Abiellujad 2011 vol II - Lehekülg 5
338 vastust · leht 5 / 7
Meil pulmapäev 16 juuli 2011a.
Enamus ettevalmistusi tehtud,leeris käidud ,avaldus sisse antud ,riigilõiv makstud ja kirikulegi juba makstud :)
Sõrmused ostetud,kleit ja ülikond olemas.Pulmaemale ,fotograafile ,ansamblile,toitlustajale,pulmapeo kohale ja pulmavidea isegi makstud...Kulutusi on ikka päris palju,aga ei hullu küll kõik plaanipäraselt läheb :)
Kaiss, kelle siis lõpuks valisite omale toitlustajaks? Ja Sa kirjutasid varem, et käisid torti proovimas, et oli see Saare Magusas või selles teises kondiitriäris? Küsisid nad selle proovimise eest raha ka või lihtsalt läksite kohale ja saite erinevaid tükke proovida? See oleks muidugi väga magus kogemus ma usun:)
Meil on samal kuupäeval Haapsalus pulmad :)) Kui ma registreerija bronnisin, siis öeldi küll, et läheksime 2.mai avaldusi viima. Kas teil tuleb registreerija majast välja ja mis kell teil tseremoonia toimub?
Meil Kaimo Catering. :)
Saare Leivast saime kilose proovitordi täpselt sellise retsepti järgi, mis ütlesin, see maksis. Saare Magusast saime ka hinnapakkumise, kuid kuna see Saare Leiva tort oli niiiiii hea (ka 48 tundi hiljem, tõin tüki emale Tallinnasse maitsta), siis Saare Magusaga rohkem ei suhelnud. :)
Aga ma saadan kirjutan sulle privasse hiljem pikemalt. :)
Tänud:). Ja ära selle kirjutamisega kiirusta, Sul on praegu tohutult palju teha nii, et toimeta rahulikult edasi ja hoian Sulle pöialt kogu selles protsessis.
Palju külalisi ka tuleb ? :)
notaritel on samuti õigus panna paari väljaspool oma bürood. soovitan uurida Raplamaa notareid;)
Tere
Registreerimine toimub Haapsalu Piiskoplinnuses ning ajaks sai 15:00. Mis kell teil? Kaugel planeerimisega olete?
tere
lisaks end ka esilehele, pulmad teeme 24. september aega veel küll aga enamus asjad planeeritud ja läbi räägitud. Tortdivalmistajat ja nipet-näpet vaja veel...
Koos minu-, peigmehe-, fotograafi-, ja kahe bändimehega 77 :D päris palju...aga siiani oleme saanud jah sõna 32 inimeselt...ja mõni pole veel kutset kätte saanud. Kõik inimesed ei tule niikuinii kohale kuna pooled külalised peavad Tallinnast tulema ja ülejäänud siis on Saaremaalt pärit.
Tellisin mõned päevad tagasi endale kaelakee http://pruutpaar.ee/?id=78&limit=32&img=28478&s=1
ja olen super rahul. Sobib kleidiga ideaalselt. Palju ilusam kui pildil ja nii kiiresti tuli kohale.
Aina enam hakkavad inimesed küsima kas võivad pulma kaaslasega tulla keda me ju tegelikult sisse pole arvestanud, kuna ei tunne inimest, ja muidu jääb ruumi ka väheks. Juhul kui paljud ära ütlevad siis ju võib kutsuda ka. Loodan, et keegi ei solvu kui lõpuks ikkagi ei saa nende kaaslasi kutsuda, ega me ei saa ju üksteise kukil ka istuda pulmalauas.
Kuidas kõigil siiani plaanid sujuvad...
Vabandan imeliku kirja pärast...kasutan venna arvutit ja sellel juhtus mingi jama ja ma ei oska enam eesti tähti peale panna.
Päikest kõigile:)
Tere
Ära kirja pärast muretse, parandasin puuduvad täpitähed ära :)!
