Abiellujad suvi 2011 - Lehekülg 16
1038 vastust · leht 16 / 21
Mõtlesin teada anda sellisest leiust: Ühesõnaga Tallinnas teeb üks kondiitriäri lahtiste uste päeva kus aaab erinevaid torte tasuta proovida!!!
Rohkem leiab infot sellelt lehelt: http://www.facebook.com/pages/kondiiteree/176770032359731
Seal järgmine kirjas:
We welcome our facebook fans to our bakery to try a free sampling of our most delicious sweets and to see the back kitchen of our tiny bakery on 12 February Saturday from 15:00-19:00 or until the food runs out! :) We will have demos on how we make some of our cakes too! More info will be posted this week.
Nii kahju, et ma ise sinna ei saa minna, aga Tallinna inimesed kasutage juhust:)
praegu ei oskagi öelda mis mänge:D pole mõtteid absoluutselt. Ainukesed on oksjon ja siis kui lipp peaks varastatud saama siis selle leidmiseks mingisugune mäng, et põnevam oleks:D aga eks peab pulmaema ja pulmaisaga arutama:)
Meie pulmaisa plaanib igasuguseid, ausalt öeldes nende nimetused ei ytle mitte midagi-üks mis meelde jäi oli see et kui hästi me teineteist tunneme ehk siis mäng noorpaarile. ülejäänud mängud on mõeldud ikka külalistele-igast tantsuõpetused, oktsjon, viktoriin-kui hästi tuntakse noorpaari-küsimused meie kohta siis. Midagi oli veel aga ei tule meelde.
Mängudeks on võib-olla neid palju nimetada aga tulemas on kindlasti oksjon, viktoriin pruutpaari kohta ehk kui hästi meie külalised meid tunnevad ja siis on veel üks mäng, kus antakse inimestele erinevaid ülesandeid teha - kui nad ülesande sooritamisega hakkama ei saa, siis saavad nad "karistuse" - ehk meie poolt eelnevalt välja m6eldud ühised tegevused - ala õhtusöök, kinno või seenele minek jne. Ja pulmaisal on palju muudki plaanis aga lõpuni detailidesse ta ei lasku, öeldes et meile endile peab ka mõni üllatusmoment jääma.
Kas keegi teist kuskile sillale oma abielu lukku ka paneb tabalukuga?
Kas see sillale tabaluku panemine pole rohkem venelaste rahvuskomme?
Ma olen siin juba tükimat aeg ringi piilunud ja võtan ka siis sõna :)
Meie pulmad 20.08.2011. Laulatus ja pidu Tartu lähedal.Külalisi u. 80. Olemas on kirik, pulmaisa, peokoht, toit, fotograaf ja bänd..ja siit algb paanika:) Loen, et paljud juba teavad isegi mida pulma oksionil müüvad..mina pole selle peale mõelnudki veel, kas oksioni tahangi...
Võibolla ka asi selles, et mina oleks nõus olnud ka ilma peota..aga meespoole soov oli, et kui juba pulmad, siis ikka pidu ka:) Eelarve on väike..või oleks õigem öelda, et püüame hakkama saada võimalikult väikese summaga.
Pruutneitsisid, sõrmusepatja ja pulmalippu ei tule, sest ma pole päris täpselt nende asjade funktsiooni ära tabanud..lihtsalt annavad juurde organiseerimist ja mõtlemist. Lilli hoiavad lapsed, sõrmused on kirikuõpetaja käes piibli peal ja kui lipp, siis sinimustvalge:)
Organiseerinud oleme alates novembrist ja alguses oli ikka suur ärevus..umbes kuu aega oli magamata öid:)
Kleidi valin arvatavasti märtsis, sest enne seda lihtsalt pole aega, ees on mitu tööreisi...
Mis ma veel unustanud olen? :)
Kes teil peol muusikat teeb? Ja kuidas olete mõelnud nende toitlustuse. Meie fotograaf sooviks omale eraldi nurgakest peokülalistest eraldi, kuid mis teha bändiga?
