Pulmad 2013
Tere! Ei ole kindel kas on vara teemat avada, aga leidub siin juba ka inimesi, kes abielluvad 2013? Mis ettevalmistusi olete teinud ja tegemas? Miks just see aasta?
132 vastust · leht 1 / 3
Tere! Mina olen üks nendest õnnelikest ja kunagi ei ole liiga vara hakata elu tähtsamat päeva ette valmistama. :) Ettevalmistustest siis nii palju et veebruari kuu jooksul käime kirikuisa jutul kuna me kaaslasega pole kumbki ristitud ja oleks soov kiriklikult laulatada. Samuti olen uurinud peo pidamis kohtasid ja pulmaisasid ning fotograafe.
Ma olen ka nüüd kihlatud alates 1.01.2012 :D Arvatavasti teeme pulmad 2013 suvel. Natuke olen uurinud hindasid ja kohti ja tundub kõik ikka mega kallis. Väga palju raha ka ei raatsi lihtsalt ära pidutseda :D Pigem pühendaks endale rohkem raha ja teeb pisema peo...Vanemate ja lähemate sõpradega umbes 40 inimest siis. Ja arvatavasti tahaks leida kohta ,kus teeks lihtsalt peo aga ööbima ei jääks sinna,seega mõni koht linnas ,et rahvas ka koju saaks. Alguses oli tuhin ja uurisin kohti ja asju aga nüüd rahunesin veidike maha ja nii palju enam ei uuri :D aega veel on teglt päris palju :D Sõrmused valisime välja ja kleite olen ka uurinud netist. Ühesõnaga 2013 me ikkagi loodame abielluda olgu siis suur või väike pidu või üldse ainult kahekesti aga tehtud see saab :D Koos oleme olnud 6 aastat.
Aega on tõesti päris palju. Meil plaanis abielluda suvi 2013. Vast pool aastat enne läheb organiseerimiseks, aga eks kondikava peab enne valmis olema peas. Plaanis väike pulm ööbimistega, koht juba välja vaadatud. Kui nüüd soemaks läheb, siis teeme seal külastuse, et kuidas sobib. Kleidi plaanin õmblejal lasta teha, aga millise, see on ka juba paigas:)Ahjaa, fotograaf on ka välja valitud. Edu Teile ootuses ja planeerimises!
Hehee, ühinen klubiga. Meil pulm plaanis enam-vähem täpselt aasta pärast, st talvepulm.
Meil on veidi komplitseeritud olukorda, nimelt viibime enamasti Eestist eemal, seega on mul olemas juba esialgsed hinnapakkumised kohtadest, pulmaisadelt, kinni on juba ansembel (hää ansambel on noh:).
Kallis on küll, algul mõtlesime 4000 hakkama saada (see on vabalt välja käidav raha), et ei hakka liialt kulutama, kuid kuna koos meiega on pidulisi 65 pluss ligi 20 last (tahan kõiki peole), siis sai kiiresti selgeks, et summa on naeruväärselt väike. Oleme ünber kalkuleerinud, arvestanud oma võimalusi aasta jooksul kõrvale panna ja otsustasime teha suurema peo, mööndused tulevad ilmselt riietele ja pulmaautole (ei rendi miskit). No näis, mis aasta veel toob aga päris põnev on!
Õnne ka kõigile 2013 pulmitajatele :)!
Kuna endal 16.06.2012 pulmad siis saan rentida välja või müüa ilusa pulmakleidi 2013 aasta pulmadeks.
Kleiti näeb siin : http://www.muinasjutupidu.ee/tellimine/index.php?album=pruutkleidid%2Fms1141-sml
hindades saab kokkuleppida :) !!
Meil ka plaan siis aprilll 2013 abielluda. Hetkel olen vaadanud siit samast pulmad.ee-st erinevaid teemasid et mida ja kuidas ja kus, aga pea on juba üsna sassis. Registreerisin end pulmad.ee koolitusele 5.aprilliks eks siis seal vast lööb selgemaks. Muidu oleme kokku pannud juba külaliste nimekirja ja ka kirja et mida nö vaja on ja leppisime kokku et peaks olema kindlasti elav muusika tantsuks.
