Pulmad 2013 - Lehekülg 2
132 vastust · leht 2 / 3
Tallinnas jätsid minule kõige parema mulje salongid Calla, Pärl ja Anna-Bella. Kõige soodsama ja mulle kõige paremini istuva kleidi oleks mina saanud Pärlist. Oleneb soovidest. Lõpuks otsustasin õmbleja kasuks ja hirmus rahul olen oma otsusega. Ainulaadne kleit tuleb.
[quote=Peemot]Tallinnas jätsid minule kõige parema mulje salongid Calla, Pärl ja Anna-Bella. Kõige soodsama ja mulle kõige paremini istuva kleidi oleks mina saanud Pärlist. Oleneb soovidest. Lõpuks otsustasin õmbleja kasuks ja hirmus rahul olen oma otsusega. Ainulaadne kleit tuleb.[/quote]
Kui saladus pole, kus lased kleidi õmmelda?
Olen ise ka seda varianti kaalunud ning oskad öelda, mis on hinnaklass võrreldes poekleitidega?
[quote=anny88][quote=Peemot]Tallinnas jätsid minule kõige parema mulje salongid Calla, Pärl ja Anna-Bella. Kõige soodsama ja mulle kõige paremini istuva kleidi oleks mina saanud Pärlist. Oleneb soovidest. Lõpuks otsustasin õmbleja kasuks ja hirmus rahul olen oma otsusega. Ainulaadne kleit tuleb.[/quote]
Kui saladus pole, kus lased kleidi õmmelda?
Olen ise ka seda varianti kaalunud ning oskad öelda, mis on hinnaklass võrreldes poekleitidega?[/quote]
Minu kleit tuleb Triin Kärblase nõelasilmast :) (www.nymf.ee on korralik valik tema tehtud pulmakleite). Hind varieerub ka oluliselt sõltuvalt materjalist, puhvimad kleidid tahavad rohkem kangast, lühikesed-lihtsad vähem. Öeldi, et rusikareegel on 50% hinnast materjal ja 50% töö. Poekleidid on siiski VÄHEMALT 2-3x odavamad. Ma tegelikult oleks eelistanud isegi raha kokku hoida ja poest osta, kuid ma ei tahtnud katmata õlgu ja mulle eriti ei meeldi bolerod. MITTE ÜHESKI POES polnud mingit laadi kaetud ülaosaga kleiti. Proovides selgus ka, et kindlasti ei taha ma tagant nööriga kleiti, liiga ahistav ja sooniv minu jaoks. Siis nagu ei jäänudki muud üle. Kindlasti on veel variant lasta õmmelda ka mõne sellise õmbleja juures, kes ei nimeta end disaineriks. Sõbranna sai Lõuna-Eestis väga normaalse hinnaga väga ilusa kleidi.
Lõpuks ometi keegi, kes jagab minu muret! Sama probleem - ei taha katmata õlgu ehk siis sellist kleiti, nagu enamik poes müügil on, mille ülemine äär algab alles korsetiosast ja käed-õlad on täiesti paljad. Boolerot ei tahaks ka kleidi peale osta selle mõttega, et seda terve päeva kleidi peal kanda - kleit võiks olla ideaalne siiski ükes tükis :) Ma hakkan alles nüüd põhjalikumalt ringi vaatama kleidi osas, aga nii palju kui ma kuulnud-näinud olen Eesti valikut, saab kleidi leidmine kindlasti suureks peavaluks olema, kui sellisest peavoolu-kleidist midagi teistsugust tahad. Siiani ma lootsin, et äkki saab mingid laiemad pitsist õlapaelad või cap-sleeves (ei teagi, kuidas nende kohta eesti keeles öeldakse) moodi asjad juurde lasta õmmelda... kas kellelgi on selles osas kogemusi?
Minul on õhtuks 2 kleiti, ühe ostsin siis Callast, selle peale lasin disaineril ilusa pitspolero õmmelda, sest endale sobivad ei leidnud. Lasin endale õmmelda ka teise kleidi, mille panen selga peale südaööd, selle teise kleidiga lasime teha ka proovifotosessiooni ja seda teist kleiti saab ka hiljem kanda, mis seal salata, teine kleit läks maksma rohkem kui pulmakleit:)
eestvaates on veel saladus:)
Nii kena kleit ja istub sulle nagu valatud... ootan põnevusega, mis eespool on :)
Tõeliselt kena... Minul oli ka plaan algul muretseda teine kleit peoks aga ei siis mõtlesin rigi, et ikkagi kord elus kannan vaid pruutkleiti ja nii jäingi vaid pruutkleidi kandlise peale, et võtta sellest viimast:)
Njaa, minu kleit küll pole veel valmis aga sain taas kinnitust oma otsusele lasta kleit õmmelda endale oma keha ja maitse järgi. Väga põnevil olen. Sul tundub väga ilus kleit olevat :).
