2010 suvel abiellujatele :) - Lehekülg 2
132 vastust · leht 2 / 3
Meie pulmad on juulis. Paneme täna kutseid ümbrikesse ja kaugemale minevad kutsed lähevad kohe posti ka. Ilusad kutsed ja ilusad ümbrikud. Täitsa eriline tunne! Hakkabki tõelisuseks saama see päev.
Siin on nii palju põnevaid lugusid, et mõtlesin panna ka oma loo kirja.
Kihlatud olema me juba olnud ( oi ups täna 3 aastat tagasi) kaua. Tõeliselt pikk kihlus aeg. 2009 aasta oktoobrist hakkasime tõsiselt mõtlema abiellumise peale. Kellegile oma plaanidest alguses ei rääkinud. Otsustasime, et abiellume 2010 aasta juulis. Novembris tuli minu tulevane ämm ja uuris, et kas me ütleks jaa abillumisele. Algul ei saanud me midagi aru aga siis ta seletas. Ta nimelt oli leidnud ühest ajakirjast ühe jutu konkursi, et see kes kirjutab loo peab ise abielluma või tal peab olema keegi kes on nõus abilluma. Kuna ta ise abielus siis oli ainuke valik meie. No arvata vasti tahtis ta väga, et tema pojakene juba abielluks :). Võtsime kogu seda ämm juttu naljana sest no pole ikka võimalik, et nii hea jutt saab olema, et tema võidab. Unustasime kogu loo kuid siis ühel päeval saime telefoni kõne. Siis teatati meile, et see jutt oli nimelt nii hea, et oleme nüüd finaalis. Tuli meile siis fotograaf külla ja võeti ka interfju. Jutt meie kohta ilmus koos teiste finalistidega jaanuari alguses. Sellega olid kõik meie plaanid segi löödud ja me lihtsalt pidime ootama mis siis edasi saab sest me ei saanud plaanida midagi. Võitja paari välja selgitamine toimus hääletamise teel. Hääletada sai telefoni ja neti teel. No pidime siis rääkima kõikkidele meie tuttavatele ja tuttavate tuttavatele, et kõik peavad hääletama, et pole just palju inimesi kellel oleks elus selline võimalus. Veebraris teatati meile, et kahjuks olema jäänud teiseks aga napilt ( nagu see oleks lohutanud). Hakkasin siis Eesti pulma plaanima, et registreerimine ja koht ja kuupäev jne. Nädal peale tel kõnet helistati uuesti ja teatati, et see esimene paar on ennast tagasi tõmmanud ja kui me tehame saame esimese koha meie. Tuli siis ka välja, et seal oli paar asja, millega see eelmine paar polnud nõus ja muidugi üks asi oli see, et nad olid juba abielus. Sellest ma polegi veel rääkinud, et mis võitjapaar saab siis. Nimelt,saame reisi San Franciscosse kus toimuvad ka pulmad. Registreerime toimub Norway Day festivali pealaval. Oleme San Franciscos 4 päeva ja meile on transport seal ja hotell ja tutvumine linna vaatamisväärsustega tasuta. Samuti saame endale ja oma sõpradele teha väikese restorani külastuse meie pulmapäeval. San Fanciscost sõidame oma mesinädalatele- Hawaile. See reis makstakse ka kinni, nii et on mida oodata :).Kuna meil pole just palju tuttavaid kes ameerikasse tahavad tulla siis me teeme peo ka eestis. 24.07.
Moment ongi nii, et ajame kahe pulma asja siis korraga, et eks me pea ju pabereid ameerikase minekuks ajama ja seal abiellumiseks ka. Samas mina siis siin putitan eesti pulma kallal. Ameerikas me peame abielluma Norra rahva riietes aga eestis pulmas olen mina valges kleidis, mille ma ka ära olen ostnud. Eesti pulmapeoks mul isamees olemas ja koht ja söök, ansambel, minu kleit ja sõrmused ( need me paneme sõrme juba 02.05.)Oleme otsustanud, et me fotograafi pulma ei võta ja filmimeest ka, et nagu nii kõik pildistavad. Ja meie õigest pulmapäevast saame me kindlasti palju pilte ja filmigi loodetavasti. Eesti pulma teeme sellise tüüpilise palju süüa ja juua ja nalja. Isegi registreerimise viime läbi aga see ainult näitlik, et tuleks pulmatunne.
Tunnen, et mõtlemist ja plaanimist on nii palju aga olen kindel, et kõik läheb veel hästi.
Ah jaa võib olla kõik ei saanudki veel aru aga me elame Norras ja tulevane mees mul norrakas.
Meil on nüüdseks fotograaf ka olemas, tõeliselt meeldiv inimene. Süda on kohe rahul, et nüüd on kõik tähtsamad asjad olemas pulma jaoks ja saab hakata detailide peale mõtlema, a la pitsist vihmavari ja millises stiilis lauakaardid hankida. Samuti olen mõelnud endale ka teise pulmakleidi osta, mis peale südaööd selga panna, hetkel kuulan maad, mis õmblejad on head ja palju see maksma võib minna. Teine variant on netist tellida. Plaanime kutsed ise teha, kuna tellides tuleb üsna kallis ja tean niikuinii, et tahan lihtsa stiiliga kutseid. Ainult raske on selle kõige jaoks töö ja kooli kõrvalt aega leida.
Ma teisi kommentaare ei lugenud, kuid tahaksin teema algatajale (ja teistele ka muidugi) oma kogemusest öelda - kõige odavam cateringi pakkumine ei ole ilmtingimata parim!! Soovitan soojalt valida näiteks paar-kolm varianti ja käia degusteerimisel.. võite üllatuda.. sama asi kehtib ka teist pidi, kõige kallim ei ole ilmtingimata parim ;).. Enne kui fotograafi ja muud tegijad lukku lööte, saage nendega kokku.. uskuge mind, nii säästute paljudelt üllatustelt pulmapäeval ja saate kindlasti seda, mida ootate!