Mina olen ka üks 2013 suve pruutidest. Järgmine suvi sai valitud seetõttu, et selleks suveks poleks enam jõudnud (lähtusin põhimõttest, et rahulikult planeerimiseks jääks vähemalt aasta) ja ka sellepärast, et sel suvel lõpetan magistrantuuri ja kahte suurt sündmust ei taha ühte suvesse kokku pressida :)
Hetkel on peigmehega käimas sellised põhiliste detailide paikapanemised - just hiljuti tegime esimese külaliste nimekirja mustandi, et teada saada, kui suurt peopaika me vajame. Arutasime seda, et kas tuleb selline turismitalu/puhkekeskuse või mõisapulm ja õnneks oleme ühel meelel sellise uhkema mõisapulma poolt. Olen hetkel teinud netist taustauuringut võimalike regustreerimiskoha ja peopaikade suhtes Lõuna-Eestis, mis meile suuruselt sobiksid (ja neid on üllatavalt vähe), olen tuhninud fotograafide ja pulmaisade kodulehtedel, hoidnud kõrvad lahti pulmas mängivate bändide suhtes ja niipea kui kohtan mõnda värsket abielupaari, kallan nad küsimustega üle, et kus nemad pulmad tegid, palju eelarve oli, millega oleks kõige tähtsam planeerides alustada, kas neil on nõuandeid või soovitusi, mille peale ise ei tule :)
Mingeid kokkuleppeid muidugi niipea (vähemalt enne suve) küll tegema ei hakka, hetkel olen sellises maad uurivas faasis, et kuulan, kes kuidas on teinud ja uurin, palju millegi peale raha peaks arvestama. Kevade lõpus või suve alguses tahaks mõnes pulmakohas kohapeal ära käia ja vaadata, kuidas meeldib. Sel suvel on mitmesse pulma minek ja äkki saab sealt ka inspiratsiooni, seega ma ei hakka detailidega kiirustama.
Merle, su kleit tundub imeilus, ma otsin ka just sellist samasuguste õrnade pitsist varrukatega/laiemate õlapaeltega kleiti. Kas see suurus läheneb pigem 34 või 36-le ja kas vastab nende suuruste klassikalistele mõõtudele? Ma ise kardan, et see võib mulle veidike väikseks jääda, ma ise kannan S suurust, XS läheb ainult selliste brändide puhul, mille riided on suuremad, kui klassikaliste mõõtude järgi olema peaks.
Kuna sul on kleit juba ise välismaalt tellitud, äkki sa tahaksd meile nõuandeid anda, kust ja kuidas ise välismaalt tellida? Nt mis riigi toodetud kleite sa vaatasid ja mis portaalidest? :)
see suurus, mis mina konkreetselt tellisin...siis ikka tellisin 34 suurusele...ja minul vastas küll ilusti , ja kõik super. Olen tõesti väga rahul. isegi kui XS panek sselle kleidi selga, on see väga ilus...sest ta lähebilusti kehasse ja kõik super...olen vaadanud inglismaa, hiina kleite..mingid olid veel...aga kõik nii sassis juba, et otsimine tekitas paraja kaose enda peas :D ja kuna tellisin juba ammu, siis pole ka portaalid meeles...kuid kui hakata otsima, siis leiab seda konkreetset minu kleiti suht igalpool ja iga hinnaga...ise tellisin kõige odavama hinnaga.
Aga on sellel kleidil mingi tootjafirma, kaubamärk? Mis riigi toodang on? Sellest vihjest oleks palju kasu, siis ma vaataks ka, kus selliseid ilusaid kleite tehakse :)
mul kõik sildid eemaldatud ja kleit ema kodus (peidu) :)
Õige mõte! :D
Sa süstisid minusse palju inspiratsiooni ja julgust netist pulmakleidi tellimisse. Siiamaani olen pigem lugenud õudusjutte netist tellimise kohta, aga kui sa leidsid nii kena kleidi ja see ka päriselus pildile vastab, siis võibolla peaks ka proovima. Ma leidsin sinu kleidi netist ja ka paar suhteliselt analoogset superilusat kleiti, just selliste "varrukate" ja ohtra pitsiga. Nüüd mõtlen, kas julgen soodsa hinna nimel pettumuse ja pisaratega riskida või ei - võib õnneks minna, nagu sul läks, aga võib ka mustem stsenaarium tulla :) Mul oleks sulle üks palve, äkki sa oleksid nõus oma kleiti (nt pärast sinu pulmi) näitama, et milline see reaalsuses välja näeb, kuidas on kvaliteet ja pildile vastavus - ma olen üsna nõudlik ja siis ma näeks pilti ja kleiti ennast võrreldes, kas netist tellitud kleit vastaks mu ootustele ja kui suure erinevusega kataloogipildist tuleb arvestada. See oleks suuuureks abiks! Ja tahaks su kleiti proovida ka, kui nr 34-36 mulle selga peaks mahtuma, siis kaaluks täiesti sinu kleidi äraostmist :)
Meil ka plaan järgmisel suvel abielluda. Olen sel nädalal vaga palju netis surfanud ja võiks öelda, et mul on juba täitsa ettekujutus, kuidas kõik võiks kujuneda. Samas on see ettekujutus seotud vaid ühe kindla peopaigaga ja kui mujal toimub, on mõtted sassis :) Aga õnneks aega veel on. Kleite olen netist vaadanud ja enamvähem ka tean, mida tahan. Samas tellida ei julge ja vist ei tahagi. Sel erilisel paeval võiksin ju kanda just minule tehtud kleiti :) Ja mees on sellega täitsa päri. Igatahes põnev saab see planeerimine olema!:)
Mina olen ka üks 2013 pruutidest. Kihlatud olen küll juba 2011 sügisest, aga kuna minu soov oli mais abielluda ja 2012 oleks liiga ruttu tulnud, siis loomuliku valikuna tuligi 2013. Eks ma algul ka suure õhinaga tuhlasin netis ringi, siis tõmbasin veidi tagasi ja nüüd jälle uurin asju vähe hoogsamalt. :)
Organiseeritud/tehtud on nii palju, et sõrmused saame minu vanematelt (annavad oma sõrmused meile edasi), paigas on kuupäev ja otsustatud, et tuleb talupul. Lisaks on saadud nõusolek meie ühiselt tuttavalt, et ta meile pulmaisaks oleks.
