Abiellujad 2010 suvi - Lehekülg 2
96 vastust · leht 2 / 2
Mina arvan ka, et asi on selles halvas teeninduskultuuris. Mis see teenindaja asi on, millal pruut omale kleiti otsima hakkab. See on ainult poe kaotus, kui nad sellistele teenindajatele oma maine rikkuda lubavad.
Meie abiellume 23.07.10. Koht, fotograaf, pulmaisa, registreerija on olemas. Kleidi ja kingad plaanin varsti Ebayst ara osta, et kulusid hajutada. Sormused ostame millalgi talvel. Kutsed teen ise, muusika ja toitlustuse peale pole veel joudnud moelda. Plaanime ka pulmakorraldaja abi kasutada, kuna ei ela Eestis ja kellegi sealne abi oleks vaga teretulnud, teaks asju soovitada jne. Pulmaauto peale pole veel samuti moelnud... oh eks veel palju-palju teha!
Ma olen paris hammingus sellise reageeringu peale. Hakkasin erinevatesse kohtadesse ja inimestele meilima juba selle aasta talvel, plaanides pulmi 2010. juuliks. Ise lihtsalt pohjendasin, et ei ela Eestis ja tahan voimalikult vara asjadega alustada. Onneks keegi ei teinud markust, et 'mida sa nii vara uurid??'. Vaga nome kaitumine toepoolest!
Samuti kavas abielluda 2010 suvel, aga mure järgmine oleme vägagi huvitatud laulatusest kirkikus kuid soovime liita ka registreerimise sinna juurde, et ei peaks õnnepaleed külastama ja kogu üritus oleks ühte liidetud.Ehk oskab keegi aidata ja öelda millistes Eesti kirikutes saab seda teostada?
Ette tänades!
Luuna
Tere Laluuna,
tegelikult pole perekonnaseisu ametniku vaja kui kirukuõpetajal on paari panemise õigused olemas. Küsi oma kirikuõpetajalt järgi.
http://www.siseministeerium.ee/8298 ja sealt vaata lisaks Abielu sõlmimise õigust omavad vaimulikud. Aga seal pole kirjas, mis kirikus keegi on, kuid see peaks juba lihtne välja selgitada olema :)
teostada saab seda kõigis kirikutes, sest kirikuõpetaja ei pea olema just selle koguduse õpetaja. Näiteks, kui sulle meeldib Juhte(suv.nim) kirik, kuid sealne õigust omav õpetaja ei tundu olevat just teile sobilik, saate otsida endale luba omava õpetaja mujalt, kes teid just selles kirikus laulataks:)
-------------------
1Corinthians 13:13
And now these three remain: faith, hope and love. But the greatest of these is love.:)
Klienditeenidaja käitumine oli tõesti imelik. Ma saan aru, kui ta oleks põhjendanud, et kleit võib selle ajaga kas moest minna, või rentimise tõttu vahepeal katki/kaduma minna
-------------------
And now these three remain: faith, hope and love. But the greatest of these is love.:)
Mood? :P Kui mõni pruut nii väga moega kaasas tahaks käia, siis vaevalt ta kleiti aasta varem otsiks.
Seda kindlasti.
Ma mõtlesin seda, et ka kleidipoed vahetavad oma kollektsioone
-------------------
Ei hakka uut teemat püstitama ja küsin siin.
Kus maal te 2010 suvised abiellujad oma korraldustega olete.
Mis tehtud? Mis tegemata? Mis valitud? jne jne.
Oleks huvitav kuulda kusmaal keegi on ja palju juba praeguseks tehtud.
Plaanis ka 2010 juulikuu:)Broneerinud veel midagi pole, kuid vaatn koguaeg netis ringi ja uurin asju. Lugedes eelnevaid kommentaare tuleb juba hirm, et teised juba nii kaugel aga mina pole veel midagi broneerinud,peaks vist hakkama asjaga aktiivsemalt tegutsema.
aga tahtsin küsida,et kas keegi teab sealt milieu.ee-st kleidi tellimise kohta midagi täpsemalt ka rääkida:)
Ja veel üks küsimus,et kas kõigepealt broneerisite peokoha aja ja siis läksite õnnepaleesse või vastupidi?:)
Mina käisin kõigepealt maavalitsuses (abielu sõlmisime Lääne-Virumaal Sagadi mõisas) ja kui seal saime kuupäeva ja aja kirja, siis hakkasime aktiivselt peokohta otsima/broneerima.
