Abiellujad suvi 2011 - Lehekülg 10
1038 vastust · leht 10 / 21
Nii mina tegin albumi ja panin üles mõned pildid. Ehk on inspiratsiooniks teistelegi! Hakkan juurde panema pilte kohe kui midagi valmib.
Tervitused Teile, kallid noorpaarid!
Liitun ka nüüd siis lõpuks Teiega. Tegelikult plaan on juba pikemat aega, kuid nüüseks otsustasin, et liitun ka antud foorumiga. Olen siin juba väga pikalt olnud kasutaja, kuid pole mõelnud, et võiks ka kirjutama hakata. Mõtlesin tööl olles, et hakkaks ka siia kirjutama enda ettevõtmistest seoses pulmadega. Meie kihlusime 19.11.2009.aastal ning alguses oli plaan pulmad teha 19.11.2010, kuid see jäi kahjuks ära. Lõpuks otsustasime, et tahame pulmad pidada 13.august 2011.aastal Raplamaal. Selleks ajaks oleme koos olnud üle 2,5 aastat.
Pulmakoht on meil välja valitud, kuid 100% kindlat jaatavat vastust ei ole veel saanud. Kohaks valisime vana mõisa, mille meie ühine tuttav on ülesse ehitanud ning kus on väga ilus vaade. Jaanuari kuu alguses läheme veel vestlema tuttavaga ning seejärel saame teada, kas tuleb jaatav või eitav vastus. Bänd on meil juba väljavalitud ning selles osas ei olnud meil hetkeksi lahkarvamusi. Fotograafiks plaanime võtta kaks tuttavat, kes mõlemad teevad väga professionaalseid pilte. Meie kiriklikku laulatust ei soovi ja soovime registreerimise teha Rapla perekonnaseisuametis. Pulmaisa kohalt on meil kõik veel lahtine, sest pole suutnud ära otsustada, mis me teeme. Mõtlesime, et palju huvitavam oleks kui meil tuleks selleks ühine tuttav, kellega on lihtsam suhelda ja ka asju ajada.
Külaliste nimekiri on meil põhimõtteliselt koos, paar inimest on veel sellised, kelle kohta ei oska öelda, kas kutsuda või mitte. Külalisi peaks tulema umbes 44 ning nende seas on 20 last, kui kõik tulevad koos lastega. Mõtlesime, et paneme minu õe ja mehe õe lapsi valvama, sest muidu ei ole endal ja ka teistel peo tuju, kui pead kõik aeg mõtlema lastele. Samas on peokohas ka tiik ning jõgi lähedal ja lastel oleks muidu ohtlik seal mängida.
Toitlustuse koha pealt otsustasime, et kuna meil on päris palju inimesi, kes saaks meid aidata, teeme enamus asjad ise. Pulmatort on veel lahtine, sest tahame, et selle teeks minu tädi, kuid ta ei ole veel nõusolekut andnud. Oleme ka vaadanud erinevaid pulmatorte, mida saaks tellida, kuid ei ole seda õiget veel leidnud.
Pruudi lillekimp on veel lahtine, et millised lilled tulema peaksid, kuid tean, milline tegumood võiks olla. Lilled, mis tuleksid ruumi kaunistamiseks võiksid olla minu arvates sellised lihtsad (mõtlesin, et näiteks põllulilled).
Mõtlesin, et ei taha suur, puhvis jne soengut. Kuna mul on loor kammiga, siis tahan teha lihtsad ilusad lokid ja juukseid natukene taha kinni panna, et saaks loori ilusti pähe panna.
Minu pulmakleit on juba olemas. Mul oli kindel soov, milline peab olema minu pulmakleit ning leidsin siit samast leheküljelt väga ilusa pulmakleidi, mis mulle ka meeldis ja sobis. Ostsime selle ära ja olen selle ostuga väga rahul. Ma ei ole iial varem nii õnnelik olnud, kui sel hetkel, kui proovisin pulmakleiti selga.