Tead mis sa unustasid:)) Olla rõõmus ja õnnelik:P:P Palju õnne!!! Mulle see lipukoht sinu tekstis nii meeldis:)
Aitähh:)
Ma püüan siis peagi uute mõtteavaldusega rõõmustada..ja luban olla õnnelik ja rõõmus :)
Ja tegelikult on ju imeline, et siin foorumis istuvad koos nii paljud inimesed, kes on õnnelikud, sest on leidnud selle ühe ja õige :)
Meil on kahemehebänd ja lauda oleme koha arvestanud nii neile kui ka fotograafile. Tavaliselt paigutatakse ametimehed lihtsalt kõik kuskile ühte laua otsa.
mis seal vahet on on see venelaste komme või ei-tegelikult on see lahe mitte igav pulmakohta sõitmise värk-on vähemalt mida tee peal teha.
Meil on bänd ja meie paigutame nii bändimehe kui ka fotograafi ja pulmaisa kõik kuskile laua otsa istuma-tavaliselt tehaksegi nii.
Vahet tõesti ei ole..ja igaüks valib ju ise, mida oma pulmas teha tahab :)
Kindlasti on peale luku silla külge riputamist veel palju muudki võimalik ette võtta ;)
Seda kindlasti. Meie jaoks see kuidagi nii armas. MEhega kunagi kuskil käisime jalutamas ja siis ta nägi et silla külge lukud pandud, ja siis küsis et miks need nii on. Ja ma siis seletasin, et värkelt abiellunud noorpaarid teevad seda. JKuna ta pole Eestist pärit siis talle hakkas see idee meeldima ja nüüd natuke aega tagasi ise mainis kohe et tahaks seda lukuasja teha.
Ma olen vist väga kontrollfriik. Ma oleks oma pulmas ise õhtujuht kui võimalik oleks :D ja olen ka ise mõelnud mis mängud olla võiks ja üldse mi stegevus peaks olema ja kus mida pulmaisa ütlema või tegema peaks.
Me polegi veel kindlad kas meil tuleb pulmaisa või keegi tuttav täidab selle rolli. Naljaks on ju võtta kalli raha eest pulmaisa ja siis talle ette lugeda kuidas ja mida ta tegema ja rääkima peab.
Ilmselt on otstarbekas neilt endilt küsida - mina, vastupidiselt teistele eelkirjutajatele, tean seda, et tegijad ei soovi tihti nn peol osaleda ega külalistega koos istuda ning soovivad omaette kohta, kus omaette olla, süüa ja puhata.
meie tegijatega ei ole veel arutanud, aga ilmselt tuleb ikkagi nii, et paigutame kõik ühte lauda :)
Mäletan, et eelmine suvi korjati Pirita jalakäijate sillalt 10 ämbritäit lukke ära, kuna sild läks remonti:)))Seal on valdavalt eesti soost noorpaaride lukud, vähemalt on mulle jalutades silma jäänud.
Konks ongi selles, et nad ütlesid et pruutpaar otsustab:(((((
Meil on samuti kahemehe bänd, kelle paigutame koos pulmaisa ja fotograafiga nende endi soovil eraldi asuvasse tagaruumi, kuhu neile on laud kaetud.
hehe mnjaa :) juhtub:) aga kuna eestis niikuinii vähe hakkan peale pulmi käima siis vaevalt me seda lukku sinna koguaeg vaatama lähme, hetke mõment minu meelest kõige olulisem :)
Meie seda tabalukku ei pane aga kurepesa ümber seome paela küll-pidi sümboliseerima laste rohkust-mida kõrgemal on pael seda viljakam on naine :D
Meil ka see 100% kindel plaan, kuna peale pulmi võiks ju lapsed ka tulla :P
Kuna meil üks pisike preili juba olemas, siis tundub selle panemine eba vajalik juba :)
Ja kuna nii kiriklik laulatus ja ka pärastine pidu toimuvad kõik vanalinnas, siis pole mul ideed üldse kuhu siin oleks panna tabalukku või seda paela siduda. Kahjuks vist meil ei anna teha üldse mingeid peatusi teepeal, kuna see vahemaa nii lühike.
heh, meil täpselt samamoodi. Pisike plika olemas,pulm ka kiriklik ja pidu vanalinna läheduses...ei saa kuskile midagi riputada :D
Kas keegi on juba mõelnud pulmareisi peale ka :)
meie oleme, aga ei tea, oleneb kuidas rahadega sel hetkel on. meil tuleb see ilmselt hiljem
sa ise?