Ja kogu ettevalmistamise periood oli meil kokku 3 kuud ehk alates päevast, mil avaldused abiellumiseks tegime.
Tunnistan, et see aeg oli liiga lühike, kohati läks ikka väga rapsimiseks. Aga õnneks kõik laabus üllatavalt hästi.
Minu arvates üks keerulisemaid asju oli pulmaisa valmine. Otsisime nende kontaktid, valisime täiesti pimesi kolm välja ja ka kohtusime kõigi kolmega. Ja ega valik kerge olnud - kõik olid head! :)
Edu korraldamises!
Mida selle Milieu kohta küsida tahad? Nagu ma aru olen saanud, siis nad tellivad samamoodi kuskilt tsainast kopeeritud kleite, ainuke vahe, et kaks korda kallimalt. Oma kleidi sain samasuguse, mis neil seal kataloogis kirjas ja tõesti - poole odavamalt.
Hea asi on nendega see, et nemad ise ajavad kogu jama rahade ja paypali ja muuga ise ära. Ei pea ise nii palju jamama.
Nalja teete!? Meil on üldse plaanis alles 2011 abielluda, aga korraldamine juba käib.
Raha tuleb ju hakata koguma, asju meisterdama, kleiti õmblema, logistikat mõtlema, leerikoolis käia. Ega see kõik ei saa päris üleöö valmis :)
Need kleidipoodnikud ei saa asjast ilmselt midagi aru, ei tasu nende juttu kuulata. Ma olen kuulnud, et inimesed on valetanud oma pulmakuupäeva osas, et nendega tegelema hakataks. See pole ka päris normaalne ju.
Hei hei :) Plaan abielluda samuti 2010 suvi :) Oleme nüüd usinalt koha otsingut teinud. Täiesti kohutav, kui raske on seda ikka leida. Kuna oleme otsustanud, et ei soovi mõisa, vaid pigem puhkekeskust, siis on järgmine mure see, et kuhu kõik 100 külalist magama panna ja kui isegi leiab selle, siis tuleb välja,et saal mahutab ainult 70 inimest. Ja puhkekeskused on kõik ju enamus üks suur muruplats, mina oma kingadega ei saa seal kuskil käia,ei tahaks ainult sees ka olla... väga keeruline, eks tuleb mingeid kompromisse teha, ideaalset kohta ei leiagi. Lillede ja kaunistuste mõtted juba on peas :) aga kõik muu jätan talveks ja kevadeks, leiaks ainult sobiva koha, siis on juba suur koorem kaelast ära. Äkki on kellegil kogemusi, soovitusi kohaks ??
Suured saalid ja piisavalt magamiskohti on - Toosikannu puhkekeskus (muru on seal küll palju jah... ja suur varjualune, kuhu 100 ära mahub ilusti, on õues järve kaldal - kolmest küljest kinnine ja ka gaasilambid soojenduseks).
Haanjamehe talu (super koht, soovitan soojalt).
Nelijärve puhkekeskus (väga suur saal, paljupalju magamiskohti).
Voore külalistemaja (mahutab ilusti ära, kuid saali punasekirjud seinad pole just see...).
Lepanina hotell (vägaväga mõnus mereäärne koht aga järgmiseks suveks on kuupäevadega juba väga kitsas).
Loodan, et on abi! Meie otsisime kohta 120-130 inimese jaoks ja need kohad käisime läbi (lisaks veel ka villa Andropoff, Sangaste loss, Taagepera loss ja Ojako turismitalu, kuid need jäid mahutavuse või mõne muu põhjuse pärast välja)
Aitäh :)
Me olemegi neid samu kohti vaadanud. Haanjamehe talu on tõesti supper. Voore mulle kohe üldse ei meeldinud. Arvatavasti nende sinu antud variantide vahel me teemegi otsuse, need jäid meilegi silma. See nädalavahetus teeme viimase kohtade vaatamise ja siis paneme juba midagi kinni. :)
Paljud samad kleidid müügil ka weddingos ja tõesti poole odavamalt.
Meiegi plaanime end 2010 a. ühte heita. Esialgne plaan on 20.05.2010 või siis 10.06.2010. Kohavalikul oleme kahe vahel, kas pidada kodus-selleks tuleb terve nädalavahetus koristustöid teha suure kuuri all, mis on valgetest paekividest, väga ilus ruum. Teine valik on jällegist endla talu, natukene küll kallis, kuid väga meeldiv ja väga vastutulelik juhataja ja koht iseenesest väga meeldiv ja ilus.