Mehe ülikonda ei ole me veel ära ostnud, sest pole veel saanud seda täiesti õiget. Tema enda soov oli, et ta tahab täiesti valget ülikonda ja muud ei midagi. Olen otsinud oktoobri kuust saadik talle ülikonda, kuid alles nüüd detsembris leidsin siit samast leheküljelt pakkumise väga ilusa valge ülikonnaga (kus olid ka kingad lisaks). Kuna töötan riigiametnikuna ja käin tööl graafiku alusesl, siis leidsime koos elukaaslasega jaanuari alguses aja, millal läheme ülikonda proovima ja siis on näha, kas see sobib talle või mitte.
Sõrmuseid olen ka eri kohtadest vaadanud ja lasknud teha ka pakkumisi, kuid ei julge veel nii vara ära osta, ma ei tea, mida kardan. Tahame valgest kullast sõrmuseid. Samas oleme juba välja mõeldnud, mis me laseme sõrmuste sisse graveerida. Minu omasse tuleb pulmakuupeäv ja mehe nimi ning mehe omasse vastupidi.
Jaanuaris plaanin ära osta sõrmusepadja, autodele lindid, roosiõielehed, pokaalid. Olen juba vaadanud pulmaviinade silte, kuid siiani ei ole leidnud seda õiget. Ametimärkidega läheb veel aega, sest peame mõtlema, millised tuleb teha täpsemalt.
Kutsed on meil juba ära ostetud, kuid tekst, mis sisse tuleb on veel lahtine. Osaliselt valmis, kuid mõtleme, veel midagi lisaks juurde.
Pulmaküünalt ka otsisin ning leidsin selle, mida tahaks, kuid ei saa enne osta, kui saan peale lasta teha ka teksti.
Neiupõlvenime ärasaatmise tahaks teha kuumaõhupalliga.
Vanematele plaanime kinkida nagu ka varem on juba mainitud fotoalbumid, mille otsingud hetkel käivad väga tõsiselt.
Pulmalaulikud tahame ka kindlasti teha, kuid ei oska öelda, kuidas need tulevad, kui ükskord valmis saame, siis panen ka siia ülesse, et saaksite oma arvamuse öelda.
Igatahes kõikidele, kellel on pulmad veel ees palju-palju edu ja imelist planeerimist!!!
Teiseks soovin kõigile head vana-aasta lõppu ja loodan, et kõigil tuleb uus aasta ilus ja parem kui eelmine:)
Tere uutele!
Kallid tulevased pruudid soovin teile head vana-aasta lõppu :)
Nii, mina hakkasin sõrmusepatja meisterdama, algul mõtlesin et teen sellise ümmarguse, mis mahaub korvikesse, aga ei see ikka ei sobi kokku, ja siis tegin ikkagi nelinurkse, kahjuks hetkel avastasin, et pole piisavalt vatti kodus siis ei saanud ära lõpetada, aga panen pildi yles:
http://pulmad.ee/poolik-sormusepadi-d
Kohe mitte ei raatsinud osta neid poe sõrmusepatju. Hetkel sain odavalt tükikese riiet ja punased paelad :D Ja kuna ma ühtegi kivikestega suuremat pärlit ei leidnud siis kodus leidsin ühe oma juukseklambri liblikaga, aj siis tuli inspiratsioon peale et saaks selle liblika sinna panna kuna sobib meie teemaga, kuna kutsetel ja kaartide karbil ja külalisteraamatul ka liblikad peal :)
Mina tegin ka ise ja olen päris rahul. Galeriis on üleval. Meie teema on roheline ja roosa, nii et ka padi teemasse.
Mina leidsin ka, et ei tasu seda poest osta:) Sain täitsa ilma rahata tehtud:) ammusest ajast vedelema jäänud materjalist:) galeriis ka pilt üleval:)
sul väga armas :)
Sul ka:)
Väga ilus :)
Tegelikult on see nii mõnus, kui mõned asjad on pruudi enda kätega tehtud :) Isetehtud asjad on alati erilised :)
Tere.
Meil on plaanis abielluda sellel aastal. Kuid kui aus olla siis me kumbki ei tea pulmadest suurt midagi, kuna meil mõlemal sugulased abiellunud suhteliselt väikse seltskonnaga ja ei ole olnud võimalust osaleda. Seoses pulmadega on mul väga palju küsimusi. Oleks tore kui keegi oskaks aidata.