Enamikel päevadel tundub mulle juba praegu, et teha on nii palju ja aega ei ole nagu üldse :D
Kallid pruudid, kes siin varasemalt kirjutasid ja nüüd tükk aega pausi on pidanud... huvitav oleks teada, kas vahepeal on planeerimises mingeid arenguid toimunud ning millega te nüüdseks juba tegelemist alustanud olete, mis on selgeks mõeldud, missugust eeltööd või kokkuleppeid on nüüdseks juba tehtud? :)
Mina ausalt öeldes pole veel midagi korrladanud kuna polnud ka kindel ,millal võiks pulm toimuda ja ega see odav lõbu pole. Kuid just täna hakkasin sellele uuesti mõtlema ja koha vist valisime ka ikka nüüd välja ja peaaegu ka kuupäeva :D ja paari fotograafi vahel pean ka valima veel. Pulmaisa veel valinud pole ja mis muusika pulma tuleb siis seda ka ei tea,kuid muusika peale väga palju ei tahaks kulutada. Sõrmused ka juba ennem välja valitud ja kleite olen ka netis vaadanud aga tahaks ka millalgi neid proovima minna ,et mis siis tegelikult mulle sobiks. Loodan ,et saab see pulm ikka 2013 suvi peetud :D
Pole siia teemasse küll enne kirjutanud, kuid meil olemas pulmaisa, muusika, eelbronnitud koht ja tellitud kleit :). Me ei ela Eestis ja siis tuleb iga külaskäiguga üks asi joonde ajada. Olen teinud fotograafide turu-uuringut, kuid usun, et sellega on veel aega, kui koht selge, siis vaatab edasi :). Ah, ja meil pidu tulemas 2013 alguses :D.
Tere ka minu poolt. Rõõm tõdeda, et nii paljud on juba nii kaugele oma 2013. aasta pulmaplaneeringuga jõudnud. Mina ja mu kaasa kihlusime Viinis 30. detsembril 2011. Pulmad on juuni lõpus 2013. Esialgne külaliste nimekiri on paigas, kohti oleme uurinud ja otsinud ja osasid ka külastanud. Kleidi-ideid olen otsinud netis surfates, ajakirju lapates, sõbrad on pilte saatnud. Leidsin oma unelmate kleidi, kuid seda ei jõuaks ma elu sees kinni maksta :D (mul pole õrna aimugi, mis see maksta võiks, kuid nähes seda peent korsetti (näputöö) pluss meeletut materjalikulu...). Unistan ikka sellest, et selleks kauniks päevaks õmmeldakse mulle isiklikult kleit, et ei peaks laenama või ostma valmis (masstoodangu) kleiti. Aga eks näis, kuidas rahakott kannatab.
Abiellume kindlasti Eestis, tuleb rahvusvaheline pulm. Selleks ajaks aga ise enam Eestis ei ela. Sõidamegi ekstra siia. Üsna keeruline on pulmi planeerida, kui pruuti-peigmees ei ela samas riigis ja sama katuse all. Palju aeglasemalt läheb kõik edasi. On ju hulka mõnusam õhtuti koos istuda ja mõtteid vahetada ja plaane pidada. Sõrmuse-idee leidsime ühe äsja-abiellunu sõrmest. Lähme sügisel ilmselt sinna galeriisse kohapeale asja uurima. Sõrmused tulevad siis väljaspoolt Eestit, kleit ja pidu Eestist.
Pulmaisa ei telli mitte mingil juhul. Kui, siis üks lahe õhtujuht. Tahame, et oleks pidu ja kõigil kohaolijatel lihtsalt hea meel nii meie üle kui koosolemise üle ja et saaks üks korralik stardipauk abielule antud. Abiellume täpselt kuuendal tutvumisaastapäeval. Juhtus nii :) (see on laupäevane päev, seega vahva kokkusattumus kuupäevade osas lihtsalt).
Siin keegi ütles, et kogu raha ei tahaks ka maha pidutseda. Mul sama tunne. Pigem panustaks unelmate pulmareisile kui jõugu söötmisele-jootmisele, kellest suuremat osa võibolla enam aastaid ei näe.