Kodus pidades tuleks palju vaeva näha, samuti kaunistused, kust neid võiks saada, olen ebayst neid tsaina paberist palle vaadanud ja ideeks paar kaske sisse tuua ja lakke ka mingisugust riiet muretseda. Bänd, pulmaisa, fotograaf, videomees valitud, bändile ja pulmaisale tuleb veel ettemaks teha. Pulmakleit valitud, kuid pole veel kindel ivywalkeri kleiti tahaks nii väga, nii hästi läheks see mehe ülikonnaga kokku :) ja täpselt minu maitsele, kust saada?
Kutsed teeb mees ise, tordi tellime violiast.Inimesi tuleb kuskil 80, nendest 20 lapsed. Ja registreerimine mere ääres :)
Edu planeerimisel!
Eh loen ja imestan...kõik on niii tublid:)
Minul ei ole mitte midagi tehtud mõtteid miljon aga ei hakka veel asjatama ehk vara veel, mis ei tähenda et võiks. Mõtlesin uurin siis, et palju limusiini teenuseid kasutavad???? Nuh mõisad bändid jnejne siis kindlasti limusiin ka:) Omal plaanis teha võimalikult originaalne pulm, liigne kulutus ja luxus kaotab minujaoks selle tõelise väärtuse ja tähenduse. Aga nagu ma ütlesin igaüks vastavalt omadele soovidele kuid pruudid ärgem unustagem meie tulevaste meeste soove!!!
Edu kõigile ja püüelgem edasi oma unistuste poole!
Luuna
Mina olen hetkel pulmade korraldamise kõrvale jätnud. Tahame teha pulmad ilma peota ja ilma külalisteta. Aga kõik vajalik on juba kirja pandud ja vaikselt juba soetame vajalikke asju ja kogume raha. Kuid suurema nö korraldamise jätan järgmisesse aastasse. Kuupäeva kindlaks määranud veel pole, aga oleme mõelnud 14. v 16.juuli peale.
Meil on nüdseks põhitegijad ja -kohad paigas. Alles hiljuti panime lukku sobiva bändi, varasemast juba kokkulepped tehtud pulmaisa, fotograafi, registreerija ja viiulimängijaga (see, kes tseremoonial mängib). Registreerimiskoht on kinni pandud, pulmapeo koht oli kõige esimesena lukus.
Järgmisel nädalal saan kätte viimased detailid kutse jaoks ja siis hakkan neid tegema. Sõrmusepadi on pooleli, samuti pulmaleht.
Ametimärgid on välja valitud, vaja üks hetk lihtsalt toorikud ära tuua ja valmis teha.
Kleit välja valitud, mõõdud saadetud ehk siis põhimõtteliselt tellimisel. Kingad olemas.
Pulmaküünal olemas. Lauakaunistuste jaoks spets vaasid olemas :)
mmmmmm.. rohkem kohe hoobilt ei meenu. Enamus ideed ikka mõtteis või paberil kirjas, lihtsalt koguaeg on tegemist piisavalt, et mitte kõike korraga jõuda. Aga samas just sel põhjusel võtsin ka aastase (isegi pisut pikema) planeerimisaja, et saaks kõik põhjalikult ja ise tehtud ning et lõpus enam rabeleda poleks vaja :)
Pulmad ise on 10.07.10
Tervist! Minul ja minu kõige kallimal on plaanis siis asi seaduslikuks teha 14.08.10 Kuupäeva valisime iseseisvalt sama. Peokohaks valisime Järvamaal asuva Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse. Sinna oleme kokku leppinud ka toitlustajad, kuid menüü paneme täpsemalt juba suve poole kokku. Pulmapidu toimub lähiperekonnaga(mul on suur pere), kusagil 40-50 inimest. Toimuvad läbirääkimised pulmaisadega ja nendega kaasneva muusikateenusega. Kontakteerusin ka Marika Martiniga, kuid tema ütles, et töötab Järvamaal kuni novembri lõpuni ja peaksin rääkima peale 1st detsembrit tema "järglasega". See oli küll pisut ebameeldiv üllatus, aga jah. Sooviks oleks registreering läbi viia Paide Raekojas, tuleb detsembri alguseni oodata. Kleidilõikeid on olemas kaks, lähen ka proovin kusagil midagi sarnast selga ja ehk oskan ka paremini otsustada, otsin sobivat kangast ja siis panen õe ja ema tööle. Õde oskab õmmelda ja ema jumalikult heegeldada. Pulmaautoks võtame enda oma, must Audi A6. Aga jah, muu tahab veel korraldamist, vaikselt jälgime ka alkoholi hindu, et kust saaks odavat ja kvaliteetset - iroonia muidugi selles, et ise oleme suhteliselt karsklased ja antud teemal võhikud. aga eks näis. Sõbrannad tulevad ruumi kaunistama ja toitu ette kandma. Plaanime ka pulmareisile minna ja ausalt öeldes tahakski just sellele rõhku panna, see ju meie kahe jaoks. Sobivad ja romantilised tunduvad alpide alad, kas siis Austria, šweits, Saksamaa, Prantsusmaa või midagi muud taolist. Võtame praegu raamatukogust erinevate maade kohta raamatuid ja uurime tausta. Nii kaugel oleme siis esialgu meie, palju on veel teha aga tundub, et aega ka jagub. Edu kõigile püüdlemisel unistuste poole!
