Pulmad 2012 vol.2. - Lehekülg 3
177 vastust · leht 3 / 4
Ikka peale registreerimist ja enne pidu on meie ilupildistamine.
loen ja imestan kui usinad pruudid :) meil on pulmad aprillis, praeguseks on broneeritud peokoht, olemas öömaja, toitlustus, õhtujuht,ilusalongis on kokkulepitud juuksuri ja meikijaga. kutsed on midagi väljavalitud, aga tõsisemalt hakkan tegelema nendega siis kui on avaldused sisse viidud ja kellaaeg täpselt paigas. võtame asja rahulikult :)
Keegi siin küsis, et kas peaks õhtujuht olema... meil on pulmas 40 külalist ja võtame ikka õhtujuhi ka, et oleks keegi kes ütleks kuhu minna , mida teha ja hoiaks olukorra kontrolli all :)
Siirust ja rõõmu!
Meil siis sai eile otsustatud, et kui leiab hea hinnaga flöödimängija, siis tuleb tema registreerimiskohta ja kui ei leia, siis tuleb plaadilt.
Ma soovitaks kohaliku muusikakooli külastada ;) lapsed on väga andekad ja kindlasti on paljudel ka pikk koolitee seljataga, pluss maksavad vähem, kui profesionaalid. Lastel esinemise rõõm.
Leidsime ja ehk koos kitarriga.
Rõõm kuulda, kui plaanid lähevad korda ;) !!!
Kas keegi plaanib ka tantsutundi minna, et pulmavalssi õppida?Mina saatsin eile maili revalia tantsukooli, sain palju targemaks. Plaanime varsti õppima minna.
Meie einlähe tantsutundi. Mõtleme ise midagi välja.
Meil on tuttav, kes tegeleb tantsuga. Lubas meile huvitava kava kokku panna. Lodame, et me oleme piisavalt andekad, et see ka ära tantsida. Ühtlasi on see ka meie üllatus külalistele, plaanime nii, et mitte keegi varem teada ei saa v.a pulmaisa ja DJ.
Superhea valik!!!! Meil oli ka žiguli, beez 06. Kõik olid autost sillas, nii külalised kui fotograaf kui ka inimesed tänaval, tõstsid pöidlaid. Kaunistusi oleks võinud veidi rohkem olla, piirdusime ainult valgete ja tumepunaste lintidega.
Pulmavalss on küll selline nö kohustuslik pulmaelement, mis meie pulmast üldse välja jööb.
Me käisime mehega sügisel Revalias, enne üldse kui pulmad päevakorras olid...Seal oli väga tore. Enamuse tundidest andis Merle Klandorf ja osad Kiigajaan ning Merle tütred... Seega soovitan soojalt Sul sinna minna! :)
Aga meie saime endale täna kirikuõpetaja. Olen väga-väga õnnelik, sest tegemist on pm. meie perekonna õpetajaga, mu vanavanemad käisid igal pühap. tema jumalateenistustel, vanaisa oli kirikus abiline ja tihti võtsid ka mind õega kaasa. Tänaseks päevaks on nii vanaema kui vanaisa kahjuks teises ilmas, aga nende soov oli alati, et leeri läheksin ja nüüd lähemegi. Mu tädi käis tema jutul ja ta oli nõus sõitma teise Eesti otsa ja minu jaoks on ta ainuke kirikuõpetaja keda nime ja nägupidi tean ja peale kõige veel väga hea kirikuõpetaja...ta oli ka pulmad.ee parimate õpetajate nimekirjas :D
See on küll hea uudis. Head leeris käiku.
Head leeri! Kas peate osalema ka teatud korrad jumalateenistustel?
Me ka ei lähe, üritame omadel jõududel hakkama saada... siin kunagi ringles ka üks vahva video, väga lahe oleks ka millegi teistsugusega külalisi üllatada... panen selle lingi siia kust näeb seda....
suve pulmitajad, kas teil juba välja mõeldud millised tulevad kimp ja autokaunistus? autokaunistus ehtsatest lilledest või millestkist muust?
Kuna meil on pulmaauto asemel hobukaarik siis väikesed lillekesed paneme kaariku külge (arvan, et paar roosiõit ja mõne ilusa pulmavärvides siidipaela), Pruutkimp tuleb kreemjates värvides, romantilist stiili....roos,lillhernest jm. Kindlasti tahan, et oleks siidipaelaga kinni seotud...ilus ja mugav hoida.
Meie pulmavärvid on valge, türkiissinine ja tumedam roosa. Tahaks neid värve ka kimpu sisse veidi....kuigi pigem eelistan, et kleit ja kimp oleksid heledad.
Kuidas teil ülejäänud kaunistustega on?on mingi läbib stiil?värvid?teema?motiivid?