Tõsi ta on, et rätsepatööd istuvad hästi, kui pulmad läbi, siis panen pildi eestvaates ja pruutkleidist ka, pulmad siis 12 oktoober:)
Tervitus kallid noorpaarid
Kui teil nüüd planeerimine täies hoos on, siis soovitan tulla (tungivalt :D) Taageperra, meil on praeguseks juba 40 väga head tegijat tulemas pea kõikidest valdkondadest, kleite tuleb näitama vist 4 ettevõtet, on ilutulestikku, on fotograafe on videot.
Olge nii kenad ja tulge kohale - kohti veel on !
Kuupäevaks on 29.september 2012 ja kohaks Taagepera !
Tervitades,
Virgo
Mina olen ka 2013 abielluja. :) Pulmad toimuvad 13.07. See 13 kuupäev on meie päev täiesti. 13. kuupäeval saime mehega tuttavaks ja sealt algas kogu meie lugu. Poja sünnitähtaeg oli 13 kuupäev ja tütar sündis 13 kuupäev. :) Täna sain kätte oma imeilusa kleidi. :) Tellisin interneti teel. Oleme ära broneerinud koha, isamehe, bändi ja ka juba meikari ja juukusri. Meigi teeb mulle Lana Vallo ja soengu Olga Gross. Pidu toimub Mustjõe Kõrtsitalus. Olen pulmi planeerinud juba aasta algusest. Ma nii ootan juba oma pulmi :) Kleit ootab üleval toas kapis, aga mees ei tohi seda näha ennem pulmi. :) Meil tuleb üldse sedasi, et arvatavasti toimub reg. õnnepalees ja mees ei näe mind ennem, kui uksed avanevad ja mina tulen sealt oma isaga. :) Selline on minu unistus olnud juba maasta ja madalast.:) Meie pulma eelarve on 4000-5000 eurot.
Esialgu mõtlesin ma samti, et kannan ju üks kord elus, kuid viimasel hetkel otsustasin ümber, et hangin ka teise kleidi, mida saaks ka hiljem kanda. Mõtlesin, et kui ei teki tahtmist teist selga panna, siis ei pane. Aga see teine kleit oli väga õige otsus, sest meie pulmapäev oli väga väga palav ja hea oli, et kleit olemas oli, imeline tunne oli värske ja õhuline kleit selga panna :)
Teil nädal pärast meid siis ;)
Kas isegi meikari ja juuksuri oled juba ära bronninud? Hakkasin mõtlema, et ehk peaks ka juba. Kuigi enamikes kohtades öeldakse, et oh, meil pole märkmikkugi järgmiseks aastaks veel :D
Jah ma broneerisin juuksuri ja meigi juba igaks juhuks ära :) Lanal on igasugu koolitusi ja asju koguaeg, et ma igaks juhuks broneerisin varakult.:) Mul tuttavatel on kohe nädal peale meid..:) Kiire aeg juulis vist :D
Tuleks hea meelega, aga kahjuks ei viibi sel ajal eestis.. :(
[quote=isadora]Lõpuks ometi keegi, kes jagab minu muret! Sama probleem - ei taha katmata õlgu ehk siis sellist kleiti, nagu enamik poes müügil on, mille ülemine äär algab alles korsetiosast ja käed-õlad on täiesti paljad. Boolerot ei tahaks ka kleidi peale osta selle mõttega, et seda terve päeva kleidi peal kanda - kleit võiks olla ideaalne siiski ükes tükis :) Ma hakkan alles nüüd põhjalikumalt ringi vaatama kleidi osas, aga nii palju kui ma kuulnud-näinud olen Eesti valikut, saab kleidi leidmine kindlasti suureks peavaluks olema, kui sellisest peavoolu-kleidist midagi teistsugust tahad. Siiani ma lootsin, et äkki saab mingid laiemad pitsist õlapaelad või cap-sleeves (ei teagi, kuidas nende kohta eesti keeles öeldakse) moodi asjad juurde lasta õmmelda... kas kellelgi on selles osas kogemusi?[/quote]
ehk saan aidata, pildistasin eelmisel suvel pulma, kus olid huvitava lõikega õlad kaetud. Palun võtke ühendust, siis saan ka pildi saata.
