2015 aasta eelarved - Lehekülg 2
73 vastust · leht 2 / 2
Nõustun Sinuga Kathy täielikult, ise olen täpselt sama mõeönud..Ükskõik, kellelt olen küsinud hinda oma pulma jaoks, ei ole keegi peale pulmaisa ja dj vastanud, et saab alla 1000 euro :) Kõik maksab vähemalt 1000 ja enamus teenused rohkem. Ja ausaltöeldes ei saa ma ka sellest aru, et iga aastaga tõstetakse hinda ja mitte vähe, vaid väga märgatavalt. Ei kujuta ette kas kõik on tõesti nii rikkad või mis toimub. Varsti on pulmade tegemine ainult väga rikaste privileeg kahjuks.
Nõustun Sinuga Kathy täielikult, ise olen täpselt sama mõeönud..Ükskõik, kellelt olen küsinud hinda oma pulma jaoks, ei ole keegi peale pulmaisa ja dj vastanud, et saab alla 1000 euro :) Kõik maksab vähemalt 1000 ja enamus teenused rohkem. Ja ausaltöeldes ei saa ma ka sellest aru, et iga aastaga tõstetakse hinda ja mitte vähe, vaid väga märgatavalt. Ei kujuta ette kas kõik on tõesti nii rikkad või mis toimub. Varsti on pulmade tegemine ainult väga rikaste privileeg kahjuks.
[/quote] Tervitus- Seda enam muutub tähtsaks parima tegija saamine õige ning ka tegija jaoks õiglase hinnaga ! Tervitades Virgo Pulmad.eeMina nõustuks ka Kathy sellega, et pm 1 000 eurot on see maagiline number, mille ümber asjad keerlevad ning nagu ma juba öelnud olen, et tingimise võimalus praktiliselt puudub ning valida on ainult kas nõustud või mitte.
Mingil määral saan ma hinnatõusust aru, aga mõni on ikka end väga "paksuks" söönud, eriti suvega. Mulle on hakanud tunduma, et pakkumist on vist mõistlik küsida veebruaris, see kõige vaiksem kuu. Siis on neil ikka rohkem aega ainult sinuga tegeleda ja head hinnapakkumist koostada.
Alustasin planeerimisega jaanuarist (pulmad veebruaris 2015). Käisin kõigepealt Virgo juures ja sain aimu, kust alustada võiksin.
Jagan samuti kathy arvamust - et kõigele lisanduks nagu lisahind, kui on tegemist pulmaga. Minu jaoks on isegi 1000 euri liiga palju. Mina olen saanud enamus pakkumisi üle 500. Ja kui kõik teenused maksavad 500, juurde arvestada veel muud kulud, siis tekib tõesti küsimus - kas abielluda saavadki ainult rikkad või tuleb võtta endale laen kaela.
Nüüd proovingi oma energia ja aja kulutada selleks, et leida väga hea fotograaf ja pulmaisa, sest nende jaoks olen ma nõus raha välja käima. Ülejäänud - leiame soodsaima variandi.
Kui aega saan, siis kathy suurepärasele ülevaatele hindadest, lisan ka oma nö eeltöö tulemused.
Jõudu ja toredat planeerimist meile kõigile!
L
Liisbet, see oleks väga hea, kui jagaksid meiega oma eeltööd :) Ma ise lisan ka veel paar kohta varsti, ootan vastuseid Palmse mõisast (natuke kaugemal küll kui planeerisime, aga tundub ilus koht olevat) ja Taagepera lossi. Ma teadsin kogu aeg, et soovin pulmi Taageperas, kuid kui külaliste arvu kokku lõime, siis tundus, et koht jääb väikseks ja hind tuleb üsna krõbe (telefoni teel saadud info põhjal). Samas aga ei ole ma veel lootust kaotanud ja ootan neilt konkreetsemat hinnapakkumist. Tahan, et mu külalised tunneksid end samamoodi nagu mina tundsin end külalisena ühes pulmas Taagepera lossis - unustamatu tunne :)
Meie eelarve on 3500...max 4000.Rohkem pole nõus elusees välja käima ja saan ka selle eest oma unistuste pulmad.