Tere, kõik Abiellujad 2010!
Tänase seisuga on olemas:
1) Peokoht (mõis koos külaliste majutusega)
2) Catering
3) Kleit (valmimisel)
4) Registreerija
5) Pulmaisa
6) Muusikud
Kutsete kavandid on osaliselt olemas, aga nende timmimiseks on veel piisavalt aega. Külaliste nimekiri on põhimõtteliselt paigas, neid on 60 ringis.
Kõige kiirem oli peokoha ja registreerija leidmisega. Nüüd, kui see tehtud, võtan asja vahepeal rahulikult ja kavandan mõned kuud pidu lihtsalt oma mõtetes :)
Kuidas teistel?
hehh, keegi veel paidekandist:D edu korraldamisel!!!
Mul on suur rõõm teile teatada, et ka mina olen siiski liitunud 2010 aasta abiellujatega. Esialgsete plaanide kohaselt pidin abielluma 2011 aasta mais, aga kuna plaanid muutusid (paremuse poole), siis otsustasime oma pulmakuupäeva varasemaks tuua ja nüüd abiellume 24.07.2010 :) Ei tea kas peoruumid, bändid, fotograafid ja pulmaisad on veel saadaval selleks kuupäevaks võin on nad juba kõik broneeritud?
Arvan, et ikka on - kui just mitte need TIPPtegijad, siis teised küll :D Hakake aga pihta planeerimisega! ;)
palju õnne;)
ma arvan/loodan, et pole hiljaks jäänud. ka minul endal on vaid pulmakoht paigas. loodan väga pulmad.ee esimese kokkusaamise peale - seal näeb parimad pulmaisad-bändid oma silmaga ära ja ehk hakkab keegi silma ka, kel juhtub meie kuupäev veel vaba olema:)
Kujutan ette kui elevil Sa võid olla, et pulmad algselt oodatust palju lähemal on :) Meil oli esialgu plaan augustis abielluda, kuid see sai ümber muudetud juuli kuuks ja juba see kuu aega tõi sellise mõnusa ärevuse hinge :)
Edukat planeerimist ja küllap leiate endale sobivaimad tegijad! :)
Saan aru sellest kuupäeva ette poole toomise rõõmust ja ärevusest:)
Juunis (2009) panime kuupäeva paika, kirik, peokoht, bänd+isamees juba kokkulepitud 06.11.09-ks, aga siis selgus, et sellel päeval juba on üks üritus ning pidime kuupäeva ringi muutma. Mees kindlalt, et toome varasemaks, edasi ei lükka mitte mingil juhul. Nüüd siis ongi meil pulmad 23.10.09. Kuigi tõime päeva ainult kaks nädalat varasemaks, siis minul oli prauhti paanika, et appi aega on niiiiiii väheks jäänud ja kas me ikka jõuame valmis.
Tänase päeva seisuga on 17 päeva veel ja praktiliselt kõik asjad ostetud-makstud. Ainult kommid ja viinamatjad puudu:)
Palju ÕNNE ja jõudu planeerimisel:)
väga hea, et meeste soove meelde tuletad, see on ikka hämmastav, kui lihtne on oma mõtetega kappama panna ja siis järsku meenub, et oh, kellegi teise elus on see ju ka kõige tähtsam ja ilusam päev :)
Ma ostsin eile endale kleidi ära:) kehakaal pole eriti kõikuv ja sellepärast ei pabista ka,et vara sai,poes proovides pidin peaaegu et nutma hakkama,sest kleit meeldis nii väga ja seljas oli ka nii ilus,nüüd ei jõua ära oodata kunas kanda saan.:D
Kus mõisas teete?