Meil samuti :D
Teete väikese ringi sisse et mitte otse minna pulmapaika :D
Tekkis küsimus, kuidas teie tegijaid tänate ?
No meil lausa kaks last, niiet kurepesa jääb meie poolt paelata:P
Me käisime seal ja väga maitsvad olid näidised ja leidsime ka pulmatordi mida tahame. Mingi päev lähme veel sinna et pulmatordi sisu välja valida. Aga igatahes väga toredad inimesed olid ja vastutulelik ja meeldiv perenaine :)
Väga vahva, et leidsite, mida otsisite:)!
Mul tekib ka sama küsimus nüüd :S
Et siis keda kõik tänama peaks? Vanematele pildid arvatavasti, kui paremat ideed ei tule.
Fotograa, pulmaisa, bänd - kas neile ka veel eraldi midagi?
Pruutneitsid?
mai teagi, no meie teeme nii et vanematele pildiraamid. ja mõtlesime et teistele külalisteme pisikesed meened.
Aga samas tegijad ju teevad meie päeva ideaalseks,, ja näevad selle nimel vaeva. Võiks ju kuidagi ikka tänada, kasvõi mingi kommikarbiga. mul ei ole absoluutslt mõtteid kuidas võiks, ja kas ekegi teine ka tahab tegiaid kuidagi tänada.
Tere,
Ka mina tulen Teie seltskonda!
Meil tuleb laulatus 3. augustil Ida-Virumaal Alajõe kirikus (õigeusu kirik). Registreerimise teeme varem ilma tseremooniat õnnepalees, Jumala õnnistus on tähtsam, kui kaks allkirja, vähemalt minu jaoks, loodan ka peigmehe jaoks, igal juhul, tema on nõus. Pärast Laulatust teeme banketti Mäetaguse mõisas, väga ilus, kaunis koht. Olen käinud seal kontserditega. Huvitav see, et kui tulime sinna mängima, esimesed sõnad, mis ma ütlesin olid: "Siin tuleb pulmad teha". Ja nüüd need tulevadki väga romantilises kohas. Loodan, et saame organiseeritud midagi balli stiilis. Külalisi on umbes 60 ringis, seal hulgas ka väga tillukesed lapsed.
Kuid praeguse seisuga on olemas täpselt ainult fotograf (minu töökaaslane, kes peale flöödimängu professionaalselt tegeleb pildistamisega). Õhtujuhiks tõenäoliselt tuleb üks tore neiu - endine klassikaaslane, kes nüüd tegeleb pulmade korraldamisega. Ma olen kindel, et ta saab väga väärikalt sellega hakkama. Söök veel ei ole tellitud, kuid tõenäoliselt mitte Mäetaguse mõisa hotellist, sest nad pakkusid ainult traditsioonili happukapsaid jms. Kuid, arvan, et on mõtted rääkida veel kord, näidata enda menüüd, äkki võttavad vastu tellimuse. Kui ball, siis ka toit peab vastama sellele.
Joogid - sellega on suur küsimärk! Mina ja minu peigmees ei tarvita alkoholi.... Ja me ei taha näha seda pulmalaual..... Minupoolsed sugulased on sellega rahul (praktiliselt keegi ei tunne sellest puudust, kõikidel perepeodel on alati lõbus, kuid ei ole midagi joodud). Kuid peigmehe poolt sugulased..... Need joovad ja kui joovad, siis nii, et jalul ei seisa. Hakkavad igasugusi mõttetusi rääkima jne... Teate ise, milline on üks vene purjus inimene (kuigi ise olen venelanna, aga seda ei kannata).... Ei taha, et ilus ball muutuks labaseks... Seepärast, tahaks üldse alkoholist loobuda. Kuid millega seda asendada. Alguses arvasin, et pakuda õnnitlemise ajal juba klaasides alkoholivaba šampus, lihtsalt ei ütle, et see on seda laadi jook, aga paljudelt olen kuulnud, et see on vastik... Ei tea millega seda asendada, või äkki on mingi mark olemas enam vähem normaalset.... Veel oli mõte pakkuda ingveri limonaadi bokaalides, aga ei tea... Andke nõu palun!!!!!!!!!!!!