Tutvused loevad :)
Pidu tuleb u 60 inimesega mehe vanemate kodutalus, rendime või ostame suure peotelgi.Pulmaema, bänd, videograaf on tuttavad.Gateringi asemel palkan 2 tuttavat kokka kes teevad meie köögis kõik söögid valmis jne. Florist ja dekoraator on mul tulevane ämm, juuksur(professionaalne) on sõbranna, kleidi õmbleb sõbranna(jällegi professionaal) jne. Kavatsen võimalikult palju ka oma kätega teha...kutsed, kaunistused, meigi.
Elusees ei raiska raha selliste asjade peale nagu ilutulestik...raha tuulde laskmine sõna otseses mõttes.
Millele kindlasti kulutan on fotograaf...pildid jäävad ju mälestuseks kogu ülejäänud eluks:)
No kuna sõbranna tegi eelmine aasta pulma mõisas 50 in ja suutis 5000 eur sisse ära mahtuda, siis ise loodan ka, et saab ehk max 6000-ga hakkama aastal 2015.
Põhiasjad e. kõige kallimad on: mõisa rent 650 ja rahva majutamine 15 eur in; õhtujuht, fotograaf, toitlustamine. Me saime pakkumise 22 eur/in söök + alko tuleb siis endal muretseda).
Aga siis lisaks pulmatort 130.-, pruutkleit, pulmaautorent 100 eur/h ja autokaunistused, pruudikimp, registreerija tasu 240.-, pulmamängude vidinad, registreerimiskoha lilleseaded ja varikatuse rent ning lillekaunistused.
Ideeaalpulm vast läheks 10 000 eur.
No kuna sõbranna tegi eelmine aasta pulma mõisas 50 in ja suutis 5000 eur sisse ära mahtuda, siis ise loodan ka, et saab ehk max 6000-ga hakkama aastal 2015.
Põhiasjad e. kõige kallimad on: mõisa rent 650 ja rahva majutamine 15 eur in; õhtujuht, fotograaf, toitlustamine. Me saime pakkumise 22 eur/in söök + alko tuleb siis endal muretseda).
Aga siis lisaks pulmatort 130.-, pruutkleit, pulmaautorent 100 eur/h ja autokaunistused, pruudikimp, registreerija tasu 240.-, pulmamängude vidinad, registreerimiskoha lilleseaded ja varikatuse rent ning lillekaunistused.
Ideeaalpulm vast läheks 10 000 eur.
Vaadates seda nimekirja jääb silma, et Majutus 2800 on liiga kallis. On ka odavamaid mõisu a la Saku mõis.
4 Tort 300- no millest nii kallis tort tehakse, saab ju ka 130 euriga
5 Pulmakleit 555- ok aga saab ju ka rentida a la 120 eur eest
6 Ülikond 70 Kaubamajast / 250 € oli allahinnatud- kas siis mehel kodus musta ülikonda juba olemas ei olnud?
7 Kingad 250???- sul enne valgeid kontsakingi kapist võtta-olemas polnud?
10 Sõrmused 800- no saab ka 85 eur tk kuldsõrmused klassikalised Salocenterist näit
11 Dekoratsioon 500- mis lilled olid, et nii kallis? Ainult roosid ja kallad?
12 Fotograaf 500 Hommikust kuni südaööni
13 Pulmavanem- oma tuttav 0
17 Pulmaametid/küünal jne 400 ??
18 Laudade/ toolide/kanga rent 1000 ?- Nii kallis, kas peokohas siis laudu-toole ei olnudki olemas?
19 FotoBOX 350 BRONEERITUD- mis asi see veel on ja milleks?
See 3500 on tõesti kallis. Meie saame peokoha 650 + ööbimine on 15 eur in.
Koht 2000 EUR (60 ööbimiskohta + mõned lisakohad, koos hommikusöögiga)
Isamees 900 EUR
Bänd 1800 EUR.
Video 500 eur- kas sul mõnda tuttavat pole, kes oskav videokaamerat käsitseda ja pärast arvutis kokku monteerida asja?
Need kom asja on selgelt ülemakstud! 1800 eur mõnetunnise muusikalise etteaste eest?
