Abiellujad suvi 2011 - Lehekülg 15
1038 vastust · leht 15 / 21
kas ja mida plaanite kinkida vanematele ja külalistele?
Me kingime minu emale ja vanaemale pildiraami pildiga, mille nad hiljem saavad pulmapildi vastu välja vahetada. Pildiraamile on graveeritud meie nimed ja pulmakuupäev. ja teistele külalistele teeme pisikesed meened naistele mõtlesime kas pisike küünal või võtmehoidja ja meestele ei ole veel kindel.
kui kindlalt otsustatud panen pildid üles.
kust te sellised pildiraamid saate, kuhu on võimalik graveerida? Ise mõtlesin samasugust kingitust vanematele ja vanavanematele.
Vaematele kingimine nahkkaantega suured muinasjuturaamatud, et nad saaksid meie lastele ette lugeda:P
ma hollandist leidsin mingi saidi kust saab tellida:) võin lingi saata kui näha tahad
Liitun siinsete planeerijatega :) Meie pulmapäevaks on 16.07. Praegu ei ole me veel mitte miskit broneerinud ega planeerinud, loodan, et kiireks ei lähe :P
Tere kõigile!
Me noormehega ka soovime abielluda sel suvel augusti alguses =))) Tekis selline küsimus kas praegu saab juba pulma päeva "broneerida"? Ma vaatan, teil paljudel on juba pulmapäeva teada kuigi ametlikult avaldusi saab teha mitte varem kui 3 kuud enne planeeritavat päeva. Seoses sellega me saame teha avaldust ainult aprillis.... Kas see on tõesti nii või on teisi variante?
Praegu tegeleme ( õigemini - mina tegelen =)) peo koha, fotoografi jt asjade valimisega aga kui leiame midagi siis ei saagi kokku lepida kuna ei tea veel oma pulma päeva ...
Soovitage mida teha saab!
Äitah!
Tere tulemsat!
Meil ka augusti alguses, 6 aug. Meie esimesena panime paika kuupäeva ja siis selle järgi hakkasime asju orgunnima, rääkisin registreerijaga läbi jnejne. Aga ma ei tea kuidas per. bürooga on aga meile öeldi et pabereid saab esitada 1-3 kuud ennem. Algul mõtlesin ka et 3 kuud enne täpselt aga jah õnneks pole nii.
Ma sain aru niimoodi, et kui on kirikus v6i kui tellitakse registreerijat perekonnaseisumetist valjaspoole siis saab ka varem broneerida... Juhul, kui plaanis registreerida perekonnaseisuametis siis 3 kuud on k6ige varasem aeg... See on ka meie juhtum... me ei lahe kirikusse, vaid registreerime perekonnaseisuametis... Aga leppime praegu kokku kaks v6imalikut kupaeva ( meil on 25.6 ja 28.06) ja kui on PS ametis on kaidud, siis ytleme tegijtele ka tapset kuupaeva...
need väga normaalsed, ega keegi Eestis kusagil selliseid pildiraame näinud ei ole, kuhu saaks lasta graveerida?
ma ka ei ole eestis selliseid näinud kahjuks, võibolla keegi kes targem ehk teab kas on saada või ei :)
Mina olen mõelnud, et kingid teeme ainult ämmadele-äiadele, külalistele kingitusi ei tule. Samuti ei tule praeguste plaanide järgi pruutneitseid ühesuguste kleitidega ja isameest.
Mina sain küll perekonnaseisuametis aja broneerida. Kui avaldust lähme viima, siis pean lihtsalt ütlema, et mul aeg broneeritud.
Kas tegu oli Tallinna perekonnaseisuametiga? Kas helistasite? või käisite kohapeal selleks ,et broneerida? Kuna mina helistasin ja küsisin aks saab broneerida, vastati et mitte... ei saa üldse varem kui 3 kuud... :(((( Oleksin väga õnnelik, kui saaks kuidagi varem ära broneerida...
Tegu oli Rapla PSametiga. Suhtlesin ja aja broneerisin maili teel.
mina käisin alguses per.büroos ja lihtsalt ütlesin,et soov 1.juuli abiellud, tädi pani meid oma märkmikusse kirja aga ütles,et midagi kindlat ei tea,et nad helistavad kui kindlalt teavad,et see päev tehakse registreerimisi......mina selle riski peale ei läinud,et Äkki? .....kuna oli vaja koht broneerida...võtsin ühendust olavi ilumetsaga ja tema sain kohe ära broneerida......umbes 2 nädalat peale perek.büroos käimist siis helistati sealt ja öeldi,et 1.juulil toimub registreerimised.....
et soovitan isiklikult kohale minna ja oma soovidest rääkida ning andke oma andmed ,et nad saaksid ühendust võtta......3 kuud enne on jah see,et peab avaldused viima, aga see on juba siis,et kindel päev on juba eelnevalt teada.
mul oli samasugune paanika alguses kui midagi ei teadnud,et mai saagi midagi broneerida ega koraaldada,aga tegelikult pole asi nii hull...kõik on räägitav ja kokkulepitav.