Meil endil olid pulmad 2009 suvel ja kõik läks pärast pikka ja põhjalikku planeerimist suurepäraselt :)! Enne pidu aga tuli igast üllatusi, selle pärast teangi soovitada..
Edu kõigile elu iluisama sündmuse pleneerimisel :)!
Kristiina tegi meie pulmas ka pilte ja oleme tulemusega rohkem kui rahul :)!
Jõudu kõigile õnnelikele :)
Meie pulmad toimuvad Läänemaal 10.juulil:)Ise Tln. inimesed, mõnus sõitmine edasi-tagasi:) Paljud kohad lahtised, olen vist korraldamisega jänni jäänud? Ei ole hullu küll tehtud saab....hetkel valime kirikut ja peame läbirääkimisi Praostiga, kuna kuuldavasti on veel 3 pulma Läänemaal samal kuupäeval:)Olemas on kleit mille saiń Tallinnast 1 poest hea rahaga:P,ilus kleit ja esimene, mis selga proovisin ,samast kohast sain pruutneitsidele ka 3 kleiti ja veel parema hinnaga...eh vahel mõtlen,et olen ikka tõeline juut:)Enda kleidilt sain 1000.- alla ja pruutn.900.- Tubli või mis!!!!Autod olemas,sest peig ei näe mind ennem kui alatari ees:P
Ülejäänud asjad on alles paberil...Eduuuu
Vahvat planeerimisaega kõigile!
hmm, meie pulmad ilmselt juunis, aga olemas ei ole küll veel midagi:D ma ei kujuta ette ka, et oleksin nt aasta tagasi ettevalmistusi tegema hakanud, ind oleks vahepeal üle läinud, ma kardan:P otsime kohta ja piilun kleite, sellega meie ettevalmistus veel praegugi piirdub. pulmavana ega piltnikku ega bändi me nagunii ei taha, sõbrad ja sugulased löövad igaüks oma jõuga kaasa. peamine ongi ilus koht leida ja siis... noh, siis vaikselt suvesse kulgeda:D
meie kuupäevaks sai 16.juuli. Me pole samuti veel eriti korraldama hakanud, kuid peamistes asjades on põhimõttelised kokkulepped olemas või siis vähemalt välja vaadatud. Riided - ülikonda pole, kuid kleidi sain Tigasmost. Kingi hetkel veel pole. Sõrmustele on samuti silm Mati Kullaäris peale pandud. Peokohta veel vaatame, kuid üht-teist tuttavate soovitusel on silmapiiril, menüü on aga paigas. Meie sõber on peakokk ja aitas menüü kokku panna ning tema ka valmistab toidud. Tema soovitas ka koha, kust saab hea hinnaga veinid - Carpe Vinum. Saatsime menüü ja veinisoovitused koos hindadega saadeti meile ning nüüd on siis valmise protsess. Meil ei ole veel kutseid, autot, fotograafi, õhtujuhti, lilli, kaunistusi jne., jne., jne. Ilmselt tuleb ka nende asjadega tegelema kiirelt hakata. Kuidagi tundub, et oleme valest otsast pihta hakanud ja aeg lendab meeletu kiirusega:)
Tere
Olen eelkirjutajaga igati päri.
Meie võtsime pakkumise viielt cateringilt, tegime võrdleva analüüsi, valisime välja kaks ning käisime neid degusteerimas. Selgus, et tasemelt olid nad üpris võrdsed, kuid hinnavahe oli ikka väga suur. Degusteerimise käigus sai paika pandud menüü nüansid - meie jaoks ebasobiv välja jäetud või asendatud jne.
Pealegi kujunesid mõlemad üritused väga meeldivaks ajaveetmiseks.
Degusteerimisel saime maitsta ka võimalikku pulmatorti, mis oli imehea ja selle valiku juurde kohe jäimegi. Tordi kujundus vaja vaid veel kooskõlastada.
Nüüd on kuidagi kindlam tunne suvele ja pulmapeaole vastu minna.
Leian ka, et kohtuda tuleb kõikide tähtsamate tegijatega silmast-silma. Omavaheline klapp ja usaldusväärsus on väga olulised. Mõnikord ei pruugita inimestena sobida või selgub, et nägemus ei ühti kohe kuidagi.
Meil on tänase seisuga puudu veel enda riietus ja florist. Tea, kui varakult või hilja peaks floristi otsima hakkama? Loodan, et kui pidu juuli keskel, siis ehk maikuust piisaks.
Ladusat korraldamist ja sujuvat pidu kõigile isekorraldajaile!
Floristist...
Mul on oma florist, kellega puutun tööalaselt palju kokku ja otsustasin tema teenuseid ka oma pulmas kasutada. Pulmad on juunis ning floristi broneerisin mõni nädal tagasi. Ja sain teada, et minu kuupäeval oli tal veel õnneks vaba, kuid nii eelneval kui ka järgmisel nädalavahetusel oli ta sel hetkel juba kinni. Niiet targem on ikka varakult ära broneerida, eriti kui on olemas erisoov konkreetsele floristile. Loomulikult sõltub see ka lilleäri suurusest, s.t kui palju inimesi tööl on jne.
Meie pulmad ka Läänemaal ja samuti 10.juuli ;)
Läänemaa on sel kuupäeval täitsa rahvast täis.....3 pulma, Ameerika Autod, maasikapidu jnejnejne vahva....aga 10.07.10 on jah vääga populaarne kuupäev!!!
Õnne ja Edu!
Tere!
Meie päevaks saab siis olema 07.08.2010 Ootame juba kuna saaks avaldused sisse viia :) Registreerimine toimub Tartus õnnepalees. Planeerima hakkasime täpselt aasta varem. Koos oldud aastaid juba 8 ja pisipere ka juba olemas, tekkis mõte teha siis ametlikuks kuna tegelikult on endale naiseks palutud juba aastaid tagasi. Pulmapidu tuleb keskmine 65 inimest. Kõige lähedasemad ainult.