Tahame teha registreerimist Tartu perekonnaseisuametis. Seltskond on väike: minu perekond ja mehe perekond. Ei taha suurelt pidama hakata. Tahame sellist rahulikku ja armast pidu. Tahaksime kuskile restorani peale registreerimist minna. Küsimused siis sellised, et
1. Milliseid dokumente on vaja abiellumiseks
2. Kuidas see tseremoonia perekonnaseisuametis üldse käib
3. Kuna oleks õige aeg ennast kirja panna perekonnaseisuametisse
4. Kui teeme väikese seltskonnaga, siis ei ole ju mõtet minegid pumaisasid ja õhtujuhte võtta, pole ka mõttet ju valssi tantsida ega mänge mängida
Kui teeme nii väikese seltskonnaga, et mis ettevalmistusi üldse teha tuleks.
Arutaks selliseid asju oma vanematega, aga kuna tahame teha neile üllatust, siis ei saa küsida nende käest.
Loodan, et keegi oskab mind aidata.
Tere tulemast, edukat planeerimist.!
Mina ise ka ei teadnud pulmadest suurt midagi, aga koolis ürituskorralduse loengu raames sain juhuslikult ülesandeks teoreetilise pulmapeo korraldamise, ja nyyd 1.5 aastat hiljem saan neid materjale kasutada :)
aga vastused sinu küsimustele.
1)Abielu registreerimiseks vajalikud dokumendid:
- mõlema abielluja sündi tõendav dokument (kui sünnid pole kantud rahvastikuregistrisse);
- teise või järgmise abielu korral dokument selle kohta, et eelmine abielu on lõppenud või kehtetuks tunnistatud (kui selle kohta puudub kanne rahvastikuregistris);
- alaealisel abiellujal kohtumäärus teovõime laiendamise kohta;
- vajadusel abielu sõlmimise muu takistuse kõrvaldamise dokument.
2).Sellele ma eriti vastata ei oska, pole registreerimisel käinud.
Selle jutu sain Tartu maavalistsuse koduleht.
Kindlaksmääratud ajal tulevad mõlemad abiellujad abielu sõlmimisele, kaasas isikut tõendavad dokumendid. Abielu sõlmimine toimub Tartu maavalitsuse kantselei rahvastikutoimingute talituse saalis Tartus, Tiigi 12. Pärast seda, kui mõlemad abiellujad on oma soovi jah-sõnaga kinnitanud, esitab perekonnaseisuametnik neile allkirjastamiseks protokolli. Seejärel tehakse rahvastikuregistrisse abielukanne. Soovi korral saavad abiellujad selle kohta tõendi.
3).3 kuud enne tuleb dokumendid sisse viia.
4). väikese seltskonnaga ilmselt jah pole mõtet aga samas ei keela keegi kui endal soovi on. Ag sulle siis võibolla sobiks vastuvõtustiilis pulm, et peale registreerimist siis teete kuskil restoranis piduliku õhtusöögi vmt.Ja aga samas võite ju ise ka teha neiupõlvenime ärasaatmise. Ega sellised traditisoonid on ju armsad :) ja see ei olene teps mitte sellest kui palju inimesi on vmt :)
Loodan et said abi :)
siin sulle lehekülg ka kust selle info võtsin :) http://www.tartumv.ee/?op=body&id=34
Ma ise ka korraldan oma pulmi Tartus, registreerimine, ja siis pärast teeme väikse peo Ülikooli kohvikus.
Dokumendid: mõlemi sünnitunnistus, isikuttõendavad dokumendid kas pass või id kaart, lisaks võb vaja minna ka dokumenti kui on eelnevalt oldud abielus ehk siis tõend abielulahutuse kohta.
Dokumendid tuleb viia vähemalt 1-3 kuud enne soovitud kuupäeva sisse (kindlam oleks viia need 3 kuud enne).
Olen käinud yhes pulmas kus tseremoonia toimus Tallinna perekonnaseisuametis ja seal lihtsalt kutsuti teatud kellajal inimsed sisse ja väike kõne ja olidki abielus. Poole tunni pärast kutsuti sisse juba järgmised abiellujad.