Leidsime oma lemmikpeokoha, kuid hinnapakkumist nähes hakkas nukker. No ei ole kuskilt võtta 2000€ puhtalt ainult üüri peale... Niiet otsingud jätkuvad.
Sõbranna lubas pulmatordi teha. See on vähemasti nüüd paigas :)
Palju õnne kõikidele 2013 abiellujatele! Tore oleks teiega tutvuda!
Ilusat suve!
Bride-to-be
Siin teemas on nii vaikseks jäänud, kuigi 2013. aasta (suvistel) pruutidel peaks nüüd olema jäänud umbkaudu aasta, kevadistel vähem ja sügisestel veidi rohkem muidugi. Kuidas on teie organiseerimised vahepeal edenenud? :)
Teen siis ise ka jälle otsa lahti. Vahepeal oleme peigmehega käinud peokohti vaatamas, bände kuulamas ja kohtusime ka mitme pulmaisaga. Põhimõttelised otsused ja eelbroneeringud tähtsamate tegijate ja kohtade osas on nüüdseks tehtud (pulmaisa, peokoht, bänd, fotograaf, registreerimiskoht ja paaripanija). Minu eesmärk oligi need olulisemad punktid umbes aasta ette paika saada, siis natuke pausi pidada ja hinge tõmmata planeerimisega ja sügisel siis jälle vaikselt nokitsema hakata. Kartsin lihtsalt, et kui aasta ette oma lemmiktegijaid kinni ei pane, siis pärast pean kuulama kahjuks-on-meil-see-kuupäev-juba-kinni vastuseid ja see oleks kurvaks teinud, sest mitmetes kategooriates oli mul ainult üks konkreetne lemmik ja häid B-variante polnud :)
Töö juures piilun pauside ajal ikka vaikselt pruudikimpude ja pulmakleitide pilde ja unistan... ja muidugi on mul sel suvel ühes pulmas käidud ja kaks veel ees, nii et need annavad ka mõtlemisainet ja inspiratsiooni.
Küsiks teiste pruutide käest, kuidas tundub - kas saate oma unistuste pulmad või seavad rahalised vahendid paratamatult unistustele teatud piirangud? Mille pealt olete vajadusel otsustanud koomale hoida ja mille pealt mitte mingil juhul maha ei tõmbaks?
Käisime täna esimest korda peokohta vaatamas. Nimekirjas meil neid kuskil 8, millest osad on ka mööndustega. Ma olin täiesti kindel, et see, mida vaatamas käisime, saabki olema meie peokohaks (sellepärast alustasime ka sellest). Peale vaatamist ma nii optimist ei ole. Ei tekkinud kohe üldse tunnet, et tahaks seal oma pulmad pidada - muidugi kaunistuste jms saab kohta kõvasti muuta, aga ikkagi... Nüüd lappasin nii palju kui leidsin selliseid lihtsamaid (turismitalud jms) kohti netis läbi ja tundub ei see peokoha leidmine ei olegi nii lihtne kui ma arvasin...
Meil oli täpselt samamoodi. Enne esimest kohta oli kõik paigas, netiarvustused kiitsid, pulmaisa kiitis ja kohapeal... oli üks pisiasi, mis oli meie jaoks siiski ületamatu takistus. Pärast seda sahmisime ka erinevates kohtades, peab ütlema, et see oli tõesti palju keerulisem, kui algul arvasime. Praeguseks on koht olemas (bronnitud) aga ka väikese mööndusega ja süda jäi veidi verd tilkuma, et mu esimene konkreetne nägemus ei saa teoks... Aga noh, eks uuel kohal on ka omad plussid.
Jaaa, olen täiesti nõus, et koha leidmine oli päris suur peavalu tegelikult.
Meil 85 inimest ja tingimuseks oli, et poleks liiga kaugel Tartust, et kõik toimuks ühes suures saalis (mitte, et ühes süüakse, aga teises mängitakse-tantsitakse) ja kui juba Tartust kaugel, peaks öömaja ka kõigile jaguma. Otsisime siis sellist natuke uhkemat kohta nagu mõisad ja lossid, sest eesmärgiks on nö mõisapulm, mitte turismitalu-pulm, sest oleme sellest alati unistanud.
Nii palju kui ma ka netis ei surfanud, ei leidnud sellist kohta, kuhu mahuks 85 inimest korraga pidutsema (kuna meil ei tule ühte pikka lauda, siis vaid tuleb gala-stiilis laudade paigutus, siis vajame peosaalis ka veidi rohkem ruumi kui üks pikk laud vajaks) ja kus ööbimiskohti oleks ka kõigile. Ainult ühe koha leidsin, kuhu mahuks suisa 120-130 inimest, aga 85-le oleks see liiga suureks jäänud jällegi ja ööbimiskohti oleks ka nappinud.