Väga ilus kaelakee, ise mõtlen ka midagi taolist muretseda :)
Meil lähevad plaanid siiamaani rahulikult, tulevane kaasa hakkab nüüd paberitega jamama, tal vaja ära apostillida ja tõlkida. Huuh hea, et endal seda jama pole. Ja siis kui kuu enne pulmi tagasi Eesti tuleme siis anname paberid siise ja mees tuleb Hollandisse tagasi veel. Aeg läheb ikka meeletu kiirusega.
Täna sain just kinnituse, et toolilipsud pandi ka posti. Tellisin dhgate.com lehelt, sain päris hea hinnaga.
Eks see paberimajandus on üks suur töö.
Kuidas sul soenguga on...
Ma ei suuda siiani välja m6elda mida tahan:(
Pole sõbrannaga proovisoenguid ka harjutada saanud kuna tema Muhus ja mina Tallinnas.
Hotelli kaudu sain juuksurisse aja, aga ei tea mida tahan, eks kui proovisoengut lähen tegema siis otsustan, mõtlesin kas pool lahtine või siis täitsa kinnine, täitsa lahti ei taha juukseid jätta. Ehk lasen veel juuksepikendused panna selleks ajaks, et saaks võimsama soengu.
Kell 16 :) Kõik tegijad on paigas ja bronnitud, peokoht ja tseremoonia koht paigas, enamus väikseid vidinaid olemas, järgmine samm on avaldused ja riided :)
Kus tseremoonia läbi viite? :) Meil oli mõtteis 3 kohta, ennem kui linnuse peale asi jäi .
Linnas sees, aga ma ei tahaks siin öelda, et kus täpsemalt. Koht oli algusest peale üks ja ainus ;)
Me lõpuks tellisime omale sõrmused ära:D tegelikult valisime Kuldanis juba sõrmused välja, aga mõtlesime et käime korra veel ühes kohas ära aga kogemata satusime hoopis Mati kullaärisse. Mati ise tegeles meiega ja arvas et kõige parem oleks meile kohapeal arvutis programmiga disainida täpselt sellised nagu tahame. Ja tulemus oli niii super et maksime kohe ettemaksu ära ja diil oligi tehtud:D Nüüd peab ainult 3 nädalat ootama et kätte saaks:D Pilt nagu alati - galeriis!
Meie pulmad tulevad 09.07.2011. Ülikond Gowrist, kleit Baltmanist, kingad mõlemal NS Kingast ja sõrmused Juveelist. Nii palju on siis olemas, ülejäänud asjad on veel lahtised, pidu tuleb arvatavasti tulevase maja taga, kui kõik hästi läheb. Cateringi pole veel tellinud ja bandi ei oska ka valida, kõik tunduvad nii kallid. :)
Käisime sõrmuseid otsimas - Aga valik on nii suur, et see osutus raskemaks kui oleks arvanud.
Mati kullaäris on nii suur valik - nüüd enam ei teagi mida tahta.
Mõte ka, et see jääb sulle ju terveks eluks seega võib natuke ka kulutada nende peale, mida teie arvate?
Tere
Meie oleme oma kuupäevaks valinud 02.09.2011. Vahelduva eduga käivad ettevalmistused.
Olemas on pulmaisa, peokoht ja toitlustus.
Sõrmuseid oleme käinud ka vaatamas ja mida rohkem proovida, seda enam tundub, et kõige ilusam sõrmes on ikkagi traditsiooniline ja ühevärviline.
Tegelikult on see mul juba kolmas kord nimekirja koostada ja nüüd tundub, et see asi hakkab tõeks saama, kuid ega ma seda ennem päriselt usu kui allkirjad paberil ja sõrmus sõrmes.