Mina näiteks ei armasta üldse neid pärgasid ja kompositsioone....tekitavad minus matusemeeleolu. Meil tulevad peosaalis enamuses ainult lõikelilled vaasides ja hortensiapallidest kaunistused ning palju küünlaid. Kabelis kasutame tülli, suuri küünlaid ja pingiridadel hortensiapalle ja tülli. Teerada altari ette on puistatud roosiõitega.
Leeris peame käima ja kirikuõpetajaga kokku saama. Aga kuna meie kirikuõpetaja on Saaremaalt siis leeris käime Tallinnas.
Kunagi soovisin ka kiriklikke, aga jh jäävad kahjuks välja, pole aega et mees saaks ristitud ja leeritatud, mul oleks vaid leer. Meil põhiliselt töögraafik nii et üks nädal üks kodus teine nädal teine:s Pulmavärvid valge-must ja punane (vahepeal oli erkroosa) näis mitu korda veel suudan muuta:D) aga olen kindel nüüd punase suhtes juba enam. autokaunistuse plaan hetkel käimas, lõikelilled väljastasin juba, mõtetu raha tuulde loopimine, hiljem ju närbub, vaatan kas tuleb kunstlilledest või siis hakkan nikerdama pärlitest;) Pruudikimp tuleb kindlasti punane ja lasen sisse panna kipslille ja samuti lasen siduda musta siidipaelaga ja kaunistada mõne pärliga;)
leidsin just palju ilusaid pilte selle kohta:) http://www.bellagio.com/weddings/floral-arrangements-floral-adornments.aspx
laudadele samuti väiksed üksikud roosiõied oksa kipslille ja musta paelaga kinni pigem kui midagi suurt, pole veel mõelnud sellele, eks näis mis sõbrannast florist arvab:d
Minul tuleb kleit valge ja kimp siis valgetest kalladest, mis paelaga kinni seotud. Autokaunistusest pole mingit ideed. Laudadele teeb pulmakoht igale lauale väikse kimbu. Registreerimisel onnkaunistuseks ainult küünlad.
Aga kas panete ka kutsele kirja lillesoovid?
Meil siis nüüd esimesed asjad ostetud. Jääb oodata millal pakk tuleb(sõrmustepadi, tordi labidas ja nuga, pliiats).
Seda mõtlen ma ka senini, et kingisooviks panen et võiks mahtuda ümbrikusse ja et lilledest sooviksime enda ümber siis näha ... võimalik et lasen mõned valged roosid ka sekka kimpu panna, eks näis, aga selle pean enne ära otsustama kui kutseid tegema hakkan, sest siis sinna ka samad lilled kirja panen, registreerimisele samuti panen vaid küünlad;) küünlad tekitavad vaid romantikat.... SUPPER
meil pole ainsatki asja ostetud veel, aega on nedega veel, kutseid tahaks küll juba meisterdada aga meil siin kandis pole poode kust osta, selleks peab sõitma tartusse, veebruaris või märtsis plaan minna mehega sinna surfama, korraga siis tsekkame pulmapoode ka;) nii-nii ootan juba
Meie mõtlesime, et ei pane seda, et kingitus võiks ümbrikusse mahtuda. Kuna kõigil ei ole rahaline seis nii hea, siis pulma tahame neid ikka saada. Toogu siis kingiks kasvõi enda meisterdatud midagi aga olline on, et kohal oleksid.
Ma arvan,et paneme kutsele lillesoovi ja laseme floristil pärast neist lilledest peokohta kaunistuse teha. Lisaks arvan, et mõned lilled võtame ka kabelist kaasa ja asetame peosaali. Tahan, et oleks hästi palju lõikelilli. Ma ka mõtlen siin kuidas oleks hea kirjutada, et kingitus mahutada ümbrikusse, võibolla kirjutame, et oleksime tänulikud kui kingitusena toetaksite meie pulmareisi....aga ma ei tea kuidas seda sõnastada.
samas jh, kuigi tänapäeval nii tüüpiliseks saanud ikkagi raha, vanasti kingiti pruutpaarile vajalikke asju jne enam mitte, kui paar ise just seda ei soovi
Me vist teeme laekad peokohta
* reisifond
* majafond
* pruudi ja peiu hobifond (võimalik et need ka erinevalt, eks näis)
Ja siis ka kutsele kingi soovi kohta.
Kui soovid väga meile kinki teha, siis kohapeal asuvad fondide laekad.
Mul hakkab vaikselt juba mure tekkima... Kõigil nii detailselt kõik välja mõeldud...mul pole veel midagi :S...
Üldsegi tahtsin küsida, kes te registreerite perekonnaseisuametis, kuidas te kutsed saadate? Ainult 3 kuud enne saab aja kirja panna, kuid mul tundub siis kutsed saata liiga hilja. Ei tahaks mingeid eelteateid ka saatma hakata.