Minu südamerahuks kinnitasid kõik kolm pulmaisa, kellega kohtusime, et nii ongi, et kui teed suurema pulma kui 60-70 inimest, siis Lõuna-Eestis praktiliselt polegi nendele kriteeriumitele vastavat peopidamise kohta mõisastiilis pulma jaoks. Seetõttu pidime oma plaane tõsiselt muutma ja nüüd tuleb meie pulmapidu hoopis Tartu linnas - kuna 90% külalistest on Tartust, siis on kõigil võimalik peo lõpus koju minna ja seetõttu langes majutamise vajadus ära, seega saime keskenduda ainult peosaali sobivusele. Ilma majutuseta pulm linnas pole küll päris see, mida ma algselt unistasin, aga pole midagi parata... ja rahalised piirangud seavad unistustele ka paratamatult teatud piirid :( Kuna nii suur pulm tuleb paratamatult nii kallis, siis 2000-3000 eurot poleks olnud võimalik peokoha jaoks panna isegi siis, kui selline sobiv unistuste koht oleks leidunud.
Aga, pruudid, milliseid kohti te siis vaatamas käisite ja milliste kasuks lõpuks otsustasite? :) Ma ei räägi kellelegi... ;)
Ma sain endale täna kingad! Jehuu! Nii õnnelik olen :)) Otsisin kollaseid kingi ja tahtsin nüüd suvel ära osta, kuigi pulm mais, sest kardan et maiks ei ole veel suvekaup korralikult väljas ja siis oleks kiireks läinud. Praegugi on juba suvekaupade lõpumüügid... Ja no kollaseid ei ole ka ju nii palju just. Igatahes mõnda aega tagasi käisime mehega Rocca al mares ja siis mul oli vaba aega ja vaatasin ringi - 5st kauplusest mida külastasin ainult ühes oli 38 suuruses kollaseid kingi. Hind oli ka ainult 19.-, aga mul oli rahakott autos ja ära ei ostnud. Ühed kollased olid veel, neid oli ka 38 suurust, aga hind oli 44€, mis oli veidi üle soovitu.
Täna mõtlesin siis, et kui on alles need 19.- siis ostan ära, aga kuna praegu on rocca al mares suured allahindlused (mingi ostulaine vms), siis need kingad mis olid ennem 44€ olid 50% allahinnatud (19€ allahindlust polnud). Ja kuna hind oli siis juba sisuliselt sama, siis võtsin need, mis olid algselt kallimad, sest neil oli veidi jämedam ja madalam konts ehk nendega on mul kergem pikk päev vastu pidada.
Igatahes ma olen ülimalt õnnelik. :D
Meil plaanis 2013 jaanuaris kui täitub 11a koos olemist.
Midagi peale algse nimekirja tehtud pole:):) Tuleb vastuvõtu stiilis pulm kuna süldipidu ei sümpatiseeri.
Mõelnud olen, et värvideks võiks olla valge ja roheline ning nii registreerimisel kui vastuvõtul kõlavad taustaks meie lemmiklood plaadilt.
Registreerimisel sisenemise muusikaksk saab olema ilmselt Alen Veziko " Ei ole öeldud lihtsalt tuule".
Meil on plaanis pulmad juulis 2013.
Praeguseks on broneeritud ja ettemaksud tehtud bändile ja peokohale. Kuna me võtame toitlustuse väljaspoolt, siis on ka cateringiga läbirääkimised peetud.
Pulmaisaks tuleb hea peretuttav, kellega pole veel jõudnud täpseid plaane paika panna, kuid püüame seda ka umbes kuu jooksul ikka teha.
Hetkel otsin vaikselt fotograafi ning valiku tahaks teha hiljemalt augustiks.
Ilusat planeerimist kõigile :)
Kuupäev veel paigas pole. ALgselt sai mõeldud jaanuari aga siiski hakkasid mõtted kevade või sügise poole liikuma. SUvel ei soovi.
Igatahes plaanis augustis saada kuupäev paika, seni töötan kontseptsiooni jms ideede kallal.
Soov on teha registreerimine ja pärast vastuvõtt paar tundi. Süldipidu ei soovi.
Kristine - siin foorumis on päris palju pruute, kes on alguses ka mõelnud lihtsalt registreerimist/laulatust ja võibolla siis väikest vastuvõttu, aga lõpuks siiski otsustanud päris korraliku peo kasuks ;) Palju õnne ka sulle, jaksu planeerimise alustamisel ja eks siis sügisepoole ole näha, kas siis on ka mõtted veel samad või peate juba suuremalt plaani :) Mitte, et vastuvõtustiilis pulm tore mõte poleks, aga eks me, tulevased pruudid, kõik siin juba teame, kuidas tihtipeale kipub väiksest eelarvest märkamatult saama päris kopsakas, külaliste nimekiri kipub vaikselt pikenema jne jne :)
No meie oleme jàlle need, kes algul plaanisid suurt pidu aga nûûd tahame ainult oma keskis registreerimist. Ei mingeid kûlalisi. Nii, et kôik on vôimalik.
vaadake mis imekaunis soeng: http://www.ladieshobbies.com/picture.php?%2F8209
Tõesti kaunis.