"isadora kirjutab:
Lõpuks ometi keegi, kes jagab minu muret! Sama probleem - ei taha katmata õlgu ehk siis sellist kleiti, nagu enamik poes müügil on, mille ülemine äär algab alles korsetiosast ja käed-õlad on täiesti paljad. Boolerot ei tahaks ka kleidi peale osta selle mõttega, et seda terve päeva kleidi peal kanda - kleit võiks olla ideaalne siiski ükes tükis :) Ma hakkan alles nüüd põhjalikumalt ringi vaatama kleidi osas, aga nii palju kui ma kuulnud-näinud olen Eesti valikut, saab kleidi leidmine kindlasti suureks peavaluks olema, kui sellisest peavoolu-kleidist midagi teistsugust tahad. Siiani ma lootsin, et äkki saab mingid laiemad pitsist õlapaelad või cap-sleeves (ei teagi, kuidas nende kohta eesti keeles öeldakse) moodi asjad juurde lasta õmmelda... kas kellelgi on selles osas kogemusi?"
kopin selle siia, äkki on siis paremini näha :) ehk saan aidata, pildistasin eelmisel suvel pulma ja kui hästi meenutada siis ka 2 suve tagasi pulmi, kus olid huvitava lõikega õlad kaetud. Palun võtke ühendust, siis saan ka pildi saata. Kahjuks ei või neid avaldada internetis, kuna pruudid on nii soovinud.
Kihusime eelmisel sügisel ja alguses kohe pulmadele ei mõelnud - kihlasõrmus tuli üllatusena ja parasjagu oli väga kiire aeg. Peale jõule olin kindel, et pulmad tulevad 2013 suvel - suur ja mõnus pidu!
Hakksingi vaikselt planeerima ja mida päev edasi, seda enam taipasin, et suur pulm ei ole see mida meie tahame, vaid see mida meilt oodatakse.
Nii liikusidki mõtted vastuvõtu stiilis pulmadele ja nüüd siis lausa kahekesi tegemise peale.
Siiski oleme mõelnud mõned "tunnistajad" kutsuda ja pärast paaripanekut vanemaid isiklikult üllatada. Mõttes on teha ka ilusad fotod kleidi ja muuga :) kui ära jääks see pralle.
Suve pulma ideest sai ootamatult sügis pulm - mõtlesin, mida see päev meile tähendab, ikkagi armastuse tähistamine ja nüüd on plaan abielluda aastapäeval.
Kahjuks see sügis enam ei jõua, kuid uueks aastaks mõnusalt aega planeerida.
Kuna kõik on nii palju muutunud, siis nii palju on muutunud ka ideed. Kuid nüüd olen endas 98% kindel et selline see pulm tuleb. Kleiti ja ülikonda oleme vaadanud ja samuti ka sõrmuseid.
Ootan väga ;)
Meil samuti pulmad 13.07.2013, nagu üks eelnevgi postitaja mainis. Eelarve oli esialgu 10 000, kuid kuna otseselt priisata ei tahaks, lihtsalt et kõik oleks korralik ja kvaliteetne, tahaksin pulma ca 8000 peale saada. Hetkel on olemas pulmakoht, pulmaisa, bänd, registreerimise koht (ja ilmselt paigas ka registreerija- kuna mees on ohvitser, siis palume registreerijaks kaitseväe kaplani), fotograaf ning praegu tegelen aktiivselt kleidiotsinguga ja toitlustuse planeerimisega. Mõned väiksemad asjad veel paigas. :)
Edu ja jaksu kõigile planeerijatele!
Meil oli vastupidi, panime eelarveks paika 8000 eurot - kui tahad pidu mõisas ja et kõik tuleks läbimõeldud ja kvaliteetne 85 inimesele, siis odavamalt lihtsalt ei tule välja. Rohkem pole pulmadeks võimalik kokku koguda, sest me pole nii suure palgaga inimesed. Siiski nüüdseks on selge, et asjad kisuvad 10 000 kanti kui mitte isegi üle (oleneb kui kallis kleidi lõpuks raatsin osta)... kahjuks.
Maiken, kui sul õnnestub 10 000 pealt 8000 peale eelarvet kärpida, siis palun anna mulle nõuandeid, kuidas sul see küll õnnestus? :) Minu meelest on eelarve alandamine, ilma midagi väga olulist ära jätmata, totaalne raketiteadus ja niipalju kui ma olen ka üritanud, ei ole õnnestunud. Tegijad, kohad ja toitlustus pole meil sugugi valitud kõige kallimate killast ja isegi ööbimist ei ole. Otseselt kalliks võib meil ehk nimetada vaid pulmaisa, kelle pealt me ei tahtnud kokku hoida, kuna tal on nii tähtis roll pulmas.