Meie anname isiklikult kutsed sel päeval või järgmisel päeval, kuna meie lähme Eestisse ainult 5 päevaks, siis esimesel päeval viime avalduse sisse ja siis hakkame kutseid jagama. Muidu võiksime juba praegu saata aga ei taha. Kui avaldus sees, siis ikka kindlam. Meil muidu see asi ka, et Haapsalus sai päev ära broneeritud, kuna seal igal nädalavahetuse päeval ei toimu registreerimisi.
Mul oli ka lootusetu olek, et detaile ei tea aga hakkasin lihtsalt ringi vaatama ja leidsin oma ideed.
Meie viime kutsed täpselt 3 kuud enne sisse ja täpselt 2 kuud enne jagame kusted laiali, ei ole üldse see 2 kuud vähe ette teada asjast, piisav, isegi mõnedele inimestele palju.
Oh, tõeliselt usinad pruudid siin koos :) Tublid tüdrukud!
Meie kuupäev on 20. juuli ja praeguseks hetkeks on olemas peokoht (koos majutuse ja toitlustusega), registreerimise koht, bänd, fotograaf, kleidi õmbleja, tantsuõpetaja valsikursuseks, pulmaisa, juuksur.
Tegelikult, imelik mõelda, et juba uus aasta on käes ja aeg lendab nii kiiresti, et ei saa arugi, kui juba kõik on pea peale kokku jooksnud. Sellepärast otsustasingi uuest aastast aktiivselt asjaga tegelema hakata. Pisidetaile on nii palju ja kuna ma olen veel üsna segaduses, mis temaatikat ja värve ma seal näha tahan, on väga raske kuskilt otsast alustada.
Suurematest asjadest vaja leida veel kullassepp, florist, kondiiter, paaripanija, meikar, tarvis osta riideasjad - kingad, sukad, pesu, mehe ülikond ja kingad, pulmaautot ka veel pole ning tuttava reisibussi omanikuga tuleb ka läbirääkimisi külaliste vedamiseks pidada.
Pühapäeval istun oma peokorraldajast emaga maha ja paneme täpse plaani paika. Tegin ka oma pulmablogi, kus räägin lähemalt, kuidas asjad sujuvad. Ma tahan päris palju ka ise meisterdada ja sobran käsitöö- jm blogides, et ideid saada, nii et need ideed saan ka lõpuks blogisse ladustada. Pärast endal ja teistel ka hea meenutada :)
Aga mis siis muud, kui et tegudele.
Jõudu ja jaksu kõigile selle aasta pruutidele, et kõik korraldused sujuksid ja teie pulmast saaks teie elu kõige ilusam päev :)
Aga kui muid ideid pole saab alati hästi klassikalise pulma teha...see on alati maitsekas ja ilus.
Meil ka päris palju asju veel puudu. Peaks hakkama torti valmima, kleite olen ainult internetis sirvinud (mingi visioon on paigas), florostidest on ka mitu varianti, aga veel ei suuda otsustada, kutsed laseme vist Kristiinal teha, aga esialgse idee teen vist ümber, tuleb minna leeri, tantsukursustele, tahan minna pulmad.ee koolitusele, proovisöömine vihulas, sõrmuste disain on olemas, aga tegijat pole veel välja valinud, meikar on ka veel lahtine, nahahooldustega ka pole veel alustanud, uue aasta lubadus oli trenni minna...see isegi tasuta firma poolt, aga laiskus on kuidagi nii peal, pulmaisaga saame jaanuaris kokku.... siis paneme lõpliku päevakava paika, päris palju pulmavidinaid on vaja osta (küünal, klaasanumad+kommid, toolidele lipsukesed, lilleneiude kleidid, sõrmused ja sõrmusepadi, sussid väsinud jalgadele, sukapael, pesu, kleit,loor, kingad, ehted, smoking, kingad peigmehele, särk ja lips, külaliste meened, teine kleit, klaasvaasid osta või rentida.
Kuna puudu nimekiri sai nii pikk siis kirjutan siia lahti, mis meil olemas on juba:kuupäev paigas, eelarve paigas, külaliste nimekiri, lauaplaan, tubade plaan, Mõis, Toitlustus ja alkohol (peokohast), ööbimine (peokohas), pulmaisa, fotograaf, videograaf, juuksur, dj, muusikud kabelisse (viiul ja süntesaator), üllatusesineja, illustratsioonid on välja mõeldud.
Kas keegi teeb mingeid iluprotseduure ka enne pulmi ja milliseid? lisaks siis soengule ja meigile?
Ma siin mõtlen, et kas teha või mitte. See kõik selgub, kui olen oma juuksuri ja meikariga kokku saanud, et mida nad soovitavad. Aga massööri juurde tahan küll minna mõned päevad enne pulmi.