Hei! Meil ka koht ja kuupäev paigas lõpuks. Nüüd ka pulmaisa bronnitud. Bänd on meil ka ilmselt otsustatud ja võibolla ka fotograaf(võtan siiski mõned teised hinnapakkumised ka). Kleite olen ka viimasel aja jälle usinasti uurinud. Tahan ka mingi hetk minna poodidesse tegumoode proovima ja siis lasen endale teha.
Igatahes hakkab looma ja saan väiksemate detailidega tegelema hakata :)
Meil on nüüd ka fotograaf olemas ja sain lõpuks ka pulmaisaga kokku :)
Pulmaisa arvas, et praegu veel vara hakata peokava jms paika panema, sellega aega kevadeni. Mis te arvate, kuidas te teinud olete?
Lisaks vaatan iga vaba hetk kleite ning suudab pidevalt ümber mõelda, millist valida :) Ilmselt lõplik valik selgub siis, kui seisan salongis peegli ees. Ega enne ei teagi, mis kõige paremini mulle sobiks. Modellide seljas on küll üks ilusam, kui teine :)
Kas te ostate, laenutate või lasete teha kleidi?
Päevakava vast võib tõesti kevadel alles arutada. Me ka praegu lihtsalt bookisime pulmaisa ära...isegi kohtunud ei ole :) Aga teame, kellega tegemist.
Kleidi osas olen ka sadu kordi ümber mõelnud, aga nüüd olen vist lõpuks jõudnud sinnani, et tean, mida tahan.
Vaikselt juba uurin peokoha kaunistamise, kohakaartide jne pisiasjade ideid ja talletan neid omale arvutisse. Üleüldse on äkki igasuguseid ideid tulema hakanud, iseasi, kas need rakendust leiavad. Ja aega on veel mõelda :)
Märkasin siin foorumis märksõna, mis huvi ja äratundmist äratasid – rahvusvaheline pulm (Bride-to-be) ja Saku mõis :) Rahvusvahelise ja eemalt organiseerimise kohta julgeks omast kogemusest kommenteerida, et ei ole see nii hull midagi - õnneks Eestis pulma organiseerides saab praktiliselt kõik e-meili teel ära korraldada ja meil ei olnud sellega praktiliselt mingeid raskusi. Bänd, transpordifimad, hotellid, florist, kleidipood, peokoht jne - kõik korraldasime meili teel, sh ka meie 60-aastane orelimängija ja ka perekonnaseisuametnik vastasid rõõmsalt meili teel :) Enne pulmi olime ainult nädal aega Eestis. Saku mõisaga suhtlemise kohta on ka ainult kiidusõnu öelda – kõik meie mitmed-mitmed meilid said vastuse ja väga kiirelt ja väga efektiivselt. Võib-olla tõesti on asi selles, et suvi on neil väga kiire aeg, meil oli talvepulm ja võib-olla oli neid aega veidi rohkem.
Unustasin lisada, et ka fotograafidega suhtlesime ainult neti teel eelnevalt (tegime Skype sessiooni). Aga kindlasti teeb natuke raskemaks see, et peigmees ja pruut ka ettevalmistamise ajal ühes riigis ei ole, ainult Eestist eemal olemine - aga koos - ei ole üldse eriline takistus pulmade organiseerimisel. Olen ka täiesti päri pulmaisa mitte-tellimise kohta - kui ei ole soovi väga traditsoonisileid Eesti pulmi pidada, siis saab täiesti vabalt ilma hakkama ja väga-väga tore on.
Tere,
me kihlatud 24.02.12 ja pulmad plaanis 2013 a. juuli, kuupäev on ka olemas. Miks just see aasta-mingit põhjust ei olegi. Mees tegi ettepaneku ja ütles lihtsalt et pulmad 2013 suvi, kogulugu. :)
Vaadatud on juba päris paljud asjad. Kuna ma ei ole kunagi üheski pulmas osalenud-pole sõbrannasid ega tuttavaid kes abielus, hakkasin uurimisega see kevad juba pihta-nii igaks juhuks :D Eks rõõm oli suur, et mees ilusa sõrmusega peale 6 aastat kooselu selle ettepaneku tegi ja nüüd selline kihelemine seestpoolt.
Nii huvi pärast, kui keegi teab, palju rätsepa juures läheks kleidi tegemine? Nii umbkaudselt?