PS! Paistab, et 13. juuli 2013 on ülipopulaarne kuupäev tuleval suvel :)
Jah, meil ongi ka mõisapulm, külalisi planeeritud 70. Ma kardan, et mu eelarves võib olla puudu veel mingeid pisiasju, millele pole jõudnud mõelda ja teadagi, iga pisemgi asi jälle maksab. Säästa planeerin aga näiteks toitlustuse pealt (ei võta mõisa enda toitlustust, vaid eraldi cateringi ning alkoholi ostame ise), pulmaauto ei ole kulutus (isa nägi mu lapsepõlves vaeva ühe korraliku vana Volga kokkupanemisega ning pulmaautoks saab see, kui üldse pulmaautot tuleb, kuna registreerimine ja pidu väga lähestkku ja pulmarongi ilmselt ei tee), peigmehe ülikond on olemas (ohvitser, abiellub vormis) jm. Eks annan teada, kui mõni geniaalne välgatus tuleb, kuidas saaks raha kokku hoida ja kas see säästmise plaan mul üldse õnnestub. :)
Kuupäev pidi jah populaarne olema, olen seda ka mitmetelt tegijatelt juba kuulnud, kuigi algselt meie pulmaisa arvas, et pigem ebapopulaarne, kuna number "13" seostatakse ebaõnnega. Numbri tagamaid uurides aga oli see algselt igati õnnenumber ja no kui palju keegi sellist asja üldse usub. Või siis minu variant sellest kuupäevast, kus on ju nii "13" kui "7"- nii õnnes kui õnnetuses. :)
Meil tulemas samuti mõisapulm. Seda veel kaalume kas teeme registreerimise mõisas kohapeal või ikka Õnnepalees. Sellest oleneb ka, kas vaja rentida auto. Toitlustuse võtsin samuti cateringist kuna neil mõistlikumad tingimused oma alkoholi suhtes. Meie jaoks oli väga oluline, et saaks oma alkoholi tuua ja mõisades on korgitasu päris suur.
Algselt lootsime hakkama saada 6000-ga, kuid pärast mõisa, bändi ja cateringi broneerimist (kõige suurem osa eelarvest) otsustasime, et eelarve tuleb tõsta 7000-le.
hetkel teadaolevaid kulutsi ca [telefon peidetud], ülejäänud osa siis igasugu pisiasjadeks.
Kuupäevaks valisime 20.07 kuna arvasime, et liiga palju nr 13 ei ole ka ühte kuupäeva vaja :D
Ebausklikud küll pole ja midagi halba selle kuupäevaga ka ei seostu, aga igaksjuhuks...
Me oleme vist ka need, kellel on liiga palju nr 13 kuupäevas, sest 06. + 07. = '13 :)
Kas pulmaisa pole teil suurte kulude seas?
Õnnepaleest väljaspool ja veel ka peokohast eraldi läheb tseremoonia tegemine päris kalliks, näen omast käest - kahe koha rent maksta jne. Kui tseremoonia teha peokohas, siis saaks juba kulusid kokku hoida ja asju ühendada... aga nii väga tahaks eri kohtades - tseremoonia linnas ja pidu linnast väljas mõisas, sest siis õnnestub ka pulmarongitada ja pealegi meil on mõned külalised, kes kuidagi peole ei mahu, aga kuna õnne tahavad tulla soovima, siis kutsume nad vaid registreerimisele. Siis nad ei pea kaugele sõitma ka.
Meil on pulmaisa peretuttav, seega saame hea hinnaga :)
Hetkel kaalungi kas Õnnepalee, et saaks pulmarongi teha (mehe suur soov :)) või siis mõisa pargis, mis oleks ilusam ja privaatsem. Olen kuulnud, et Õnnepalees pidi nagu konveieril olema, eriti veel suvel :S
Meie plaanime 3000-3500 hakkama saada. Aga meil on selline lihtsam ka: turismikas ja rohkem selline külasimman :) Veini teeb isa mul ise (juhul kui midagi väga mööda ei lähe), niiet ka sealt tuleb kokkuhoid. Lisaks tuleb meie hea sõber pulmaisaks ja kuigi me ei eeldanud, et ta tasuta teeb, sis keeldus ta juba meie kihludes sellest mõttest rääkides rahast.