Ogz, see on minu pulm ja otsustan kuhu raha panen. Elu sees ei rendi kleiti ja ei lase mehel musta ülikonnaga pulma tulla. Tõesti pole valgeid kingi kodus. Vabandan kui sellised tervad kommentaarid võid teinekord endale hoida ;)
Olen arvamusel, et teen seda üks kord elus ja see peab olema ideaalne, mitte et loen sente :)
Koht 2000 EUR (60 ööbimiskohta + mõned lisakohad, koos hommikusöögiga)
Isamees 900 EUR
Bänd 1800 EUR.
Video 500 eur- kas sul mõnda tuttavat pole, kes oskav videokaamerat käsitseda ja pärast arvutis kokku monteerida asja?
Need kom asja on selgelt ülemakstud! 1800 eur mõnetunnise muusikalise etteaste eest?
Meie eelarveks on 10 000.
Meie pulma eelarve:
65 inimest + teenindav personal
Koht - tasuta, aga catering nende poolt ca 21€ /inimene + alkoholi pealt tuleb pudeli pealt topelttasu. Tort eraldi (kondiitrist tädi, hinda ei oska öelda)
Alkohol ligikaudu arvestatud 1000 €
Nelja liikmeline bänd - 1200€
Videooperaator 700 €
DJ 385 €
Florist /dekoraator 800 € (kõik kaunistused ja lilleseaded alustades peigmehe rinnatasku kaunistusest lõpetades peomajaga, sh vabaõhumuuseumi välikaunistamine)
Pulmaauto - 200 €
Külaliste transport peokohta ja tagasi kahel kellaajal 400 €
Laulatus Viimsi Vabaõhumuuseumis 150€ (3h) + perekonnaseisuametnik 290 € (toolide rent koos katetega eraldi 102€)
Snäkilaud + šampuselaud vabaõhumuuseumis peale registreerimist 150 € ( tutvuste kaudu)
Meik ja soeng 150 €
Pruudikleit 750 €
Mehele pole ülikond veel ostetud
Kutsed, kohakaardid 150 €
Fotograaf 550 €
Pulmaisa - selgub täna õhtul
Sõrmused (lasime oma kullast ise disainida) 187 €
Kaubelda pole proovinud ja hakkasime planeerima oma pulma 2014 aasta novembrist. Pigem on öeldud, et 2015 aasta suvel on hinnad kallimad.
Peokoht on Tallinnast 21 km väljaspool.
Meie enda soovitud eelarve on 10000 €. Loodame et nii see ka jääb :)
Olen käinud eelmisel aastal mõnes pulmas ning kõik on olnud perfektne külalise pilgu läbi:
ilus kiriklik laulatus vanalinnas,
pruudi enda poolt tehtud ilusa disainiga kutsed,
sõit Saku mõisa 15 km,
mõisas head söögid, õhtujuht ja DJ, mängud , ilus pulmatort,
pruudil 500 eur kleit seljas,
peo lõppedes ilutulestik+ organiseeritud suur buss kl 1 rahva kojuviimiseks + lähemad sugulased jäid mõisa ööbima koos pruutpaariga.
Uurisin, et neil läks vaid 5000 eur.
Mulle tundubki [telefon peidetud] selline mõistlik summa, mida raatsiks 1 peo- ürituse eest välja käia.
10 000.- on juba selline summa, mida saaks olulisemalt targemini investeerida: aktsiabörsil investeerida, investeerida suvilasse või maatüki ostu; veel ühe auto perre juurde osta.
Samas küsid a la Taagepera lossist pakkumist, seal ainuüksi ruumide rent 3000 eur :)
Alguses lootsime meie ka vähemaga hakkama saada :) Käies paaris kohas hinnapakkumist võtmas, olid hinnad kerkinud poole võrra. Miskipärast kui ütlesid 2015 aasta suvi, siis oli hinnad topelt. Lisaks veel nädalavahetus. Oleks nädala sees, räägiksime teistest summadest. Paraku ei saaks paljud inimesed nädala sees ka tulla. Suht palju loeb ka, kas teed pulmad Tallinnas või Tartus. Kiriklik laulatus peaks ka odavam olema, perekonnaseisuamet koorib ja nöörib ikka mõnusalt raha. Ka neil on aastaga hinnad kerkinud.
