?
Teine asi - sa oled kirjutanud, et lauakaunistused on tehtud külaliste lilledest (kas ma saan õigesti aru) ? Kui see on nii, siis ma väga soovitan seda osa tõsiselt kaaluda, sest 100 inimest toovad meeletu koguse lilli ning ma pole veel kordagi näinud, et lillefirmad suudaksid nö lilleseaded valmis saada õigeks ajaksl. Ikka tuleb jutt pulmaisale, et palun venita. Kui on mõeldud lihtsalt lillede paigutamist vaasi, siis pole probleemi.
Ma ei tea ka teie kellaaegadest miskit, aga ma võin oma kogemusele toetudes arvata, et laulatuse/registreerimise ning peo vahele ei jää ju rohkem kui 2 tundi ? Kui see on nii, siis rääkige tõsiselt lilleseadjatega ja küsige, kuidas nad lilleseaded valmis teha jõuavad.
Tervitades,
Virgo
Pulmad.ee
Tere!
Fotograafi hind ei ole võib-olla päris täpne, orienteerusin ühe tuttava pulmafotograafi hinnast (tutvuste kaudu muidugi), mis toimub paari nädala pärast. Seega siinkohal panin rõhku tutvustele.
Nagu näha, on floristi taga küsimärk ehk ei tea, kas ja kuidas on võimalik seda asja organiseerida. Lilledest on plaan küll teha lauakaunistused, aga kui reaalne see on, selgub alles suheldes floristiga. Teha oleks umbes 10 keskmist kimbukest laudadele ja ülejäänud vaasi. Vaasi ei pea ta jõudma lilli panna enne meie tulekut, seda võib ta teha ka siis, kui külalised kohal on, kõik on omad inimesed :) Aga eks see kõik selgub täpsemalt alles siis, kui olen floristiga rääkinud.
Ja veel üks vastus Sinu küsimusele Virgo - kas pikalt ette broneerides on võimalik midagi saada soodsamalt? Ei, pigem just kallimalt, sest hinda tõstetakse iga aastaga. Mulle on mitmes telefonivestluses öeldud, et järgmisel aastal võivad hinnad erineda praegu tehtud pakkumisest ehk võivad olla kallimad ja/või on kindlasti kallimad.
Tervitus-
Minul endal on pigem see lähenemine et mina lasen ennast jooksval aastal järgmiseks aastaks broneerida ikka parema hinnaga. Aegajalt on vaja kindlasti hinda tõsta järgmisel hooajal, aga seda ma kindlasti ka ütlen - kui broneerite näiteks mind kuni 31.dets 2014, siis on selline hind ja peale seda juba siis 2015 aasta hind.
Tervitades,
Virgo
Pulmad.ee
Virgo
Oleks kõikidel selline lähenemine, oleks asi palju lihtsam. Aga paraku on tekkinud arvamus, et kui inimene peab pulma, siis on ta rikas ja temalt võib raha küsida küll ja mida aeg edasi, seda rohkem jõuab ta raha koguda - seda rohkem võib ju ka küsida. Selline tunne on jäänud, et iga asi, mis seostub sõnaga "pulm", maksab 1000 eurot :)
See on vana foorumi arhiiviteema — uut vastust siia ei saa lisada.