Abiellujad suvi 2011 - Lehekülg 13
1038 vastust · leht 13 / 21
meie bronnisime bändi ja pulmaisa + registreerija pea 11 kuud ennem ära:)
kas teie teete ka lauaplaanid, et kes kuhu istub?
Meie bronnisime oma pulmaisa rohkem kui aasta ette :D Muude asjadega oleme venitanud aga 6nneks k6ik nüüd olemas.
Meie ei tee sest meil tuleb pikk laud U kujuga ja tavaliselt ikka kombeks, et vanemad ja sugulased istuvad noorpaari lähedusse aga samas mul endal ei ole vahet kus keegi istub. Arvan, et keegi pruutneitsidest istub minu lähedusse aga eks seda näeb juba peokohas kuidas kõik sujuma hakkab.
meie ka ei tee, kuna suht ükskõik kes kus istub, inimesi ka nii palju ei ole, "tegijad" ilmselt paigutame kuskile laua otsa et nad saaksid vabalt liikuda.
Meil muutus kiriku kellaaeg tund aega varasemaks ja seega peab vist peo kellaaega ka nihutama.
Me plaanime U kujulist lauada. Pruudi poolses lauas istuvad pruudi vanemad, sugulased ja tuttavad ja teisel pool siis peigmehe omad. Kui inimesed hakkavad varem liikuma, siis saab iga üks istuda sinna, kuhu tahab ja kus vaba on.
Kohasildid on ka planeeritud.
ma ei teagi, mis kuju alla seda saab nimetada mida ma mõtlesin, päris L kujuline ei ole.
Tere,
Olen siin pikalt lugenud ja jälginud mida kirjutate ja otsustasin lõpuks ise ka kampa lüüa.
Meie pulmad peaksid siis toimuma 15.07.2011 kui kõik ikka plaani päraselt läheb.
Hetkel siis tehtud ja mõeldud:
Kirikuga on räägitud ja kuupäev broneeritud. ( leeris käisime juba 2 aastat tagasi)
Kleidi kavand on olemas ja mu ema õmbleb selle ka kevade poole valmis.
Koha oleme vist ka leidnud..hetkel ootame toitlustuse hinnapakkumist, et siis otsustada, et kas jääb see peo koht ikka.
Pidu toimub Tallinnas. Külalisi peaks olema vast 50 ringis ja väiksed lapsed ka osalevad, kuna meil endalgi suvel 2-e aastaseks saav piiga kodus. Pulmaisa asemel on meil loodetavasti üks jutukas sugulane. Ja pulmaoksjoni asemel on meil veimevaka jagamine. Fotograafi leidsime, kuid... ta kavatseb samal ajal sünnitada seega otsime nüüd uut. Muusika osas veel lahtine, et kas klaveril natuke meeleolumuusikat + siis plaadi muusika või ikka mõni bänd otsida.
Ametimeeste/naiste märke teen ise. Samuti osa sellest "veimevakast", mida siis jagame. Mänge ja tegevusi oleme ka ise välja mõelnud. Et lastel pulmas igav ei oleks ( vanuses 3-0,5) heegeldan neile väikesed mänguasjad.
Mehele õmmeldakse ka ülikond kevadel ja lapsele linasest riidest kleidike ka. Kutseid ja muud paberile minevat kraami aitab sõbranna disainida ja printida.
Hetkel vist kõik mis oleme jõudnud teha ja mõelda.
Edu planeerimisel, tere tulemast meie hulka :)
Uskumatult palju pruute meil siia kogunenud, minule kusjuures üllatav, arvasin, et pulmad viimasel ajal pole väga populaarsed.
Kusjuures mõtlesin sama asja, et meid juba päris palju kokku:) Aga see ju vaid positiivne
meil ka U-kujuline laud ja mina kohakaarte ei tee, igaüks ise leiab omale koha :) Loomulikult vanemad istuvad meie kõrval.