Selge see, et igal ühel oma arvamus pulmade pidamiseks. Mõnele pole pidu ja pillerkaar oluline - sõrmus näppu ja läheb edasi.
Põhimõtteliselt on meil ka kõik asjad juba ostetud/broneeritud/makstud.
Eelarvest siis nii palju et arvestasin 1500€ (summad ümardatult), aga saime/saame odavamalt isegi hakkama. Allpool on siis nimekiri asjadest koos hindadega. Loodan, et ei ole midagi unustanud. :)
Ahjaa, mainin ära et eelarve on nii väikse sp, et me abiellume mehega kahekesti ehk pidu ei pea ja kedagi ei kutsu. :)
Hotell 260€
Kleit 58€
Sõrmused 252€
Notar 80€
Fotograaf 70€
Lilled 15€
Mehe valge pluus 9€
Jumestus 35€
Hetkel kokku 779€
Meie eelarve oli esialgu 5000, aga läheneb ikka 6000le. Siiski pole ma pm millestki loobunud. Kasutasin pulmad.ee aastategijaid, veidi tutvusi, soodukaid, laenutust jne. Arvestama peab, et põhilised asjad(pulmaisa, ansambel, peopaik) olid broneeritud juba 2014, st sel aastal broneerides võivad olla juba teised hinnad.
Peopaik 750 (Endla talu)
Pulmaisa 600 (Margo Hussar)
Ansambel 570 (Taas)
Kleit(kasutatud) 160
Sõrmused 370
Alkohol(hetkel planeeritud) 400 (ostsime tasapisi soodukate ajal)
Pulmaauto 75 (tutvuse kaudu)
Tort 250
Fotograaf 450 (olen käinud ta juures palju pildistamas ja seega tean tema stiili ja tean, mida oodata)
Videograaf 600
Pulmalipp 40 (lipuvabrikust, ise kujundasime)
Meik 35 (Loore Härmat)
Mehe ülikond+kingad 100(laenutusest, salongist Diplomaat)
Heeliumiõhupallid 50 eur (Õhupallikeskus)
Söök 1200 (75 in) (MeieMaitse)
Lilled(pruudikimp+autokaunistus) 80
Toolid+katted(peopaigas muidu pingid) 140 eur
Abielu registreerimine Õnnepalees(koos tseremooniaga) 110
Soeng ?
Ilutulestik ?
Kutsed tegin ise ja ostsin jooksvalt selle tarbeks materjali(Rocca kunstipoest), seega ei oskagi praegu hinda öelda. Nii olen ostnud ka lastele riided. Palju asju teen ise(nimekaardid, lillekimbud laudadele, pulmaraamat) ja eks ole ka veel pisiväljaminekuid, mida praegu ette ei oska näha. Aga tunnen, et olen täitsa hästi majandanud ja saanud kõik, mis olen soovinud :)
Pole veel kõiki postitusi läbi suutnud lugeda, kui juba olen kohkunud :). Meie pulmad planeeritud järgmise aasta suvesse. Ise arvasin, et min 3000 eurot aga et väga palju ka ei tohiks minna. Inimesi maksimaalselt 50. Kuna pulmade planeerimine täiesti alguses, siis mulle tundub, et pean oma mõttemaailma vähe muutma :D. Ausalt, olen kohkunud et sellised hinnad :).
Riietele aga ma väga ei kuluta, s.t minu jaoks see ei ole üldse primaarne.
Kahjuks pigem arvestage rohkemaga, kuna hinnad on tõusnud väga kõrgele. Loodetavasti on teil tuttavaid tegijad, kuna see võimaldaks saada ehk ka madalamat hinda.
Meile öeldi peokohast, et (rent, söök ja alkohol) on 40€ nägu.
Selle sees on ka tervitusjook suupistetega ja pulmatort.
Söögiks ei ole traditsiooniline seapraad kapsaga vaid suvine menüü vokitud juurviljad, kana, erinevad värsked salatid.
See on vana foorumi arhiiviteema — uut vastust siia ei saa lisada.