Tänaseks päevaks on olemas siis:
Pulmaisa- Andres Visnapuu
Bänd- Projekt (bänd käib koos pulmaisaga:) )
Pulmakoht- Luunja Kultuurimaja (uskumatult ilus suur saal ja väga soodne ka veel :) )
Toitlustaja- kohalik tädi ( kunagi pidas kultuurimajas baari nüüd tegutseb ainult toitlustamisega)
Alkohol- Vein,vahuvein ja naturaalne siider mõned viinad ka
Auhinnad (mängude jaoks)
Lillekorvid lilleneiudele
Kleit- tellitud http://www.landybridal.com/
Kingad
Kutsed (materjal on olemas vaja ainult printida kui kuupäev ja kellaaeg paigas)
Kohakaardid (samuti materjal olemas ainult printimise rõõm)
Laulikud (printimise rõõm)
Viinasildid (prinimise rõõm)
Külaliste raamat
Bokaalid (pika jalaga pruudile ja peigmehele)
Valged lindid külaliste autodele
Pulmaauto- sõbra auto
Fotograaf
Puudu olevad asjad:
Sõrmused (laseme teha oma kullast aga siis kui avaldused sisse antud)
Peigmehe ülikond ja muu sinna kuuluv
Lapse ülikond ja muu sinna kuuluv
Viinad
Saali ja laua kaunistused
Ametimärgid (tellin kasutajalt Rosett aga siis kui avaldused sisse antud)
Sõrmusepadi (ämm valmistab :) )
Sussid väsinud jalgadele
Oksjoni kraam
Kingitused vanematele- ideed puuduvad täielikult :(
Hetkel ei meenugi mis veel puudu on. Olen välja valinud juuksuri ja lillepoe ja samuti olen juba lauaplaani ka ära teinud. Teha on veel palju :)
Panen siia lingi ka kus minu pulmakraami pildid on: http://picasaweb.google.com/sokolova.jekaterina3/Pulmad?authkey=Gv1sRgCJ7j5ZOOtJLeIg#
Täiendan seda jooksvat kogu aeg :) Varsti on käes mai kuu ja esimesed 2010suvi abiellujad jõuavad abieluranda :) Ohh tahaks ka....
Ilusat planeerimist!!!
Meie pulmad peaks olema juba 4 nädala pärast, aga järjest rohkem takistusi ilmneb, kõigepealt teatasid mittetulemisest mehe sugulased, kelle seas olid siis mu lilleneiud, siis on registreerimisel laulja kahevahel oma tulekuga ning kõige tipuks siis see tuhapilv, mis tõenäoliselt ei lase mul järgmisel nädalal Eestisse tulla proovisoengut-ja proovimeiki tegema, samuti jääb mul sel juhul tort tellimata, fotosessioon enne pulmi tegemata, veel pidin ma sõrmused kätte saama, tiaarat otsima ning lisaks mõned pisividinad vajavad otsimist. Tore!
Me nüüd ka otsustasime asja ametlikuks teha... tahaks jõuda Augusti kuusse :) (kuid täpsemat kuupäeva ei ole veel arutanud).
Loen siis, et kõikidel juba väga palju on ära tehtud selleks päevaks....mina aga alles hakkan mõtlema :S Kui päris aus olla, siis juhe jooksis kohe kokku ja ei teagi millest alustada :) tundub naljakas, kuid tegelikult ei ole.
Siin targad soovitavad võtta pakkumisi erinevalt cateringilt... (kas küsida tuleks mingi kindel menüü, või nad teevad pakkumisi ise?)
Siit tuleb Meie lugu. Tähtis päev saab olema 10.7.10. Kuupäevi oli veel, aga paika sai ta pandud pulmaisaga läbirääkides.
Pulmaisasid oli meil 3 vahel valida. Seda sellepärast, et pulmad saavad olema kakskeelsed.
Kihlasõrmuse olen juba aastaid tagasi sõrme saanud, see oli aastal 2006, Sõbrapäeval (koos elu juba aastast 2002), aga nüüd uut aastat vastuvõttes lubas mees see aasta mind ära võtta ametlikult ja rõngastas mind ilusa kihlasõrmusega.
Planeerimine on käinud aasta algusest peale, ja tegelt ei ütleks et miskit nii keeruline oleks olnud.. vähemalt siiamaani. Pulmad toimuvad Hiiumaal, ja selles tingituna on paljud asjad piiratud ja valiku võimalust vähem... Mis mingimääral jällegi mulle sobib ideaalselt, sest kui liiga palju vahel valida siis oleksin närvipundar valmis.
Veebruaris käisin Tallinnas pulmakleite vaatamas ja leidsin oma unistuste kleidi. Pidin see hetk jätma selle sinna rahalise olukorra pärast, aga elasin lootuses, et kuuaja pärast on ta ikka seal ja siis ostan selle ära. AGA.. meil peres pisi poja olemas ja mõtlesime et tahaks teist pisi tegelast juurde. Kuna pikade proovimiste järel tulemust polnud, otsustasin pillid peale võtta. Aga mida ei tulnud oli need kuulsad päevad.. ja praeguse hetke seisuga olen 9 nädalat lapse ootel. Järelikult on pulmakleidi unistus vastu taevast. Ja ple siiani aimugi millist kleiti tahan. Supper õmbleja olemas ja igati abivalmis, aga ma ple kohe üldse vaimustuses ühestki tema ideest (äkki hormoonid :D) Andke vihjeid kuidas olukorda muuta.
Praeguseks on kutsetega nii kaugel et vaja veel tekst kirjutada. Tegin kutsed ise. Ostsin materjale Soomest, Sinellist. Seal muideks meeletu valiku võimalus ja näidised tohutult.
Järgmised asjad on ka veel olemas: pulmakoht, autojuht, juuksur-meikar, toitlustusega käivad läbirääkimised, pulmaisa, fotograaf-videomees, bänd, florist, avaldus sees... kindlasti miskit veel, aga praegult meelde ei tule.
Tegemata: pulmatort tellimata, joogid ostmata (naljaga ütlesin mehele et pulmas on 80 inimesest 3 titeootel- teeme morsipeo :D ), kleit, mehe ja poja ülikond, jalanõud, pulmamärgid, sõrmused, kohakaardid, pulmakutsetele juhend kohale tulemiseks välismaalastele.. jne.