Meil on kaa pulmad 06.07.2013 Löuna-eestis :) Eelarve on umbes [telefon peidetud] Peokoht on paigas, kleit, sörmused, laulatuse koht, pastor,bänd,fotograaf... tööd ja mötlemist veel on aga algus juba olemas..:)
:)
Mind huvitab, et palju teil külalisi on selle [telefon peidetud]-se eelarve sees? Ja kas sa peokoha kohta vihjet ei taha teha, kus teil on? Lõuna-Eestis on ju väga väike käputäis neid kohti, kuhu suurem pulm (üle 70 inimese) ära mahub... :)
Meil ka plaanis 2013 abielluda. Mingit ettepanekut sõrmusega ma ei saanud (seda olekski ootama jäänud :P), vaid otsustasime selle koos, et teeme 10ndaks aastapäevaks "kingituse" ja abiellume. Kuupäevaks 07.09.2013. Sellest ei taha kohe kuidagi loobuda, kuna see nii tähenduslik meie jaoks. Algselt plaanisime ikka sellist klassikalist hommikuni pidu, kuid nüüd mida aeg edasi, seda rohkem tundub, et see pole päris see. Pigem kaldume sinna vastuvõtu stiilis peo poole, või isegi paari tunnine banketi moodi pidu (rootsi lauaga , shampuselaud). Oleme uurinud kohti tartus, tartu lähedal, aga päris seda õiget polegi leidnud, aega veel õnneks ka on. Meikar on ka juba üle vaadatud (oli vaja õhtumeiki teha ja siis käisingi kohe seal kohas proovimas, sobis hästi (kohaks siis mbeauty):)), soengu teeb arvatavasti hea sõbranna. Kleite olen ka vaadanud ja päris mitu korda ümber mõelnud, kui algselt plaanisin sellist puhvakat poekleiti osta, siis nüüd plaanis lasta õmmelda ja teha päris oma kleit :), õmblejaks siis hea sõbranna. Kutsed plaanis ise teha, eelkutseid ei tule (kui siis meili teel) ja plaan need ka siis hiljemalt mais ära saata, et oleks inimestel aega planeerida. Sõrmused ka vist valitud, nüüd ootame talvist ostuööd, et ära osta :). Ja registreerimist tahaks ka kuskil mujal kui õnnepalees (algselt just plaanisime seal teha), mõte liigub oma kodu aia peale, aga kuna sügisine pulm, siis see veidi riskiga variant (kuigi see oleks super, saaks puuistutamise ja nimesaatmise ühes kohas ära teha ;)). Kus tartus üldse oleks ilus registreerida (kirikus ei taha). Tean, et on abiellutud ülikooli ajaloomuuseumis, botaanikaaias..Kus veel võiks, ja kel kogemusi soovitage kohti kus vastuvõttu võiks teha? inimesi koos lastega hetkel umbes 45-50. Aega tundub nii palju olevat, aga tegelikult on ka veel niiii palju teha :) Mõnusat planeerimist kõigile!!!
Tere tere tulevased pruudid, olen ise ka üks neist õnnelikest, kes uuel aastal läheb mehele! :P Igatahes mõtlesin, et jagan teiega oma head leidu. Nimelt, kas keegi on mõelnud lillede peale? Pruudikimp, autokaunistus ja laua kaunistused. Mina leidsin sellise super ägeda naise, kes teeb ülimalt ilusaid töid! Ja näiteks tema hind on juba soodne, Pruudikimp, autokaunitus ja laua kaunistused. Teeb seda muidu Tallinnas. Kõik koos alates 100 eurot. Mina olen igastahes tema töödega tutvunud ja näinud tema tehtud kimpe, samuti ka pruudikimpe ja olen ikka väga rahul. Inimesel kohe on annet! Mõtlesin, et jagan teiega, et äkki on natukene abi sellest. Võin anda ka selle naise numbri kui keegi soovib, saaksite ehk endalegi elu ilusaimaks päevaks, ka ilusad lilleseaded! :) Ma praegu ei leia seda lehekülge ülesse, aga kuskil on tal ka pilte üleval, kui kellelgi huvi on, siis võite mulle ka märku anda, saan pilte selle tädi käest küsida ehk, :)
Kas tuleva aasta pruudid on mõelnud ka juba selle peale, milline saab olema teie muusikavalik registreerimistseremoonia/laulatuse ning avavalsi ajal? Ehk siis - millise laulu saatel sisenete ja väljute ning millise muusika saatel tantsite oma avatantsu?
Olen ise asja peale põhjalikult mõelnud, uurinud ja tuhninud, aga ei ole üldse nii lihtne leida imeilusaid sobivaid laule, mida pole väga palju kasutatud (ei tahaks korrata neid laule, mida sõprade pulmas juba samadel hetkedel kostnud on). Minu puhul teeb asja muidugi keerulisemaks ka see, et ennekõike otsin eestikeelseid laule, vähemalt tseremooniale. Kas keegi on ise mõnes pulmas kuulnud või oskab soovitada mõnda väga head laulu-leidu? :)
Tseremoonia muusikale pole veel üldse mõelnud kuna hetkel veel 100% pole kindel, kus see toimuma saab. Kui Õnnepalees on, siis ei teagi, kuidas seal selle muusikavalikuga on. Oskab keegi targem öelda?
