- 259 vaatamist
2013. aastal alustasime kodus siidri kääritamisega.
Lisaks raamatutarkusele ja iseõpitule oleme viimastel aastatel käinud õpipoistena tööl kogu maailmas väga lugupeetud siidrivalmistajate juures.
Aga mis kõige olulisem, 2015. aasta sügisel võtsime julguse kokku ja oleme sellest ajast saadik enda vaba aja (ja mis seal salata ka kõik raha) meie väikese vabriku ehitamiseks ja esimeste päris toodete valmistamiseks kulutanud. 2016. aastsa lõpus esitlesime oma esimesi õunasiidreid, 2017. aasta alguses Eesti esimesi naturaalseid toonikuid ja sama aasta suvel kultusjooki, vahutavat rabarberiveini, Rabarbra.
2016. aasta lõpus esitlesime meie esimest kuiva õunasiidrit Ieva, millele järgnes peagi Eesti esimene tume siider Libahunt.
Korralikult esitlemata, aga mitmel pool saadaval on tänaseks ka matega õunasiider Pablo ja värske ingveriga õunasiider Mr. Miyagi.
Kõik meie täna saadaval olevad siidrid on valmistatud 2015. aastal pressitud värskest õunamahlast.
Villimisele eelnes terve aasta laagerdamist, mis happed, jääksuhkrud ning tanniinid suurepäraseks ning tasakaalus maitsebuketiks muutis.
Siidrite kõrval oli meil algusest peale unistus valmistada täiskasvanutele suunatud alkoholivabasid jooke.
Mitte limonaade ega marja- või puuviljajooke, vaid mõõduka (st väikese) suhkrusisaldusega karastusjooke, mille maitsed oleksid harjumuspärasest pisut pretensioonikamad ning mis kõige olulisem, ei sisaldaks kontsentraate või muul moel eelnevalt töödeldud tooraineid rääkimata värv- ja säilitusainetest.