Ühesõnaga, aega on alla 3 kuu ja tegemist on vist palju.
Jõudu kõigile pulmalistele!!
vaata caiteringi kodulehtedel ringi seal neil enamvähem mingid menüüd olemas ja siis saadetakse sulel hinnakiri kui sisestad palju külalisi tulemas ja muud vajalikud andmed kuid alati võid öelda et nt seda asja ei soovi ja võid küsida et kas nad nt seda toitu teeksid jne.
Oi, me täpselt samuti plaanime oma päevaks 07.08.2010 ja ootame, millal avaldused saaks viia! Ja ka meie oleme kaheksa aastat koos olnud :) Ainult et pisiperet meil veel pole ning registreerimine toimuks Tallinna Õnnepalees. Planeerimist tegelikult alles hiljuti alustasime ja praeguseks hetkeks veel kuigi palju asju selged ei ole. Tahaks pisikest pulma, õigemini plaanime kutsuda üksnes kõige lähedasemad sõbrad ja sugulased, kokku maksimaalselt 30 inimest. Mõte on selline, et peale registreerimist läheks kusagile kenasse kohta istuma ja einestama. Kuhu, seda veel täpselt ei tea. Hetkel on kaalumisel Lillepaviljon ja botaanikaaia talveaed, kuid viimane on ajutiselt suletud ja ei tea, millal avatakse. Ühesõnaga, neid asju peame veel uurima.
Küll aga olen avastanud salongi, kust laenutada just selline kleit, nagu olen unistanud! See on salong Muinasjutupidu ja kuigi see asub Tartus, kavatsen kleidi ilmselt hankida ikkagi just sealt. Lihtsalt niiiii väga meeldivad need lihtsad, aga ilusad printsessilõikelised kleidid! Plaanin nüüd millalgi suve algusepoole Tartusse kleite proovima sõita.
Lähiajal plaanin osta albumi "Meie pulma raamat", see täidaks siis ühtlasi ka külalisteraamatu aset. Ka on välja vaadatud inimene, kes valmistab ilusaid kutseid http://vikipesa.pri.ee/ Tõenäoliselt tellime kutsed just sealt.
Tahaks juba avaldused sisse viia, siis saaks juba tõsisemalt kõike organiseerima ja plaanima hakata :) Meil hetkel isegi vanemad veel ei tea kihlusest, tahaksime teha üllatuse emadepäeval.
Meilgi laulatus plaanitud 07.08.2010. :) Meie lugu on vast pisut teistsugune, kui teil teistel. Sest ametlikult kannan juba mehe nime ning abielu on olnud registreeritud alates 30.11.2009. Kiirustamine ei olnud algselt üldsegi plaanis, sest 20.11.2008 kihludes panime kohe paika, et abiellume 2010. aasta suvel. Aga saatus tahtis teisiti, meile lähipäevade ajal tulemas pisikene põnn ja selleks, et kohalik bürokraatia paremini toimiks (ei ela Eestis), siis sai see temp lapse nimel varem ära tehtud. Oli kiire ja ilus registreerimine, kohal vaid meie vanemad (ja minul lisaks veel üks vanem vend, hiljem kiire õhtusöök ja mina ja vanemad kiirustasime Tallinna laeva peale (tol ajal olin veel kohustatud ka ülikooli loengutes käima :D). Ehk siis polnud õiget pidu ega kõiki inimesi kohal, keda oleks tahtnud seal näha.
Mingil hetkel märtsikuus alustasime oma pulmapeo planeerimisega uuesti, plaanis see korraldada Eestis, minu väga vahetus kodukohas Pärnumaal. Kuna pulm samuti kakskeelne ja pulmaisa kui sellist on ikka jube raske leida - siis mõtlesime, et ühendame Eesti ja Soome traditsioonid selle koha pealt- et on tseremooniameister, kes on pruutpaari sõber ja mitte professionaal ning veel teine, kes oskab eesti keelt. :D
Pulmapeoks on koht broneeritud, lisaks veel külaliste toad. Laulatuseks on kirik samuti broneeritud (juba eelmise aasta augustist :D)..
Ehk siis nüüd algab see täppisteadusega sarnanev korraldamine :D, kus kõik olulised asjad ja kavad tuleb kokku panna jne jne. Põnev! :)
- Armastus ei küsi tulles -
Ma just üleeile ostsin "Meie pulma raamatu".
Tere!
Olen ka 2010 aasta abielluja. Kihlus toimus alles 25. aprillil ja plaanime umbes 2 kuu pärast juba abielluda, ehk siis kuupäev on 03.07.10
Ega eriti pole midagi jõudnud planeerida.
See nädal lähen kleiti vaatama. Tegelikult pole ma isegi oma vanematele öelnud. Tahan neile öelda näost näkku, mitte telefoni teel ega Interneti teel. Võtan väikese šampuse kaasa ja kommikarbi ning teatangi emadepäeval, et abiellun.
Nimekiri on meil peaaegu koos, muidugi räägin veel oma vanematega ka üle, ehk annavad natuke nõu keda kutsuda.
Plaan on siis umbes kutsuda 40 külalist ja proovime hakkama saada umbes 23 000 krooniga.
Koos oleme olnud 21 kuud ja me mõelmad tunneme, et asi klapib. Tegelikult klapis juba esimest silmapilgust.
Me küll ei ole rääkinud, aga pulmaisa on enam vähem olemas
Fotograaf on ka olemas. Väga hea sõbranna mees, kes teeb väga suurepäraseid pilte. Ta pole küll eriti kuskil niimoodi pulamdes käinud pildistamas, aga ma olen näinud teisi pilte inimestest ja loodusest, siis minu arust on see parim valik. Tegelikult ju proffid küsivad päris palju raha.
Laulatus iseenest toimub kirikus.