Avatantsuks on üks lugu valitud, selline, et salmi osa on aeglane ja refrään kiirem. Idee on, et meie alustame aeglase tantsuga (rumba või valss) ning refrääni ajal tulevad pruutneitsid ja peiupoisid juurde ja tuleb ühine varem õpitud tants. Loodan, et see saab ka reaalselt selline olema, kui peas ette kujutan :)
Eesti keelsetest lugudest oskan ühte soovitada, mis mulle endale on väga meeldima hakanud: Alen Veziko - Ei ole öeldud lihtsalt tuulde
Sellest saan täitsa aru, et ei taha kasutada samu lugusid, mida kõik teised on juba kasutanud oma pulmas. Samas, kui see mõni lugu on teie jaoks väga tähenusrikas, siis miks peaksite hakkama midagi muud otsima.
Mul sõbranna abiellus suvel õnnepalees ja tal oli kohale kutsutud Alen, kes lauliski kitarri saatel neile lõpetuseks justnimelt seda laulu :) Ilus laul, aga ei tahaks korrata ja nende laulu ära võtta. Kui see oleks mingil põhjusel väga tähendusrikas laul meile, siis võibolla ikkagi kaaluks, aga kuna seda otseselt öelda ei saa, siis peab ju ometi leiduma veel mõni hea laul, millest võiks saada just meie laul :)
Sisenemiseks on õnnepalees klassikaline pulmamarss, mis tuleb lindilt. Ma usun, et kui kirjutad mingi oma valitud laulu plaadile, on nad ehk nõus ka seda mängima - kogemused kahjuks puuduvad. Nad lubavad ka oma esineja kutsuda, aga kuna seal on ajalised piirangud, siis ilmselt üle 1-2 laulu esitada ei saa.
Muide, see ühise tantsu idee on väga kihvt!
Meil tuleb c 100 külalist ja pidu toimub Moostes. Eestis on töesti vähe kohti kuhu 100 inimest mahuks ära.
Kristine äkki annad oma meili aadressi või midagi sis saadan sulle lillede pilte ka! ;)
Kristine äkki annad oma meili aadressi või midagi sis saadan sulle lillede pilte ka! ;)
Meil on kuup2ev paigas, abiellume 15. juunil. Suuremad v2ljaminekud on tehtud. Kuna pulm tuleb kakskeelne, siis tundub, et iga asjaga l2heb natukene lisakulutusi. 6nneks lennupileteid ei pea oma taskust ostma :)
Nyyd olen kutsetega tegelemas ning kleidijahil. Olen endiselt kahevahel, kas kleit tellida netist, kust saab selle tunduvalt odavamalt, aga oma riskidega. V6i siis osta pruudisalongist siit kohapealt. On soovitusi?
Pulmad on enamjaolt yles ehitatud DIY p6him6ttele, ehk v2ga palju teha ise. Kaunistused ja lilled tuleb ise. Panustasin v2ga palju video- ja fotograafile, kuna soovin et need m2lestused oleksid kvaliteetsed. Samuti ka Pulmaisale.
Pulmad tulevad ilmalikud, 6ues. Soovisime nii.
Ei oskagi hetkel lisda rohkem. Eks see oleks yks suur ja p6nev ettev6tmine. Koguaeg teed miskit aga siiski alati on tunne,e t miljon asja on veel teha.. :P
Teate kallid tulevad pruudid, kõik kellel veel pulmakleit soetamata. Soovitan minna Pärli salongi Tallinnas. Seal ikka niiiii hea soodustus praegu. Kuni kuu lõpuni, või siis nii kaua kuni kleite jätkub, sest tung nende pihta on suur. Mina sain vääääga hea hinnaga eile endale kleidi ja olen ikka nii õnnelik selle üle! Nii, et kellel võimalus minge piiluge äkki leiate endale ka miskit ;)
Käisin Pärli salongis novembris kleite vaatamas ning kahjuks ei leidnud endale sealt sobivat kuna valikus enamus siiski väiksemad suurused.