Tegelikult 3 kuud enne ei ole üldse hilja :) Etiketi järgi saadetakse kutsed laiali hiljemalt 4 ja maksimaalselt 8 nädalat enne. Kui külalised on välismaalt ja on vaja pikemat aega ette teatamiseks, et nad saaksid planeerida oma puhkust näiteks, siis soovitatakse siiski saata save the date ehk eelkutsed :) Etiketi järgi samuti ei tohiks kutseid saata liiga varakult.
panen kirja mõned variandid, kuidas pruutpaarid sõnastavad kingisoovi kutse tekstides:
* Parim kink mahub ümbrikusse
* Ootame Teie südamlikke õnnesoove ning kingitused palume tuua ümbrikus.
* Kui soovite teha kingitust siis palume selle mahutada ümbrikusse.
* Parimad kingitused on valged roosid ja valged ümbrikud.
* Pulmakingi palume mahutada ümbrikusse.
* Suurimaks kingituseks on Teie kohalolek, kuid oleme tänulikud, kui sponsoreerite meie pulmareisi
* Parim kink oleks panus meie mesinädalate fondi.
*Kingitused palume võimalusel mahutada ümbrikusse.
*Parim kink on pulmareis, mille õnnestumiseks on avatud kingikonto XXXXXXXXXXXXXXXXXX
*Kingi asemel ootame toetust pulmareisile.
* Kingiinfo: Mari Maasikas tel: [telefon peidetud]
Jah, kirjutasin, et "pulmalilledeks on lillad ja valged roosid". Nii on inimestel kergem.
Mina tegin autokaunistuse ise, kunstmaterjalist (lillad pärlid, valged roosid jms). Märtsis võin pilti jagada :)
Laudadele tulevad meil minu tehtud kompositsioonid.
Minu pruudikimp (pigem pruudipall) on tellitud ühelt väga healt ehtemeistrilt :) Istub mul siin kapi otsas juba :) Ehted tellisin samalt inimeselt. Peigmehe rinnalille ka.
Küünlad on meil laudadel õhtusöögi ajal.
Registreerimise nö laual on üks lauakaunistus, mis on tellitud.
Meil on kutsel kirjas et "kink võiks mahtuda ümbrikusse". Me elame ammu koos ja vajalikud asjad ostame ise.
Ka need, keda ei panda paari perek.seisuametis, peavad kohtuma paaripanijaga max 3 kuud enne, min 1 kuu. Meil nt registreerija viis meie avalduse ise perek.seisuametisse.
3 kuud on piisavalt pikk aeg etteteatamiseks. Meie jagasime kutsed laiali kui oli ca 2,5 kuud aega pulmadeni.
Kas keegi kasutab kutsel ka seda et "avatud on kingikonto............".
Kui see ümbrikus raha kinkimine veel kuidagi läheb, siis minu arust see konto teema on päris imelik :) Teisi arvamusi?
Üritaks paar korda solaariumis käia ja kuuri Anesi hapnikuhooldust lasta teha.
Unustasin, et hambaid lähen ka valgendama :)
Päris paljud kasutavad. Samuti kasutatakse lilledekontot, reisikontot, kingikontot.. Ei ütleks, et see on imelik, kui see on noorpaari soov ja kui nendel on nii mugavam, siis miks ka mitte?:) Vanasti peeti imelikuks näiteks seda, et kingitus võiks mahtuda ümbrikusse - käesoleval ajal on see normiks muutunud ja 90% paaridest panevad kutse teksti sisse seda soovi ka.
siiralt soovitan isetegijale piiluda internetipoodi http://www.hbpl.eu
see pood asub Narvas, kuid nad müüvad neti teel ka ning paberivalik on ülimalt hea, sealt saab osta nii mustrilist paberit, kui ka sissepressitud mustriga ja lihtsalt kartongi kaardipõhja jaoks, saab osta templeid, figuurset augurauda.. ühesõnaga selleks, et osta, ei peagi kuhugi sõitma :)
teine pood, mis müüb neti teel on http://www.vunder.ee :)
Ma veel igaks juhuks lisan siia linki artiklile, mida kirjutasin isetegijale, ehk on abiks:
http://www.pulmad.ee/blogid/planeerimine/isetehtud-kutsed-nouanded-pruutidele
samuti veel lisaks üleval olnud jutule kutsete saatmise aja kohta on üks hea jutt Virgo Jaani poolt siin:
Ma tahan ka minna aga enne vaja leida hea koht, kus seda teha ja muidugi enne peab uurima, et kas saan valgendada või tuleb soodapesu. Märtsis lähen hambaarstile ja vaatab, kas nemad ja seda teevad või mitte.
See on vana foorumi arhiiviteema — uut vastust siia ei saa lisada.