Meie tellisime ka oma sõrmused ära. Meil oli põhimõte et midagi väga ekstravakantset ei taha kuna elu jooksul võib veel maitse muutuda ja siis äkki enam ei tahagi kanda neid sõrmuseid. Kuid samas täitsa tavalist ka ei tahtnud. Jõudsime oma valikuni päris kiiresti ja ega hind ei mänginudki rolli...oluline et endale meeldiks. Lasime oma kullast teha seega õnneks väga kalliks ei lähe ka.
Kus kohas lasete sõrmused teha ja palju maksma läheb. Meil ka kuld olemas.
Meie saime oma sõrmused tehtud Gerli Merisalu poolt. maksma läinud natuke üle 220 eur...materjal oli meie poolt Aga usun et hind sõltub ka sõrmuste disainist ... Oleme väga rahul...
Tahtsin hoiatada eesti soost "vâlismaalasi", kes veel avaldusi sisse viinud pole.
Kontrollige kindlasti enne ûle, mis teie aadress eesti rahvastikuregistris on. Kui on välismaa aadress siis ehk on teil veel aega turboga paberimajandusele hoog sisse lûûa ja lahendusi otsida, kuidas vôôras riik teile abieluvôime tôendit anda saab!!! eriti keeruline on see nûûd, kui elamisluba kuskil euroopas enam vaja pole ja seega on kadunud âra ka
nôue ennast vâlismaal asukoha riigi ametite juures registreerida.
vôimalused on jârgnevad:
kuna kohalikul omavalitsusel andmed teie kohta ilmselt puuduvad, siis abieluvôime tôendit teile keegi sealt anda ei saa. Läbi lâheks variant, kui saate ametniku nôusse teile kirjutama paberi, milles ûtleb, et "temal PUUDUB INFORMATSIOON TEIE ABIELU KOHTA"
Lâbi EI lâhe versioon "neil puudub informatsioon TEIE KOHTA"
Eesti saatkonnast vâlismaal on ehk mingitpidi selle eelneva paberi korral vôimalik saada mingi paber, mille nimi on vist "tôend vallalisuse kohta" mis pole sama mis abieluvôimetôend...
(kui paberit ei saa, siis kohtusse ja pealtnâgijasse ;) aga seda vôimalusel kindlasti vâltida)
Ja siis on olemas veel vôimalus sahkerdada - ehk registreerida ennast tagasi eestisse, kuid selle variandi kohta hoiatati, et kui vahetult enne abieluavalduse sisse viimist registreerid eestisse ja vahetult pârast abiellumist registreerid eestist vâlja, vôib siseministeerium teie kohta huvi tundma hakkama. tâpsemalt ei selgitatud, mida see tâhendab...
Meie tellisime V ja G Anton´ist. Üks nende poode asub Mustika keskuses. Maksma läks 170 Euri. Ja see hind sõltub tõesti sellest millised sõrmused on.
Nonii, pole ammu midagi kirjutanud:
Avaldus tehtud,kutsed enamus laiali jagatud.
Kingapaanika pole ikka veel lõppenud, peaks varsti ühed jälle kätte saama EHK NEED lõpuks mahuvad jalga ka:) käisin absoluutselt kõik kingapoed läbi vist ja kuskil mitte midagi mis jalga mahuks polnud:S
Ülikonna otsingud hakkavad ka pihta see kuu kindlasti.
Pulmalipu lasen siiski teha liputehases (üllatavat soodne hind neil) kavandi tegemise osas käib arutelu.
Mõningat pudi-padi vaja veel ka osta ja ongi kõik:D
Meil on kla avaldused sisse viidud, jagame vaikselt kutseid, pulmalipu lasen sõbrannal teha (kuigi ma ei kujuta ette mis riie see peaks olema, siit olen lugenud, et linast on kasutatud), esmasp mehele ülikonda valima, kolmapäeval minul esimene kleidiproov...
Igasugused oksjonikaubad on puudu, mängude auhindu ega vanematele kingitusi ei ole veel. Ka lilled on lõplikult otsustamata...
aga usun, et saame kahe kuuga hakkama küll ;)
Kui palju ennem te kutsed välja jagasite/ jagate?