Meie teeme lauaplaani, kuna rahvast on juba nii palju, ja siis saab saab ise vanemad inimesed ühte sokutada, et neil ka midagi rääkida oleks omavahel. Vanemad inimesed niikuinii ju segunevad omavahel paremini.
jah muidugi positiivne, ainult hea meel selle üle::)
Teid palju jah siin, eelmine aasta meid küll nii palju polnud. Käin ka ikka vanast harjumusest piilumas siin aeg- ajalt ja kuna aitan sel aastal üht pulma aktiivselt korraldada ( Vihterpalu mõisas), siis on pulmateema minu jaoks veel aktuaalne. Samas natuke kadestan ka teid, tahaks ise ka seda päeva ikka ja jälle kogeda :)
jaa, see on eriline , mulle nii meeldib seda teha:) ma siin isegi mõtlesin et hakkaksgi edaspidi ka sellega tegelema, tean siin hollandis lausa sellised koolitused :)
Ka meie nihutasime kuupäeva ... algul oli ikka plaanis 14 juuni, aga kuna siis teisipäeval ei tehta õnnepalees(Tallinnas) seremooniat ja on ilma külalisteta, siis otsutasime lükata kuupäeva 18 juuni peale . Seal on räägitud ja neid külastada ja korralikult nime kirja saame panna alles märtsis ... siis saame ka enda kindla kella-aja teada ;)
Seega ka õnneks kõik nii algus järgus siis ei ole sellest teised plaanid nii väga muutunud ( kuigi peopaigale peame ka siis 18 juuni nüüd ütlema :D )
Meil on ümmargused lauad ja päris kindlasti lauaplaanid. Päris pillapalla ei saa ikka 100l inimesel lasta istuda. Strateegiliselt on ikka vaja paika panna, kes istub kelle lähedal ja keda me enda lähedale tahame jne.
suurema rahvaarvuga muidug on lauaplaan vajalik :)
Meie muutsime 2korda kuupäeva lõpuks valisime 23.07.2011:)
Nende lauaplaanide kohta oskan omast kogemusest rääkida. Viimases pulmas, kus käisin, polnud lauaplaane (in umbes 80). Kahjuks ei sattunud oma sõprade juurde lauda istumise ajal ning seetõttu pidin istuma täiesti võõraste kõrvale. Polnud eriti põnev, kui ei olnud kellegiga rääkida, va mõned viisakuslaused;) Ei toimi see, et siis rahvas seguneb paremini. Eriti veel, kui osapooled on tagasihoidlikud. Pulm oleks olnud palju lõbusam, kui oleksin saanud oma heade sõprade juures istuda. Kahjuks jah on see pulmast esmase asjana meeles. Seetõttu teen oma pulma kindlasti lauaplaani.
Muidugi kui on väike pulm ja kõik on tuttavad/sõbrad on asi hoopis teine.
SÖÖGIST............
Kui palju olete rahaliselt arvestanud ühe inimese söögi kuluks. Uurisin siin erinevaid pakkumisi ja ühest kohast sain vastuse, et alla 32 euri (500) inimese kohta ei ole võimalik üldse süüa pakkuda. ......
meil esialgne menüü kuskil 260 kr inimene
SÖÖGIST...........
Jah, ka mina arvestasin hinnapakkumiste küsimisel ˇ16 euriga (250) hind võib ju nats kõikuda aga nüüd tundub, et minust oli lausa naiivne arvata, et sellise summaga süüa saab.....ei teagi kohe.
no ma arvan, et saab ikka, kuna ega me söögist midagi ei muuda, ainult laseme kringli lisada magusate asjade hulka enne torti, ja muud miskit soe toit oli norm ja salateid ja snäkke oli ka piisavalt.
söögi hind oleneb ju sellest, mida ise valite, kas traditsioonilise, mis on tavaliselt odavam või erilisema, mis on kallim, meil näiteks oli 650 nägu + tervituslaua suupisted+ alkohol
Meile ütles catering, et tavaliselt on olnud umbes 240 kr nägu..aga nad pole meie menüüd veel näinud.
minu sõbranna pulmas toideti inimesed ära 180 krooni nägu + tort+ alkohol ja söök oli väga maitsev - nii et saab igasuguse hinnaga
Meil on 300 kr nägu ja siia ei kuulu alkohol, pulmatort ja kringel.
Meie oleme saanud hinnapakkumise toitude kohta kolmest kohast ja kõigis on 250-270.- nägu. Selle sees pole alkoholi ja torti, aga muidu nii külmtoit(päris suur valik) kui ka soe.