Mis puutub ettevalmistustesse siis peokohaga ehk siis restoraniga läbirääkida toidu valik. Võib olla tahate rentida pulmaauto ja ära tellida lilled ja fotograaf kes pildistab perekonnaseisuametis. Rohkem nagu ei olegi muud :)
Nii mina ostsin siis pruutneitsite kleidi materjali ära ja nüüd saab mu ema siis agaralt õmmelda 3 pruutneitsile kleidid. Kleidid tulevad umbes sellised aga vaarikvärvi roosad ja valge vööga. http://dress.vponsale.co.uk/umbrella-cut-strapless-satin-bridesmaid-dress-vpbn030-p-2998.html?zenid=fcc3d9f110e779f2697b0d9827a0c6b9
Materjali sain suht odavalt 8m 51 euroga aga tõenäoliselt lähevad sinna juurde luku maksumused ja nipet näpet.
Mul homme plaan Tallinnas kangakauplusi külastada, vajalik leida selline kullakarva kleidiriie. Oskad soovitada kus suurem valik.
Kleit on ilus:P
Vaata abakhani ja kanga dzunglisse. Ma ise ei ostnud tallinnas vaid rakverest aga ma usun et kullakarva leiad küll tallinnast.
veab, kui keegi lähedane õmmelda oskab tuleb odavam :)
tunneks huvi millega sa oma sõrmusepadja täitsid?
Mina proovisin vatiga, ja see jättis kuidagi konarikuks selle. Ema arvas, et vatiiniga oleks ka norm. aga ei olnud enam aega poodi minna
Jah tuleb ikka väga palju odavam.
uskuda võib. mul õnneks vaja ainult ühte kleiti, alguses oli 2 aga teine langes välja kuna sõbrants ilmselt ei viibi eestis sellel ajal
Väga ilus kleit:D Mul aga probleem selles et mul on 6 väga head sõbrantsi ja ei suuda otsustada keda siis pruuneitsideks paluda:S 6 aga oleks ilmselgelt ju palju - samas ei kujuta ka ette et kellegile saaksin ära öelda......täesti nõutu juba mida teha:S
sul päris keeruline siis ju. ma ka ilmselt ei teaks mida teha, aga vb keegi neist eriti lähendane?
Tänud:P
Kuid miks sa arvad et 6 on palju? Kui nad kõik on sulle väga väga lähedased, siis oleks tõepoolest valik raske ja kurb ju kui su üks südamesõbranna sinu pulmas oleks solvunud. Mina võtaks kas kõik kuus või loobuks üldse pruutneitsidest.
vabandage minu rumal küsimus, aga milleks teile pruutneitsid üldse vajalikud on (ei ole halvasti mõeldud küsimus, pigem minu võhiklikkusest)? see ju ameerika komme ja ma tegelikult ei ole siiani aru saanud, mis täpselt nende roll on?
endast nii palju, et meie pulmapäev 6. august 2011. Plaanime abielluda Põlvas ning pidu toimub ühes turismikeskuses. See ka ainuke, mis praegu bronnitud. Hetkel käivad läbirääkimised ühe artistiga ning millalgi peaksime kokku saama ka ühe pulmaisaga, kuid kuna mees läheb paariks kuuks välismaale komandeeringusse, siis üldse ei teagi, mis pulmaisaga saama hakkab :( üksi ju ka pole mõtet kohtuda, ikkagi sooviksin mehe arvamust ka. Muud nagu ei ole midagi veel konkreetselt ostnud, olen lihtsalt netis surfanud ning enam-vähem peas läbi mõlenud, mida missugust tahan jne.
okei..........minu uurimustöö on hoo sisse saanud. Just lõpetasin meilide saatmise ja helistamise Tallinna 52 restorani kus saaksime oma pisikest armast pulma pidada :) VÄGA hulllllllllllllllllllllll töö ikka.
Kas siin foorumis keegi veel kes plaanib väikest pulma (selle all mõtlen siis vähe külalisi, väiksem eelarve jne)
Praegu tunnen nii puudust sellisest pulmakorralduse toetusest (hetkel pole veel välja ka kuulutanud pulma kuupäeva!)
Armas, ilus :D Täitsa lõpp, ma pole üldse sellistele asjadele nagu sõrmusepadi mõelnud...isegi mitte sõrmustele..eks kui kiireks läheb siis mõtlen.