Külalisi plaanis meie mõistes normaalselt 40-50 inimest. Välja on vaadatud kõik tähtsamad ka juba: pulmaisa, ansambel, fotograaf ja peo koht. Esimesed kolm on ka kinni pandud juba. Laulatus tuleb kiriklik, kuid kuna ei mina ega mees pole leeritatud, läheme septembri lõpust ka leerikoolitusele, ma ise pole ka ristitud mitte, mees on. Välja on vaadatud ka vaimulik, kel luba perekonnaseisutoiminguid teha, ei meeldiks see kaks korda käimine.
Eelarve suurus on kuni 5000. Loodame ikka hakkama saada, peab saama.
Oktoobris-novembris paneme paika tsenaariumi pulmaisaga. Eks igal ajal saab siis kohendada seda. Kuna ma ise pulmadest mitte midagi ei tea, ainult niipalju kui mees rääkinud on(ta ikka on käinud pulmades) ja kui palju pulmaisa mulle seda tutvustas. Jaanuaris-veebruaris on plaan saata meilidele eelkutsed. Õiged kutsed saadame vist mais.
Rohkem nagu ei olegi vist. Oleme mõelnud milline võiks mehe ülikond olla, lillebuketi lasen mehel ise mulle valmistada, oma maitse järgi :) Olen vaadanud ka igast väiksemaid asju, nagu millised kutsed või sõrmused aga nendega aega on. Ärevus on juba olemas. Kõige ärevamaks ajavad need igast pisi asjad, et midagi ära ei unustaks.
Tere!
Kui on soov rätsepa juures kleiti õmmelda, küsi julgelt pakkumist [e-post peidetud], seletades, millist kleiti on soov teha. Meie ateljees tehtud töödega saab tutvuda kodulehel, kuid facebookis on rohkem ning ka uuemaid pilte! Väga hea ongi just varakult plaanid paika panna - jõuab sobivaid materjale otsida ning rahulikult moejoonise üle mõelda.
Toredat planeerimist! :)
Anna
Triin, ega ma ise ka nüüd teab mis spetsialist ega pulmakorraldaja ole, aga sellel suvel olen kolmes pulmas käinud ja kahe nädala pärast lähen neljandasse. Meie pulmad ka 2013 juulis. Tahtsin igaks juhuks üle küsida, et oled sa kindel, et on hea mõte kutsed alles mais laiali saata, kui pidu juulis on? Sel suvel käisin juulis kahes pulmas, esimese kutse sain juba märtsis (kõik kutsutud tulid kohale, hea oli kuupäevaga arvestada) ja teise alles 5-6 nädalat enne pulmi (paljud külalised küsisid noorpaarilt, et kus te kutsega varem olite, meil on ammu puhkuseplaanid tehtud selleks kuupäevaks ja seetõttu oli äraütlejaid palju). Eelkutsed muidugi päästavad olukorra ja ilmselt garanteerivad selle, et inimesed teie kuupäevaga oma suveplaane tehes arvestavad :) Aga ehk ikkagi päriskutsed ka natuke varem saata - ilmselt on teil ka juba nt aprillis kõik võtmefaktid paigas, mis kutsele kirja lähevad? Meil eelkutseid ei tule, aga kutsed plaanime laiali saata mida varem, seda parem - ilmselt isegi juba märtsi teises pooles, et minimeerida äraütlejate arvu :)
Me saime ühe järgmise aasta suvel toimuva pulma eelkutsed juba kätte.
Selge, eks siis vast saadangi varem. Pulmaisa lihtsalt arvas, et mai algul paras aeg saata, just sellepärast, et kuna nagunii saadame ka eelkutsed. 2-3 kuud on tavaliselt see aeg, kus kutsed ära saadetakse. Eelnevalt teen nagunii teavitustööd ka nii et ehk ei teki mingeid tõrkeid.
See on puhtalt minu isiklik arvamus, aga kui pulmad on suvel (ehk puhkuste tippajal), siis saadaksin kutsed isegi kuni 4 kuud varem - see on lihtsalt nii tähtis päev noorpaari jaoks, et kurb oleks, kui külalised hakkaksid järjest vastama, et meil on suvised puhkuseplaanid juba tehtud ja me ei saa osaleda. Tahaksime, et kõik meie lähedased, keda oleme kutsunud enda tähtsündmuse tunnistajaks, ka tõesti meid oma kohaloluga rõõmustaksid. Eile näiteks nägin oma elukaaslase sugulasi, kes juba küsisid meie täpse pulmakuupäeva kohta, sest nemad juba pidavat töö juures oma järgmise aasta puhkusi valima ja sellega seoses hakkavad ka oma järgmise suve välisreise planeerima. Kui on eelkutsed, siis ilmselt siin väga suurt probleemi ei ole :) Ma ise lihtsalt ei jaksa kahe ringi kutsetega möllata ja eelkutseid meili peale ka saata ei soovi (vanema generatsiooni külalistel polegi meili).