Meie pulmad toimuvad 04.06.2011. Kuna kihlusime 18.07.2010, siis sain varakult broneerida ära pulmaisa, ansambli, peokoha, kiriku, videomehe ja fotograafi. Nüüdseks on olemas ka juba kleit, mille lasin õmmelda Tigasmos ja ka kingad. Pean veel muretsema bolero ja loori. Kutsed lasime teha Kristiinal, need saame järgmisel nädalal kätte. Kristiina saatis meile ka pildi tehtud kutsest ja see tundus küll väga kena olevat. Päris põnev on neid oodata. Kutseid plaanime laiali jagama hakata veebruari alguses, siis jääb külalistel piisavalt palju aega, et endale see kuupäev vabaks võtta. Pulma on kutsutud 120 külalist. Söögi ja joogi poole pealt on meil olemas kõik joogid, saime need väga hea hinnaga otse maaletoojalt.
Küünla lasime valmistada Tiina Pulleritsil, väga kena küünla saime, just sellise nagu soovisime. Tema töödega saab tutvuda sellel aadressil http://www.flickr.com/photos/kyynlad/
Täna käisime mehele Baltmanis ülikonda ostmas, seal on hetkel väga suured allahindlused. Poodides kuni 70% ja Baltika kvartalis kuni 50%.
Olge tublid ja jõudu ning jaksu organiseerimisel! :)
teate, aga mina ei taha enam küll oodata põrmugi, võiks juba suvi olla:)
Hihii, Meid on siin kindlasti palju rohkem kui siinsed kommenteerijad. Olen isegi siiani lugeja rollis olnud. Nii et siis ka kambas ja 23.07 kuupäeva esindamas ;)
Sama siin :D
Ma ka tahaksin, et kuupäev oleks lähemal. Kuii meil kik asjad veel tegemata :)
küll jõuad ;)
Homme lähme mehega mingisse disain stuudiosse (ruumid mulle piltidel meeldisid pluss ka väliterass, asukoht ka hea), pakuvad kõike teenust omaltpoolt (kokad, söögid, ruumid ja lisaks sellele lubas ka muusika koha pealt aidata
Anna homme teada siis kuidas läks ja mis kokku leppisime
Edu!
võiks jah juba suvi olla:) meil täpselt kuus kuud veel eilse kuupäevaga...:D
meil tänase kuupäevaga 6 kuud ja 2 nädalat.
Meie saime pakkumiseks keskimselt 32-35 eurot ilma alkoholita. Tegu on Tallinna Vanalinnas tegutsevate restoranidega.
Vatame neid kohad , kus on võimalik korraldada privaatsemat piduliku õhtusööki 15. inimestele.
Meil 5 kuud ja 7 päeva
Tere!
Katsume samuti sellel suvel paari minna. Midagi ei ole veel korraldusliku poole pealt alustanud - isegi kuupäev pole veel paigas, ilmselt millalgi augustis. Küsimus järgmine: millest üldse alustada pulmade planeerimisel ja mis järjekorras hakata vajalike detailidega tegelema? Ilmselt esimesteks asjadeks on külaliste nimekiri ja pulmakuupäev. Kui palju aega enne pulmi peaks kleidi õmbleja juurde viima (hiljemalt), kaua sõrmuste tellimise/graveerimisega aega läheb? Kui palju aega ennem peaks kirikuõpetaja poole pöörduma ja kaua ette peopaiga broneerima? Millal kutsed saata? Millele veel peaks aegsasti tähelepanu pöörama ja mille saab jätta vahetult enne pulmi?
tervitades!
Vastavalt etiketile peaksid kutsed olema kätte antud umbes 5 nädalat enne pulma kuupäeva :)
teretulemast meie sekka! :)
Mina alustasin sellest,et mõtlesin välja,mis see kuupäev võiks olla, siis teisena oli meil kindlasti peokoha valik ja broneerimine, siis otsisime registreerija, sest pulmad toimuvad samas koha kus pidu, järgmiseks oli ansambli broneerimine ja nüüd lähen veebruari alguses pulmavanaga kohtuma. Kleit on välja valitud,aga alati võib otsus muutuda, niiet selle tellin märtsi lõpus (u. 3 kuud enne pulmi). Juuksur on sõbranna, fotograaf samuti , niiet nende peale pead ei vaeva. Toitlustamise oleme ära otsustanud. Kutsed teen ise ja annan üle ca 2 kuud enne pulmi. Vahetult enne pulmi mõtleme mehega välja kuidas sisenemine, mida ütleme jne, st. kuidas laulatus peaks välja nägema, selle kohta saatis registreerija pika küsitluse, et need talle paar nädalat enne ära vastaks ja teele saadaks. Külalistenimekirja olen kah teinud,lihtsalt,et umbes teda saada palju inimesi...õige külalistearvu saab niikuinii alles mõned nädalad enne pulmi teada...kes tuleb kellega ja kes mitte.