Edasine pulmapidu pole küll veel bronnitud, aga kahtleme kahevahel, mida võtta. Ühes kohas tutvused sees, aga pole jõge, teises kohas on jälle jõgi sees, et samas tahaks ka jõe ääres pidada.
Kutsed saadame juuni alguses laiali, nende tegemine on ka muidugi omaette küsimus. Kas nüüd ise teha või kuskilt tellida, seda uurin hetkel.
Aga see kaks kuud läheb suhteliselt kiiresti, üritame kõigest väest kõik kenasti valmis saada. :)
Meie kuupäev on 24.07
Koos oleme elanud juba mõned aastad ja abielu teema on juba aasta algusest saati juttuks olnud.
Olemas on meil pojake ja kaksikutest tütred.
Planeerimisega alustasime kusagil kuu aega tagasi ning see mis esimese nädalaga ära tegime ongi olemas nüüd kuidagi asjad soiku jäänud aega ei ole lihtsalt et koos maha istuda ja vaadata.
Praeguse hetkega tehtud asjad
Pulmaisa, mehe lapsepõlve sõber
Bänd- minu parima sõbra isa, väga hästi laulab.
Pulmakoht ja toitlustaja Kuna otsustasime peo teha mehe kodukohas siis ainuke valik kohaliku kooli aula ja toitlustaja ka kohaliku kohviku pidaja väga mõistlike hindadega.
Kleit´ja kingad. Otsustasin kanda oma vanaema kleiti, mida kandis ka mu ema. Loomulikult lasen seda veidike kohendada. Hetkel ongi see õmbleja juures. Kingad on ka juba ostetud endalegi üllatusena leidsin nad esimesel päeval kui otsima hakkasin.
Kutsed- Mees teeb ise tööjuures. Lähipäevil peaksid minema trükki kui kujunduse osas oleme lõplikult ära otsustanud
Viinasildid teeme ise seega ainult printida.
Pulmaauto Mehe sõber teeb kingiks kaunistatud auto.
Fotograaf
Sõrmused.
Puudu olevad asjad:
Alkohol.
Peigmehe ülikond ja muu sinna kuuluv
Poja ülikond ja muu sinna kuuluv ja tüdrukute kleidikesed sinna kuuluvaga.
Viinad
Ametimärgid- peaaegu olemas. mees teeb ise puidust tuttavalt tellime sinna peale miskit aga veel pole otsustanud mida
Oksjoni kraam
Laulikud
Bokaalid (pika jalaga pruudile ja peigmehele)
Nii, et jah pool vist tehtud ja pool veel teha
Väga tublid olete, et nii kiiresti teete ja hakkama saate. Mina isiklikult oleks peast lolliks läinud, kui 2 kuuga oleksin pidanud planeerima. Mina planeerisin 8 kuud:)
Aga igastahes jõudu ja jaksu ja usun, et jõuate ikka kõik valmis:)
Kui ma õigesti mäletan( ei hakka teemat uuesti läbi lugema), peaks homme vähemalt 2 pulma olema? Kaunist päeva homsetele pruutidele!! Loodetavasti on Eestis ilus ja soe, meil näiteks sajab lund...
Ma ei kujuta ette, mida pruudid tunnevad, kuid ma ise hakkan juba vaikselt närvi minema, kuigi mul on veel täpselt 14 päeva jäänud :-)
Mina 1 neist kes abiellub homme ja mitte mingit närvi sees pole, pigem on just tüdimus. Kõiki asju orgunnitakse meie eest ja meie arvamust ja tahtmist kuulda ei võeta. Ämma käest saime põhimõtteliselt sõimata et mis mõttes tahame ilupilte teha kodust eemal et kodus maja ees võib neid teha (tegu on kortermajaga). Ootan juba homme õhtut, et siis on kogu see jama läbi ja saame koos mehega oma elu elada. Kogu rõõm ja õnn sellest päevast on nii minu kui mehe jaoks kadunud, vähemalt tänase seisuga on nii, eks näis kas homme suudetakse see kõik meie jaoks veel rohkem ära rikkuda või muudetakse see päev natuke ilusamaks
Nu nii näkid:)
Edu kõigile ja eriti indu ja jaksu homsetele:P
Mul veel 2 kuud aega, hetkel möllan dekoreerimisega...tahan palju ise teha-nuh kirik ja mõis! Idee supper loodan,et teostus saab veel kaunim.Ametimärgid, pulmaleht, külalisteraamat jne! Erinevad tseremooniad, pulmaküünal hm ei teagi milline see peaks olema, aga kinlasti isetehtud ja eriline, ah ja oksjoniks asjad?
Veel loor õmmelda, mingi üllatus mehele mõelda....pulmaöö:) oh sa juudas kui palju veel teha, olgu egas midagi tore siin Teiega olla!
Elagu värsked abiellujad! hurraa hurraa hurraa
Meie pulmad on kohe-kohe 3.juuni
Eelarve umbes 20 000-23 000
Külalisi 34 + 8 väikelast. (8kuud-5a)
Toimub nii:
Juuni alguses egistreerimine õnnekas, peale seda fotograafiga loodusesse pilte tegema. Fotograafiks on sõbranna. Ta varem ka meid stuudios pildistanud, olen temaga rahul.
Järgmisel päeval Saaremaale SPAsse puhkama.
Registreerimisele pole meil kutsutud mitte ühtegi inimest, isegi lähimaid pereliikmeid mitte. Pulmaautot meil ei tule, sest elame kesklinnas ja otsustasime,et jalutame käsikäes Õnnepaleesse. :) Võibolla kohtame teel palju toredaid inimesi:)
Pidu toimub kuu hiljem. Sain ühe väga laheda koha tutuvuste kaudu Munamäel, kus on peosaal, magamisruumid, eraldi saun, katusealusega väligrill kõik väga korralik, ilusasti remonditud, privaatne. Tasuks küsitakse sümboolne summa ,et katta ära elektri jms kulu.