Tordist mõtlen hiljem.
Pulmakutsed teeme ise käsitsi. Tavaliselt ma ei tee käsitööd, kuid üks kord võiks ka alustada.
Pulmaauto - noormees tahab ainult valget... Algselt oli plaan valge Alfa Romeo, kuid seda mudelit, mida ta tahtis, ei tehta valget värvi. Nüüd vist jääb ikka mingi nõukoguaja auto... Õnneks üks koht on juba leitud: http://www.pulmalimu.ee
Mina tahtsin hobusetõlla (siis kui bankett lõppeb ja meie sõidame minema), kuid seal kandis ei leidnud. Kas keegi osakab selle kohta midagi öelda?
Minu pulmakleit on välja valitud internetis http://www.florasdress.com koduleheküljelt, kuid ei julge tellida. Esiteks, tahan veel kaalust alla võtta, teiseks, ei tea, mida ikkagi kätte saan, kas seda, mida lootsin. Kuid sellist kleiti enam ei ole kuskil näinud. Samalaadset kleiti võin tööl teatris lasta õmmelda, aga ei leia sobivat materjali. Tuleb pikk maani loor, roosidest pärg pähe ja teen ise või lasen teha teatris pärlistest juuksekaunistus - väike mütsike, nagu kandsin naised XVIII sajandil... Kingad ka veel puuduvad, 34 -35 number on üldse haruldane variant, aga, et oleksid veel mugavad - see on fantastika. Aga küll ma leian. On olemas pikk siidine öösärk, ilus õhuke hommikumantel ning pesu...
Noormehel puudub ainult korralik särk, muu on olemas. No kingad võiks paremad leida...
Lilled - ei taha traditsioonilist pulmakimpu, seda rohkem, et viskama seda ei vakka (kõik neiud punuvad endale ise pärja ja viskavad seda jõkke, kui see ujub kaugele, siis varsti abiellub, kui tuleb kalda juurde, siis mitte see aasta). Kaalun kahte varianti, kas käevõrumoodi kimp või korvike. Need sobiksid minu kleidiga.
Igasuguse mängud ja tantsud on küll juba välja mõeldud ja see on juba pluss. Kõik tõesti XVIII - XIX sajandi balli mängude moodi. Võib olla kutsume mustkunstniku, kui eelarve lubab. (praegu arvestan 70000, mõned asjad saan tasuta)
Bändi ei tule!!!! Ise olen professionaalne muusik ja pofessionaalne kritinism siis ei anna pulmas elada. Pigem valin tõesti hea kvaliteediga salvestused igasugustest valsidest, ilusatest lauludest.
Pulmareis - paariks päevaks Petergofi ja siis Peterburgi. Võttan Petergofi pulmakleit kaasa, kes keelab minul olla selles veel paar päeva ja teha selles pilte.....
Sellised lood....
Kirjutasin kogu juttu valmis, kohe kergem hakkas, sest plaan tuleb välja on olemas ja tundub, et pole midagi äraunenud
Ilisat õhtut! Edu unistustepulma organiseerimisel!!!!!!!!
Tere tulemast meie seltskonda:) Palju õnne ja ohtrat tegutsemist!
Meil siin jh käivad läbirääkimised veel aga lubati et saame seda mida tahame :)
Kas see on mingi liba teema või? Kahtlane jutt igaljuhul!
miks see imelik tundus? ma ise ei saanud küll aru et kuidagi kahtlane...
Tere suvised pulma pidajad :)
Märgin siis ennast ka siia ära..Kihlus toimus Aastavahetusel,ja pulmad plaanis 04.06.2011.ja seda siis Võrumaal..
Nüüdseks ajaks hakkavad asjad enam vähema paika saama..kuigi jah ise kaugel tööl ja tulevane kaasa siis jõudumööda tegeleb asjaga eestis..Ehk kellegil soovitusi või mingisuguseid kogemusi Võrus pakutavate catering teenustega? oleks väga tänulik...