Edu planeerimisel!
1. kuupäev
2. kirik ja peopaik
3. pulmaisa, fotograaf ja bänd
4. pulmaauto, juuksur ja meikar, pulmatort ja lilled
5. riietus ja sõrmused
Mida varem asjad ära broneerida seda parem!
Sõrmustega tuleks arvestada kuskil 1 kuu, samas meile öeldi et läheb kuskil paar nädalat.
Meie anname kutsed kuu aega enne pulmi külalistele.
Kui pulmakleit läheb õmblemisse siis tuleks vist varem viia, et oleks kindel et õigeks päevaks valmis saaks.
Tervist!
Kirjutan siis lõpuks meist ka. Meie ilus kuupäev on 18.06.11 ja 18. on eriline just seetõttu, et see oli ka meie alguse kuupäev..
Praeguseks on paigas koht, põhimõtteliselt ka toit, pulmavanem, fotograaf ja kutsete kujundus. Keidi õmblemine läheb veebruari alguses lahti.
Aga hetkel mure ka. Tahame peole hirmsasti elavat muusikat alates avavalsist. Seega, otsime mingit mõnusat punti muusikuid, kes oskaks mängida erinevaid tantsulugusid. Kas keegi oskab soovitada? Hea oleks, kui oleks laulja ka ja tegemist oleks tõesti inimestega, kes saavad hakkama nii valsi kui samba ja tangoga. Nii et jah.. Ise tõesti pole veel leidnud.
Aga edu kõigile planeerijatele! Sellest tuleb ilus suvi!:)
Ma ei tea miks, aga minuga ei taheta suhelda... (kusjuures ma olen väga tore inimene)
Kui esialgset peopaika otsisin siis jäi 2 tükki silma, millest siiani päris tõsiselt huvitatud olen, küsimus siis ainult hinnas aga jaanuari algusest kuni siiani pole ma mingit hinnapakkumist saanud (Olen edastnud neile nii palju infot, et hinnapakkumise saab ära teha küll)
Täna nüüd vaatsin et esimese peokoha juhataja pole mulle 2 nädalat vastanud (Meili teel kõik küsimused läbi arutanud).......... ja hinnapakkumist pole ka saanud neilt.
Kurja küll..vihale ajab. Mõnest restoranist sain kohe vastuse, et asjaga tegeletakse aga hinnapakkumise saame nädala jooksul teha.
Aga selline mitte vastamine ja lihtsalt rippuma jätmine on nõme...
Ma ei tea miks, aga minuga ei taheta suhelda... (kusjuures ma olen väga tore inimene)
Kui esialgset peopaika otsisin siis jäi 2 tükki silma, millest siiani päris tõsiselt huvitatud olen, küsimus siis ainult hinnas aga jaanuari algusest kuni siiani pole ma mingit hinnapakkumist saanud (Olen edastnud neile nii palju infot, et hinnapakkumise saab ära teha küll)
Täna nüüd vaatsin et esimese peokoha juhataja pole mulle 2 nädalat vastanud (Meili teel kõik küsimused läbi arutanud).......... ja hinnapakkumist pole ka saanud neilt.
Kurja küll..vihale ajab. Mõnest restoranist sain kohe vastuse, et asjaga tegeletakse aga hinnapakkumise saame nädala jooksul teha.
Aga selline mitte vastamine ja lihtsalt rippuma jätmine on nõme...
jama lugu küll. Kahju, et niimodi tehakse. Loodan et ikka saad vastuse. Ehk kkui helistad siis ütlevad sulle miskit.
See on vana foorumi arhiiviteema — uut vastust siia ei saa lisada.