Pulmavana EI tule, Ma olen selle komejandi vastane, need kibekarjumised mind ei huvita, ma ei taha olla reserveeritud olekuga terve õhtu ja passida metsas valge kleidiga sääskede sees ja kuulata mingit igavat kääksuvat rahvamuusikat ja leierdatud lugusid:D
Meil on kavas: huvitavad, väikse kiiksuga mängud õues. Kui on vihmane ilm, siis palju nalja tubastes tingimustes, mälumäng, naistele silmarõõmu - misteri valimine (meeste jaoks üllatus, isegi mu oma mees ei tea), sõbrantsiga mõtlesime välja, et poleks nilbe ,aga saaks nalja. Rooside sõda.
Kuna mees melomaan, siis tema tutvusringkonnas on palju muusikainimesi, plaate keerutab DJ, värvimuss ja tehnika on ka olemas tema poolt.
Lastele on ka tegevused välja mõeldud.
Toidu otsustasin tellida kohalikelt talupidajailt, joogid kohalikust hulgilaost.
Ärge jumala eest arvake, et ma teistsuguseid pulmi maha teen. Meile endile oma pidu sobib lihtsalt teisiti.
Tehtud kulutused:
Riigilõiv jms 900.-
Kleit 1900.- (Pärlist sooduka ajal leidsin, olin seda ammu nillinud) (Kingad on kuldsed, olemas varasemast.)
Mehe ülikond + kingad 3200.- (lips ja pluus olemas)
Peokoht 700.-
Fotograaf 1500.-
Sõrmused 4200.- koos graveerimisega
SPA 2400.-
Kutsed tasuta - virtuaalsed. Mees ise meisterdab.
Lisan siia ootamatud korraldamisega seotud kulud 1000.- (küünlad, mängudeks vajalik jne)
Toit ja jook jäävad seega kokku 7200.-
Grillmeistriteks on mu isa ja sõbranna mees. Jookideks vahuvein tervituseks, vein, õlu, viin. Olen arvestanud, et jookide peale läheb u 2400.-
Toidule siis 4800.-
Kui ei tule välja toidu osas, siis pole hullu, selle paar tuhat ikka leian kusagilt.:)
Hetkel rohkem ei meenugi:)
Igatahes, kõigile pulmitujaile pikka iga ja rõõmurohket päeva! Ilmselt parim soov oleks siiski ka Ilusat Ilma! :)
Nii meie nüüd siis abielus, aga hoiatan kõiki, kellel peaks pulma tulema inimene kes alkoholi eriti ei kanna, siis ärge võtke seda palju. ütleme nii et meil oli 4 vahuveini tervituseks, 4 punast ja 4 valget veini+ 1,5 l (vähemalt meile väideti, täpselt pudeleid ei lugenud) viina ja mehe isa jäi ikka väga täis sama ka vanaema elukaaslane ja tülid ei jäänud tulemata just joomise kohapealt kuna mehe isa surus vanaema elukaaslasele õlut aga vanaema elukaaslane oli niigi suht umbjoobes ning tahtis veel õlut peale jooma hakata kuigi ise õlut muidu ei joo ja nad pidid hakkama ka bussi peale minema et nii 50 km bussiga koju sõita. Kuni registreerimise lõpuni oli meie jaoks kõik ilus, aga peale söögilauda istumist rikuti minu jaoks kõik ilus ära. Ja otsustasin kleidi enne tordi lahtilõikamist ära võtta, kuna tundsin et on suti valus ja siis tuli ämm ja ütles et ma ei saa seda kleiti ära võtta kuna pulmatort lahti lõikamata ning kuna ma 2 ööd kassi(de) pärast magamata siis nähvasin talle ja võtsin ikak kleidi ära, mees aitas ja nägi et kleit oli mõlemalt poolt naha punaseks hõõrunud kuna paelad said suti tugevalt ennem kinni tõmmatud.
Palju õnne Sulle, printsessike. Kahju oli lausa lugeda, et pidu suudeti Sulle ebameeldivaks teha, kuid vähemalt tseremoonia osa oli ilus kindlasti. Ma tellisin ka eile alkoholi ära ja ka suht vähe, sest kuna meie pulm on hotellis, saab iga kell alkoholi juurde, aga ma ei taha ka mingit joomapidu, seega pigem vähem kui rohkem ning põhiliselt vein.
Sõrmused saime ka eile kätte ja nüüd on veel pulmatort vaid tellida jäänud, ahjaa, kimp ka, aga see tuleb suht tagasihoidlik...et siis 12 päeva mul veel...
Kuidas eilsetel abillujatel läks üldse?? Tartus oli nii külm ilm, et jube.
Ma hakkasin ka nüüd selle alkoholi peale mõtlema, nimelt mul on üks onu,kes on hästi tüse ja tema kanatab hästi palju alkoholi. Tavaliselt on tal kalduvus kõik ülejäänud laua alla juua. Peab midagi välja mõtlema vist.
Meil sadas Rakveres vihma, peale meie registreerimist hakkas vihma veel rohkem sadama, kuid jäi õige pea järgi
Meie tellisime pulmatordiks Pihlaka virsiku-kohupiima tordi ja lasime katta martsipaniga. Jäi küll sutike kollakas selline vaha karva aga kuna tort seisis öö otsa köögis laua peal toa temperatuuril ja järgmisel päeval alles õhtul lõikasime tordi lahti ning martsipan oli mõnusalt pehme ja kõik kiitsid torti. Isegi mu vend kes martsipani ei söö ja meheõde kes martsipani ei söö sõid torti ja neile meeldis. Kimbu tegime Rakveres käies kohapeal kiirelt valmis ja päris kena sai.
Meie mehega kihlusime oma tütre sünnipäeval!22märts ja pulmad 20 mai.Jäänud veel 12 päeva!Kõik läks nagu valatult.Tuttavate seas on inimesi,kes pulmaks vajalikud.Fotograaf olemas ,Bänd olemas ,Auto olemas,Sõrmused olemas,kleidi ostsin 1märts-olemas,peo koht olemas,kirik-olemas,meie kolm tütart hakkavad lilleneidudeks-olemas.Tekib tunne nagu see pulm pidigi just praegu toimuma.Kõik läks nagu valatult.Ettepanek pulm pidada just sel aastal,tekkis mehel 23veebruar-planeerimiseks jäi vähem,kui 3 kuud.....oleme tublid.Kõik organiseerime ise. Soovin kõigile abiellujatele õnne ja õnnestumisi!!!!!!!