Need kes on raha eest pulmas, neid ju tänama ei pea- nad teevad oma tööd. Vanematele on tore kingitused teha, kas pildid või miskit ise tehtut. Ühes pulmas kus käisime oli pruutpaar ise teinud kuskil keraamika töötoas vaasid.
Kui on mõni sugulane või sõbranna, kes palju aidanud, siis sellele kinkida mašaasi või spa kinkekaart, nii vähemalt oli ühes pulmas kus peigmehe õde oli hästi palju abiks olnud.
Alkoholi vabadest sampustest on Törlei( ma ie tea kas õigesti nime kirjutasin) oma täitsa normaalne ja joodav. Kuskilt lugesin, et tervituseks on hea anda ka suvel just mingit värsket mahla, mis on pooleks pandud siis gaasilise joogiga, et oleks vähe pidulikum. Näiteks õunamahl siis mulliveega või sidrunilimonaadiga segi :)
Väga põnev suvine jook on ka apelsinimahla ja sprite segu kus see on värsked maasikad ja muidugi ka jää:)vastavalt oma maitsele kokku segada.
Mul selline tunne, et altari ees oleme kolmekesi :D
Tere !
Olen seda lehte uurinud ja puurinud kui olen suuremat aega saanud netis olla .
Vaatan, et paljudel nii nii palju asju juba tehtud .. Woww.
Aga meil .. oeh pole pm miskit tehtud ... :) ... Pulma päevaks kujunes 18.juuni 2011a.
Olen valmis vaadanud : ( õnneks paljud tuttavad kes teevad )
Kleit ja ülikond - rendime SaloCentrist.
Pulma meik - sõbranna teeb.(töö MicaBellas)
Pulma kimp ja auto kaunistus - Saku Liilia Lilleärist
Soeng - teine sõbranna teeb .(töö salongis)
Kutsed - kolmas sõbranna meisterdab ( tegeleb siukeste asjadega )
Tort - Sõbranna ema teeb(kontiiter)
Fotograaf - Toomas Leesi . (tuttav)
Sõrmuse padja teen ma ise.
Sõrmused - oleme vaatamas käinud , aga otsutasime siiski Eestis ka silmaringi laiendada ja vast tulevad ka SaloCentrist. ( plaanis lihtsad kullast sõrmused.. nagu tavaks :) )
Peokoht - tuleb ka VB kuskil üüritud kohas , aga pole kindel.. sest endale sobiva hinnaga ei leia kuskilt :(
PulmaIsa - Mehe sugulane vb.. aga ei ole ka kindel :(
Nime Ärasaatmine - saadan siis nime Türisalu pangal .. südamekujulise taevalaternaga.
Miskit oleks nagu minu arust puudu ... aga ei oska kohe öelda mis .. :)
Kuigi oleme mõelnud ka pändile ... mis mudugi tahab ka mega kenat hinda... :/
Siiski meil 30 inimest ja eelarve on meil päris pisike ..
Tere tulemast, edukat planeerimist :)
kirjutasin ka lühikirjelduse messist blogisse, ning lisasin mõned lingid videodest mille leidsin netist ning lisasin lingi omatehtud piltidega :)
kõik huvilised võivad lugeda ;)
http://pulmad.ee/kleidid/pulmamess-2011-hollandis-12-13-veebruar
Kui küsida tohib siis palju teie peo eelarve on?
meil samuti 30 inimest pulmas kokku ja praegu olen saanud ühe pakkumise vanalinna vinoteegist mis jääb meie hinnaklassi (selle sees ka muusikud) Peoeelarve 20 000 kr...ei teagi peast mitu euri see teeb...
Ootan veel kahest kohast vastust.
Soovitan sul nii peokohta kui ka bändi/muusikut vaadata n.ö ebatradistioonilistest kohtadest. Käisin hiljuti ühel noorte muusikafestivalil ja sain ka sealt paar kontakti keda pulma muusikat tegema kutsuda. Oma kõrvaga kuulatud üle, mida nad siis üldse laulda/mängida oskavad hind jääb ka normaalsuse piiridesse.
Kui mehe teha oleks, siis jalutaks lihtsalt kirikusse ja teeks omakeskis ära aga mina tahan ikka, et pere ja lähedased ka oleks.
See on vana foorumi arhiiviteema — uut vastust siia ei saa lisada.