Kui pulm pole päris suvisel kõrghooajal ja pole karta, et inimesed mööda Eestit/maailma laiali on, siis saadaksin 3 kuud varem - Kristine puhul siis kaaluksin isegi plaanitust paar nädalat varem saata. Just in case! :) Ja kutsete jagamine pole ka selline tegevus, mis saab 1-2 päevaga tehtud (kui sa just kõiki postiga ei saada?), vaid on natuke pikem protsess, milleks tuleb aega varuda, kuna sa saad ju kutseid üle anda siis, kui satud kedagi nägema jne. Ma saadan lõpuks siis vaid nendele postiga, kes ei ela samas linnas või kellega tõesti pole kokku trehvanud, ülejäänudele plaanin näost näkku nädala-kahe jooksul kutsed üle anda.
Üks põhjus, miks ei saa tihti kutseid varem saata, on see, et kui abielu registreeritakse mõnes perekonnaseisuametis koha peal, siis alles 3 kuud varem saab teada täpse registreerimise kellaaja. Meie registreerisime näiteks Pärnu Maavalitsuse Perekonnaseisuosakonnas ning ei saanud varem kindlad olla, et saame just selle kellaaja, mis soovime. Laulatuse puhul ning kui registreerija majast välja kutsuda, on muidugi teine teema.
Jep, me saimegi eelkutse, mil paigas kuupäev, kuid mitte kellaaeg ja peokoht. Lisainfot olevat hiljem oodata.
Jep, see on muidugi takistavaks asjaoluks...
Tore on näha, et kõik nii aktiivseks on muutunud oma pulma planeerimisel :) Kas te, kallid pruudid, tahaksite avaldada ka juba seda, kui mis hinnaklassis teil pulmaisa, bänd, peokoht, fotograaf, videograaf (kui on), peokoht ja toitlustus maksma lähevad? Siis saame natuke aimu 2013. aasta hinnaklassist - kuna me oleme alles korraldamisfaasis, siis ehk on meil hindade taustauuringust planeerimisel kasu :)
Mina soovitan ka kutsed saata siis laiali, kui on kindel aeg ja koht paigas. Kuna seda saab teha 3 kuud enne tähtaega, siis peaks olema piisavalt aega nt töölt vabaks saada. Ja muidugi mainiks, et see kuupäev vabaks võetakse.
Olen nii kuu aega aja maha võtnud, algas ülikooli viimane aasta. Nüüd teemasse tagasi kiigates on tunne nagu oleksin nii paljust ilma jäänud. Teil kõigil juba nii palju paigas (mille üle mul muidugi hea meel on). :)) Üritan nüüd ennast ka tagasi korraldamise lainele saada ja tegutsema hakata. Mina olen jätkuvalt jännis peokohaga. Otsin kohta Harjumaal ja turismitalu tüüpi. Kui keegi midagi head soovitada oskab, siis andke tuld. Lepiku külalistemaja ja Endla talu oleme kiikamas käinud. Külalisi arvestame kuni 60 (lõplik nimekiri on koostamata ja reaalsuses peaks tulema pigem 50, aga arvestame algul suure varuga).
Tere.
Uuri sellist kohta nagu Männiaru Puhkemaja. Käisin seal hiljuti pulmas ja väga kena koht on nii seest kui väljast. :)
Tervitades,
Merle Trestip
ansambel Pitser-T
[e-post peidetud]
Mina soovitaks ka Männiaru see on tõesti ilus koht ja endal ka plaanis seal teha :)
Mina pole kahjuks midagi vahpeal korraldanud kuna arvatavasti 2013 pulma ei tule...kuna tahan ikkagi oma unistuste pulma siis hetkel vaja raha mujale paigutada ja pigem ootan veidi ja teen oma imelise pulma kui hakkan lihtsalt nüüd abielluma ,et oleks tehtud. Eks ikka uurin asju ja unistan ja mõned asjad peas ka paigas aga lihtsalt see võtab veidi kauem aega.
Mõttes on mul kohana Taagepera loss ja loodan ,et see mulle reaalselt ka meeldib,fotograaf peab kindlasti hea olema ja pulmaisa samuti(neid ka mõned välja valitud) sõrmuseid oleme ka vaadanud..toidu ja alko kohta midagi täpsemat polegi uurinud.
Kleite olen netist vaadanud aga tahan ikkagi neid proovima minna ja ehk ikka leiab mõnest salongist endale sobiva(mis salongides kleidid üldse maksavad? on keegi käinud juba vaatamas?).
Kutsed teen kindlasti ise kuna meisterdan nii kaarte kui ka karpe ja siis oleks patt hakata neid kuskilt tellima :)
Mina ostsin endale Calla salongist ja sain 400euriga. Siin kuskil kleidi teema ka, sealt saad rohkem infot:)
See on vana foorumi arhiiviteema — uut vastust siia ei saa lisada.