Meie mehega kihlusime oma tütre sünnipäeval!22märts ja pulmad 20 mai.Jäänud veel 12 päeva!Kõik läks nagu valatult.Tuttavate seas on inimesi,kes pulmaks vajalikud.Fotograaf olemas ,Bänd olemas ,Auto olemas,Sõrmused olemas,kleidi ostsin 1märts-olemas,peo koht olemas,kirik-olemas,meie kolm tütart hakkavad lilleneidudeks-olemas.Tekib tunne nagu see pulm pidigi just praegu toimuma.Kõik läks nagu valatult.Ettepanek pulm pidada just sel aastal,tekkis mehel 23veebruar-planeerimiseks jäi vähem,kui 3 kuud.....oleme tublid.Kõik organiseerime ise. Soovin kõigile abiellujatele õnne ja õnnestumisi!!!!!!!
Meie tort tuleb Wernerist, sest mulle nii meeldivad selle kohviku koogid-tordid, kondiitriga on kokku lepitud järgmise nädala alguses kohtumine. Ma tahan ka kohupiima sisuga, kuid mitte martsipani kattega, pealt pigem kreemiga või äärmisel juhul valge shokolaadiga, kuid ma ei tea mida kondiiter selle peale ütleb. Kaunistuseks tahan maasikaid :-)
Kimbuks kõlbavad hästi paelaga kokkuseotud kolm kuni viis flamingolille, ma päris traditsioonilist kimpu ei tahagi, aga ma lihtsalt lähen mõnda lillepoodi ja vaatan, mis lill mulle silma jääb. Peaasi, et punane oleks. Meeldinud oleks amarüllus, aga kahjuks on see jõululill :-)
Abiellume juunis - täpsemalt 22 juuni. Registreerime Põlvas ja pidu peame Sulbi lähistel minu vanaema lapsepõlve kodus. Külalisi ja muid tegelasi u 80 ringis.
Bänd on vägev. Süüa teeb mu ema + abilised. (Osa on ka tellitud). Alkohoolsete jookide osas on nii, et tulevane äi on teinud kõvasti koduveini, mis on meil juba kenasti pudelitesse pandud ja ootab. Üks sugulane teeb koduõlut - see tuleb tal hiiglama hästi välja veits vahuveini soetame ka, et oleks ikka tore klaase kõlistada. :) Kleit on tegemisel, kingi ka veel ei ole ja uhhh. Ülikoolis on sess ja mina peadpidi pilvedes :)
Palju õnne Printsessike. Nägid kindlasti oma imeilusad kleidis väga kena välja. Ilusat abielu Teile:)
Vaatamata ilmale õnnestus meie pulm 100% ja rohkemgi veel, kirjutasin pikemalt ka blogisse, nagu paljud juba märkasid :) Oehh kuidas tahaks aega tagasi kerida ja seda päeva uuesti kogeda (A)
Nii siis me oleme kihlatud 16.07.2009, al selle aasta jaanuarist hakkasime siis tähtsaks päevaks planeerima. Eile käisime Rakvere Maavalitsuses ja täitsime paberid ära,ehk siis meie päev saab olema 06.08.10 Nii meespool tahtis kuna see pidavat hästi meelde jääma :D
Inimesi tulemas kuskil 30 ringis, meil olemas juba pruutkleit mulle ja ülikond mehele, sõrmused saime juhuse läbi eile rakverest juveeli poest,niiet vaikselt edeneb :) ja ma ei tea kas ma olen ainuke aga ma näen juba paar nädalat pulmaga seoses sellised õudukaid unes et hoia ja keela. Arvasin et need tulevad alles paar nd enne pulmi mitte nii vara... :) aga jah edu ja kena päeva meile kõigile selle suve abiellujatele ;)
ära muretse sa pole ainus kes õudukaid näeb :) Mina nägin ka ja peale pulmi olen nüüd ka näinud 1 või 2 korda õudukat, kuigi pulmadest peaaegu juba 1,5 nädalat möödas :D
Rakvere maavalitsuses oli ka meie registreerimine ja päris armas oli, kuigi kuulsin ennem ühe tuttava registreerimise kohta seal ja öeldi et kui nii kaua (11 a) koos on elatud ei pea seetõttu kohe abielluma ja kui laps juba olemas (5 a umbes) ei pea ka abielluma, kuna meie olime vähem koos olnud ja lapsi polndu siis meile seda ei öeldud :D Mina sain vahepeal ikka rokelt muiata, mees aga ei mäletanud pärast jutust midagi ja oli suht tõsiselt seal sest tal oli ikka meeletult närv sees, samas mina olin täiesti rahulik. Seega rahu ainult rahu ja küll kõik läheb nii nagu minema peab. Võta õudukaid ka vihjena et hiljem pöörad pakkimisel või asjade soetamisel rohkem tähelepanu sellele et midgai maha /ostmata ei ununeks. Kuna meie muidu Tallinnas aga registreerimine oli Rakveres siis kontrollisime oma kotid ikka mitu korda ennem üle kuna nägin unes et boolero jäi maha ja et sõrmused ja abielutunnistuse kaaned ja mis kõik veel:P Õnneks olid kõik asjad kaasas mis pidid :D
Nonii meil ka lapsi veel pole küllap meile siis ei öelda ka nii :D
kuid jah eks need õudukad tulevad mulle veel ja veel kuna kogu plaanerimine ja muu on minu õlul siis eks sealt need pinged ja mured tulevad :)
hetkel suurimaks mureks kuidas teatada pulmadest vanematele, usun et minu poolsed suhtuvad rahulikult kuid kardan et mehe poolsed ei poolda seda... :(
oh, lahe, minu sünnipäeval abiellute :)
ja afterpaarti läheb sujuvalt üle jaaniõhtuks? ;)