Minu kolmel pruutneitsil on kõigil väga konkreetsed ülesanded(üks aitab pulmade korraldamisel, teised kaks aitavad õigel päeval mind) ja nad on võrdselt kõik mu väga head sõbrannad. Pruutneitsideks valimisega, lastes teha neile ühesugused kleidid ja lastes neil kõndida enne mind altarini ja seista laulatuse ajal minu kõrval püüan neid nagu tänada, selle eest et nad on olnud kõik mu kõrval nii heas kui halvas.See on minu põhjendus, miks mul nad on:))))
sama siin
ma ei arva et 6 on palju aga mina piirduksin kõige rohkem kolmega ja samas kui on tõelised sõbrannad siis nad ei peaks solvuma sest elu seisnebki valikutes.
teie pulmapäev on samal päeval mis mul, aga me teeme Tartus :)
mul pole enam millegi muu peale mõelda, kõik on läbi mõeldud ja läbi räägitud, kevadeni suht rahu majas, sõrmused ostsime juba okktoobri esimesel nädalal ära kui Eestis olime, kuna need hakkasin nii meeldima, ja HOllandis samat tüüpi on mitu korda kallimad :)
see uurimine on ikka väga tüütu. Ma ise ka tegin hullu uurimustööd, aga lõpuks läks valik ikka mega lihtsalt
ma olen õnnelik, lõpuks leidsin midagi erilist kingituseks oma emale. Nimelt Leisin pildiraami kuhu siis saad lasta graveerida mingi teksti.
http://www.huwelijks-bedankjes.nl/gepersonaliseerde-fotolijst-memories-p-1918.html
üles laseme panna meie pulmakuupäeva ja alla nimed :)
Oeh ... Ma ka täitsa alguses endiga ... Ka tänu sõbrannale hakaksin neid asju nüüd rohkem uurima ..
Paljudel siin juba bronnitud ajad ja kohad . Ma pole sedagi teinud . :)
Seega on meil üldse plaanis abiellud 14 juuni , sest see on meie tähtpäev millal hakkasime taas koos olema(ennem seda sai ka 5 aastat tagasi koos oldud :D )
Kihlusime aga 16 september... ettepanek oli üllatav ja ilus .. ( mees tuli just pikalt töölt.. välismaal.)
Mudugi on meil plaanis pisikesed pulmad .. et ei peagi erilist palju ette valmistama peale mu pulmakleidi-mis on ammu ammu välja valitud ,aga vaja saata pilt tuttavale õmblejale.:)
Naljakas on mudugi ka see , et meie kõik tuttavad juba küsivad millal pulma saab tulla .. Pole veel midagi vastanud , sest ei oska kohe nii öelda et teeme sugulaste ringis..
Tundub, et peab ka vaikselt siis tegutsema hakkama nende plaanide ... Ehk kegi pakkub miskit head ja toredat Tallinna kanids ... Miskit ilusat kohta kus väike istumine teha ?
( ämm mudugi tuli kohe mõttele , et võiks uues majas teha siis ja õues telkidega ... siuke otoopiline matka moodi elamus oleks. - aga kuna ise ei harrasta telkide magamist ja mu sugulased ka mitte .. siis kuidas lõbusalt öelda ,et sellist asja küll ei sooviks :D ? )
Noo 6 on selles mõtes palju et 6 kleiti ka vaja ju õmmelda:D Aga eks siis peab nii olema sest tõesti ei oska kellegile ära öelda - kõik 6 on teatud elu etapidel on väga lähedased olnud:D
Pole hullu see õmblemine. Sest mul on kolmele pruutneitsile lisaks ka kolm lilletüdrukut ning ka neil on ühesugused kleidi:P
Vastavalt Perekonnaseisutoimingute seaduse § 41 lõige 1 ei sõlmita abielu varem kui ühe kuu ja hiljem kui kolme kuu möödumisel päevast, millal abiellujad on perekonnaseisuasutusele esitanud abiellumisavalduse.