Kui mina käisin oli seal paljud suurused jah 36. Kuigi ise olen 38 kandja, sai kleit siiski 36 sest maitea mahtus selga ja sobis. Aga ma nägin seal isegi suuruseid 40 ja 42. Aga samas jah, oleneb millist kleiti otsitakse jne. Praegu seal võib olla juba küll väike valiks, sest seal oli nii palju rahvast kui mina käisin aga teenindaja oli jällegi väga super äge! :)
Tere
Mina olen ka üks õnnelikest 2013. aastal abiellujatest. Kuupäev on paigas - 18. mai, ja peokoht ka broneeritud. Samuti on olemas peigmehele ülikond, lilleseadja ja fotograaf. Muusikuga on üldisemas plaanis räägitud, kuid seda tuleb veel täpsustada.
Nüüd ongi järgmisteks sammudeks registreerimine/laulatus paika panna, kutseid hakata valima ning kleit osta või tellida.
Tere!
Rivistame ka ennast siia üles:)
Ka mina olen üks üliõnnelik pruut, kes abiellub 2013 mais. Elukaaslasega koos oleme olnud 7 aastat ning kihlusime 14.02.2012.
Hetkel on meil peaaegu kõik paigas. Koht, bänd, pulmaisa, registreerija, fotograaf, dj, catering. See laupäev saime kätte kutsed ning vaikselt hakkame neid külalistele andma. Olemas on sõrmused ja pruutkleit. Kleidi ostsin endale juba septembris, päeval kui ma seda ei plaaninudki veel osta. Läksime sõbrannaga lihtsalt salongidesse, et oleks ülevaade, missuguseid kleite pakutakse ja missugused kleidid mulle üldse sobivad. Ühte imeilusat kleiti proovides ja ennast peeglist imetledes sain aru, et just see ongi SEE ja nii lihtsalt ja ilma suure vaevata ma kleidi ära ostsingi. Kleidi ostsin Salongist Annabella, kus oli super teenindus!
Lahtine: on mulle kingad, ehted, tulevase abikaasa riietus, pulmadekoratsioonid, filmimees, lastele riided.
Oskab keegi soovitada, kus müüakse poisile nr 110-116 ülikonda?
Mina soovitaksin Tallinnas sellist kohta nagu Filikor OÜ (lasteriiete kauplus), Kadaka tee 54, 12915 Tallinn, Telefon: [telefon peidetud].
Seal on väga-väga suur valik poiste ülikondasid ja väga soodsa hinnaga ning igas suuruses. Samuti tasub uurida erinevaid võimalusi Gowrist...
Tere ja head vastlapäeva kõigile! :)
Kuidas kõigil selle aasta pruutidel ettevalmistused kulgevad? Meil on ametlikult jäänud vaid 4 kuud ja 3 nädalat, mis tundub nüüd juba aukartust äratavalt lühike aeg. Suured kokkulepped on kõik juba ammu tehtud, nüüd olen juba detailide paikapanemise juures. Lähme kuu aja pärast Soome mehele ülikonda vaatama ning vaikselt tellin juba kõiki pisidetaile nagu pulmaküünal, külalisteraamat, sõrmused jne. Kuna lasen kõik kodumaiste tegijate poolt spetsiaalselt meile teha, siis see tellimise ja tegemise protsess võtab ka natuke aega. Sel nädalal saime kutsed kätte ja nüüd oleme juba esimesed ka külalistele üle andnud, ent ilmselt see kutsete jagamise protsess kestab veebruari lõpuni. Panin ka juuksuri ja jumestuse kellaajad paika ning broneerisime pulmaööks sviidi. Mulle meeldib sellised asjad, mida saab veidi varem korda ajada, ära teha, siis on lõpus natukenegi vähem jooksmist :)
Mina olen siis see õnnelik pruut, kes soetas endale pulmadeks kaks pruutkleiti. Kuna peigmees palus mul neist ühe välja valida ja teise maha müüa, siis pidin tegema raske valiku ja paningi ühe kleidi kuulutuste rubriiki üles. Tegemist on siis sügisel Pärli salongist ostetud A-lõikega üleni pitsist pruutkleidiga, millesse armusin nii mina, mu ema kui peigmees salongi tookord sisenedes kohe :) Kleit on täiesti uus ja kandmata. Kui 2013. aasta pruutide seas neid, kellel veel kleiti ei ole, siis võiksite pilgu peale visata - äkki on just see Sinu unistuste kleit? Müün kleidi palju odavamalt, kui ise ostsin :)
http://pulmad.ee/pulmad/pulmakuulutused/muun/uus-romantiline-organza-lilledega-uleni-3d-pitsist-pruutkleit
Jõudu kõigile planeerimisel!