Kas sa siis lõpuks ikka jätsite Olavi Ilumetsa?
Mina ei ole veel seda asja konkreetselt meie linnas (Jõhvi) uurinud, kas saab ennem broneerida või mitte... Lihtsalt vaatasin meie seadusi sain aru et igal pool on nii, teoreetiliselt peaks olema..seadus on ju kogu riigi jaoks =)
Kui vaatsain mõned peopaigad osutus et peaaegu kogu suve laupäevad on juba broneeritud! Olin shokis... kas siis inimesed lihtsalt "loodavad" et saab just sellel päaeval registreerida abiellu ja broneerivad paika (mis on mu meelest päris riskantne) või siis kõikidel on regitreerimine väljaspool PS ameti? ... Kuidagi see kõik ei ole väga loogiline ja ei klappi... ei tea, arvan et on lihtsalt võimalik seda päaeva tõesti varem "broneerida", loodan et see nii ongi! )))
Peaks siis aega leidma ja selgitada seda asja täpsemalt, võib olla veab =)))
jaaa, õnneks oli tal see päev veel vaba.....ja meil tuleb laulatus, missest et mõlemad leeritamata....niiet läks väga hästi seekord.....aitähh soovitamast :)
Mismõttes tuleb laulatus ilma leeritamata?
Meie koguduses pole küll selline asi võimalik:( Laulatusele eelneb nii ristimine kui ka õnnistamine.Vabanda, mu imestus pole üldse pahatahtlik:)
Oh nüüd saan öelda, et mul on kõik asjad olemas:)) Kõik vajalikud asjad on broneeritud nüüd tuleb lihtsalt oodata ja kutseid jagada:P
laulatus toimub vabasõhus ja olavi ilumets ütles,et tema silmis pole probleemiks kui abiellujad leeritamata on....ja meil poleks leeritamine ka võimalik,kuna mees välismaal tööl ja ise ka pidevalt sõidus.
Kui kirikus laulatus toimuks siis peaks kindlalt leeritatud olema.
Nüüd mul asi selge:P:P
Tahan jagada oma rõõmu.
Mina käisin täna Zelluloosi paberipoes ja ostsin ära kõik kutsete jaoks vajalikud paberid ja liimid ja maksma läks ainult 45 eurot. Ma olin arvestanud ikka mitu korda suurema summaga.
Teen 60 kutset, milles on igaühes ikka väga mitu erinevat paberit.
Soovitan seda poodi kõigile (asub Tallinna Ülikooli vastas), sellist valikut paberit ei ole küll kuskil näinud.
Suured paberid lõikavad teile veel sobivasse mõõtu ka!
Jehuu!
Supper ju!
väga cool!!!! pean ka minema...
Tere tahtsin küsida, kuidas olete suutnud oma esialgse eelarve raamides püsida.(Arvestasin 50 in pulmakas 60 000 kr) Nüüdseks kui olen peaegu kõik asjad broneerinud/kokku leppinud olen oma esialgsest eelarvest pea 15 000 krooni rohkem kulutanud:((
Kõik algas juba kleidiga, mille soetasin ikka kordi kallimalt kui olin paberile kirjutanud.
Kokku ka nagu kuskilt hoida ei osanud:))))Loodan et see summa on lõplik, aga mine tea:))))
Ja kes veel ei tea, siis nad teevad ka kutsete jaoks sobivas möödus ümbrikke ja ka seda soodsalt. Niiet hea pood on tõesti:P
kusjuures sul veel ok, meil kõigest külalisi hetkel nimekirjas 36 + tegijad (kokku 42) ja meil ikka tunduvalt rohkem :S
Ja mul ka hetkel kõige kallim ja uurem osa kleidi peale. Kuid meil hetkel kuskil peaaegu kõigega kokku kuskil 80000. Ja nagu ei olegi mingi viimasepeal luksus ise ka imestan et kuidas see nii kiiresti kasvas :D
Eks, see ülekulutamine tuleb seetõttu,kuna eelarved pole reaalsed. Raske teha eelarvet, kui pole hindadest aimugi;)
Samuti selguvad planeerimise käigus ikka uued ja uued asjad, mida algul ei osanud arvestada.