Plaanime ka mõisapulmi. Meil on koht olemas koos söögi ja ööbimisega. Muu veel ootab
Meie planeerime oma pulmad 19. juuni. Külalisi kokku umbes 80, aga ööbimise kohti ainult 33le. Kuna pulmad maksavad palju, siis kavatseme ööbimise tasuliseks teha. Kindlasti me ei võta toa tegelikku hinda, aga kuna pidu on kallis, siis lihtsalt peab nii tegema. Ainult perekonna käest raha ei küsi.
Minagi juunis 2010 abiellumas. Kindel on koht, pulmaisa, bänd. Fotograafiga ka vist enamvähem asi selge. Toitlustust olen mõelnud, aga midagi kindlat veel ei ole. Muu asi kõik veel lahtine.
Tere taas!
Kuidas kulgeb? Meil on siin väiksed muutused toimunud. 14.08.2010a asemel on meil kuupäevaks 07.08.2010a aga ma ei kurvasta. Nädal varem ju :) Aga teinud oleme selle ajaga päris palju: saal on kinni pandud, bänd on kinni pandud, kasutasin ära laadapäevad ja ostsin veinid ning naturaalsed siidrid ära, toitlustajaga olen juba kokku saanud, lilleneiudele ostsin lillede hoidmiseks korvid ära ( jyskist 2tk 250.-) Laulikud on valmis, nimekaardid on valmis, külalisteraamat on valmis, kutsed ka valmis. Need mul sõbranna disainis. Hiljem kui aeg kinni pandud perekonnaseisu ametis siis ainult välja printimise rõõm :) Ja mõned viinapudeli sildid ka valmis. Auhindu mängudeks olen ka vaikselt ikka kogunud. Vot nii ega midagi teha on veel palju. ilusat planeerimist kõigile :)
Hei!
Meil ka 15.05 plaanis hetkel. Põhjus selles, et jumaldan kevadet ning siis peaksid puud/põõsad hakkama vaikselt õide minema...:)
Kõik on hetkel veel lahtine. Ainult leerikursusele registreerisime ennast ära.
Äkki raatsid näidata pilti lillekorvidest :) Otsin juba ammu ja pole jäänud silma selliseid nagu tahaks. Kuna pole ise Tallinna inimene, siis ei õnnestu Jyski vaatama ka minna kahjuks.
Tuhni e-bays ringi. Leidsin sealt väga palju asju, mida osta. Varsti jõuavad kohale ka.
pane sinna otsingusse wedding basket -tuleb väga palju vasteid
Edu kulub alati ära!
Ma kindlasti panen pilte ülesse! Aga hetkel mu enda läpakas garantiis ja tegutsen lauaarvutiga aga see aastast ma ei tea mis :) Lähiajal saan läpaka siis saan pilte teha ja üles panna! Endalgi plaanis põhjalik ülevaade oma planeerimisest siia jätta! Hea on lugeda kuidas midagi teha! :)
Ah jaa ja seda tahtsin öelda, et ma Tartu kandist! Tartu Yjskist ostsin need korvid.
Tere :)
Meie abiellume 17,07,2010. Praeguse seisuga on paigas kirik, peokoht, pulmaisa, fotograaf ja catering.
Pulmaklieidi olen ka vaadanud, aga pole julgenud veel ära osta, äkki on liiga uhke (maggie sottero victoriana). Sellel on veel selline uhke saba, niiet ei teagi kohe mida teha
Liituks ka abiellujatega suvel 2010. Plaan on pidu pidada 27.08.2010. Olemas on: Pulmaisa, fotograaf, koht 8 (koha peal ka toitlustus), kleit, kingad, bändiga käivad läbirääkimised. Kuigi suht palju veel teha. Aga see eest nendest paljud saab ise tehtud;)Pikad talve õhtud ees, siis käsitööga need sisustaud;)
no nii kuna siin teemas nagu ma aru saan on suvel abiellujad siis paneks ka märgi maha...Üritus ise siis toimub 4.juuni 2011..aga oskab keegi soovitada Võrumaal mingit head kohta....
hey,
ma arvam, et sa peaksid siia fteemasse üle kolima http://pulmad.ee/planeerimine-ja-organiseerimine/planeerimine/abiellujad-suvi-2011 kuna see teema siin on 2010 aasta teema ;)
See on vana foorumi arhiiviteema — uut vastust siia ei saa lisada.