Tere,
Rivistan ennast siis ka 2013 aasta pruudiks:)
Kihlusime 2010 aasta 20. augustil Šveitsis, Davoses:)
Pulmapäev saab olema 24.08.2013. Eelnevalt on juba ette broneeritud pulmaisa, peokoht, fotograaf, bänd. Nüüd mõtlen hakata uurima kus ja kuidas saaks toimuda registreerimine. Hetkel olen paaripanija/tseremooniameistri otsinguil. Küsiks kohe, oskab keegi kedagi soovitada? Plaanis on päev varem ametlik osa perekonnaseisuametis ära teha ja õigel päeval ilus tseremoonia maha pidada. Loomulikult ideaalvariant oleks kui saaksime õigel päeval koos armas tseremooniga ka ametlikult paari aga inimesed, kes omavad volitusi ametlikuks paaripanemiseks küsivad päris korralikku hinda:)
Kleiti ega ülikonda ei ole veel vaatama hakanud, mõtlen, et kui kevad käes on poodides ja uued kollektsioonid väljas ja valik parem.
Edu kõikidele paaridele korraldamisel! :)
Tere ka minu poolt värsketele pruutitele ;)
Minu pulmad toimuvad juba 16.03.2013. a. Mõtlesin, et lisan oma peo eelarve ja jagan teiega päevaplaani, ehk on kellegile abiks. Kuna tegu on väga väikeste pulmadega (koos meiega 25 inimest).
Hommikul kella 09.00-ks lähen salongi ja tehakse seal soeng ja meik. Peale seda lähme fotostuudiosse pildistama (u. 1,5 h). Kella 13.30-ks Tallinna Õnnepalesse, kuhu on oodatud kõik külalised. Peale registreerimist mõned ühis pildid ja edasi rongina minu lapsepõlve kodulinna ( vahepeatus kureposti juures), kus ühes armsas väikses kohvikus toimub prae söömina ja väikse napsi võtmine. Edasi liigume mööda mereäärt ( uputame minu neiupõlve nime) minu lapsapõlve koju, kus ootab järgmine laud ja edasine pidu. Pulmaisa ei ole, minu armas venna naine lubas mõned mängud läbi viia ja muusikat laseme ka cd-pealt. Külalised saame ka majutada seal samas kodus. Minu isiklik arvamus on, et ei ole vaja pulmadega liiale minna ja kõiki tuttavaid toita ja joota. Pigem kulutan vähem ja hiljem lähen oma kalli abikaasaga korralikule pulmareisile.
Kleit: 256 €
Kingad: 34.65 €
Sõrmused: 386.65 €
Maniküür (geelküüned): 40 €
Mehe ülikond(püksid, särk, pintsak): 356 €
Mehe kingad: 74€
pruudikimp: umbes 35 € (ei tea veel kus teha)
Fotograaf: 150 €
Meik (Loore Härmat): 25 €
Soeng: 40 €
Proovisoeng: 14 €
Tort: 84 €
Registreerimine: 95,86 €
Boolerojaki materjal: 35,45 €
Õmblemine ( kleidi väiksemaks tegemina, boolero): 62 €
Ehted 20 €
Sõrmuste graveerimine: 14 €
Mehele mantel: 99 €
sukkpüksid: 14,31 €
Manseti nööbid: 21,50
Mehe maniküür: 15 €
Pidulik söök kohviku: 336 €
Pidu kodus (ei tea veel, ema lubas välja teha)
Majutus hotellis noorpaarile: 42 €
Pluss mõned nõud, klaasid ja riidest salvrätikud: 40,74 €
Pluss alkohol: umbes 200 €
Kokku: 2491,15 € ( kindlasti lisandub veel mingeid nipet-näpet asju juurde)
Väga hea hinnaga olete hakkama saanud ja tundub, et tuleb armas ja teie näoga pulmapäev, mis ongi kõige tähtsam :) Oh, kuidas tahaks ise ka sellise summaga hakkama saada, meil on pulmad juuli alguses ja umbes sama palju, nagu teie eelarve, on meil juba praeguseks ära kulunud... ainult et ligi neli korda kulub veel sama palju, ilmselt on asi minu järeleandmatuses nii mõnegi koha pealt ja ehk ka oskamatuses soodsamalt planeerida :(
Unustasin lisada, et pulmaauto on venna poolt.
Lisan ka kleidist paar pilti ja proovisoengust.
Jõudu ja jaksu planeerimisel kallid pruudid :)
Päikest!
Muidugi ma sooviks ka suuri ja uhkeid pulmi, aga meil oli paar kuud aega planeerida. Sella ajaga kahjuks ei saa nii suurt summat kokku kui vaja ja pangalaen ei mahu minu pähe üldse, seega peame leppima sellega, mis meie võimuses :)
See on vana foorumi arhiiviteema — uut vastust siia ei saa lisada.