Meil on 70 inimest ja meil on eelarve üle 100 000 krooni juba. Loodame et rohkem miskit juurde ei tule aga noh arvestama peab kõigega.
Aga meie tegime nii, et tegime eelarve võimalikult suurelt ja nüüd kõik mis vähem tuleb on ainult suur rõõm :)
Panime ikka maksimumsumma igale poole ja katsusime raha ka vastavalt sellele koguda. Nüüd ei ole siis suurt kurvastamist kui midagi natuke suuremaks läheb, sest suurem osa asju lähevad planeeritust odavamaks.
minu jaoks oli eelarve tegemise kõige suurem "möödalase" tegelikult lilled:)), sest nende hinda ei osanud ma reaalselt õigesti prognoosida. Ja muidugi mu oma kleit, mis ületas eelarves planeeritud summa kahekordselt.
palju sa esialgu kleidile planeerisid kulutada?
13 ndal lähen pulmamessile. See saab põnev olema. Ehk saan lõpuks seal ka need kindgad üle vaadata mis mulle meeldima hakkasid.
Mäletan, et siit kellegile meeldis Cimberline kleidid, need peaks olema ka seal moeshõwl esindatud :)
Kes pärast pilte tahab näha võib küsida, panen hiljem netti üles ka :)
Maksimaalselt 7000, aga nagu sa tead marssisin ma Anna Boutiquest hoopis kallima kleidiga välja:)))
tean seda tunnet :) mul oli max 10000 ::D aga jah :)
Nojah ja mul on nüüd kapis kleit hinnaga 17 000:))))))))
eem mul tuleb tiba yle 20000 syda tulgub verd aga mis teha nii ilus oli
Oh jeerum, see meie peo eelarve :D
Tegelikult on ju tore, kui on selline võimalus nii palju raha kleidi peale panna.
Tere!
Meie Pulm toimud 5. augustil Nevskij katedraalis Tallinnas. Registreerime 24. juunil Saksamaal selle pärast et seal elame.
Meie eelarve on kuskil 10 000 eurot. Ma kardan eto on rohkem vaja.
Praegu meil on juba kirik ja auto.
- Veel on kaks kohta peopidamiseks - reserveerisime neid aprillini ja siis kui oleme Tallinnas vaatame neid ja otsustame, millist meie broneerida soovime
- 2 fotograafi ja 3 peoisat - peame nendega kohtuma
- lennukid ja hotellid meje külaliste jaoks (aga nad maksavad ise)
- leidsin kleidi Pronovias, aga on voimallust seda kaa milieu-lt tellida.
- meie kutsed on disainis
- trodi välisime juba välja.
Veel on vaja leida:
- floristi
- juuksuri ja meiki
- sormused - neid teeme ise Saksamaal
Edu koigile kes planeerib oma pulma ise!!!
jaa, eks ta ole jah hea. õigemini mees oli nii hea, kuna tema ise valis kleidi ka välja :) aga nyyd enne pulmi enam kleiti ei näe :) tal juba praegu meelest läinud milline see oli:D. Sest egas ma ise ei oleks jõudnud ka sellist kallist kleiti osta oleks pidanud selleks oma pool aastat aega tööd rabama :D
Tere tulemast ning palju õnne!
Ma juba pikemat aega plaanin sinna minna, kuid kahjuks nad näd vahetusel suletud ja tööpäevadel on ka vaid 18:00 avatud.
Eh ega olnudki, aga siis asusin eelarvet teistest kohtadest koomale tõmbama (loobusin videost ja muust sellistest pisividinatest:)))), kuigi ülekulu on tuntav:(((
Milliseid mänge teie oma pulma planeerite?
minu arvates ei saa inimeste arvuga eelarvet paika panna...inimestest ei olene kui kallis on su kleit, sõrmused, bänd, fotograaf, videomees jne jne....aga no see minu arvamus kõigest.... :) ....
meil nüüd pulmaisaga ka kokku saadud ja muljed ainult positiivsed. nüüd siis veel kleit, sõrmused ja kutsed ning siis võib
rahulikumalt hingata :)
Mängudest niipalju,et pulmaisa küsis küll,et millised oleks mängu soovid, aga ma ütlesin,et kuna mul on kõik külalised noored(v.a. ema isa, ämm,vanaema vanaisa) ning hea huumorimeelega ja vabad suhtlejad siis andsin pulmaisale vabad käed. Selle tegi kohe selgeks,et kedagi solvata pole plaanis ja allapoole vööd mänge/nalju ei tee.
kelle valisite pulmaisaks?
Aarne Pärn sai meil valituks
See on vana foorumi arhiiviteema — uut vastust siia ei saa lisada.