no mina kartsin just et minu ema seda väga hästi vastu ei võta ja täpse kuupäeva said kõik teada siis kui neile kutsed saatsime, ennem ei öelnud et saaks rahulikult tegutseda kuigi lõpuks keerati ikka kõik peapeale. Kui ema kutse kätte sai siis helistas ja tänas ja ütles et arvaski et me see aasta selle asja ära teeme. Mehe suguvõsa oli väga rõõmus selle uudise üle. Ja meil oli ka kõik minu õlul aga mees nägi peaaegu 1 kuu ennem unes et pulmadest juba 1-2 päeva möödas et umbes midgai mäletab ja siis ma olin talle tema unenäos teatanud et pulmad alles tulevad ja ta oli täiesti pettunud olnud :P
Kati, palun siis järgmine nädal kommentaare tordi ja muu kohta muidugi ka:) meil plaanis ka wernerist tort tellida ja sama lugu,et ei taha sellist tradistoonilist martsipaniga, vaid midagi muud huvitavat tahaks:) Aega meil veel peaaegu 3 kuud ja torti plaanime tellima minna vast juuli keskel:) Ilusat pidu teile ja kindlasti on see imeline päev:)
Meie imeilus päev on nüüd möödas ja nii kahju on tavaellu tagasi pöörduda, emotsioonid on siiamaani laes kuigi vahepeal oli tunne, et milleks seda kõike vaja oli. Ilm oli ideaalne, kuigi ilupildistamist veidike rikkusid sääsed, pildistamine ise oli Luke mõisas, fotograafiks Andres Jalak. Pidu toimus Antoniuse hotellis Tartus- ilusaimat kohta oleks raske leida, kõik oli nii stiilne ja kaunis ning terve õhtu hoolitsesid ettekandjad meie ning külaliste eest. Tseremoonia oli hotelli sisehoovis( hotelli poolt olid kaunistused), paari pani meid Olavi Ilumets, tema poolt olid ka viiuldajad, kes meie sisenemisel mängisid http://www.youtube.com/watch?v=DZHw9uyj81g
muidu ma olin üllatavalt rahulik, aga tõotuste lugemisel hakkas hääl värisema, õnneks rääkisin nii vaikse häälega, et keegi ei kuulnud nagunii :-D
Werneri pulmatort oli imemaitsev ja ebatraditsiooniline, täpselt selline, millist ma tahtsin :-)
Eriline päev oli, eriti mulle, kes ma romantikast midagi ei arva.
no ikka jah. nii nagu vanasti. täpselt ei tea, millal algab ega millal lõppeb :)
Palju õnne !! :)
Nonii, praeguse seisuga siis nüüd kinni pandud pulmaisa, broneeritud peokoht ning ka käsiraha seal makstud ja sealt tulevad ka toidud (menüü on välja valitud), broneeritud pruutpaari ja osade külaliste ööbimised, kinni pandud fotograaf, registreerija kinni pandud, registreerimiskoht olemas ja selle omanikega kokkulepe, bänd kinni pandud ja ka ettemaks tehtud, avalugu valitud ja bänd õpib selle ka ekstra meie jaoks selgeks, avaldused sisse viidud, riigilõiv makstud, kutsed valmis ja kõigile üle antud ja ära saadetud, sõrmused ostetud, sõrmuestepadi ostetud, loor ostetud, kleit laenutatud ja ettemaks tehtud, pruudi kingad ostetud, peiu riided ja kingad ostetud, meie ühise väikse lapse riided ja kingad ostetud, pulmaküünal valmis, pulmalaulikud valmis tehtud, valmis ka prinditud igasugused asjad erinevate mängude jaoks ja muu sinna juurde kuuluv, vanematele kingitused ostetud ja põhimõtteliselt olemas, oksjoni kaup olemas, pruudi ehted tellitud, pulmareisi jaoks spapakett ja sviit broneeritud, juuksur ja kosmeetik proovisoengu ja -meigi jaoks kinni pandud ja ka pulmapäevaks kinni pandud (pluss peiule ka kerge jumestus pulmapäevaks), valged lindid autodele ostetud, käin solaarimus, et pulmapäevaks ilus pruun olla, auhinnad osaliselt olemas, ka pulmapäeva ajakava paigas. Tundub, nagu oleks suurem osa juba valmis, aga tegelikult veel päris palju asju teha ja ajada. Selle oleme ka juba välja arvutanud, et eelarve läheb meil kindlasti lõhki, olgugi, et mõned asjad oleme tutvuste kaudu saanud odavamalt ja pole me ka kõige kallimaid asju võtnud, vaid uurinud hindu ja vaadanud, kust saab kvaliteetseid ja häid asju soodsamalt. Veab, kui alla 100 000kr välja tuleme, kuigi ei pruugi:S Samas ideaalis peaks pulmad olema korra elus ja ma arvan, et see raha ja vaev on seda ilusat päeva väärt:)
Meie pulmad on juba sel laupäeval, vaikselt hakkab närv sisse tulema.
Närviliseks teeb mind see, et mul pole tegelikult erilist aimu, mis toimuma hakkab, sest ma pole oma elu jooksul üheski pulmas käinud.
Meie pulmad on küll rahulikud, perekonnaringis, kuid sellegipoolest loodaks, et asi sujuks probleemivabalt.
Täielikult on paika panemata õhtusöögikava. Meil on 3käiguline õhtusöök restorani privaatruumis ning pärast seda tort.
Erilist meelelahutust plaanis pole, õhtusöögi ajale oleme planeerinud ainult pulmaküünla süütamise, avavalsi ja väikese tantsukeerutamise, neiupõlvenime ärasaatmise, tänukõne. Kuna kogemused puuduvad, siis äkki keegi oskab soovitada, kuidas oleks kõige parem ja mõistlikum ning kuidas traditsiooniliselt asjad käivad?
Mõnusat suve jätku kõigile abiellujatele ja jõudu planeerimisel!
See on vana foorumi arhiiviteema — uut vastust siia ei saa lisada.