Mul juba osad sugulased on paanikat teinud et kas ikka kutsutakse neid, samas on ju aega veel üle kahe kuu. Ma mõtlesin,et kui välismaal elavad sugulased ja sõbrad saavad 2 kuud varem kutsed kätte on ok ja eestis elavad vast 1,5 kuud ette. Või olen teinud vale arvestuse ja peaks kõik kohe kiiruga välja saatma?
Kusjuures annan hea idee lillede jaoks. Meie tellima pulmapäevaks istikuid müüvast ettevõttest tosina amplitaime "südaja suutera", mis on hästi ilus kohev, paljude pisikeste valgete õite ning hästi vastupidav. Paneme need amplitaimed ilusatesse anumatesse ning suurema osa laotame laudadele kaunistuseks (nende rippuvad osad jäävad nii ilusti mööda lauda edasi roomama), teise osa riputame peokohas igale poole ning osad paneme kirikusse. Esiteks saad sa terve "vaasitäie" lilli a`la 100 krooniga, teiseks ei pea neid lilli pärast ära viskama, millest mul oleks kole kahju raisata mitutuhat lilledele mis pärast prügikasti lendavad (keskkonnaarmastaja:)), vaid viime need maale kodukohta edasi elama. Ja peokohas ka kui neid ripub kaunistuseks igal pool siis on ikka meeletult ilus.
Meil ka kutsed jagatud, ~2,5 kuud enne pulmi. Kleit mul käes, vaja kuhugi viia, kus korda tehakse e. siis triigitakse. Pole veel pesu ja kingi. Mehele samuti veel kingi vaja ja alkohol muretseda, aga see kunagi hiljem. Mis alkoholi te pakute ja kust ostate?
mõned saavad 2 kuud ette mõned isegi vaid 1 kuu ette - oleneb kui kaugel/lähedal elavad....
Kutsete jagamist alustasime soomes tööl olevatele sugulastele pea 3 kuud varem et ikka kindel oleks et saavad eesti sõita õigeks päevaks, teistele olen andnud siis kui on kokku saadud, kuid üritan kõik kutsed 2 kuud varem ära anda, kuna 1kuu varem tahan juba kindlaid vastuseid saada kes tuleb-kes mitte.
Kuid ega ka 1,5 kuud varem pole minumeelest hilja.
Meil ka avaldus sisse viidud ja saime selle õige päeva ja kellaaja. Sõrmuseid käisime vaatamas, kahjuks ei olnud minu suurust, kuid poed ei ole veel läbi käidud.
Mul jalanumber 38, kuid ka pole sobivaid kingi, loodan, et veel tulevad. Mehele valged kingad küll sai 46 number.
Reedel saan proovi pulmatordi kätte.
Õnneks aega veel on ja paanikat ei tekita.
olete juba ka soengu peale mõelnud?
Kuskohast inspiratsiooni hangite?
Otsin igasugu soenguid põhiliselt netist. Siiani ei ei oska valida millist stiili tahan. Kord meeldib üks siis teine. Aga eks peab need soengud ära proovima mis meeldivad ja siis näeb mis kõige paremini sobib.
Meie jagasime ca kaks kuud enne kutsed laiali. Kuna kutsed nikerdasin ise, siis päris ühel ajal kõik ei valminud, nii, et sai jagatud jooksvalt.
Ka mina otsisin pigem netist. Kuna olen kinniste kiiversoengute vastane, siis olen oma otsingutel lähtunud suvisest lokilisest ja armsast soengust, kuhu läheb ehk vaid paar väiksemat juukselõksu.