Praegu on selline seis, et enamik restorane ja vinoteeke kuhu meilinud olen tahavad TÄPSET kuupäeva teada aga kuidas saan ma neile TÄPSE kuupäeva öelda kui avalduse saan alles mõne kuu pärast esitada ja kirik ei pruugi ju vaba olla sel päeval.
täitsa jama, aga samas, kas sa nii ei saaks, et uurid kuna kirik vaba on, ja sellest kuupäevast 3 kuud ette viite dokumendid sisse :)
Sest meie valisime ka kuupäeva ja siis 3 kuud sellest päevast viime dok. sisse, kuid me ei tee registreerimist perekonnaseisuametis kuna ei taha, meie abielu sõlmib Olavi Ilumets
Meil kiriklik laulatus, paari paneb sama preester kes meid ka leeritas :D Vist peaks jah kirikusse siis enne pöörduma.
ma usun ka, sest sel juhul saad sa asjad kuskilt poolt liikuma panna, muidu kui kõik viimasele minutile jääb läheb päris kiireks ma usun.
Aga edu sulle!
Kui kirikuõpetajal on õigus abielu registreerida, siis pole ju probleemi, lepi õpetaja ja kirikuga oma kuupäev kokku ja kolm kuud enne paberid ja asi ongi korras.
Meie rääkisime kirikuga läbi ja meie oleme juba kiriku raamatusse sisse kirjutatud-meie nimed, pulmakuupäev ja kellaaeg ja dokumendid viime sisse 3 kuud enne .
Täitsin vatiiniga:) tuleb hästi peeneks kitkuda ja hästi kokku pressida padja sees:) siis ei jää halvasti:)
Kas keegi on tegelenud ka söögi joogi küsimusega?
Et mida pakkuda kui sama kuum suvi siis sealiha keedukartuli ja hapukapsaga küll eriline variant pole.
Kas bufee variant (rootsi laud) oleks ok?
Kuna meil on eesti pulm siis pakume just sealiha ja hapukapsast jne, lisaks tuleb külmlaud-salatid, lihavalik, kalavalik. Magusaks on siis tort, kringel, kommid. Joogiks pakume siis shampust, veini, viina, mahla, kohvi, teed, vett.
Rootsi laua puhul tuleb kindlasti arvestada sellega kui palju külalisi teil tuleb, kui on näit 70 inimest siis tekivad pikad järjekorrad ja külalistel endil on ebamugav.
Aga miks mitte kõik 6? :) Kui Sulle pole oluline, et kõik ühesuguseid kleite kannaks, siis lahendus on päris lihtne ju. Las kõik kannavad Sinu pulma värvides kleite. Pruutneitsidele kimbud kätte ja kohe on aru saada, kes nad on. Lisaks ei pea kellelegi ära ütlema.
Mina tean, et pruutneitside ülesanne on pruuti aidata nii organiseerimisel, kui ka pulmapäeval.
oki tääh :)
meil ei tule ka päris tavaline eesti toit, natuke suupisteid salateid jnejne, üheks praeks ahjulõhe, ja kergelt suitsutatud seasisefilee, ahjukartulid, valge risotto ning aurutatud köögiviljad.
jookidest morss /kohv/tee ja siis mingid karastusjooke ka ilmselt. Aga viina meil ei tule, shampa, vein ja kohvi kõrvale mingi konjak vmt, ja kes tahab õlu
magusa kohta veel ei tea, ilmselt ikkagi tuleb enne torti ka miskit magusat pakkuda, aga ei tea veel täpselt mida, ehk ka kringel
Ma lisasin siis hetkel ainult enda pulmakleidi mida tahaks kindlasti ( Mis arvate sellest ? )... edasi pean hakkama mõtlema natukene kutsete peale ja söögi peale ... ennekõike ka tordile ... nu üldse mõtteid pole ... Kus nt oleks kõikse parem pulmatort valida ?
Noo niii - nüüd ma võin ytelda et 05.08.2011 läheb lukku kui meie pulmapäev:D Pulmapeo kohaks siis Vihterpalu mõis:))))) Ootan nüüd kui saadetakse arve siis saab ettemaksu ära maksta! Lõpuks asjad hakkasid liikuma - nii et algus tehtud ja võib planeerimisega alustada:D
See on vana foorumi arhiiviteema — uut vastust siia ei saa lisada.