Väga hästi nikerdatud:))) Mulle väga meeldisisd
Vägi ilusti tehtud. Vaatasin, et oleme 25 juunil just enne teid registreerimas.. samas kohas.. kl 15.30...:)
See on küll vahva. Kas pulmaärevus juba sees ka? Mina olen üritanud asju hästi rahulikult võtta. Ega Sa ei ole kursis, kas on võimalik ka sel päeval muusikat valida? Või registreerimine läheb stambilt ilma valikuteta?
Tead, ma olin väga närvis kuskil kuu aega tagasi... Aga praeguseks juba imelikult rahulik ja kohati ükskõikne.. Selles mõttes, et meil on pulmatort veel täiesti välja valimata... Piduliku koosviibimise menüü proovimata (kuigi koht on juba broneeritud) ja olen kuidagi liiga rahul :D... Aga pulmaärevus annab siis ennast teada vist hiljem :D...
Muusika osas tean ainult, et klaver ja viiul pidi mängima... Sellest mis lugu nad mängivad ma ei tea... Aga minu eelnev kogemus pulmadest (Jõhvi perekonnaseisuamet, nätieks. Sõbrannade pulmad) räägib, et pigem valikut pole, kahjuks, ja mängitakse enam-vähem sama asja kõikedele
Soeng sõltub ju paljustki kleidist ka ja ka sellest kas on plaanis kasutada loori või mitte. Minul tuleb küll kinnine soeng koos looriga, sest minu kleidi ülemine osa on nii ilus, et ei tahaks seda lahtiste juustega varjata, ja juukseid mul juba jagub :D
Aga muidu olen vaadanud netist, aga täpselt selgub siis kui proovisoengusse lähen.
Kas kõik teevad nii proovisoengu kui meigi? Ma meigi tegijas on nii kindel, et seda ei lase prooviks teha, aga soengu kindlasti.
Mina saan pulmatordi valiku tehtud ehk reedel. Frens´ist proovitükid ja siis juba lõplik valik. Kleit on olemas, pulma koht ka teada, söökide osas juuni laguses viimane kooskõlastus. Profesionaalne fotograaf on sõprade hulgast. Eks natuke elevust kogu mu sõpruskonnas valmistas isamehe roll. Nimelt, olin ammu otsustanud, et kui mul peaks selline suurpäev tulema, siis selle rolli saavad ühiselt minu sõbrad. See kuidas nad õhtu jagavad või asju korraldavad, on nende pärusmaa. Eks nüüd kõrvalt olen kuulnud kuidas nad vaidlevad ja orgunnivad............. seda kõike hea tulemuse nimel:)
Oi.. tordi osas.. olen ka FRENS-ist hinnapakkumsit võtnud. Kas nad saadavad koju proovitükkid või tuleb nende esindusest läbi käia?
Kas Sul mingi jakk kleidi peale tuleb ka? Mul praegu ei ole.. aga juuni lõppus Eestis on tihtipeale ikkagi külm.. :/ seega ei tea...
Valisin välja 3 mis tundusid head ja reedel saan proovikoogid nende esindusest kätte.
Ma pean tunnistama, et mul ei ole jakki, kardan, et ega ka ei leiaks vastavalt kleidile ka sobivat. Eks kui ilmateated juuni osas selguvad, siis mõtlen kas lahendada seda olukorda mingi salli näol või on suviselt soe.
Kui sul on mure auhindadega ja/või kingitustega, siis vaata meie kodulehte "pulmameened.com" või tule vaata oma silmaga.Pärnu mnt.67a kab.4a9 või helista [telefon peidetud].
Meie tähtis päev 25.06.11
Tere! Minu esimene postitus siis.. Meie tähtis päev on 25.06.11. Ette valmistused edenevad kenasti, jäänud vaid pisiasjad.
Kust oleks mõistlik ja soodne tellida ametimärke ja puudu on veel ka sõrmusepadi???
Tere,
kust ametimeeste märgid tellisite või meisterdasite ise?
Jõudu!
See on vana foorumi arhiiviteema — uut vastust siia ei saa lisada.